Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

zuzia

rubin04

Kasia, a tak z ciekawosci - ile kosztuja takie spodnie z Nexta? Bo we Wro nie ma tego sklepu,
ale kupiłam 2 pary używanych na allegro, takich dżinsów podszytych bawełną i zastanawiam się ile nówki kosztują.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

ceny są rożne, najtańsze kosztowały 25zł, za najdroższe daliśmy chyba 35 czy 37

były tez droższe ale tych akurat nie kupowaliśmy

podejrzewam że używki na allegro wyjdą taniej :knuje: jak się dobrą aukcje trafi :)

aniak1211

Cytat: Kasia w 03 Sty 2011, 11:21:57podejrzewam że używki na allegro wyjdą taniej knuje jak się dobrą aukcje trafi Smiley

Moja siostra zawsze jak znajdzie dzinsy na allegro to aukcja potrafi skonczyc sie na 80zl :crazy:
Nie wiem dlaczego ale na allegro rzeczy z metka next sprzedaja sie drozej niz nowe:D
Ale to moze wieksze rozmiary-siostrzeniec ma juz 4 latka;)
Siostra wyszukuje na ebay okazje a ja licytuje i pozniej zworze ;)

Kasia

Cytat: aniak1211 w 03 Sty 2011, 11:36:30Nie wiem dlaczego ale na allegro rzeczy z metka next sprzedaja sie drozej niz nowe:D

ja ci powiem że się zastanawiałam czy wiecej tych spodenek nie kupić i nie opchnąc na allegro lol lol lol

podejrzewam zena tych nowych z metkami to bym jeszcze zarobiona wyszła ;)

ale uzywańce czesto mozna utrafic taniej :D

rubin04

a nie to ja wszytskiekupowałam na allegro w okolicach 25 zł za te na podszewce bawełnianiej. A jakosciowo super, zawsze u tej samej kobiety kupowałam.

zuzia

ja tez uważam, że spodnie z next i old navy są świetne! praktycznie nie do zdarcia.

aniak - a dałabyś sie wykorzystać ebayowo od czasu do czasu?

aniak1211

Cytat: zuzia w 03 Sty 2011, 19:04:27aniak - a dałabyś sie wykorzystać ebayowo od czasu do czasu?
Nie ma problemu z kupowaniem na ebay:)
Tylko nie wiem jak z przywozem do PL bo nie wiem kiedy bede ;)
Ale i ja moge wyslac poczta jakbym za dlugo nie wybierala sie do kraju ;)

Cytat: rubin04 w 03 Sty 2011, 12:21:58A jakosciowo super
No jakosc maja super,
kupilam malej spodnie dresowe-uzywane,mala chodzi w nich juz od nie pomietam kidy(juz sa za krotkie;)) i kolejne dziecko spokojnie w nich pochodzi :)
Cytat: Kasia w 03 Sty 2011, 11:38:46podejrzewam zena tych nowych z metkami to bym jeszcze zarobiona wyszła wink
Mysle ze zarobilabys:D
Tymbardziej ze w innych miastach nie ma nexta ;)

marcheewka

Cytat: rubin04 w 03 Sty 2011, 12:21:58
a nie to ja wszytskiekupowałam na allegro w okolicach 25 zł za te na podszewce bawełnianiej. A jakosciowo super, zawsze u tej samej kobiety kupowałam.

Rubin, a u kogo kupujesz??
Ja kupiłam Oli kilka sukienek nexta, super jakość i dość tanie były  ;) Kupiłam też dżinsy, śliczne, ale chyba w nich nie "pochodzi", bo sa na 3-6 miesiecy a ja jakos nie mam serca jej w te dżinsy wciskać ;)

konwalia

laski a nie taniej w jakimś lumpeksie niż na allegro?
ja używki poza tym to wolę dotknąć i obejrzeć

zuzia

Cytat: konwalia w 03 Sty 2011, 21:38:23
laski a nie taniej w jakimś lumpeksie niż na allegro?
ja używki poza tym to wolę dotknąć i obejrzeć
chyba nie w warszawskim :(

Dodany tekst: 03 Sty 2011, 23:37:26

Cytat: aniak1211 w 03 Sty 2011, 19:40:48Nie ma problemu z kupowaniem na ebay:)
Tylko nie wiem jak z przywozem do PL bo nie wiem kiedy bede wink
Ale i ja moge wyslac poczta jakbym za dlugo nie wybierala sie do kraju wink
dzięki :beer:
ja to raczej bym kupowała sporo większe bo na razie ciuszki dla M. mam - jeszcze trochę w paczce od dziadków przyjdzie. ale później dostawy się skończą :(

rilla

ja kupuje własnie w lumpkach nextowe rzeczy - spodenek mam mnóstwo, często po 2, 3 zł. Dresy mimo raczkowania są nie do zdarcia. I super mam ich kamizelki i sweterki

Kasia

u nas w lumpkach wszystko strasznie przebrane, w tych lepszych (jednocześnie drozszych 60zł/kg) to kojejki ustawiaja się już z samego rana w dzień dostawy

w tych tańszych, mniej obleganych same poplamione szmaty

ja raz na jakiś czas, kontrolnie, zaglądałam do okolicznych i prawie zawsze wychodziłam z niczym, a mam w okolicy niby "lepszy" - teraz dałam sobie spokój ;)

dodatkowo mam taki lepsiejszy z samymi firmówkami, wszystko ładnie porozwieszane, z cenami
ale tam ceny wyższe niż jakbym gdzie indziej kupiła i ciuchy też raczej zniszczone

jak mam zapłacić za zeszmacony sweterek nexta 20-25zł to wolę kupic nowy w HM czy innym tańszym sklepie ;)

z moich doswiadczeń w Wawie lumpki sa nieopłacalne

Jak byłam w ciązy to chodziłam i wybierałam rzeczy nowe z metkami, teraz już takich nie trafiam

a kiedyś całą dostawę dali nową z metkami, kupiłam chyba ze 3 rzeczy ale wtedy tez cena była wyższa, chyba 100zł/kg

no i o ile jeansy raczej się nie niszczą to na innych ciuszkach ja widze że to uzywki i IMO są zniszczone - moze tylko takie wpadają mi w ręce

rilla

Kasia u mnie cena na wagę to 10-15 zł:)

Kolejny plus meiszkania na prowincji:D
I z używanymi ciuszkami dziecięcymi jest też tak, ze małych rozmiarów jest dużo, często calkiem nowe - czym większy rozmiar tym gorzej, bo dzieci bardziej niszczą. Ja obecnie kupuje przewaznie spodnie (ostatnio za 19 zł kupiłam dwie pary sztruksów, dwa dresy, 2 jeansy, swetek i tshirty 2. Ale to też zalezy. Kupiłam fajny kombinezon hm za 20 zł. A czasmai wychodze bez niczego

Kasia

Cytat: rilla w 04 Sty 2011, 08:33:43Kasia u mnie cena na wagę to 10-15 złSmiley

to u nas takiej ceny nie widziałam nawet dzień PRZED dostawą ;) gdy na wieszakach szmaty same wiszą ;)

rilla

ale za to u was można coś kupić na wyprzedażach... a u nas kiepsko, 5 sklepów na krzyż, a promocje żadne.

Kasia

Cytat: rilla w 04 Sty 2011, 08:37:20
ale za to u was można coś kupić na wyprzedażach... a u nas kiepsko, 5 sklepów na krzyż, a promocje żadne.

no własnie :) na wyprzedażach można taniej lub w podobnej cenie utrafić

zuzia

no niestety - nawet lumpexy straszą w wawie cenami :(
ja w B. kiedyś nabyłam sweterek dla M - strasznie mi się podobał,to był ostatni dzień przed nową dostawą. sweterek kosztował... 1 zł. ale to B. a nie wawa. w przyszłym tygodniu gdzieś się tu wybiorę bo M. zostanie z dziadkami.

feeling.good

byłam dzisiaj w outlecie w Besta Plus. Jejku...jakie cudnie kolorowe były rzeczy dla dziewczynek  :dreaming:
Dla chłopców niestety gorzej, ale znalazłam fajną bluzę i czapkę

emcia

Cytat: zuzia w 04 Sty 2011, 17:30:39
no niestety - nawet lumpexy straszą w wawie cenami :(
ja w B. kiedyś nabyłam sweterek dla M - strasznie mi się podobał,to był ostatni dzień przed nową dostawą. sweterek kosztował... 1 zł. ale to B. a nie wawa. w przyszłym tygodniu gdzieś się tu wybiorę bo M. zostanie z dziadkami.
gdybym wiedziała że to się faktycznie sprzeda, a nie mi potem zostanie, to kupiłabym Wam tanich ciuszków
koleżanki córce kupowałam boskie kiecki i sweterki z nexta, fajnie się kupuje takie ciuszki ;)

zuzia

emcia
jeżeli trafiłabyś na fajne rzeczy, kolorowe, na 18-24/24 i więcej miesiące tudziez 92, 98 dla chłopca a nie szaro-bure to ja bym była chętna.

emcia

Cytat: zuzia w 04 Sty 2011, 17:52:53
emcia
jeżeli trafiłabyś na fajne rzeczy, kolorowe, na 18-24/24 i więcej miesiące tudziez 92, 98 dla chłopca a nie szaro-bure to ja bym była chętna.
potrzrebujesz bluzek, spodni, sweterków?i tylko nexta?

zuzia

Cytat: emcia w 04 Sty 2011, 17:56:16
potrzrebujesz bluzek, spodni, sweterków?i tylko nexta?

napiszę ci wieczorem wszystko na pw :)

emcia

aniak1211

zuzia
Twoi tesciowie wrocili na dobre ze stanow???