Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Justynna

Cytat: salsa w 10 Sty 2011, 16:00:53
to tez :) poza tym ja nie cierpię prasowania
też nie lubię prasować, ale po prostu nie umiem inaczej i wszystko prasuję. Głupie to, ale tak już mam,   :stupid:

vobi

Cytat: salsa w 10 Sty 2011, 15:34:41ja tez słyszałam ze to sie robi w celu wyjaławiania - podobno powinno sie z dwóch stron żeby był efekt...

Jesli wyprasujesz ubranie (swoje czy dziecka) z dwoch stron, to je prawdopodobnie wyjalowisz, ale przeciez bakterie dostaja sie do organizmu rowniez (a moze i przede wszystkim) przez usta, poprzez kontakt z kalem (dziecko za czasow pieluchowych tego nie uniknie) itd. itp. Wiec nie rozumiem jakim cudem poprzez wyprasowanei ubrania trzymasz dziecko pod kloszem - rozumiem przenosnie, ale jej sensu - za cholere ;D Idac tym tokiem rozumowania, Hanka nie powinna w ogole chorowac, bo prasuje jej ubranka (swoje tez), ale widocznie bakterie nie zajarzyly o co kaman z tym prasowaniem.

Dodany tekst: 10 Sty 2011, 16:11:35

Ja prasuje, bo nie lubie zgniecionych ubran, a nie potrafie ich tak rozwieszac zeby sie nie gniotly. I nie wymyslam sobie zadnej ideologii ani na poparcie prasowania, ani przeciwko niemu ;D

konwalia

vobi ale przeciez prasowanie dla noworodków poleca się w celach higienicznych-ochrony przed zarazkami, w każdym netowym artykule widziałam takie uzasadnienie

dla mnie bakterie w normalnych miejscach są ok i nie zamierzam ich usuwać, poza tym prasować po prostu nienawidzę

zuzia

Cytat: konwalia w 10 Sty 2011, 16:16:11vobi ale przeciez prasowanie dla noworodków poleca się w celach higienicznych-ochrony przed zarazkami, w każdym netowym artykule widziałam takie uzasadnienie
mi w szkole rodzenia mówili, że do prania rzeczy maluchów używa sie tylko proszku a zmiękcza sięje właśnie prasowaniem :)

vobi

Cytat: konwalia w 10 Sty 2011, 16:16:11vobi ale przeciez prasowanie dla noworodków poleca się w celach higienicznych-ochrony przed zarazkami, w każdym netowym artykule widziałam takie uzasadnienie

Tak, ale jesli umiem czytac, to nie mowimy o noworodkach tylko ogolnie o prasowaniu dla dzieci.

konwalia

Cytat: vobi w 10 Sty 2011, 16:23:34
Tak, ale jesli umiem czytac, to nie mowimy o noworodkach tylko ogolnie o prasowaniu dla dzieci.
ja tam na razie czytam o noworodkach głównie ;)

Angie

Nasze ubrania w praniu się gniotą i żeby je założyć trzeba wyprasować :D
Prasuję nie dla ideologii, ale dla estetycznego wyglądu :D

ishka82

Udało mi się dziś troszkę obkupić Młodą :D Te nieszczęsne śpiochy za małe udało się zamienić...musiałam kupić co innego, nie ważne co, nawet nie koniecznie ubranka, żeby oddali mi kasę.
Młoda ma nowe 2 pary śpioszków (wcześniej ich nie lubiłam, teraz nam się do spania sprawdzają), pajaca bez nogawek, bodziaka, piżamkę i z ciuchacza spodnie jeansowe z H&M i ogrodniczkę Cherokie :D Chyba muszę częściej okoliczne lumpeksy odwiedzać...bo rzeczy ładne, ceny znośne, ale kurde ciężko w rozmiar trafić ;) A, no i nabyłam nowego smoka, bo ostatnio jeden stary wylądował...w kiblu ;D A jaka Młoda dumna była ze swojego wyczynu ;) lol

kotabma

Cytat: konwalia w 10 Sty 2011, 12:03:05mnie do prasowania i tak się nie przekona wink
mnie tez- Zosia nie ma prasowanych ubranek
miala tylko raz wyprasowane - jak moja mama to zrobila
mialam jej prasowac dopoki pepek nie odpadnie ale dobrze ze zrezygnowalam z tego pomyslu bo jej nie odpadl - dopiero chirurg go obcial w 8 tygodniu. ile sobie roboty zaoszczedzilam :D

goga

Cytat: dragonfly w 10 Sty 2011, 15:05:52
ja Ingrid ostatnio kupilam top "red hair runs in the family" - bo juz mi sie nie chce caly czas tlumaczyc dlaczego ona jest ruda a my nie :D

na podobne pytanie - dlaczego Paweł blondyn a my ciemnowłosi odpowiadałam - a to z I prawa Mendla

był karpik na twarzy i spokój z pytaniami lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

aniak1211

Cytat: goga w 10 Sty 2011, 19:56:16
na podobne pytanie - dlaczego Paweł blondyn a my ciemnowłosi odpowiadałam - a to z I prawa Mendla

był karpik na twarzy i spokój z pytaniami lol
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Moj szwagier mowi ze  z Dominika wygladam ja z adoptowana:D
Ja czarne a ona blond wlosy:D

Kasia

no tak ale zeby wyjałowić to trzeba porzadnie wyprasować, najlepiej z dwóch stron itd :D

a tak na szybko i z jednej strony to mało co się wyjałowi ;)

niemowlecych ciuszków nie wyjawiałam, wyprałam, wyprasowałam normalnie wiekszość a część załozył nówki ze sklepu ;)

ishka82

Mnie też się wydaje, że żeby prasowanie miało właściwości odkażające, to trzeba bardzo wysokiej temp. i super dokładnego obustronnego prasowania...nigdy tak nie robiłam ;) No i przecież jak od razu się tego dziecku nie założy, to leżąc w szafie też łapie normalną florę bakteryjną...wg mnie to prasowanie dla higieny, to pic na wodę fotomontaż ;D Prasuję szybko, żeby lepiej wyglądały i ładnie się składały :) No i powiem Wam, że z tymi małymi ciuchami, to szybko idzie i wolę je prasować niż nasze dorosłe ciuchy :D A płynu do zmiękczania loveli używałam od pierwszego prania :) Teraz zaczynam już prać ciuszki Domi w naszym proszku i do płukania kupiłam Lenor sensitiv...mam nadzieję, ze nie będzie żadnych "atrakcji" ;)

feeling.good

Weszłam dziś do h&m i jest już kolekcja wiosenna. Jest trochę fajnych kolorowych ciuszków dla starszych chłopców (od rozmiaru 86/92). Kupiłam mojemu 4 koszulki, zdjęcia trzech poniżej, a czwarta pomarańczowa z kaczorem Duffy :D

Czy w Polsce w którymś hmie jest dział home??? Przypadkowo trafiłam na fajne poduszki, ale we Wrocławiu nie ma takiego działu.

OlaFasola

feeling.good świetne koszulki. A co do hm home to chyba nie ma. Podobnie jak chyba nie ma zara home, a szkoda.

mobka

Feeling swietne koszulki! Szkoda, ze tylko w wiekszych rozmiarach. Ja dzisaij bylam w H&M i nic nie kupilam, bo NIC nie ma ciekawego.
Za to w mothercare kupilam czapeczke na wiosne, skarpetki, jeansy, koszulke w paseczki i gryzaki ;) A reserved kupialm dwie bluzy :D

Kasia

super te koszulki :) poluję na elmo ale grover też jest super :) chyba sie skuszę :D

feeling.good

a i chciałam jeszcze dodać, że nie zauważyłam wyższych cen w hmie ze względu na vat. Koszulki kupowałam po 19,99, sweterki było po 39,99, czyli jak zawsze

zuzia

Cytat: feeling.good w 11 Sty 2011, 22:21:40Koszulki kupowałam po 19,99
ja ostatnio kupiłam M. koszulkę w HM (tuż przed przecenami :() za 29,90 - musiałam mu pilnie zmienić niestety.
za to chociaż ładna jest :)

Kasia

ceny nie podskocza drastycznie, sprzedwacy wzieli podwyzki vatu na swoje barki ;)

wzrost cen bedzie stopniowy w wiekszosci sieciówek

tylko u prywaciarzy mozna spodziewac sie widocznych podwyzek ;)

feeling.good

Cytat: Kasia w 11 Sty 2011, 22:56:23
ceny nie podskocza drastycznie, sprzedwacy wzieli podwyzki vatu na swoje barki ;)

wzrost cen bedzie stopniowy w wiekszosci sieciówek

tylko u prywaciarzy mozna spodziewac sie widocznych podwyzek ;)

pewnie tak.
Mnie przeraża drastyczny wzrost cen za wszystkie kursy, szkolenia. Ale to już na pewno nie na ten wątek :D