Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

mobka

Cytat: zuzia w 11 Lis 2010, 13:56:42mi też własnie brakuje kolorów w ubraniach chłopięcych. czasem coś sie trafi ale generalnie to chcieliby chłopców tak szaro-buro ubierać!
Nooooo :(

Kasia

Cytat: zuzia w 11 Lis 2010, 13:56:42mi też własnie brakuje kolorów w ubraniach chłopięcych. czasem coś sie trafi ale generalnie to chcieliby chłopców tak szaro-buro ubierać!

oj jak mnie to wkurza :zly: wszystko szare bure ew granatowe

Dodany tekst: 11 Lis 2010, 18:56:37

Cytat: mobka w 11 Lis 2010, 11:38:58I nie wiem nawet, czy dzieciecy dzial maja Grin
mają :) mi tez nie po drodze

OlaFasola

feeling.good piękne,
też chciałam żeby mi koleżanka właśnie te spodenki przywiozła, ale akurat nie było rozmiaru.

zuzia

ja się do złotych wybiorę na pewno. choćby popatrzeć bo z kasą krucho.
aczkolwiek ja staram się ubierać Misia kolorowo i co? i biorą go za dziewczynkę.
ale i tak burościom mówię NIE!

feeling.good

a ja lubię i burości-szarości i kolorowe ubranka :)

Kasia

ja szary lubię ale jak jest to ladny szary, i ładny granat też

ale nieraz daja takie połaczenie kolorów ze te niby ładne kolory wygladaja pskudnie :( szroburo

zuzia

np ostatnie pidżamki w lidku. dla dziewczynek były ładne, dla chłopców szaro (ciemno-szary) i granat - takie paski. no straszne to było!

Kasia

Cytat: zuzia w 11 Lis 2010, 20:18:57
np ostatnie pidżamki w lidku. dla dziewczynek były ładne, dla chłopców szaro (ciemno-szary) i granat - takie paski. no straszne to było!

dokładnie o tych pizamkach myslałam :)
+ te skarpetki antyposlizgowe, dla dziewuszek róż
a dla chłopakow szarobure

OlaFasola

Cytat: Kasia w 11 Lis 2010, 20:15:27ja szary lubię ale jak jest to ladny szary, i ładny granat też

ale nieraz daja takie połaczenie kolorów ze te niby ładne kolory wygladaja pskudnie Sad szroburo
Też już to kiedyś pisałam. Ja badzo lubię szary kolor i dla mnie i dla młodego, ale w połączeniu z czymś ciekawym. A nie, jak dla chłopaka, to z paskudnym niebiesko/granatowym, czarmym albo z jakimś nnieciekawym zielonym. 

feeling.good

wreszcie kupiliśmy Stasiowi kombinezon. Udało się w mothercare. Fajny jest bo może być i kombinezonem i śpiworkiem

OlaFasola

Cytat: feeling.good w 12 Lis 2010, 21:14:28wreszcie kupiliśmy Stasiowi kombinezon. Udało się w mothercare. Fajny jest bo może być i kombinezonem i śpiworkiem
poka poka :)

feeling.good

rilla

ja mam dużo rzeczy  next z seconhandów. Maja najlepse spodnie jeansy

marcheewka

Cytat: mobka w 11 Lis 2010, 12:09:23
No ja wlasnie z next pajacy nie mialam, ale mimo ze moj Kuba jest drobny, to tesco sa dla mnie za waskie, mothercare jest optymalne, ale tam z zakupami sie do wyprzedazy wstrzymam. Jak juz mam tyle kasy wywalic, to kupie nexty najprawdopodobniej.

Ja kupiłam dla Oli dwa pajace nexta i okazały sie porażka. Owszem, kolory i wzory są fajne, ale pajace są takie szerokie i krótkie, rękawki sa wąskie, krótkie, nie można dobrze ręki włożyć. Co z tego, że miały zawijane łapki ( na to sie skusiłam) jak były takie szerokie, że Ola wyciagała ręce przy szyi. No a jak już zrobiły się w miarę ok, to już były za krótkie. Dla mnie porażka i szkoda kasy, najlepsze sa dla mnie te z tesco i ladybird.

mobka

Cytat: marcheewka w 13 Lis 2010, 16:19:09najlepsze sa dla mnie te z tesco
rozmiar 0-0, czyli ich 56 bylo ok. Rozmiar 0-3, czyli 62 jest dlugi a waski. Kubie w klacie ciasno. I ciezko cos z dlugim rekawem pod spod ubrac. No i bawelna dosc cienka, choc fajna, bo sie nie mechaci bardzo. Ale na razie nr 1 u mnie sa pajace z mothercare.

zuzia

ja polecam cartersa. wiem, że jestem monotematyczna, ale one mi się super sprawdziły. tylko na allegro to trzeba polować bo niektórzy sprzedawcy poupadali na głowę - 100 zł za pajaca :crazy:

Dodany tekst: 13 Lis 2010, 17:58:04

i mam jeszcze pytanie - czy ktoś ma zniżkę do smyka może? bo jest śliczny sweterek i bluzka świąteczna :dreaming:

a tak w ogóle to zauwazyłam, że coolclub to jedna wielka podróbka!
w ub. roku namiętnie podrabiali cartersa (teraz też) a w tym mają niemalże identyczne kombinezony jak w ub. roku mothercare (tyle, że ciut tańsze).

mobka

No wlasnie cartersa pajacy nie widzialam. Za to chwale sobie body, ale nie te z wielopakow, ale te bardziej wyjsciowe, z duzymi haftami :D Dzis kupilam cztery sztuki na 6m i 6sztuk na 9m :D

zuzia

te z wielopaków niektóre są b. dobre, inne gorsze. trzeba patrzeć na metkę :)

mobka

A juz widze pajace, szkoda, ze w wiekszosci uzywane.

zuzia

Cytat: mobka w 13 Lis 2010, 18:02:12
A juz widze pajace, szkoda, ze w wiekszosci uzywane.
jezeli nie przeraża cie używany ciuszek to cartersy trudno zniszczyć.

feeling.good

Cytat: mobka w 13 Lis 2010, 17:58:04
No wlasnie cartersa pajacy nie widzialam. Za to chwale sobie body, ale nie te z wielopakow, ale te bardziej wyjsciowe, z duzymi haftami :D Dzis kupilam cztery sztuki na 6m i 6sztuk na 9m :D

ciągle zapominam o ich bodziakach. Muszę w końcu zamówić na następny rozmiar. Od kogo kupujesz?

Dostałam wczoraj kupony do kappahla i chcę się wybrać po bodziaka i któreś jeansy:

magdalinska

Cytat: rilla w 13 Lis 2010, 07:28:10
ja tez ;) a dzinsy kupiłam ostatnio GAP, ale jeszcze troche za duze

za to dzisiaj Kubus dostał swoja pierwsza, prawdziwa pizamke ;D

mobka

Bodziaki kupuje tu http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773 bralam od niego wczesniej, wzielam i teraz.

Kurcze, ja mam i jeansy i sztruksy (i to nie jedna pare) i jakos nei mam serca tego dziecku zalozyc... wydje mi sie, ze potwornie niewygodnie musi byc takiemu maluchowi w takich spodniach. Kiedy zaczelyscie dzieciom zakladac wlasnie tego typu spodnie? Bo ja mam wrazenie, ze zaczne dopiero jak Mlody chodzic zacznie ;)

Zuzia, nie przerazaja mnie ubranka uzywane, ale po obecnych pajacach widze, ze dosc mocno sa zuzyte - szczegolnie stopki z tylu sie mechaca.

Dodany tekst: 13 Lis 2010, 20:12:55

A co do second handow, to kurcze zazdroszcze Wam, ze takie w poblizu macie.

siog

nowe chodaki Kochanskiej:)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: mobka w 13 Lis 2010, 20:12:15Zuzia, nie przerazaja mnie ubranka uzywane, ale po obecnych pajacach widze, ze dosc mocno sa zuzyte - szczegolnie stopki z tylu sie mechaca
ja w swoich tego nie zauwazyłam

Dodany tekst: 13 Lis 2010, 20:24:18

Cytat: rilla w 13 Lis 2010, 07:28:10
ja wielbie old navy, next tez sa swietne
w wawie e second handach drogo :(