Sobieska walczy ;)

Zaczęty przez sobieska, 17 Lis 2009, 19:45:20

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magoo

sobieska ale ci fajnie, ze masz juz sprowadzona suknie

sobieska

tez sie ciesze :) dlatego zdecydowałam sie na zamowienie w bydg :) w wawie strasznei kombinowali, zeby jak najpozniej bylo... plus tutaj mam halkę w cenie, jeśli się zdecyduję :)

effik

sobieska, może dziewczyny pomogą znaleźć buty :) nie martw się na zapas. fajnie, że masz suknię!!!
życzę szybkiego znalezienia pracy (bo miałam w starej podobnie jak ty) no i w ogóle ściskam :friends:

Anupka

Szukaj w necie. Wpisałam w google "buty pudrowy róż", pierwsze 3 linki, które mi się wypluły:

http://www.ibutik.pl/ogloszenie/sliczne-szpileczki-pudrowy-roz-95691

http://www.zeberka.pl/art.php?id=880

http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,6478536,Sandalki_Kazar.html

Dodany tekst: 23 Mar 2010, 14:24:45

No dobra, może niezupełnie są to linki do konkretnych sklepów ;) Ale przyznaję, nie zagłębiałam się w poszukiwania za bardzo. Al Ty pewnie coś znajdziesz ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sobieska

fajne nawet te butki :) tylko bez mierzenia i macania to ja nie potrafię, nie jestem taka internetowa:)

kurde może jednak trzeba zmienić kolory.. sobie ubzdurałam ten róż... mojemu n. lepiej w szaro-niebieskim... ale jak do 20- roku życia nie miałam nic różowego, to teraz mi sie kurna zmieniło... a jak na złość jeszcze sobie odcień wybrałam- nieistniejący... grrr co może lepiej by zmienić kolor? tych niebieskich, szarych jest duuzo więcej,.. nie wiem sama.. ani bizuterii nei widze a ni nie czuje.. nawet nei weim iel kosztuja te hortensje, ktore sobie upatrzyłam... i czy na pewno będa dostepne... achh
dzien marudy...

chocoladette

Ja szukalam butów w ciemnym różu, ale nic ciekawego nie było. A że drugim kolorem miał być srebrny, to wybralam takieGuests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Nika1980

A widziałaś te buty Kazar na żywo? na zdjęciu bomba!!!!

claridad

Cytat: sobieska w 25 Mar 2010, 21:22:15
fajne nawet te butki :) tylko bez mierzenia i macania to ja nie potrafię, nie jestem taka internetowa:)

kurde może jednak trzeba zmienić kolory.. sobie ubzdurałam ten róż... mojemu n. lepiej w szaro-niebieskim... ale jak do 20- roku życia nie miałam nic różowego, to teraz mi sie kurna zmieniło... a jak na złość jeszcze sobie odcień wybrałam- nieistniejący... grrr co może lepiej by zmienić kolor? tych niebieskich, szarych jest duuzo więcej,.. nie wiem sama.. ani bizuterii nei widze a ni nie czuje.. nawet nei weim iel kosztuja te hortensje, ktore sobie upatrzyłam... i czy na pewno będa dostepne... achh
dzien marudy...

hortensje.... cudownie! jakie sobie upatrzyłaś? mów! ja bardzo chciałam mieć wesele z hortensjami, z braku laku miałam z lawendą ;)

sobieska

wyslalm dwa razy.. sorki...

Dodany tekst: 27 Mar 2010, 20:16:08

hortnesje dzisiaj odpadly.... tzn nie ma ich cieetych w kwaiciarniach w tym czasie... gdybysmy mieli hodowle w ogrodzie to by kwitly, ale są ponoć bardzo nietrwałe.... wiec szukam jakiś pierzastych- myslę o gożdzikach, frezjach, drobnych rózyćzkach.. nie wiem sama- chciałabym biały- może ciut różowego i z dużą różową kokardą - jak na tej mojej palecie (tam jest bukiet z niebieską kokardą)

ale... kochane wiedzmy! mam nową pracę :) udało się jednak- wysłanych 6 CV 2 rozmowy i jest :DDDD
ostatni tydzień był tak masakryczny, tyle bliskich osob w szpitalach... a tutaj nieposdzianka :) chyba wszystko się poukłada już lepiej:)

i dzisiaj kupiłam buty :) zaraz wkleje zdjecia, choc kolor jest przeklamany... w rzeczywistosci sa bardziej rozowe, jasniejsze, delikatniejsze - skora perłowa z zamszowymi kokardami, kokadry ciut zniszczone.. zeszłoroczony sezon..
ciekawa jestem jak sie wam sposodobaja :)
i polewam za 200 wiadomość :)

Norka

Sobieska, a ja polewam za pracową pomyślność :beer: Buty bardzo mi się podobają, takie "statement shoes", w stylu Audrey :) Dobrze, że zrezygnowałaś z hortensji, jeśli miałyby być nietrwałe - goździki czy różyczki będą wyglądały równie dobrze, a dłużej będą cieszyć oczy. A ja zrobiłam dziś najdziwniejszą rzecz w życiu - poszłam wybierać gładkie materiały, zakochałam się w koronce i ją nabyłam w ilości 6,5 m :P

sobieska

no to poszalalas :D i co z nia zrobisz lobuzie???

a i znalzlam buty w lepszym ujeciu, ale az tak sie nie swieca na zywo - w stylu myszki miki :) i do tego pasowałby ten welon z pomponikami... pamietacie jeszcze? :)
http://img14.myimg.de/venezia487c2.jpg

Norka

Świetne butki są :thumbup: Ja tego welonu w końcu nie widziałam, bom nie bywała w salonach - masz gdzieś zdjęcie?
Ano rozważam właśnie długie koronkowe rękawy w kiecy, tak mi się wzór podoba :rotfl: Tyle metrów trzeba na cało-koronkową ze swobodą ruchów :knuje:

sobieska

o ja cie :) zdjecia nie mam, welon zostal zbojkotowany :D 
to taki elficki wzor bedzie? a reszta materiałów to jaką wymąciłaś?

Norka

E, nie elficki, taki klasyczny wąski a la lata 40. Pod spodem satyna, wszystko kremowe. W ogóle to może reaktywuję swój wątek i Ci nie będę zaśmiecać.

Powklejam Ci jakieś bukiety, jak wrócę do domu, bo chyba miałam kilka białych z różowym. Na pewno widziałam białe róże + bladoróżowe goździki, prosty, ale całkiem ciekawy pomysł.

magoo

sobieska ekstra buty  :bravo:

przepraszam co to znaczy, ze nie bedzie hortensji???? dzisiaj ogladalam jakas gazete z bukietami slubnymi, tam w kalendarzu bylo zaznaczone, ze hortensje w lecie sa (sierpien to lato!!!!) i sobie obmyslilam dekoracje hortensjowa, a ty mi teraz piszesz, ze nie ma??  :zly: :zly:

malybob

piekne butki! I gratulacje z okazji nowej pracy :)

Dodany tekst: 27 Mar 2010, 21:39:51

piekne butki! I gratulacje z okazji nowej pracy :)

Dodany tekst: 27 Mar 2010, 21:40:43

o, sorry, komp mi zwariowal?

sobieska

ciesze sie ze butki sie podobaja :) uff... no i maja zakryte paluszki :)

co do hortensji, to zapytam jeszcze w innej kwiaciarni... niestety nie mam hodowli, a wlasnie nie wiem czy jak je posadze teraz to czy bede miala w tym roku kwiaty,.. wiecie jak to jest moze?

i bede wdzieczna za bukieciki pierzaste białe, rożowe:) moje portfolio skocznylo sie po wyborze hosrtensji...
ktre dla moje mamy i n. kojarza sie z grobem panskim... :)

callja

Cytat: sobieska w 28 Mar 2010, 19:19:42moje portfolio skocznylo sie po wyborze hosrtensji

A pomyślałaś, paradoksalnie, o czosnku ozdobnym? i delikatnej, eterycznej gipsówce??

A tu propozycja z moich ukochanych gladioli - są pierzaste i delikatne, może Ci podpasujęą?? wersję zieloną spokojnie można zamienić na różowawą ;)
http://picasaweb.google.pl/andrzej.nowodworski/ZdjeciaSlubne?authkey=Gv1sRgCI_m0bji7KWotwE#5400008672249930946
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

sobieska

slyszlam o tym czaosnku, ale go nie kojarze- gispowka jest urocza i tez mi przeszla przez mysl :) i w tej wersji to gladiole mi sie tez widzą, myslę też o piwoniach w na róznym etapie rozkwiatania, ale też nie wiem czy są dostępne :)

ciesze sie, że do mnie wrociłaś caljo :) butki pominęłaś.. ;) degustibus tutaj dysputandum ;P

callja

Cytat: sobieska w 29 Mar 2010, 00:26:54myslę też o piwoniach w na róznym etapie rozkwiatania

Piwonie to tylko w czerwcu... taki już ich urok, że to kwiaty sezonowe ;)

Butki niekoniecznie w moim stylu (jak dla mnie bardziej pasowałyby bardziej do ołowkowej spódniczki i sweterka-biźniaka niż do sukni) więc już nie marudziłam ;) za to tak jak suknia mają kUkardkę ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

sobieska

no i mi właśnie do ołówkowej spódnicy to nijak się widzą, bo jestem w nich jak lśniący kopciuszek, ze hoho :P

ale za Qkardkę je kocham i okrągły nosek... ach znowu mi walnęło, bo zlożyłam dzisiaj wypowiedzenie i smutno mi i wesoło i generlanie jak zawsze psychokulka :)))

Dodany tekst: 29 Mar 2010, 18:19:28

chociaz masz rację! czarna spodnica czarne rajtki :DDD no no :))))

justynaaaa2

sobieska jak to możliwe, że ty już masz suknię a ja jeszcze nie :foch:
no nic poczekam jeszcze miesiąc, jak się nie odezwą to sama będę dzwonić  walkiem
chciałam ci poradzić w sprawie butów, żeby zrobiła sobie na zamówienie pod wawą, ale widzę że już zakupiłaś, gratulacje  :bravo:
a co do hortensji to na giełdzie te holenderskie są cały lato i jesień, więc i każda kwiaciarnia ma możliwość nabycia ich ;) ale fakt bez wody, szczególnie w cieple są strasznie nie trwałe :( więc do wiązanek nie polecam, ale do dekoracji sali jak najbardziej :)

sobieska

justynaaa suuper!!!!! moze się uda- dzisiaj widziłam w tesco w doniczkach piekne biale i rozowe :d

co do sukni, dlatego ja zamowilam w bydgoszczy nie w wawie :D

Dodany tekst: 30 Mar 2010, 21:53:48

c aljo ten pierwszy link- dziewczyna ma super opaske we wlosach :D
mysle jednak o czyms bardziej spojnym, w tych bukietach za duzo dla mnie wszystkiego :( ja lubie prosto i elegancko, troche dziewczeco- dlatego mysle zeby poszalec w fakturze kwiatow, ale zeby byly w tej samej barwie lub delikatnie z kolorkiem, ale najchetniej jedna barwa, rozne faktury :d i duuuza wstazka :)

Dodany tekst: 30 Mar 2010, 22:56:50

ale biale dalje, gozdziki anemony frezje, i bog wie co jeszcze to jest to :D moze te drobniusienkie rozyczki jako element rozu? mysle tez caly czas o prostym bukiecie z samych roz z tym pistacjowym odcieniem od lodygi, sa piekne, a ostatnio widziałam w takich wscieklych kolorach- bardzo intensywny roz i zielen, moze nie na te okazje ale byly piekne...

muszę pójść do kwiaciarni i poszperać co z czym jak wyglada...