Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

feeling.good

emcia

Cytat: feeling.good w 04 Sty 2011, 19:51:56
emcia a dokąd się wybierasz :) ???
w prawo przez parczek... ;)
przeczytałam, że narzekacie na warszawskie ceny w second handach
tu u mnie jest dużo taniej i tak nie przebrane, kupowałam koleżanki dziecku
nawet kiedyś robiłam zdjęcia i jej wysyłałam
dlatego napisałam, że mogłabym poszukać, żebym tylko miała pewność że ktoś je zechce
bo jakoś nie kolekcjonuję ;)
mam fotki, nie wykasowałam jednak wszystkich, pierwsze z brzegu

feeling.good

emcia super :) Chyba też się kiedyś uśmiechnę ;)

zuzia

aniak1211

zuzia

Cytat: aniak1211 w 04 Sty 2011, 21:27:27
To nie fajnie;)
Mam na mysli mozliwosc zakupow tam :)
wiem wiem :(
zawsze mam  tam znajomych ale to nie to samo.
wiadomo - są plusy ujemne i plusy dodatnie.

foszek

Cytat: emcia w 04 Sty 2011, 20:09:42
w prawo przez parczek... ;)
przeczytałam, że narzekacie na warszawskie ceny w second handach
tu u mnie jest dużo taniej i tak nie przebrane, kupowałam koleżanki dziecku
nawet kiedyś robiłam zdjęcia i jej wysyłałam
dlatego napisałam, że mogłabym poszukać, żebym tylko miała pewność że ktoś je zechce
bo jakoś nie kolekcjonuję ;)
mam fotki, nie wykasowałam jednak wszystkich, pierwsze z brzegu

emcia sliczne te rzeczy :) a chlopiece w rozmiarze od 92 wwzyw maja?

emcia

Cytat: foszek w 05 Sty 2011, 05:02:22
emcia sliczne te rzeczy :) a chlopiece w rozmiarze od 92 wwzyw maja?
te kupowałam na początku lata
a mają co przywiozą :)
trzeba szukać

feeling.good

posegregowałam dziś zakupione dla S. ubrania na kolejny rozmiar. Wniosek jest jeden - nie mam już wstępu do sklepów ;)

OlaFasola

Cytat: feeling.good w 05 Sty 2011, 21:45:20posegregowałam dziś zakupione dla S. ubrania na kolejny rozmiar. Wniosek jest jeden - nie mam już wstępu do sklepów wink
Skąd ja to znam. M mi dzisiaj powiedział, że to już zakrawa na jakieś zaburzenie :D
A kolejna sprawa, że Mikołaj jest malutki i coś mi słabo rośnie, więc w sumie niewiele ubranek odkładam jako za małe i już ma tego stanowczo za dużo.

rilla

ja też po remoncie pokoju segregowałam ubranka P. i u nas odwrotnie - nic nie ma:/ kupiłam w tesco pajace, ale nie tesco tylko F&F (nie wiem czy się rożnia, pewnei niczym, ale u nas tylko takie są) na 12-18, po pierwsyzm praniu są na styk. Body kupiłam na 18-24 z myślą, że sa na później, ale niestety nie.

OlaFasola

rilla Mikołaj większość rzeczy jeszcze na 6-9 miesięcy nosi i wcale nie są małe czy ciasne. W zasadzie od wakacji z niczego nie wyrósł, odłożyłam tylko letnie ciuchy.
Właściwiem mnie to martwi już dość mocno i idę z nim do pediatry w przyszłym tygodniu.

zuzia

Cytat: golinda w 05 Sty 2011, 23:16:35
chyba te, które wolumenu nie znają ;)

ale na wolumen to trzeba mega wcześnie rano jechać albo w ciągu dnia.
dla normalnie pracującej osoby wolumen jest niedostępny.

zosia2007

Cytat: zuzia w 05 Sty 2011, 23:20:14
ale na wolumen to trzeba mega wcześnie rano jechać albo w ciągu dnia.
dla normalnie pracującej osoby wolumen jest niedostępny.
no i miec w moare blisko, z piaseczna nie da rady

zuzia

Cytat: golinda w 05 Sty 2011, 23:30:49ja jadę we wtorek rano
przyjdę do pracy godzinę później
u mnie to awykonalne!

emcia

rubin04

Cytat: feeling.good w 05 Sty 2011, 21:45:20posegregowałam dziś zakupione dla S. ubrania na kolejny rozmiar. Wniosek jest jeden - nie mam już wstępu do sklepów

Cytat: OlaFasola w 05 Sty 2011, 22:31:48M mi dzisiaj powiedział, że to już zakrawa na jakieś zaburzenie

..to ja chyba jestem jakąs nie-modna matką racjonalistką, bo ja raczej zawsze się zastanawiam nad zakupem - nie myślę raczej czy mu będzie w tym jakos super ładnie itd tylko czy na pewno mu to potrzebne, czy kupując to nie będzie miał za dużo np. spodni czy czegos tam.

No i w sumie P. ma chyba b.mało rzeczy.. Np. elegancką koszule z dł. rękawami ma jedną.
Latem miał jedną z krótkimi rękawami, a na urodziny dostał drugą i tyle.

No mało modne i mało wyjściowe to moje dziecko ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: emcia w 05 Sty 2011, 23:53:47
miałaś mi napisać wiadomość
;)

wczoraj padłam usypiając M. dziś dopiero mam chwilę i zaraz piszę. wybacz.

rilla

Cytat: OlaFasola w 05 Sty 2011, 22:59:27
rilla Mikołaj większość rzeczy jeszcze na 6-9 miesięcy nosi i wcale nie są małe czy ciasne. W zasadzie od wakacji z niczego nie wyrósł, odłożyłam tylko letnie ciuchy.
Właściwiem mnie to martwi już dość mocno i idę z nim do pediatry w przyszłym tygodniu.
Ola to na pewno jego uroda, ale warto sprawdzić, tez bym sprawdzała. Ja się teraz bardziej boję o to, ze jednak P. jest dzieckiem po cukrzycy ciążowej. u mnie wysoki cukier utrzymuje sie nadal, a właściwie jest coraz wyższy:( pewnie w ciazy tez był:(

Kasia

Cytat: rubin04 w 06 Sty 2011, 00:06:44Np. elegancką koszule z dł. rękawami ma jedną.
michał zadnerj nie ma :D

letnich ma z 5 (kupiłam tylko jedną) i w zime zakładam pod nie bodziaka z dlugim rekawem :D

Michał tez duzo ciuchów nie ma ale ja kupuję (staram się) kupowac tylko na wyprzedazach ;)

teraz np. nic nie kupowalismy i ledwo ledwo ale doczekalismy wyprzedazy

no i inne sprawa ze ja wszystko prasuję, wszystkie Michałowe ciuchy a ze nie robię tego na bieżąco to musze mieć jakiś zapas bluzek, body i spodni i pizamek
musi starczyc na 1.5 - 2 tygodnie ;), bo z reguly tak robie jedno wielkie prasowanie :D

Dodany tekst: 06 Sty 2011, 12:52:44

Cytat: golinda w 05 Sty 2011, 23:16:35chyba te, które wolumenu nie znają wink
ale z tego co pamietam to na wolumenie te uzywane rzeczy jakies wyjatkowo tanie nie są :knuje:

ceny podobne do lumpkowych czyli niewiele drożej kupie na wyprzedazach :D

ddu

ja nadal heli prawie nic nie kupiłam,
na gwiazdkę spodnie i półśpiochy, bo aż mi głupio było, że dziecko nie ma żadnych "nowych" ciuchów.
ciągle dostaję po kimś lub od kogoś.
ma z 15 sukienek, a założyłam jej może ze 4 razy w życiu, bo to niewygodne

ale na rozmiar 74 już nie mam, więc zacznę kupować...

marcheewka

Cytat: ddu w 08 Sty 2011, 14:24:23
ja nadal heli prawie nic nie kupiłam,
na gwiazdkę spodnie i półśpiochy, bo aż mi głupio było, że dziecko nie ma żadnych "nowych" ciuchów.
ciągle dostaję po kimś lub od kogoś.
ma z 15 sukienek, a założyłam jej może ze 4 razy w życiu, bo to niewygodne

ale na rozmiar 74 już nie mam, więc zacznę kupować...
Ola też ma kilka sukienek, dwie kupiłam sama a kilka dostała. Sukienki sa słodkie, ale tak jak piszesz niewygodne, zakładam tylko w gości. A ze w gosci nie chodzimy i do nas często nie przychodzą to w zasadzie wcale ich nie nosi.

Dzisiaj kupiłam Oli kurtkę zimową w Reserved na przyszłą zimę ;) za całe 39,90 zł (przeceniona ze 109), żal było nie brać. Ciekawe, czy rozmiar 86 12-18 mcy będzie na nią w przyszłą zimę dobry. Kupiłam też śliczną czapkę, taką jakby robioną na szydełku, kolorową, z kwiatkami, cudna. Będzie miała na wiosnę. No i rajstopy ze stópkami  jak buciki- lakierki ( czerwone z kokardka) ;)

Lwica

Marcheewka a w którym Reeserved  byłaś??
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

marcheewka

Cytat: Dorotka1981 w 08 Sty 2011, 22:36:02
Marcheewka a w którym Reeserved  byłaś??

W Galerii Dominikańskiej. Było bardzo dużo ubrań, duży wybór rozmiarów, ale niesty długie kolejki do kasy.