fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

Dzidzia, my też przymierzamy sie do drugiego fotelika dla P. bo by nam pasowało nie przekładac sie z fotelikiem - bo P. jeszcze spokojnie w Tobim sie mieści - P. wazy jakies 14,5 kg wiec do 18 tki mu daleko, a głową też nie wystaje wiec luz.

Za to  Mila to jeszcze długo w tym pierwszym foteliku pojeździ :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

ta krowa z Romera była b. popularnym wyborem na forum gazetowym - większość się skusiła na tę właśnie tapicerkę, pomimo wyższej ceny. Ja też obawiałam się czyszczenia no i takiego 4-latka siedzącego w krowie - mój siostrzeniec już np. protestuje przeciwko pewnym kolorom i wzorom i nie ma siły, by się dał przekonać.

konwalia

zuzia

konwalia

Cytat: zuzia w 01 Sie 2012, 22:50:01
i gdzie w koncu zamawiałaś?
w bobowózkach
bo nikt nie miał czarnego i jak dzowniłam o dostępnośc, to nagle się zmienia ła na niedostępny....

konwalia

jestem mega zadowolona, wg mnie besafe jest wygodniejszy niz tobi(mamy jako drugi-zapasowy)
zamontowałam na podkładce antypoślizgowej(bo skóra) i jest mega stabilny
zrobię może jutro zdjęcie Dagi w nim

zuzia

my dzisiaj zamontowaliśmy romera kidfixa. M. zadowolony, R. twierdzi, że dobrze mu się jechało.

konwalia

btw dla mnie obsługa w sklepach to załamka....
mierzyłam stacjonarnie, pan twierdził, ze nie da się w moim samochodzie zamontowac stabilnie, a miał problem nawet z przewleczeniem pasa(bo rzadko ktoś o niego pyta)
ja rozumiem, że to nie ich marka do polecania, ale z montażem britaxa max waya też miał problem

w końcu zmierzyłam u gościa z forum fotelikowego i dało sie

zamawiałam w necie, i tu szkoda słów-tosia po informacyjnym telefonie podniosła cenę, w większości sklepów nie mieli towaru(a u dystrybutora aktualnie tylko 1 kolor)
w końcu zamówiłam w bobowózkach i nie narzekam, nawet rok prod się zgadzał(2012)

zuzia

Cytat: konwalia w 03 Sie 2012, 23:15:49tosia po informacyjnym telefonie podniosła cenę
oni to w ogóle beznadziejni naciągacze są

Kata

Musimy kupić drugi fotelik dla Małej, taki by ją wozić do przedszkola (ok 5 km). Czy myślicie, że Maxi Cosi Priori SPS będzie dobrym wyborem?? Nie mamy i nie chcemy pakować znowu dużej kwoty w fotelik - nasz główny to Cybex Pallas.
Pozdrawiam

Kata

aniak1211

Dominika do niedawna jezdzila w maxi cosi priori,
wygodny,ladnie sie rozklada do spania-choc na tak malym odcinku pewnie sie nie przyda;)
Pokrowiec latwy do wyprania.
Uwazam ten fotelik za dobry wybor:)

fasolka1980

Kata my mamy i uwazam ze jest bardzo ok

konwalia

jako drugi fotelik bardzo ok, zresztą ja bym wolała go od pallasa nawet jako podstawowy

Kata

Dzięki dziewczyny  :beer: :beer: :beer:, w takim razie się na niego zdecydujemy :)

konwalia A tak z ciekawości dlaczego byś nie chciała Pallasa? My jesteśmy zadowoleni, Mala też chętnie w nim jeździ.
Pozdrawiam

Kata

Kasia

My mamy priori i nie mam zastrzeżeń, tylko aby do dobrze zamontować, ponaciagac pasy itd :D

Dodany tekst: 28 Sie 2012, 09:34:23

a teraz kupimy chyba recaro monzę

konwalia

Cytat: Kata w 28 Sie 2012, 10:14:28konwalia A tak z ciekawości dlaczego byś nie chciała Pallasa? My jesteśmy zadowoleni, Mala też chętnie w nim jeździ.
średnio zywotność fotelika to 6 lat, a tu założenie jest na dłużej
poza tym cięzko o dobre dopasowanie w tak dużym przedziale wagowym
i ja jestem zwolenniczką skandynawskich zaleceń, a tam poduszkowce nie mają racji bytu

ps. zaletą priori jest dopasowanie do prawie każdej kanapy

niewiemjaka

ja czekam aż Wik podrosnie zeby kupic jakiś nowy fotel...
Maxi Cosi Tobi jest świetny, ale jednak w podróży 3h to on jest mokry jak w nim zaśnie, zgadałam sie z koleżanka że tez jej syn tak ma, to chyba wina tej tapicerki knuje

Kasia

a to przy okazji dodam że my z priori jesteśmy bardzo zadowoleni ale jeden minus jest

wyblakła nam czarna tapicerka, wyglada jakby brudna była

a fotelik naprawde zadbany, ani niczym zalany nie był, ani nie zasikany, nic nie zniszczony, cały czas w samochodzie, nigdzie sie nie poniewierał
a wyglada jakby taki nie był, własnie przez to wypłowienie materiału :(

konwalia

ja tobiego tez mam spłowialego i Daga jest w nim mokrusieńska zawsze, nawet jak tylko ciepło jest a nie skwar
dobrze, ze na co dzień jeździ w izi combi, tam tapicerka duuuzo lepsza

abkasia

nasza tapicerka z tobi byla juz kilka razy prana, bo zasikana, zalana, i takie tam... ;)
ale wygalda ladnie :)

ja jakos jeszcze nei chce kupowac kolejnego fotelika..
one sie juz tak nie rozkladaja do spania, i to przypinanie pasami za kazdym razem... no jakos chyba jak najdluzej bede z tobiego korzystac...

konwalia

a i tobi  ma byc w sprzedaży tylko do wyprzedania, zastąpi go rubi

Dodany tekst: 28 Sie 2012, 11:10:33

Cytat: abkasia w 28 Sie 2012, 12:07:36chyba jak najdluzej bede z tobiego korzystac...
i prawidłowo
im dłużej w fotelu z wlasnymi pasami tym lepiej(oczywiście w zakresie wagowym homologacji na pasy lub do wystawania linii oczu)

niewiemjaka

u mnie w Tobim tapicerka jest idealna oprocz kropki, ktora długopisem bazgrnal Wiktor, wiec musze ja sparc, ale kolory nic nie wypłowiały
a oczywiscie był juz prany i nawet potraktowany karcherem lol

abkasia

Cytat: konwalia w 28 Sie 2012, 11:09:01
a i tobi  ma byc w sprzedaży tylko do wyprzedania, zastąpi go rubi

Dodany tekst: 28 Sie 2012, 10:10:33
i prawidłowo
im dłużej w fotelu z wlasnymi pasami tym lepiej(oczywiście w zakresie wagowym homologacji na pasy lub do wystawania linii oczu)

no wlasnie tez mi sie tak wydaje.. gorzej bedzie pewnei w zimie w zimowych kurtkach, ale zobaczymy, poki co nie ogladam sie za nastepnym fotelikiem

Angie

Ja też jestem z axisa zadowolona. Tapicerka jest brudna tylko w jednym miejscu (pod głową jest materiał jasny z froty).
I Lena bardzo się w nim nie poci  :hmm:

Kasia

Michałowi w priori zaczyna już połowa głowy wystawac więc na zmiane fotelika już powoli czas