Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

ishka82

Kupiłam dziś 2 pary śpiochów...i kurde jestem wściekła na rozmiarówkę :zly: kupiłam 80 i 86 i są kurde małe, jak 6-9 z tesco :zly:

fasolka1980

aja

mnie powalają wyprzedaze w nexie
niby połowę ceny ale co z tego jak ciuch kosztuje po przecenie 60 zł to i tak dużo
za to w zarze widziałam bardzo fajny ocieplany bezrękawnik za 20 zł  (szary/jasny szary)

aja

ale niezłe juz pustki w tym sklepie
faktycznie rozmiarówka nieźle przebrana ja prawie nie miałam wyboru w niczym

Kasia

no my w next tylko te portki pokupowalismy
bo bluzki to nie było w czym wybierac a jak cos juz znalazlam tak na duż to kurde za wysoka cena :knuje:

ale ze spodni jestem zadowolona, 5 par kupilismy :) w tym 2 z paskami :)

ishka82

Justynna

Cytat: Kasia w 06 Sty 2011, 12:51:39
michał zadnerj nie ma :D

letnich ma z 5 (kupiłam tylko jedną) i w zime zakładam pod nie bodziaka z dlugim rekawem :D

Michał tez duzo ciuchów nie ma ale ja kupuję (staram się) kupowac tylko na wyprzedazach ;)

teraz np. nic nie kupowalismy i ledwo ledwo ale doczekalismy wyprzedazy

no i inne sprawa ze ja wszystko prasuję, wszystkie Michałowe ciuchy a ze nie robię tego na bieżąco to musze mieć jakiś zapas bluzek, body i spodni i pizamek
musi starczyc na 1.5 - 2 tygodnie ;), bo z reguly tak robie jedno wielkie prasowanie :D

Dodany tekst: 06 Sty 2011, 12:52:44
ale z tego co pamietam to na wolumenie te uzywane rzeczy jakies wyjatkowo tanie nie są :knuje:

ceny podobne do lumpkowych czyli niewiele drożej kupie na wyprzedazach :D
też tak mam  :highfive:
wszystko musi być wyprasowane :)

konwalia

ja was podziwiam z tym prasowaniem, moja ostatnia rozmaowa z P. o ciuszkach była w takim kontekście:

oglądałam ubranka w domu te co mamy, mówię, że musze jeszcze je wyprać w dziecięcym proszku przed porodem, a P. a nie może być zwykły-ja nie, bo i tak zamierzam byc wyrodna matka i nie prasować -to nie prasuj, nic mu nie będzie :D

Kasia

Cytat: konwalia w 10 Sty 2011, 10:21:59ja was podziwiam z tym prasowaniem

ja prasowac bardzo nie lubie ale te Michałowe bawełny, jak nie uprasuje to sa jak psu z gardła wyjete :zly:
no nie da rady nie uprasowac.

moje nie są takie pogniecione :knuje:

konwalia

Cytat: Kasia w 10 Sty 2011, 10:26:27ja prasowac bardzo nie lubie ale te Michałowe bawełny, jak nie uprasuje to sa jak psu z gardła wyjete zly
no nie da rady nie uprasowac.
będzie się musialo na dziecku rozprostować :D

mobka

Cytat: golinda w 10 Sty 2011, 10:41:02
prasowanie jest niedobre, bo wyjaławia rzeczy, przez co dziecko w ogóle nie ma kontaktu z bakteriami - taki klosz się robi :)

Golinda, bez przesady. Jak poloze dziecko w wyprasowanym ubranku gdziekolwiek to ono i tak sie momentalnie kolonizuje. Szczegolnie, ze kot w domu ;)
A nieuprasowane ubranka wygladaja jak przerzute i wyplute ;D A do tego jak sie pierze w samym proszku dla dzieci, to sa szorstkie i sztywne. Prasowanie z para je zmiekcza.

salsa

Cytat: konwalia w 10 Sty 2011, 10:29:28
będzie się musialo na dziecku rozprostować :D
ej no - na mnie sie prostuje na na dziecku nie da rady ;) ?? oczywiście, ze da :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Justynna

prasowanie jest niedobre, bo wyjaławia rzeczy, przez co dziecko w ogóle nie ma kontaktu z bakteriami - taki klosz się robi :)

może tak, ale mój Michał dużo czasu spędzana podłodze na dywanie a tam sterylnych warunków na pewno nie ma, więc kontakt z bakteriami ma zapewniony :D
No tak już mam, że muszę wyprasować, taka moja mała mania ;)

Dodany tekst: 10 Sty 2011, 12:01:02

Cytat: mobka w 10 Sty 2011, 11:54:19
Golinda, bez przesady. Jak poloze dziecko w wyprasowanym ubranku gdziekolwiek to ono i tak sie momentalnie kolonizuje. Szczegolnie, ze kot w domu ;)
A nieuprasowane ubranka wygladaja jak przerzute i wyplute ;D A do tego jak sie pierze w samym proszku dla dzieci, to sa szorstkie i sztywne. Prasowanie z para je zmiekcza.
:highfive:

konwalia

mnie do prasowania i tak się nie przekona ;)

Kasia

Cytat: mobka w 10 Sty 2011, 11:54:19i tak sie momentalnie kolonizuje.
moje dziecko jest az za dobrze skolonizowane ;)

ja prasuje ubranka tylko dla wygladu, nie dla sterylnosci :D bo przesadnej sterylnosci tez mówie nie

Cytat: salsa w 10 Sty 2011, 11:58:04na mnie sie prostuje na na dziecku nie da rady wink
ja swoich w ogóle nie prasuję, po wysuszeniu nadaja się w wiekszości przypadków do załozenia
ale te dzieciece, no jakies wyjatkowo gnietliwe sa :D

OlaFasola

Ja na początku nie prasowałam, a teraz prasuje wszystko jak leci. Nie jakoś dokładnie, ale jak nie wyprasuje to mam wrażenie, że mam bałagan w szufladach.

mobka

Cytat: OlaFasola w 10 Sty 2011, 12:05:57
Ja na początku nie prasowałam, a teraz prasuje wszystko jak leci. Nie jakoś dokładnie, ale jak nie wyprasuje to mam wrażenie, że mam bałagan w szufladach.
O to tez jest argument - wyprasowane ladniej sie skladaja :D I ja tez prasuje baaaardzo z grubsza.

niewiemjaka

apropos prasowania - kilka razy zdarzylo sie R tak mocno przyprasowac ciuszki malego na lewej stronie ze stopilo sie coś co jest na zszyciu przy szyi i pozniej go gryzlo

po wycieciu metki okazuje sie ze tam w srodku tego zszytego mimo wszystko sa jakies kurwa poprowadzone nitki plastikowe czytaj żyłki ktore po wycieciu idealnie metki wystaja np jedna taka nitka koncoweczka i ofcors gryzie :crying:

albo sa specjalne obszycia na szyi z tylu ubranka zeby nie drapało - np mielismy takie z takim milusim miekkim jakby aksamitnym obszyciem w celu nie - drapania
po uprasowaniu tego "zabezpieczenia"w zbyt duzej temperaturze (ja tak nie prasuje tzn ja prasuje w max temp ale jak R docisnie reka to chyba to mocniej dziala) i to sie wtedy lekko przytopiło...

mlody chodzil i sie drapal a ja nie wiedzialam WHY
juz kilka razy tak mialam, kilka koszulek jest do wyrzucenia, bo on mega wrazliwy na tym punkcie jest ;)

więc uważajcie z tym prasowaniem - zwlaszcza na facetów :mocking:
i zwlaszcza na lewej stronie przy koszulkach na szyi - nie prasowac tam na maxa!

feeling.good

ja też wszystko prasuję bo ładnie się składa i jest miłe w dotyku. Przez jakiś czas nie prasowałam i rzeczy były strasznie sztywne. O brak bakterii się nie martwię - przy dziecku spędzającym całe dnie na podłodze z psem raczej o to nietrudno.

vobi

prasowanie jest niedobre, bo wyjaławia rzeczy, przez co dziecko w ogóle nie ma kontaktu z bakteriami  - taki klosz się robi :)

:rotfl: a to bakterie tylko na ubrankach sie skubance zbieraja?

aniak1211

Ja odkladam do jednej szafki rzeczy do prasowania i tak podbieram nie wyprasowane az znowu je piore i odkladam i tak w kolko:D
Czyli nie prasuje:D
Czasem jakas tunike przed wyjsciem,
te bawelniane po paru minutach ame sie prasuja na malej;D

Swoich to juz w ogole nie prasuje-chyba ze lniana spodnice ;)

dragonfly

ja Ingrid ostatnio kupilam top "red hair runs in the family" - bo juz mi sie nie chce caly czas tlumaczyc dlaczego ona jest ruda a my nie :D

salsa

ja tez słyszałam ze to sie robi w celu wyjaławiania - podobno powinno sie z dwóch stron żeby był efekt...

ja jestem na to zbyt wygodna :P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

aniak1211

rilla

ja nei prasuje, nie mam czasu, ubranka rozciagam w rękach składam i do szafy. Chyba jest w miare ok