Sobieska walczy ;)

Zaczęty przez sobieska, 17 Lis 2009, 19:45:20

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sobieska

tutaj jest coś w tym stylu, chodzi o bolerko nie kwiaty ;)

Anupka

Ale kokarda na czas bolerka won? Bo jakoś mi nie trybi...
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kama

pomierz jeszcze (tylko nie za dużo bo będziesz miała mętlik zupełny) i zapewne wrócisz do tej :)

a taniec brzucha na pewno podniesie temperaturę na weselu  :rotfl:

nie bierz bolerka...suknia jest taka piękna...po co ją zasłaniać?

sobieska

generalnie chodzi o dwie wersje sukienki.... tak mi sie podobaly takie, które po zdjęciu nakrycia- bolerka były zupełnie innymi sukniami, więc podoba mi się taki pomysł... plus dla rodziców, że kościól będzie bez ramion i gołych pleców..

ale na luzie, bo możliwe jest bardzo, że nie znajdę identycznego materiału, kombinowałam moze delikatny kolorek.. a jak nie, to nie będzie bolerka.. na bank nie zażadam bolerka na rzecz trenu:)

Dodany tekst: 07 Gru 2009, 21:17:48

Cytat: sobieska w 07 Gru 2009, 21:12:09tutaj jest coś w tym stylu, chodzi o bolerko nie kwiaty wink
tyle , że zapięcie będzie w miejscu wiązania kokardy i prawdopodbnie tą samą broszką, którą później przepnę... tak, że będzie to kompatybilne, ale jak się nie uda, to odpuszczę..

malybob

To ja popieram taka wersje z etola i nowym wcieleniem sukni na wesele :)

sobieska

Cytat: malybob w 07 Gru 2009, 21:18:49
To ja popieram taka wersje z etola i nowym wcieleniem sukni na wesele :)cŁ
CMOK !!!! ;) polewam ;) jestem przekupna, a co tam... ;)

malybob

To odlewam!
Dziewyny, upijmy ja to moze zaraz pojdzie po suknie... ;) No, moze jutro rano :P

sobieska

Cytat: malybob w 07 Gru 2009, 21:28:23To odlewam!
Dziewyny, upijmy ja to moze zaraz pojdzie po suknie... wink No, moze jutro rano Tongue
kochana... ja cały weekned piję ;) teraz też już kończę butelkę winka ;) dlatego tak ładnie piszę- bez literówek ;) ale dam się sponiewierać... co tam ;P

elve

gdybym była tobą, a nie jestem :P, wybrałabym się na mierzenie sama
to ma być twoja suknia, a nie suknia rodziny
każdy ma inny gust, a jego opinie są sumą róznych doświadczeń i poglądów (ale to zabrzmiało)

BTW nigdy by mi nie przyszło do głowy chodzić za suknia z taką obstawą :P

sobieska

Cytat: elvelve w 07 Gru 2009, 22:20:20gdybym była tobą, a nie jestem Tongue, wybrałabym się na mierzenie sama
to ma być twoja suknia, a nie suknia rodziny
każdy ma inny gust, a jego opinie są sumą róznych doświadczeń i poglądów (ale to zabrzmiało)

BTW nigdy by mi nie przyszło do głowy chodzić za suknia z taką obstawą Tongue

mierzyłam sama, ale samemu to jakos brakuje kogoś kto przyklaśnie ;P żeby odpowiedzialnośc była rozmyta... akurat w tym przypadku chciałam, żeby się podobało i eby wszyscy stwierdzili, ze super ta jest lepsza i z tego co słysze to jednak wszyscy przyklasnęli, tylko się martwią jak będę wyglądala w moim rozmiarze ;)))

giga

sobieska, powiedz rodzicom,że to nie są czasy,żeby ksiądz zwracał uwagę na gołe ramiona,przynajmniej tak u nas jest.

elve

tak patrzę na te twoje zdjęcia z przymiarki i jestem przekonana, ze właściwy rozmiar "kokardy" będzie leżał idealnie
kształt sukienki jest zbliżony do tej drugiej, w której zdjęcia pokazałaś

IMHO w "kokardzie" wyglądasz ciekawiej

jeśli chcesz odpinana kokardę, to pomyśl o dwóch mocowaniach (choć ja bym raczej nie kombinowała i wystąpiła w tej suknii w kościele żeby zrobić wow)

no i wracając do fruzury, audrey będzie idealna i smukły bukiet
a na sesję poślubną sugerowałabym rękawiczki i jakieś retro otoczenie (teatr, restauracja itp)

zwierzatko_mojej_mamy

sobieska zrob odpinana kokarde :D ja mialam odpinany kwiat na cycku i wystapilam w obu odslonach :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jestynka

sobieska świetna jest ta suknia z kokardą :)

sobieska

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Gru 2009, 10:33:10sobieska zrob odpinana kokarde Cheesy ja mialam odpinany kwiat na cycku i wystapilam w obu odslonach Cheesy

choroba muszę pomysleć o tej kokardzie, może się uda :DDDD

dziękuję za wsparcie i miłe słowa!!!

zwierzatko_mojej_mamy

zrob - bedziesz spokojniejsza - jesli tylko da sie zrobic takie mocowanie, ze wygladanie jak przypinka, tylko tak jak powinna to czemu nie? :> to zawsze o jedna opcja wiecej a koszt znikomy ;D i bedziesz mogla knuc jak juz suknia bedzie w domu ile chcac ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sobieska

z nowymi wieściamy wróce 19.12 :) bede tez po probnym fryzie i makijazu:) ciekawe czy zrobią ze mnie audrey? ;) planujemy zrobic domową sesję po fakcie, zeby zrobic zaproszenia, tak więc bedzie kilka zdjęc :)

do zobaczenia!  :bye2:

sobieska

hohohho!!! witam swiatecznie! szaraczku modlę się z toba, by ten śnieg utrzymał się do twojego slubu!!!

z bajki slubnej.... ;) mamy zaproszenia! :) tj. okładkę :) mam pomysł, żeby kokardkę i słowo zaproszenie wytłoczyć i i pokryć srebrno- różową  lub srebrno- szarą farbą, tj. tuszem.. nie znam się zbyt technicznie na tym, więc nie wiem jaka będzie możliwość i cena takiej akcji.. byc może bedę musiała zmienić co nie co... zdjęcie będzie drukowane osobno na błyszczącym papierze pod nim będzie jeszcze różowy lub szary kartonik, w zależności na jaki papier się zdecydujemy :)

nadal myślę nad czcionką i rodzajem kokardki, jesli macie pomysły to chętnie:)

co do makijazu, to zaraz po byłam bardzo zadowolona później coraz mnie, nie trzymał się tak jak się spodziewalam po kosmetykach kryolana, ale ponoc mikrodermabrazja kilka dni wczesniej znacznie przedłuża trwalość makijazu i minimalizuje świecenie twarzy, więc jeszcze będę probowała :) audrey hepburn też z tego nie do końca wyszla :)

fryzurkę zrobiła mi siostra i generalnie się poważnie zastanawiam czy jej tego nie zostawić, bo jest taką samą perfekcjonistką jak ja i włosy traktuje jak rzeźbę, więc kto wie :)

poniżej efekty;) co sądzicie?
p.s. welon zrobiłam w sekundę ;))

Dodany tekst: pon 21 gru 2009 21:37:47 GMT-1

i projekty zaproszeń :)

Dodany tekst: pon 21 gru 2009 21:42:44 GMT-1

bluzka podobna do sukienki, mozna pobawić sie w sprawdzanie dodatków:)  zdjęcie okropne.. jak krolowa sniegu.. ustwialismy swiatlo i aparat...  ;)

malybob

Sobieska, piekna jestes!!!
I super zdolna siostra, zazdroszcze ;)
Fryzurka genialna, makijaz tez fajny aczkolwiek usta wydaja sie strasznie bezbarwne. Ja rozumiem,ze nie one mialy byc podkreslone,ale przemyslalabym ich kolor.

I glosuje za drugim projektem zaproszenia. Natomiast nie cudowalabym z tloczeniami,zloceniami itp., bo przytlocza piekne zdjecia i moim zdaniem nie beda wspolgraly ze stylem calosci.

Dodany tekst: 21 Gru 2009, 21:51:00

Ale sie zgubilam - ktora to jest ta wlasciwa fryzura?

sobieska

usta zostaly zjedzone;) ale byly blade tylko ladnie zarysowane- makijaz na tych zdjeciach ma juz 6 godzin ;)
siostra jest po szkole plastycznej i ma sprytne lapki- tylko trudna ja namowic ;) ale jak ma dobry dzien to i na pazury zrobi i algi na buzie polozy :)

mi najbardziej podoba sie prjekt 1 i 2 wlansie- papier chcialabym lekko opalizujacy, więc będzie się ładnie mienił i pasował do srebrnych napisów.. :)

a na świeta- świąteczny byczek :) cala ja...  :blush:

elve

ja bym nie dawała napisu zaproszenie, po co tłumaczyć coś co jest oczywiste

sobieska

Cytat: malybob w 21 Gru 2009, 21:44:06Ale sie zgubilam - ktora to jest ta wlasciwa fryzura?
hmm wlasciwie to jej tutaj nie ma ;) kształt jak na drugim zdjeciu, tylko na nim jestem już poczochrana, ale nie w kucyk tylko upiety kok.. wlasciwa fryzura czeka na dłuższe wlosy :)

Dodany tekst: 21 Gru 2009, 21:59:23

Cytat: elvelve w 21 Gru 2009, 21:54:24ja bym nie dawała napisu zaproszenie, po co tłumaczyć coś co jest oczywiste
tez myslałam, zeby dac np. nasze inicjały i datę...  ale z drugiej strony niby oczywiste, ale tytuluje sie pisma :)

Norka

Sobieska, fryzura bardzo twarzowa i podkreśla Twoją urodę :thumbup: A jak z trwałością? Na zdjęciu kilka kosmyków Ci wypadło ;) Jak dokładnie wygląda z tyłu? Masz kucyka? Podniesiony przód wygląda super.
Nie wypowiem się w kwestii makijażu, bo się nie znam, ale Tobie chyba trudno coś zepsuć :blush:

Też głosuję za zaproszeniem 2 - pierwsze jest super, ale ten odcień szarego IMHO trochę za smutny jak na taki radosny dzień :) Może spróbuj z popielatym/gołębim/srebrnym? Wybrałaś ładną minimalistyczną czcionkę i kompozycja zdjęć jest świetna, kokardka prosta wydaje mi się lepsza od tej z zawijasem. Pogratulować :daisy: Też bym nie szalała z tłoczeniem, bo to mnóstwo roboty, a i tak już jest ciekawie.

malybob

To zdjecie "swiateczny byczek" jest kapitalne. Moze zrezygnujesz z welonow na rzecz rozkow? :D  Pomysl, jakie wrazenie bys zrobila!

sobieska

Cytat: malybob w 21 Gru 2009, 22:04:58
To zdjecie "swiateczny byczek" jest kapitalne. Moze zrezygnujesz z welonow na rzecz rozkow? :D  Pomysl, jakie wrazenie bys zrobila!

na tesciowej :)