DOBRE BO POLSKIE.. czyli rodzime hity kosmetyczne

Zaczęty przez wredotka, 06 Mar 2009, 13:42:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

magdarynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

Odświeżam !!!

Z nadzieją, że nie będe musiała odszczekiwac za kilka dni/tygodni ;)

Zakupiony dziś:
http://merlin.pl/Lirene-Natural-Look-2w1-Fluid-baza-Aksamitna-gladkosc-404-ivory_Dr-Irena-Eris,images_big,11,5900717064041.jpg
Lirene, podkład i baza w jednym - znalazłam przypadkiem pozytywne opinie w necie, a że ogólnie za produktami pani Eris nie przepadam, byłam bbbb sceptyczna... w dodatku paleta kolorów mocno ograniczona (tylko cztery odcienie), i ta nieszczęsna formuła 2w1 czyli do wszystkiego = do niczego, no i cena wcale niemała jak na "polski podkład" - prawie 30 zł :P Za zgodą ekspedientki wzięłam sobie próbkę do potestowania, wczoraj "przechodziłam" z podkładem na dziobie cały dzień, i w efekcie popędziłam dziś do sklepu ;) Najjaśniejszy odcień jest dla mnie w sam raz - jaśniutki, wtapia się w karnację, ale nie nadaje skórze niebieskp-trupiego odcienia. Krycie średnie (jedyny minus - mam dośc problematyczną cerę), za to ładny mat i dobra trwałość. Jak dla podkładu "codziennego" - wystarczy :)

Może kiedyś skuszę się na Chanel polecany przez golindę, ale na razie nidyrydy - kasy wciąż za mało ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zwierzatko_mojej_mamy

ja z lirene mam krem jakis przeciwazmarszczkowy taki dla 30stek ;) bardzo go lubie, pieknie pachnie takim zapachem kosmetycznym ;) , nawilza i natluszcza jednoczesnie i wygladza ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ishka82

Ja mam Lirene podkład bodaj City Matt, jestem zadowolona :)

cherry

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Lut 2011, 16:28:59ja z lirene mam krem jakis przeciwazmarszczkowy taki dla 30stek
jaki? Ja sie wykosztowalam na Clarnisa multi active jour i jest taki sobie :-(,
a jak stoje w PL przed polka z masa kremow to nie wiem co wybrac

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

inkageo

Cytat: cherry w 05 Lut 2011, 17:42:29
jaki? Ja sie wykosztowalam na Clarnisa multi active jour i jest taki sobie :-(,
a jak stoje w PL przed polka z masa kremow to nie wiem co wybrac

Ja mam multi active nuit i też mi nie do końca pasuje, ma niezbyt przyjemny mydlany zapach. Więcej go na pewno nie kupię ;) Chociaż konsystencja jest ok.
Wolę polski Collaction Dermiki.
Chociaż wersja na noc jest lepsza. Teraz kupiłam Collaction na dzień i ma już gorszy zapach, ale doczytałam, że daje efekt lekkiej opalenizny, czyli musi mieć troszkę samoopalacza, stąd gorszy zapach.
Imagine there is no hate

cherry

Cytat: inkageo w 05 Lut 2011, 17:47:27Ja mam multi active nuit i też mi nie do końca pasuje, ma niezbyt przyjemny mydlany zapach. Więcej go na pewno nie kupię wink Chociaż konsystencja jest ok.
zapach moze byc, konsystencja tez, ale skora po tym kremie nie jest tak optymalnie nawilzona i odzywiona - spodziewalam sie lepszego efektu.
Ogladne ten Dermiki  :beer:
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

inkageo

Nocna wersja pewnie ma bardziej bogatą konsystencję, dziennie są zawsze lżejsze.

W każdym razie polecam Collaction na noc:
http://www.dermika.pl/engine/index.php?page=produkt&seria=29&produkt=160
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

rilla

ja dostałam zestam ziaja med - seria alergiczna i krem na noc z serii dla skóry wrażliwej - bardzo fajne kosmetyki - szczególnie żel do mycia twarzy http://www.ziaja.com/offer/ziajamed/skora_alergiczna__atopowa__odwodniona,prod:fizjoderm_zel_.html nie wysusza mi skóry i jest wydajny

callja

Jeśli chodzi o kremy, tradycyjnie jestem fanką Bielendy - czasem zdradzanej z Ziają, Farmoną i Dermedic ;) Niestety, Bielenda ostatnio często wycofuje pewne produkty, no i ma IMHO jakąś idiotycznie skonstruowaną stronę internetową :zly:

vobi

no wlasnie, Bielenda wycofala chyba "Bursztyn i miod" :crying:

callja

Cytat: vobi w 07 Lut 2011, 08:45:58no wlasnie, Bielenda wycofala chyba "Bursztyn i miod"

i kosmetyki "twarzowe" z serii SPA morska kuracja, buuuuu... zostały tylko kosmetyki do ciała :(

Helena

a ja uwielbiam peelingi cukrowe z dax'a no cudowne są lepsze są z pat&rub ale cenowo też duzo droższe i zostawiaja jak dla mnie za bardzo tłustą warstwę na skórze

suegro

Cytat: Helena w 17 Lut 2011, 12:05:07pat&rub ale cenowo też duzo droższe i zostawiaja jak dla mnie za bardzo tłustą warstwę na skórze

Którą ja uwielbiam. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Helena

suegro

nie chcesz sie zrzucic na zamowienie z pat & rub?  bo zamowiłabym sobie pare rzeczy a tam powyzej jakiejs kwoty przesyłka jest za free :)
i ceny w sklepie internetowym sa ok 10-20 zeta mniejsze niz w sephorze :)

zwierzatko_mojej_mamy

ja bym nie mogla kupic pat&rub, z uwagi na wytworczynie :D predzej bym towotem sie smarnela lol lol

www.annawilk.pl

suegro

Helena może w marcu? Bo mam wielkie postanowienie kupować kosmetyki dopiero jak się będą kończyć. :)

Dodany tekst: 17 Lut 2011, 19:05:01

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Lut 2011, 18:43:49
ja bym nie mogla kupic pat&rub, z uwagi na wytworczynie :D predzej bym towotem sie smarnela lol lol

No wiesz. Ja się peelingowałam po basenie nie wiedząc do końca czym. :D
Ale jest tak super, że już jej wybaczę. :D

Józef Piłsudski

Helena

suegro

ja tez mam takie postanowienie, bo w łazience juz brakuje mi miejsca :):):)

ja tam nie mam nic do pani Rusin, kosmetyki fajne robi

claridad

laski jak będziecie zamawiać to dajcie znać :)

mobka

A wiecie, za ja nigdy o tych kosmetykach nie slyszalam?

suegro

Cytat: Helena w 17 Lut 2011, 19:43:30ja tam nie mam nic do pani Rusin, kosmetyki fajne robi

Co mnie obchodzi Rusin - mnie egoistycznie interesuje mój gładki tyłek. :D

Józef Piłsudski

claridad

suegro

Cytat: claridad w 17 Lut 2011, 19:56:24
laski jak będziecie zamawiać to dajcie znać :)

widzi :D

Ale nie wie czy jest sens, bo to zamówienie w Polsce. :)

Józef Piłsudski