Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

vobi

Cytat: mobka w 17 Mar 2010, 20:19:41I musze przebrnac przez watki wyprawkowe, bo nie wiem ile body, pajacow, rampersow, czapeczek, lapek i innych kupic

mobka, tego to nikt nie wie :mocking:

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 20:38:46

Cytat: mobka w 17 Mar 2010, 20:19:41Zrobilam pierwsze zakupy  http://allegro.pl/item963152909_babaluno_bluza_na_misiu_3_6_m_cy_nowa.htmlhttp://allegro.pl/item963158573_babaluno_starter_wyprawka_4_cz_pajac_body_0_3_m_c.html

sliczne ciuszki, ale - jesli moge spytac - dlaczego kupujesz juz rozmiar 68?

aja

Cytat: mobka w 17 Mar 2010, 20:19:41http://allegro.pl/item963158573_babaluno_starter_wyprawka_4_cz_pajac_body_0_3_m_c.html
śłiczne :)
ten pierwszy ciuszek tez śliczny tylko ja w sumie cały czas unikam ubrań z kapturem

co do ilości mobka to chyba wszystko zleży jak się robi pranie / ja np. musiałam mieć zapas tak aby nie myśleć i nie martwić się,że jak się zaraz dziecko pobrudzi (czyt.coś wyleci z pieluchy) i będę go musiała przebrac po raz 3 to czy będą czyste
np. łapek miałam chyba z 5 par ale to u nas było stanowczo zbyt dużo bo króciutko użwaliśmy / wystarczyłby spokojnie dwie

mobka

Doda, ja chce. Mozesz wszystko podeslac.

Vobi doszlismy do wniosku, ze tak bluza to akurat na pozniej nam sie przyda ;) Maz podjal decyzje ;)

zuzia

mobka

Doda dzieki za PW :D Nie musze juz watkow wyprawkowych przeszukiwac :) Ale body chyba kupie wiecej... jakos 2x7szt. to mi sie malo wydaje... chcialabym prac jak najrzadziej :D

mobka

Czyli masz wiecej niz to co na liscie?

mobka

Widzialam dzisaij takie ladne wieopaki w mothercare, no ale jak kupie 7-pak body, to juz mam limit wyrobiony. A co to jeden 7-pak :D I slizne pojedyncze body w coccodrillo. Wydaje mi sie, ze te dwa sklepy maja najladniejsze ubranka...

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 21:14:18

A i ja chyba rampersy jeszcze jakies kupie..

zuzia

mobka
poluj na allegro na cartersy, są świetnej jakości. Kasia też to potwierdzi :)

nionczka

Mobka, sliczne ciuszki!
Ja lapek wcale nie mialam, czapeczke jedna :-)
Ale z body mozesz zaszalec, szczegolnie w wiekszycm (np.62) rozmiarze. Ja teraz mam ponad 20 body (stanowczo za duzo, ale tak wyszlo bo Irene nie wyrasta ze starych a dorasta do nowych, dziwna jest). Ale mysle, ze tak, ze 14 to spokojnie mozna miec skoro nie chce sie wstawiac zcesto pralek. U nas jest jedna tygodniowo (jasna lub ciemna). Jak ktos wstawia ciagle to potzrebuje malo. Zalezy tez czy ma sie duza pralke.

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 21:21:27

Cytat: zuzia w 17 Mar 2010, 21:17:55oluj na allegro na cartersy, są świetnej jakości. Kasia też to potwierdzi

ja tez! Kupilam w normalnym sklepie, nawet tutaj obok mojego aktualnego mieszkania w pazdzierniku jeszcze i bardzo je lubie.

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 21:22:58

Jezu, ja najladniejsze body pod sloncem widzialam w kapphalu, teraz promocja 2x3. Mobce sie moga spodobac bo ansz kolorki! ale dlugi rekaw i juz mam ich za duzo :-( javi mnie prowokuje, zebym kupila.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Cytat: nionczka w 17 Mar 2010, 21:20:41w kapphalu
Mowisz? :D Bede sie rozgladac :D

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 21:27:56

Ale nastepne zakupy robie po USG :D

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 21:28:34

Cytat: zuzia w 17 Mar 2010, 21:17:55
mobka
poluj na allegro na cartersy, są świetnej jakości. Kasia też to potwierdzi :)

No, ale sa albo niebieskie, albo zielona z zabkami. Jakos nie porywaja wzornictwem :(

nionczka

Cytat: mobka w 17 Mar 2010, 21:27:36Cytat: nionczka  Dzisiaj o 09:20:41 w kapphaluMowisz?  Bede sie rozgladac

nie musisz sie rozgladac. po oczach bija!

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 21:36:59

Cytat: mobka w 17 Mar 2010, 21:27:36Cytat: nionczka  Dzisiaj o 09:20:41 w kapphaluMowisz?  Bede sie rozgladac

nie musisz sie rozgladac. po oczach bija!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

feeling.good

mobka super ubranka :)

Ja sporo kupowałam w mothercare, kappahl, tesco, cubusie, smyku. W coccodrillo wzory mi się podobały, ale mam wrażenie, że materiały jakieś sztywne są i podobno w praniu średnio się sprawują.
W mothercare opłaca kupować się na wyprzedażach. Pajace są normalnie po 85, ja kupowałam za 55-60, a na sam koniec już za 35 były (tylko już wzorów niewiele zostało).

Muszę uzupełnić moją listę ubranek, policzyć wszystko dokładnie żeby później wiedzieć ile czego faktycznie potrzeba.

mobka

Cytat: feeling.good w 17 Mar 2010, 21:37:14opłaca kupować się na wyprzedażach
Dlatego ja chyba do czerwca poczekam... mam nadzieje, ze sie bede mogla toczyc po sklepach jeszcze :D

aniak1211

Body zazwyczaj sa pod jakas bluzeczka wiec najwazniejsze by material byl dobry a wzorkow i tak nie bedzie widac :)
chyba ze latem :D
Ja kupuje 7 paki i nam wystarcza :)

aja

aaa w matherace raz kupiłam pajace a nie zauważyłam,że mają jedną nogawkę rozpinaną a drugą nie/ troszkę się naklnełam w myślach - jak dla mnei to było nie praktyczne tzn. nie wygodne przy małutkim dziecku - więc praktycznie nówki oddałam

foszek

a ja odkad Felix zaczal sam jesc i nauczyl sie sciagac sam wszelakie sliniaczki, kupuje glownie kierujac sie cena. Na wyjscia ma tylko ladnych pare rzeczy

Dodany tekst: 17 Mar 2010, 23:01:41

Cytat: aja w 17 Mar 2010, 22:59:10aaa w matherace raz kupiłam pajace a nie zauważyłam,że mają jedną nogawkę rozpinaną a drugą nie/ troszkę się naklnełam w myślach - jak dla mnei to było nie praktyczne tzn. nie wygodne przy małutkim dziecku - więc praktycznie nówki oddałam
te nogawki sprawdzaja sie przy wiekszych, wiercacych dzieciach, odpada jedna noga do zapinania

aja

[
Cytat: foszek w 17 Mar 2010, 23:00:50nogawki sprawdzaja sie przy wiekszych, wiercacych dzieciach, odpada jedna noga do zapinania
zgadza się - ja dopiero niedawno zaczełam zakładać mu pajaca/pizamę z taką nogawką i dopiero teraz mi to nie przeszkadza
no ale przy takim maleńkim dziecku to dla mnie porazka

mobka

Cytat: aniak1211 w 17 Mar 2010, 22:34:11Body zazwyczaj sa pod jakas bluzeczka
No ja po cichu licze, ze urodze z poczatkiem sierpnia, a nie  polowie i ze letnie rzeczy tez beda mi potrzebne. A jak bedzie w miar cieplo to body i spiochy/polspiochy na dzien powinny starczyc. Moze nie z krotkim rekawem, ale te z dlugim powinny byc ok :)

Dzieki za info o pajacach z mothercare - pewnie bym uwagi na te nogawke nie zwrocila :)

abkasia

WIDZE, ZE DUZO  NA ALLEGRO KUPJECIE...
JA nie.. ;D
ja lubie podotykac.. ;D

zuzia

abkasia

Cytat: zuzia w 18 Mar 2010, 17:16:48
abkasia
jak znam firmę :)
ja nawet nie szukam na allegro...
jakos lubie po sklepach chodzic i wybierac...

mobka

W sumie to tylko te mi sie kolorystycznie podobaja http://www.allegro.pl/item957322372_carter_s_3_pack_sliczne_body_0_3_m_ce.html
No nie liczas tych pierwszych dwoch dla dziewczynek ;)

I te co ma Nina tez fajne :)

Cartersow u nas stacjonarnie sie nie kupi. Ale np Coccodrillo czy Mothercare maja na allegro ceny takie same jak w sklepie, badz zblizone, co po uwzglednieniu przesylki wychodzi jeszcze drozej. Wiec mieszkajac w duzym miescie lepiej jest w stacjonarnym sklepie kupic :)

justynaaaa2