Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

wrobelek0403

a bo mnie zmylił emot elve, myslałam ze sie nabija :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

wrobelek0403 ok, ok, ok
ale brzmi przezabawnie w wykonaniu marax

wrobelek0403

elvelve spoko :D ja juz przysypiam i nie zajarzyłam :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marax

Cytat: elvelve w 06 Lut 2012, 21:46:45
wrobelek0403 ok, ok, ok
ale brzmi przezabawnie w wykonaniu marax
Cytat: elvelve w 06 Lut 2012, 21:46:45
W sumie to nie wiem co bylo w tym zabawnego ?

elve

maraxela w sumie nic, ale rozbawiło mnie to jak to napisałaś
nieważne, mnie bawią ostatnio dziwne rzeczy ;)

callja

rudasek, popatrz na stronach w stylu groupona - często kawitkację/mikrodermabrazję + maska mozna "upolować" już w granicach 40 zł, choć ogólnie ceny podane przez Ciebie są całkiem do przyjęcia

kawitacji nie stosowałam, mikrodermabrazję robię od niedawna (za każdym razem z maską nawilżającaą+ zabiegiem falami radiowymi) i jestem bbbb zadowolona - ładnie odświeża cerę, ma się wrazenie gładkiej, rozjaśnionej skóry; no i kompletnie znikają problemy "suchych skórek" ;)
rzeczywiście nie mozna się potem opalać
co do kwasów - też się zastanawiam, ale najpierw popoluję na okazje cenowe ;)

marax - o kurczę, ciekawa, ale i przerażajace jest to, co piszesz!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

errata

na kwasach byłam u dermatolog efekt był, ale łuszczenie się cery + zaczerwienienia masakra ;D
standardowe czyszczenie + różne inne zabiegi (zmieniał mi za każdym razem) dawało efekty, ale jak chodziłam regularni raz w miesiącu.
Ostatnio byłam na oksybrazji (czy jakoś tak) i po pierwszym zabiegu w sumie bez jakiś spektakularnych efektów, ale po 2 już było widać, a po 3 była rewelacja.

magdarynka

rudasek ja na problemy z cera polecam mikro + kwasy, nic mi nie pomoglo jak to. Z tym ze kwasy medyczne, o silniejszym stezeniu, i trzeba wiedziec jakie preparaty jakich firm mozna laczyc z mikro. I nie kazdy kwas nadaje sie do tego, np. pirogronowy jak dla mnie jest za mocny. Co do opalania po tym zabiegu jestem zdania tak jak marax, nie wolno. Zreszta po samej mikro tez zaleca sie przez dwa tygodnie "chowac" cere przed sloncem, to jest jednak sciagniety naskorek i mozna nabawic sie przebarwien lub poparzen. Z czyszczeniem manualnym jest taki problem ze na dwoje babka wrozyla, moze byc poprawa ale pod warunkiem ze zrobi to kosmetyczka z naprawde duzym doswiadczeniem i wiedza. Kawitacja jest o tylek rozbic, jak ktos ma ladna cere to moze sobie zapodac. A maseczki algowe moge polecic zawsze i wszedzie, bardzo ladnie wyciszaja skore po zabiegach. Mam nadzieje ze jak na ta godzine pisalam w miare jasno ;)

rudasekawf

Cytat: magdarynka w 07 Lut 2012, 05:37:06Mam nadzieje ze jak na ta godzine pisalam w miare jasno wink
Dzięki serdecznie. Wszystkim z resztą dziękuje za informacje, oczywiście polewam. Postanowiłam się wybrać do tej kosmetyczki i niech mi powie co można zrobić, żeby moja skóra wyglądała lepiej. Chciałam iść w piątek, żeby przez sobotę i niedzielę nie straszyć wyglądem (np po czyszczeniu mechanicznym), ale w piątek mamy gości, więc za dwa tygodnie.

Dodany tekst: 07 Lut 2012, 06:42:43

Cytat: callja w 06 Lut 2012, 21:59:56choć ogólnie ceny podane przez Ciebie są całkiem do przyjęcia
ogólnie w tym salonie mają dobre ceny, chodzę tam na przykład na żele na paznokciach raz na miesiąc i płacę 55zł, co wydaje mi się bardzo tanio :)

golinda

a ja nie wierzę w te zabiegi kosmetyczne, te wszystkie kawitacje, sonoferazy, ampułki, maski
miłe to jest jak się tam leży, pani masuje, nakłada pachnące maseczki, ale czy warte swej ceny?
ja naprawdę nie widzę różnicy na swojej twarzy...

a czy któraś zna ćwiczenia Emmy? i wykonuje? bo w to ewentualnie jestem w stanie uwierzyć i zamierzam zacząć :)

aniak1211

Cytat: golinda w 07 Lut 2012, 09:04:17a czy któraś zna ćwiczenia Emmy? i wykonuje? bo w to ewentualnie jestem w stanie uwierzyć i zamierzam zacząć Smiley
Nie znam tych cwiczen,
ale to jest cos na zasadzie masazu,glaskanie sie;)
w takie wynalazki jak najbardziej wierze:)
Sama wieczorami poswiecam kilka sekund na klepanie sie po buzi i podbródku:)
Nie moge u siebie obejzec filmikow jakie sa te cwiczenia:(
Mysle ze warto wyprobowac:)

Polećcie mi jakiś peeling,
nie mam problemow ze skora;)

golinda

Cytat: aniak1211 w 07 Lut 2012, 11:15:28ale to jest cos na zasadzie masazu,glaskanie sie;)

nie, to nie masaże, tylko ćwiczenia

aniak1211

Cytat: golinda w 07 Lut 2012, 11:20:54
nie, to nie masaże, tylko ćwiczenia

Wlasnie nie moge z mojego komputera zobaczyc filmow,
moze pozniej poszperam;)
I tak warto spróbować:)

jestynka

Cytat: cumberland w 06 Lut 2012, 20:46:20
eeee no coś Ty...przeciez to jest prze-przyjemne :)

dla mnie to koszmar :D gorzej niż u dentysty :D

magdarynka

A ja mam wlasnie dystans do wszelkiego rodzaju masazy i cwiczen. Tzn. pewnie przy regularnym, dlugotrwalym dzialaniu byc moze sa efekty, ale ja jeszcze nie spotkalam sie z kims kto by byl tak wytrwaly. Zreszta sa prostsze metody na ujedrnienie i zageszczenie skory ;)

cherry

rudasekawf ja kiedys robilam kwasy. Wydaje mi sie, ze nie nadaja sie dla skory z stanami zapalnymi. Niech osadzi fachowiec...
Nie mam wielkich problemow ze skoda, ale po serii kwasow pory sa mniejsze i skora ladnie odwiezona. Po serii powtarzalam raz na 0,5-1 roku. Nie wiem jak teraz polecaja, ale mialam
zakaz opalania. Buzia jest zaczerwieniona i sie luszczy, ale nie jakos przesadnie.
Jak mam wybor miedzy czyszczeniem mechanicznym (odchodzi sie od wyciskania krostek) a kwasami wybralabym kwasy.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

rudasekawf

Cytat: jestynka w 07 Lut 2012, 18:39:03dla mnie to koszmar Cheesy gorzej niż u dentysty
ból czy nieprzyjemne uczucie mi absolutnie nie przeszkadza, może poboleć byle pomogło

suegro

Ja lubię to uczucie w czasie mikrodermabrazji. :) Ale ja w ogóle uwielbiam jak ktoś się mną zajmuje, mizia itp :D

I efekt widzę po jednym zabiegu, a przy serii to już w ogóle. :)

W sumie dawno nie byłam! :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

wrobelek0403

mikro jest przyjemna :D czyszczenie mechaniczne juz nie :crazy:

suegro

Cytat: wrobelek0403 w 07 Lut 2012, 23:12:36
mikro jest przyjemna :D czyszczenie mechaniczne juz nie :crazy:

Mnie nie przeszkadza jedno i drugie. ;)
No, ale ze mną można dużo. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

ja tez uwilbiam zabiegi - kiedys na mikrodermabrazji zasnełam pani na fotelu :D :D

dawno juz nie byłam, musze sie na cos wybrac :) chodze bardziej dla przyjemnosci ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

kasiad

ja lubie i mikrodermabrazję i czyszczenie mechaniczne :)
jeśli tylko widzę efekty, to żaden ból mi nie straszny  ;)

cherry

Cytat: suegro w 07 Lut 2012, 22:56:33Ale ja w ogóle uwielbiam jak ktoś się mną zajmuje, mizia itp
oj tez lubie, lubie tez masaz plecow czy calego ciala. Chodze raz na 1-2 mies.
Kiedys szarpnelam sie na peeling ciala czekoladowy, sama przyjemnosc :-)
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

niewiemjaka

Cytat: abkasia w 06 Lut 2012, 20:32:04A  ja w zyciu na zadnym takim zabiegu nie bylam...
ale Ty to chyba nie potrzebujesz :) taka ładna jesteś i cere masz ładną ... ja powinnam lol a tez nie chodze :headbang: może serio powinnam sie wybrać? :knuje: jakoś mnie nie ciągnie kompletnie... hm

zwierzatko_mojej_mamy

zmotywowalyscie mnie ;) pojde sobie na kwasy :) ja kocham mizianie i po ryju i po wlosach i paznoty i w ogole wszedzie :D niech sie zajmuja godzinami :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl