fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

errata

o raju ja nadal nie zdecydowałam się na kolejny fotelik dla Ani  :crazy:

niech ktoś wybierze za mnie, bo Ania wiecznie w MC cabrio będzie jeździć :D

Niby dobrze by było ten tyłem do kierunku jazdy, a z drugiej ciężko wtedy dzieckiem się zająć/zerkać jak się prowadzi samochód.  :crazy: :crazy:

Kasia

A czym sie różni monza od monzy novej

vobi

niewiemjaka

Cytat: errata w 09 Wrz 2012, 22:36:34niech ktoś wybierze za mnie, bo Ania wiecznie w MC cabrio będzie jeździć
znaczy sie taki ten fotelik pierwszy kołyske jeszcze ma Ania ? lol
to polecam maxi cosi tobi na 9-13 jako kolejny :D (no i jak sie poci to chyba z dodatkowa wkladka keep cool czy jakos tak, bo imo tobi sa potliwe, ale nie u wszystkich ;)

ddu

my mamy tobi i jest super

errata, kupuj! :)

abkasia

errata kup tobi, albo romera kingplusa,

konwalia

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2012, 14:16:30
errata kup tobi, albo romera kingplusa,

to weź kinga z nich

errata

Cytat: niewiemjaka w 10 Wrz 2012, 14:11:51znaczy sie taki ten fotelik pierwszy kołyske jeszcze ma Ania ?

tak :D :D

to już trochę bardzie zawęziłyście mi pole wyboru :D  :beer: :beer:

niewiemjaka

Cytat: errata w 10 Wrz 2012, 23:34:52tak
boze drogi, przeciez ona siedzi! ba! chodzi nawet! zobaczysz jaka będzie szczesliwa siedzac jak czlowiek i ogladajac co za oknem w Tobi - kupuj! lol

errata

Cytat: niewiemjaka w 11 Wrz 2012, 09:00:52
boze drogi, przeciez ona siedzi! ba! chodzi nawet! zobaczysz jaka będzie szczesliwa siedzac jak czlowiek i ogladajac co za oknem w Tobi - kupuj! lol

żeby nie było to spełnia wszystkie wymogi formalne, aby w nim jeżdzić ;D Główka jej nie wystaje :D

W autem ogólnie mało jeżdzi, bo i nie ma potrzeby. Jedynie zaliczyła dłuższą trasę do pradziadków, ale wtedy spała, bo jechalićmy na noc, więc jej chyba wygodniej było w takim foteliku spać ;)

olcia

A my zakupilismy dzisiaj Cybex pallas 2fix i mała ma już za sobą pierwsza przejażdżkę i chyba jest zadowolona ze zmiany :)

Kasia

poszukuję RECARO MONZA NOVA SEATFIX w jak najnizszej cenie :D
na allegro są po ca 800zł (bez paru zł)
Może gdzieś widziałyście taniej?

koniecznie z mocowaniem do isofix

rubin04

Kasia, my włąsnie ten kupilismy, na allegro, z gratisami (bidon NUK,  ochraniacz na fotel i poduszka na kark - swoja drogą fajne, nie badziewne, pewnie ze 100 zł są warte).
My zapłacilismy chyba 799 zł czy coś ale M. kupił płacąc kartą z tego konta z Ninją (Sync czy jakos tak) i ma 5% cash backu :)

A fotelik super, Pawełek juz w innym jeździc nie chce :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

no własnie na allegro z gratisami są, musze jeszcze przejrzeć kto co daje gratis ;)
na razie widzę ze organizery królują, widziałam jakiś koc polarowy jeszcze

na fotelik jestesmy zdecydowani, tylko jeszcze nie wiem jaki kolor, czy imitacja zamszu czy ta microfibra :knuje:

Rubin,, który kolor wzieliście
Niewiemjaka a ty brałas z tym seatfix czy nie? jaki kolor wzieliście?

rubin04

(bo oni za wszystkie transkacje w necie oddają 5%)
no i załozenie konta jest banalne - bo nie trzeba nic im z dokumentów wysylać, skanować - tylko przelew na 1 grosz robisz im z innego swojego konta i juz to traktują jak weryfikację danych :) no fajne konto.

twinnie77

Kasia, ja kupiłam z tapicerką grey (imitacja zamszu) i jestem bardzo zadowolona.

Kasia

Cytat: twinnie77 w 24 Wrz 2012, 10:42:35
Kasia, ja kupiłam z tapicerką grey (imitacja zamszu) i jestem bardzo zadowolona.
to mi się podoba :D

Dodany tekst: 24 Wrz 2012, 10:43:52

Cytat: rubin04 w 24 Wrz 2012, 10:40:22
(bo oni za wszystkie transkacje w necie oddają 5%)
no i załozenie konta jest banalne - bo nie trzeba nic im z dokumentów wysylać, skanować - tylko przelew na 1 grosz robisz im z innego swojego konta i juz to traktują jak weryfikację danych :) no fajne konto.

to jest to co na allegro polecają?

rubin04

Kasia, tak.
My juz długo mamy własnie do zakupów  w necie, bardzo fajne rozwiazanie.
Zwłaszcza że potem dpo kredytu jak np. dajesz wyciąg z konta swojego głownego to nie widac opcji typu aukcja nr 122838 za zakup majtek ;)
A tak serio - no my przelewamy tam sobie jakas kwotę i wszystko w necie stamtąd płacimy.

I my też mamy szarą tapicerkę, zamsz - super jest.

Angie

Muszę szybko kupić drugi fotelik. Mamy trzylatków - korzystacie już w fotelików od 15 kg ?
Myślałam, żeby kupić już taki  :hmm:

ten jest najlepszy??

http://www.tosia.pl/sklep/product/p/2109/recaro-monza-nova-seatfix.html

Kasia

Ja ten właśnie kupowalam w tosi, Ala zamsz, grey

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 22:28:27

I bardzo jesteśmy z niego zadowoleni.
NIEWIEMJAKA i RUBIN tez go kupiły, tylko nie wiem cze seatfix czy nie.

zuzia

Cytat: Angie w 15 Lis 2012, 22:23:19
Muszę szybko kupić drugi fotelik. Mamy trzylatków - korzystacie już w fotelików od 15 kg ?
Myślałam, żeby kupić już taki  :hmm:

ten jest najlepszy??

http://www.tosia.pl/sklep/product/p/2109/recaro-monza-nova-seatfix.html
my korzystamy w aucie mojego brata.
ale wg. mnie i ekspertów (części) forum fotelików najlepszy jest roemer kidfix i taki wybrałam. i zadowolona jestem

abkasia

Ja dzisiaj ogladalam romera wlasnie...
Mnie ten recaro nie przekonuje.. Choc my jeszczr dokladnie teho tematu nie zglebilismy..

zuzia

Cytat: abkasia w 15 Lis 2012, 22:34:52
Ja dzisiaj ogladalam romera wlasnie...
Mnie ten recaro nie przekonuje.. Choc my jeszczr dokladnie teho tematu nie zglebilismy..
dla mnie recaro był za wielki, taki potężny. jedyny plus to ochrona boków. ale ja wybrałam kidfixa, który z kolei ma lepszą ochronę głowy i szyji. i imho jest wygodniejszy na dłuższe trasy a jeszcze chwila i z bratem się zamienię a jemu kupię jakiś tańszy ale też z pozytywnymi opiniami (np. sunshine monterey) bo u mnie jest jednak częściej używany.