fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

Angie

Fotelik wymienię jak wyrośnie głową. Pewnie to będzie szybciej niż waga,
ale jeszcze jest zapas.

abkasia

niewiemjaka

Cytat: abkasia w 28 Sie 2012, 12:15:04tobi ma dobre tapicerki
i H nie poci się w niej jak jedziecie gdzies dalej ?

konwalia

Cytat: Angie w 28 Sie 2012, 11:14:49
Fotelik wymienię jak wyrośnie głową. Pewnie to będzie szybciej niż waga,
ale jeszcze jest zapas.
nie głowa, jak wystaje linia oczu

Angie

Cytat: konwalia w 28 Sie 2012, 11:38:55
nie głowa, jak wystaje linia oczu

o to mi chodziło, bo głowa to już wystaje

konwalia

Angie :) wolała podkreślic, żeby ktoś się nie zasugerował źle

abkasia

Cytat: niewiemjaka w 28 Sie 2012, 11:15:51
i H nie poci się w niej jak jedziecie gdzies dalej ?

jak jest bardxo goraco i zasnie to glowa mu sie spoci. Tak normalnie to nie

niewiemjaka

jak jest goraco, to wlaczam klime, zreszta jak deszcz to tez wlaczam klime, a i tak ma mokra szyje czy plecki ...

talula

Cytat: vobi w 20 Lip 2012, 11:39:55a ja sie nawet nad nim zastanawialam (tzn. nad krowa), chyba by mi nie przeszkadzala (Hani tez sie bardzo podobala), ale obawiam sie, ze ze wzgledu na duza ilosc bialych plamek trzeba by bylo pokrowiec prac co najmniej co miesiac

My mamy właśnie krowę, A. jeździ już kilka miesięcy (ok. 9), ale poza odkurzaniem i lekkim przetraciem nie było potrzeby czyścić, wbrew pozorom właśnie na tych łatach najmniej brud/plamy widać...bo i tak jest pstrokato (różne odcienie), sama jestem zaskoczona, ale z obu fotelików jestem bardzo zadowolona... mniejszy maxi cosi jest żółty, bardzo chciałam, ale obawiałam się jak będzie w użyciu.no i był super..

Mam pytanie właśnie jak zdjąć pokrowiec z maxi cosi city?, muszę go jakoś w końcu uprać...

errata

a ja się właśnie zastanawiam nad fotelikiem. Ania nadal jeździ w maxi cosi cabrio, ale pomału trzeba jej coś kupić większego. Mimo że główka jeszcze ani trochę nie wystaje ;D

Ale Ania się w nim okrutnie poci. Teraz jak jechaliśmy do dziadków, to mimo ze w nocy i mimo ze chłodno było to Ania była cała mokra.

A jak to jest w tych większych fotelikach też tak się te dzieci pocą? ja bym chciała maxi cosi któryś, a mąż myśli o cybexie ale obawiamy się, że ta belka może przeszkadzać Ani np. w jakieś zabawie.

aniak1211

Dominika w kazdym foteliku sie poci.
W MC  priori jezdzila do niedawna:)
Nowy cybex ma latwa do czyszczenie tapicerke-czekolada zeszla bez problemu:D
No ale mala poci sie.

Justynna

errata, myślę, że w większym foteliku też się będzie pocić, bo jednak plecy dziecka ściśle przylegają do fotelika, no i foteliki mają zabudowane boki, więc nie ma tam przewiewu ;D Można jedynie poszukać fotelika se specjalną tapicerką. Pamiętam, że Romer miał fotelik z taką "dziurkowaną" tapicerką, zapobiegającą poceniu.

fasolka1980

My kupilismy wkladke antypotną, niby troche lepiej, ale tylko troche

Nie jest warta 100 zl

konwalia

errata a nie chcesz fotela tyłem?

errata

Cytat: konwalia w 29 Sie 2012, 19:48:17
errata a nie chcesz fotela tyłem?

a jakie są tyłem? i na przednim siedzeniu tak jak cabrio też ewentualnie można je montować?

konwalia

ile waży Ania?
na przednim nie każdy zamontujesz(bo noga często jesć, poza tym taki fotel zasłoni całą szybę), no i poducha jest problemem jak masz

britax first class iu mc opal do 13kg tyłem, do 18kg przodem
mc mobi, britax max way, britax multi tech(w pl w salonach volvo jako , ich fotel), be safe izi combi x2/x3

ja mam be safe combi x3 wersje na pasy-jest mega stabilny(choć w sklepie twierdzili, że nie będzie, ale oni sprzedawali co innego zazwyczaj i mieli problem z montażem), można montować w obie strony, jest obszerny

errata

Ania waży tak coś ponad 10 kg.

W moim aucie mogę wyłączyć poduchę. Muszę się znowu wybrać na rundę po sklepach z Anią i poprzymierzać ja.

konwalia

to 13kg pewnie osiągnie za rok-półtora

niewiemjaka

czy ktos obcykał temat z fotelikiem na 15-36 ? jakis w miare dobry, ale nie za drogi lol
musze jednak kupić drugi fotelik na wyrost, ale potrzebny do 2 auta, ale nie chce mi sie szukac?

Kasia Ty recaro monze w koncu wybralas ? jesli tak to biore w ciemno :D

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 07 Wrz 2012, 09:39:15Kasia Ty recaro monze w koncu wybralas ? jesli tak to biore w ciemno
raczej jesteśmy zdecxydowani

zuzia

niewiemjaka
jak mam romera fidfixa. super jest!
mnie monza odstraszyła bo jest wielka koszmarnie (IMHO)

niewiemjaka

Kasia zuzia dzięki! no wlasnie na zdjeciu to nic nie widac, chyba chcę je obejrzeć jednak :knuje:
nie chcę zeby miał super hiper zabudowane te nauszniki, jak kask boksera, tylko z dobra widocznoscią..
obejrze obydwa :beer:

Kasia

w smyku na kruczej są
mozna oblookać, zobaczyc jak się montuje, dzieciaka usadzic itd

niewiemjaka

zakupiliśmy Recaro Monza Nova :D młody jeszcze za mały, ale potrzebny na czarną godzinę do 2 auta żeby podjechać te 300 metrów do przedszkola :D