Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

aja

byłam na kwasach
wygladam okromnie - jak jedna wielka krosta
"pytam czy to dobry pomysł bo ma impreze w sobotę" pani na to"do soboty nic nie będzie widać" a ja już widzę,że bedzie ciężko no ale poczekamy zobaczymy

jo_miekka

sorry, ale... o jakich kwasach mówicie?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdarynka

Cytat: aja w 28 Sty 2010, 21:19:50
byłam na kwasach
wygladam okromnie - jak jedna wielka krosta
"pytam czy to dobry pomysł bo ma impreze w sobotę" pani na to"do soboty nic nie będzie widać" a ja już widzę,że bedzie ciężko no ale poczekamy zobaczymy
Obawiam sie ze mozesz sie luszczyc. Luszczenie wystepuje po okolo dwoch dniach.
jo kwasy czyli tzw.peelengi medyczne. Moze byc migdalowy, salicylowy, glikolowy, pirogronowy, mlekowy, azelainowy i jakies tam ktorych nie pamietam.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

Cytat: magdarynka w 28 Sty 2010, 22:13:58Luszczenie wystepuje po okolo dwoch dniach
ale moze jak bede mocno natłuszczac to....  o nieeeee  :crying:  ja miałam migdałowym chyba 40% i juz widze ze dla mnie to było zbyt mocne

konwalia

natłuszczanie nic nie da-skórki beda mniej odstawac jedynie, to jest naturalny proces odnowy skóry po kwasach

wis

Dziewczyny, zwłaszcza te z świecącymi się buziami  ;) Jakich kremów używacie ?
Odstawiłam wszelkie cuda matujące itp, idę za waszymi radami w nawilżanie. Co polecacie ?

zuzia

Cytat: wis w 30 Sty 2010, 22:23:12
Odstawiłam wszelkie cuda matujące itp, idę za waszymi radami w nawilżanie. Co polecacie ?
tego jako baze:
http://www.allegro.pl/item895293369_clinique_zestaw_dramatically_gel_ddmg_pompka.html

inkageo

Wszelkie kremy nawilżające i odżywcze do cery normalnej i suchej sprawdzają się u mnie dobrze :) Jak mają bogatszą konsystencję to na dzień nakładam mniej, a jak lżejszą, to więcej. Nigdy już nie kupię kremu do cery tłustej i mieszanej ;)
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 31 Sty 2010, 10:29:56
Wszelkie kremy nawilżające i odżywcze do cery normalnej i suchej sprawdzają się u mnie dobrze :) Jak mają bogatszą konsystencję to na dzień nakładam mniej, a jak lżejszą, to więcej. Nigdy już nie kupię kremu do cery tłustej i mieszanej ;)

Ja tak samo, potwornie wysuszaly skore, a swiecila sie wkoncu tak samo.
Obecnie uzywam kremow/emulsji nawilzajacych Olay do cery normalnej i mieszanej bodajze.
To moja ulubiona emulsja: http://www.olay.pl/index.php?id=complete.details&pid=14
Ta tez jest niezla http://www.olay.pl/index.php?id=active_hydrating.details&pid=17
Ten jest dobry na lato http://www.olay.pl/index.php?id=active_hydrating.details&pid=19
A ostatnio mialam ten: http://www.olay.pl/index.php?id=active_hydrating.details&pid=16
Kiedys mialam tez te emulsje - zostawia drobinki rozswietlajace na skorze: http://www.olay.pl/index.php?id=complete.details&pid=11
Kupilam tez teraz Iwostinu krem intensywnie nawilzajacy, bo Olay mi sie konczy i niestety zima nie do konca sobie radzil - skora zaczela byc sciagnieta. Choc tu obstawiam, ze zawinil glownie zel do mycia twarzy garnier podstawa pielenacji do cery mieszanej i tlustej - uwielbiam jego zapach i sie skusilam. Niestety nie zuzylam nawet 1/3, bo skora zaczela sie luszczyc.

Ogolnie jak widac lubie Olay :) Pewnie po Iwostinie znow do niego wroce :)

magdarynka

dragon pytalam sie o ten sprzet do kawitacji. Generalnie kosmetyczka odradza. Jesli to urzadzenie ma taki sam zakres ultradzwiekow jak profesjonalny sprzet ( watpliwe ) to moze byc niebezpieczne dla kogos kto nie umie sie tym poslugiwac. Jesli jest jakies ograniczenie zapewniajace bezpieczenstwo uzytkowania to fale moga byc za slabe zeby uzyskac jakis zadowalajacy efekt.

wis

adrianna79

ja bylam w ten weekend w sklepie gdzie sprzedaja ten sprzed do oczyszczania skory clarisonic ktory wkleilam wczesniej. byla tam tez jedna klientka ktora bardzo zachwycala sie ta maszynka. mowila ze przed przeprowadzka z florydy jej skora wygladala na bardzo zmeczona, miala plamy/przebarwienia na twarzy, bo bardzo duzo sie opalala no i nie uzywala zadnych blokerow/kremow z filtrami. po 3 miesiacach uzywania clarisonic z jej twarzy zniknely wszelkiego rodzaju plamy i nawet zmarszczki sie splycily. ogolnie, jak dla mnie jej skora na twarzy wygladala bardzo dobrze; ale biore pod uwage ze kobieta mogla sciemniac ze ta maszyna tak dziala. po powrocie do domu weszlam jeszcze raz na ich stone i co raz bardziej jestem przekonana o zakupie clarisonic. w miedzy czasie w roznych aptekach mozna zakupic taka "wilo-razowke" neutrogeny.

dragon, moze zamiast tej maszyny do kawitacji, moglabys sobie cos takiego kupic. jedyny minus jest taki ze ja nie wiem czy mozna kupic clarisonic w europie. bede musiala sprawdzic. 

Anupka

Ej... a co polecacie na dekolt? Jakiś brzydki mi się robi :(

:blush: zmieniłam :>
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zwierzatko_mojej_mamy

litere T na koncu wyrazu po pierwsze ;D od razu bedzie ladniejszy :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Zwierzu - he he he

Anupka - traktuj dekolt tym czym traktujesz twarz
rób peeling i smaruj dobrym kremem
oraz mozesz zrobic maseczkę np z glinki (jelsi robia Cie sie pryszcze) albo jakas nawilżającą, odżywcza itp

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Norka

Dziewczyny, a jakie macie doświadczenia z olejkami do włosów/ciała i z myciem włosów odżywką?

Mam bardzo przesuszone włosy i skórę głowy, przez co się przetłuszczają okropnie :zly:. Postanowiłam odstawić szampony z SLS i odżywki z silikonem, a zamiast tego myć włosy odżywką i stosować olejek do włosów - olej z czarnuszki i laurowy, oliwa z oliwek. Przy okazji zaczęłam regularnie używać olejku do ciała z lawendą i arniką, czasem sobie chlapnę na noc na twarz, bo spękana na zimnie :knuje:.

Pierwsze efekty bardzo mnie zachęcają, ale jak to jest na dłuższą metę? :hmm:

dragonfly

Cytat: adrianna79 w 01 Lut 2010, 22:15:05dragon, moze zamiast tej maszyny do kawitacji, moglabys sobie cos takiego kupic. jedyny minus jest taki ze ja nie wiem czy mozna kupic clarisonic w europie. bede musiala sprawdzic.
tez o tym pomyslalam...

Dodany tekst: 02 Lut 2010, 12:48:53

mozna kupic to na amazon
www.amazon.co.uk/Prozone-Cleansing-System-Improved-Clarisonic/dp/B002ZHDCPG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1265111136&sr=8-1
to jest to samo o czym Ty pisalas?

Lwica

Jej! Miałam iśc we Wro na ten peeling kawitacyjny ale z racji ze jade na tydzień do Legnicy do domu zadzwoniłam do mojej ukochanej ex kosmetyczki i ide na kompleksowe oczyszczanko z kawiatcja, maską i masażem i to w promocji ale sobie zrobie prezent na imieniny.  :jupi: :jupi:
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

adrianna79

Cytat: dragonfly w 02 Lut 2010, 12:44:30mozna kupic to na amazon
www.amazon.co.uk/Prozone-Cleansing-System-Improved-Clarisonic/dp/B002ZHDCPG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1265111136&sr=8-1
to jest to samo o czym Ty pisalas?

tak. wyglada na to ze to jest ta sama maszynka... wow... nawet jest tansza o 50 dolcow.. bo 4 predkosci zaczynaja sie od 195 dolcow.  ja kupie swoje w tym miesiacu.

effik

Cytat: Anupka w 02 Lut 2010, 11:25:55Ej... a co polecacie na dekolt? Jakiś brzydki mi się robi Sad

gdybyś była facetem, to powiedziałabym, że okład z młodych piersi lol lol
a tak to nie wiem :D

Dodany tekst: 05 Lut 2010, 18:57:28

Norka zwykłe odżywki są zazwyczaj za słabe na mocno przesuszone włosy. polecam mocno nawilżające maski do włosów, efekt świetny. najlepiej kup sobie coś w sklepie z artykułami fryzjerskimi, można też w necie - w internetowych sklepach fryzjerskich albo na allegro :)

z olejkami nie pomogę, bo nie próbowałam ;D

noki

neutrogena visibly clear oil free moisturizer

effik

ja też nie używam matujących, nic mi nie dają. mam nawilżający z AA i dobrze się sprawdza. wiem, że niektóre wiedźmy nie lubią tej firmy, ale dla mnie ok.