Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Cytat: niewiemjaka w 19 Lut 2012, 01:12:35zamierzam się smarować tym, mam nadzieje że to nie slomiany zapał Cheesy
Nie cierpie kremow pod oczy:D
Mam slomiany zapal,
kilka dni/tyg. uzywam i zapominam:D

justynaaaa2

niewiemjaka ja też przed kompem mrużę oczy, już od bardzo dawna a wzrok mam ok :) ostatnio badany miesiąc temu i wszystko gra :) widocznie taka nasza uroda ;)

wrobelek0403

dziewczyny, to moze zainwestujcie w "zerówki" z antyrefleksem.

ja uzywam w pracy i wieczorem mnie nie głowa boli, bo ja zapomne to masakra :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

wlasnie jak to jest z tymi zerówkami
jedni mowia, ze dzisiejsze monitory w ogole nie działaja na wzrok negatywnie, zakładanie okularów z antyrefleksem nie ma sensu bo to i tak nic nei daje (powiedział mi to okulista i facet z serwisu komp)
z drugiej strony ja mam takie zerówki z antyrefleksem, zakładam jak mnie czasami w pracy oczy pieka. Zaloze i mam wrazenie ze troche pomaga (ale moze mis ie tylko tak wydaje)

wrobelek0403

magdalinska, generalnie monitory sa duzo zdrowsze niz kiedys, no ale jednak ja widze roznice - w okularach głowa mnie nie boli, a bez po paru godzinach niestety tak :(

ale ja generlanie jestem krótkowidzem i wg lekarza powinnam pracowac w okularach, a nie soczewkach. :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

cherry

Cytat: magdalinska w 19 Lut 2012, 14:13:52jedni mowia, ze dzisiejsze monitory w ogole nie działaja na wzrok negatywnie, zakładanie okularów z antyrefleksem nie ma sensu bo to i tak nic nei daje (powiedział mi to okulista i facet z serwisu komp)
Chcialam zerowki z antyreflaksem, ale mi okulista poiedzial, ze to nic nie daje...
Cytat: wrobelek0403 w 19 Lut 2012, 15:11:03ale ja generlanie jestem krótkowidzem i wg lekarza powinnam pracowac w okularach, a nie soczewkach.
Tez pracuje w soczewkach i jak bardzo dlugo pracuje to mam zaczerwienione oczy, ale jakos nie moge sobie wyobrazoc przestawienia sie na okulary.
Ile godzin na dobe nosicie soczewki?

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

magoo

cherry w tygodni cały czas, czyli ok 16-18 godzin
czasem wieczorami zakładam okulary, ale zazwyczaj soczewki
i używam już ponad 10 lat

rudasekawf

Cytat: cherry w 19 Lut 2012, 17:02:31Ile godzin na dobe nosicie soczewki?
teraz noszę różnie od 2h podczas uprawiania sportu do 12-14 jak mam zalatany dzień. Kiedyś nosiłam przez okres kilku lat dzień w dzień po 16h, ale miałam problemów trochę potem z polipami w oku i nie mogę już tyle nosić.

cherry

magoo,rudasekawf tez nosze od rana do wieczora tzn. 6-23 Uhr.
Moze jakies krople nawilzajace do oczu wyprobuje.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

elve

Cytat: wrobelek0403 w 19 Lut 2012, 15:11:03ale ja generlanie jestem krótkowidzem i wg lekarza powinnam pracowac w okularach, a nie soczewkach. knuje
bo przed komputerem oko rzadziej mruga i bardziej wysusza się
a wtedy szkoło, jako ciało obce podrażnia wysuszone oko

cherry

wrobelek0403

Cytat: cherry w 19 Lut 2012, 17:02:31Ile godzin na dobe nosicie soczewki?

w tygodniu 16-18 godzin, w weekendy, zwłaszcza jesli siedze w domu, zostaje w okularach.

Dodany tekst: 19 Lut 2012, 17:24:33

Cytat: elvelve w 19 Lut 2012, 17:13:30
bo przed komputerem oko rzadziej mruga i bardziej wysusza się
a wtedy szkoło, jako ciało obce podrażnia wysuszone oko

dzieki, nawet nie wiedziałam  :beer:

ja kiedys nosiłam całodobowe, ale okulistka stwierdziła, ze z moim kiepskim nawilzaniem, powinnam odpuscic i na wszelki wypadek przepisała mi inne, do noszenia dziennego z mozliwością prztrzymania do 7 pojedynczych nocy w miesiacu.

zresztą teraz przy tych kaloryferach budze sie w nocy bez soczewek, a z oczami tak wyschnietymi, jakby mi ktos piachu nasypał :(

mika

Chcę kupić pędzle do makijażu
macie coś godnego polecenia? nie ma to być jakiś wielki profesjonalny zestaw tylko kilka takich podstawowych: do pokładu, do pudru/bronzera, do cieni (najlepiej kilka, o róznym ścięciu włosia), do rózu, kabuki

abkasia

Cytat: mika w 19 Lut 2012, 19:55:43
Chcę kupić pędzle do makijażu
macie coś godnego polecenia? nie ma to być jakiś wielki profesjonalny zestaw tylko kilka takich podstawowych: do pokładu, do pudru/bronzera, do cieni (najlepiej kilka, o róznym ścięciu włosia), do rózu, kabuki
sephora z wlosia naturalnego :)
bardzo dobre :)

Dodany tekst: 19 Lut 2012, 20:07:04

dobbe pedzle ma tez inglot! i sa tansze :)

Dodany tekst: 19 Lut 2012, 20:10:37

zaraz Ci wkleje zdj z opisem :)

Dodany tekst: 19 Lut 2012, 20:13:42

magoo

mika sephora i inglot, tak jak abkasia napisała :)
fajne też są z the body shop (mały wybór, ale dobra jakość)
do oczu fajny zestaw ma ecco tools

a i ja osobiście nie polecam mac'a ;)

mika

:beer:
czy sephora ma zestawy czy kupuje się pojedynczo?

abkasia

2 zdj opis:
1 z lewej: douglas ok 20-30 zl wlosie sztuczne uzywam do pudru mozaikowego w kamieniu
2 z lewej: inglot , wlosie naturalne do rozu
3 z lewej: skosny do brwi inglot wlosie naturalne- ja go uzywam do eylinera w sloiczku, genialnie kreski robi
4z lewej sephora wlosie naturalne do cienia na powiekach
5 ostatni : sephora wlosie naturalne: pedzel do kresek malowanych cieniem (bardzo dobry )

callja

Cytat: doda w 18 Lut 2012, 22:17:54jeszcze czasem dowod sprawdzaja w sklepie jak alko kupuje  

moja mame tez zawsze brali za 10 lat mlodsza:)
Ale Ci dobrze :dreaming:
Jeszcze ze dwa-trzy lata temu byłam nagminnie brana za studentkę, ale teraz to już nie... buuuuuuu :(

A co do oczu, to soczewki nosilam regularnie ponad 10 lat - na uczelni wręcz nie wierzono, że mam wadę wzroku, bo w okularach nikt mnie nie widział na zajęciach ;) Teraz zakładam sporadycznie, jednodniowe - a i tak muszę ściągać po kilku godzinach, tak pieką mnie oczy :( Zaczynam się zastanawiac nad zabiegiem laserowym, wadę mam sporą, okulary mnie męczą, i "tylko" kasy na operacje brak ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

salsa

co do pędzli ja mam Art Deco - z naturalnego włosia
doskonałe, profesjonalne
udało mi się je upolować w dobrej cenie :)

sa tez oczywiście mniejsze zestawy, zalezy czego potrzebujesz
warto poszukać na allegro

p.s:zdjecia robione oczywiście jak je kupiłam dwa lata temu :D
dzis to juz nie są w takim porządku a tych zatyczek nie używam i połowa juz poginęła :P
dobrze się czyszczą, nie łysieją, to wazne :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

tiliam

ja polecam z Everyday Minerals
http://www.everydayminerals.com/store/face/large-brushes.html

kiedyś wysyłali z USA do Polski, ale słyszałam, że zaprzestali
można je dostać na allegreo

aniak1211

salsa
Piekny zestaw:)
Tez taki chce:)

Jak czyscicie pedzle???
Bo te z naturalnego wlosa to najlepiej w cieplej wodzie z dodatkiem szamponu(najlepiej z odzywka:))
pozniej wyplukac i wysuszyc pamietajac o dobrym ulozeniu wlosia:)

callja

Wizażystka, która malowała mnie do ślubu wspominała, że do czyszczenia pędzli używa jakichś specjalistycznych spray'ów ;) A kolekcję pędzli miała imponującą.
Sama pędzli używam bbbb rzadko...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

aniak1211

W sumie jak ma sie kilka osob do malowania i po kazdej trzeba wyczyscic pedzel to taki spray bedzie idealny:)
Uwielbiam pedzelki,mam kilka ale to za malo:D
Niech ja tylko prace znajde:D :)

Cytat: magoo w 19 Lut 2012, 20:14:05ja osobiście nie polecam mac'a wink
A dlaczego???
Ciekawa jestem bo chcialam kilka sobie sprawic,
kolezanka ma  i chwali.
Body shop tez ma fajne:)

magoo

aniak1211 bo to jedyny pędzel ze wszytkich jakie posiadam, który podczas czyszczenia traci włosie
wiem, ze są chwalone, ale ja się strasznie zraziłam
sorry ale za tą cenę nie powinno takie coś miec miejsca
i żeby nie było, kupowany w salonie maca, więc na 100% oryginalny