Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

rilla

didi super...

kurcze ja mam dużo rzeczy na 56 - dostałam ok koleżanek sam 56:/ bo są najmniejsze i najfajniejsze:D
ale mam tylko kilka body na szczęście. Za to dużo pajaców malusich.

Kasia

56 to max na pierwszy miesiąc.

gdzieś pisałam rozpiske na ile mniej wiecej starczaja te rozmiary

didi_loczek

Kupiłam w rozmiarze 62, to zwykłe koszulki z H&M :)

Mamy sporo rzeczy w rozmiarze 56 i postanowiłam już więcej nie kupować bo jak pisze Kasia na miesiąc- może dwa to wystarczy

Wczoraj była super promocja w Lidlu i kupiliśmy bodziaki i pajace już w rozmiarze 62 i 68 :) Będzie "na potem"

asia407

Ja jeszcze przed porodem wypralam i pieknie wyprasowalam wszystkie ubrania dla Klary. No i to prasowanie to byl pierwszy i ostatni raz. Jej ubranka wiecej zelazka nie zaznaly. Len jestem, szkoda mi czasu.
Ze szpitala nasza Lusia wychodzila w zestawie body + pajac + czapka, wpakowalismy ja w tym wszystkim w kombinezon. Smiesznie wygladala, tak jakos sztywnie, jak lalka  ;)
Co do rozmiarow ubran, to u nas mozna je kupic ze wzgledu na wiek, nie rozmiar. Nie kupowalismy nic z newborn, wszystko mamy 0-3 miesiace. No i kilka pajacow jest juz po tygodniu na styk. Klara urodzila sie dosc duza, wiec w sumie sie nie dziwie...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

z moich rzeczy na 56 moge załozyc tylko niektore pajace. wszystkie body za małe, koszulki za małe, kaftaniki za małe, body 62 sa idealne, ale pewnie za chwile beda za małe..... a szkoda, bo miałam pare fajnych rzeczy na 56.....

Kasia

ta tam prasuje aby donbrze wygladaly ;) prasuję nawet na prawej stronie, bo na lewej przy przekładaniu na prawa juz sie gniota i mnie wkurzaja ;D

rilla

hm ja poogladalam ciuskzi polskie na 56... calkiem spore sa np spiochy,moze troszke pouzywam:/

62 tez mam kilka, na 68 tylko body i z 2 pajace. Bede musiala szybko dokupic pewnie

ishka82

doda, śliczne :)
didi, Koszulki Twojego synka tez super :)
Mi jakoś przeszła mania fotografowania ubranek...a niedawno dostałam kilka ślicznych sukieneczek dla Niuśki ;) Chyba zobaczycie dopiero na niej ;D

zosia2007

doda super ubranka,

ja ostatnio dosalam trzy wielkie wory ubranek dla malego od kuzynki i dwoch kolezanek, nie wiem czy bedzie w stanie chociaz raz zalozyc niektore ciuszki :crazy:

Kasia

doda Michał posiada identyczny sweterek z 5-10-15 :D

magdalinska

chciałam tylko napisac, ze body rozm. 62 juz sa na Kube za małe  :padam: zostały mi 3szt z krotkim rekawem, ktore sa troszke wieksze i musze isc na zakupy..... dobrze, ze mam jeszcze 3-4szt koszulek, to mnie ratuje na razie ;) jezu, 3 tyg jeszcze nie minely, a na niego jest juz wiekszosc rzeczy za mała   :headbang: :headbang: :headbang:

zuzia

magdalinska
spróbuj na allegro
chyba, ze masz jakies centrum z wyprzedazami (chociaz to juz koncowka) niedaleko

magdalinska

mam jeszcze kilka szt wiekszych z tesco, musze zobaczyc jakie to rozm i porównac, pewnie za chwile beda dobre. Ale jestem w szoku, ze to tak szybko sie posuwa, ja myslalam ze te rzeczy co mam to mi wystarcza na jakies 3 mce.... a tu ledwo na 3 tyg ;) w sumie tylko bodziaków mi teraz zabrakło, inne rzeczy mam. pojade w tygodniu do tesco i kupie kilka szt, bo je polubiłam :)

zuzia

magdalinska
twój kubuś idzie wyjątkowo szybko aczkolwiek tak naprawdę dziecko "zwalnia" rozmiarowo dopiero przy 74 (tak było przy Michale) :)

abkasia

Cytat: zuzia w 27 Lut 2010, 15:27:44
magdalinska
twój kubuś idzie wyjątkowo szybko aczkolwiek tak naprawdę dziecko "zwalnia" rozmiarowo dopiero przy 74 (tak było przy Michale) :)
my caly czas jestesmy teraz na 74.. choc powoli sie lapiemy w 80

fasolka1980

Cytat: magdalinska w 27 Lut 2010, 14:19:15
chciałam tylko napisac, ze body rozm. 62 juz sa na Kube za małe  :padam: zostały mi 3szt z krotkim rekawem, ktore sa troszke wieksze i musze isc na zakupy..... dobrze, ze mam jeszcze 3-4szt koszulek, to mnie ratuje na razie ;) jezu, 3 tyg jeszcze nie minely, a na niego jest juz wiekszosc rzeczy za mała   :headbang: :headbang: :headbang:

a nie chcialaś ode mnie  :foch: :foch: :foch:

magdalinska

Cytat: fasolka1980 w 27 Lut 2010, 15:44:53

a nie chcialaś ode mnie  :foch: :foch: :foch:
:P :P :P
u mnie kryzys sie skonczyl ;) a sa bardziej potrzebujacy, my sobie doskonale radzimy :)
własnie nie wiem, czy on tak szybko rosnie, czy moze ma za duza pieluche.... bo pielucha zajmuje duzo miejsca i ciagnie te body w dół. mam teraz 2 z belli happy (3-6kg), wiec powinny byc w sumie dobre.... ze spiochami tez mam ten problem, ze jak tułów jest na styk, to nogawki ma za dlugie, i wiecznie mu te nogi sie plączą, czesto ma dwie w jednej albo mu wystaja przez zapiecia  :crazy:

rilla

dziewczyny, dużo osób przynosi mi już ciuszki dla Małego, tych na 56 i 62 mam dwie szuflady, więc prosze o ubranka na 68... ile takich właśnie bodziaków i pajacy będzie mi potrzebnych?

dragonfly

rilla zalezy jaki maluszek bedzie duzy.... my w rozmiarze 68 bylismy dosyc dlugo ;D

vobi

Cytat: dragonfly w 09 Mar 2010, 08:22:26
dziecko mi wyrasta w masakrycznym tempie z ubran.... zaczynamy nowy sezon :)
www.picasaweb.google.com/dragonfly010180/WiosennaSzafa?pli=1&gsessionid=Je1-TFDHvM4pp2dXQWNJjA#

dragon, cudne te ciuszki, zwlaszcza te spodenki zielone mi sie podobaj :dreaming:
my na razie jeszcze o wiosnie na dobre nie myslimy, a co dopiero o lecie ;D

Kasia

zwierzatko_mojej_mamy

jaaa cie - ale z ingridki bedzie zeeebraaa :D:D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

dragonfly

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Mar 2010, 08:46:07
jaaa cie - ale z ingridki bedzie zeeebraaa :D:D:D
wiesz, safari style w modzie, nie? to niech mi sie dziecko polansuje troche ;)

Vobiacz - na ja musialam sie pospieszyc, bo za 3 tyg na wakacje jedziemy, i o ile ja moge nosic ciuchy z przed (sprzed? kurde, jak sie to pisze? ) 3 sezonow to mloda juz ni dy rydy ;D

Kasia

rilla dziecko w tym wieku mniej brudzi mniej ulewa, ale tez dłużej w tym rozmiarze pochodzi :) raczej)
wiec mielismy chyba taką samą ilość co tych mniejszych :)

co do konkretnej ilosci się nie wypowiadam ;) bo Michał za dużo ciuchów nie ma  ;) tzn ma tylko tyle ile potrzeba a i tak część w ogóle nie została załozona ;)