DOBRE BO POLSKIE.. czyli rodzime hity kosmetyczne

Zaczęty przez wredotka, 06 Mar 2009, 13:42:09

callja

Odświeżam temat !!!

Aktualnie zachwycam sie kolejnym produktem śp. Miraculum - baza pod makijaż z serii "la ROSE", rewelacja !!! Nie wysusza cery, nie uczula, nie daje efektu "plastikowej" skóry, buzia jest gładka i matowa przez wiele godzin.
Aha - podobno Miraculum zostało wykupione przez Dax Cosmetics z misja zachowania marki na rynku :jupi: Z relacji babki ze sklepu na razie dostawy towaru made by Miraculum przebiegają bez zakłóceń =  może istnieje szansa, że te sympatyczne i niedrogie produktu nadal będą produkowane.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

callja

Dołączam kolejną polską rewelkę - krem na noc z serii "Blue lagoon" Farmony. Super, ładnie nawilża, lekko odżywia, szybko się wchłania, no i nie uczula mojego przewrażliwionego pyszczka.

zwierzatko_mojej_mamy

w ostatnim in style podawali hity kosmetyczne polskie - nawet ciekawe - chyba sobie kupie kilka, tylko nie wiem, czy wklejac tutaj, bo to niesprawdzone przez ludzi, tylko przez gazete ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

zwierzatko_mojej_mamy dawaj, my bedziemy sprawdzac i wrzucac tu opinie ;D

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

Kasia

ja sie ostatnio zachwycam masłem kakaowym ziaji :) pieknie pachnie tylko słabo się pieni

noki

magoo

Kasi chodzi pewnie o zel pod prysznic o takiej nazwie :) mam to, ale nie moge sie jeszcze wypowiedzic bo czeka na swoja kolej

zwierzatko_mojej_mamy

dobra - to wpisuje:

PIELEGNACJA:
1. cukrowy wosk do depilacji ciala w plastrach perfecta epilady; 13 zl; dax.com.pl
2. waniliowe maslo do ciala; 12,50 zl; ziaja.com.pl
3. balsam brazujacy z wyciagiem z orzecha wloskiego; 11,50 zl; grupakolastyna.pl
4. firgde by ydye, 2.4 basil hand & foot; 135 zl, fridgebyyde.com

Dodany tekst: 25 Paź 2009, 22:22:12

KAPIEL:

1. relaksujacy olejek do kapieli z serii trawa cytrynowa - kokos; 69 zl, patandrub.pl
2. odzywczy zel pod prysznic chocolate & orange; 14 zl; mydla.pl
3. luksusowe mleko do kapieli z serii magic spa; 26 zl; farmona.pl
4. aaprestige, tropikalny peeling do ciala z linii spa emotion; 98 zl; kosmetykiaa.pl
5. woreczki do kapieli; 60 zl/8szt; saponaria.pl

Dodany tekst: 25 Paź 2009, 22:25:07

UJEDRNIANIE:
1. rozany eliksir do ciala z perlowym blyskiem; 27 zl; miraculum.pl
2. 3d slim extreme serum intensywnie wyszczuplajace + ujedrnianie; 15,60 zl; eveline.com.pl
3. dr irena eris, firmix balm intensywnie ujedrniajacy balsam do pielegnacji biustu C+; 49 zl; drirenaeris.pl
4. ultra-koncentrat na cellulit w ampulkach z serii body de luxe; 79 zl/14szt; dermika.pl

Dodany tekst: 25 Paź 2009, 22:26:56

Z APTEKI:

1. balsam do ciala z serii do skory z problemami naczynkowymi; 16 zl; floslek.pl
2. emulsja natluszczajaca do kapieli dermatologicznej; 15 zl; oceanicpharmaceutic.pl
3. emulsja do ciala; 49 zl; emolium.pl
4. emulsja lipidowa; 40 zl; iwostin.pl

Dodany tekst: 25 Paź 2009, 22:27:23

to tyle z in style :D

www.annawilk.pl

suegro

emulsja do ciała emolium jest super!
3d slim extreme serum intensywnie wyszczuplajace + ujędrnianie - brrrr, nie lubię tego zimnego uczucia po nałożeniu
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sonja

Z tych wszystkich próbowałam tylko masła wan. ziaji - niezłe :)

wrobelek0403

a ja sobie w ramach oszczedzania kupiłam krem do rak oliwkowy ziaja i dochodze do wniosku, ze neutrogena jednak duuuuzo lepsza ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tachogti

Owocowe zele pod prysznic Luksji i Naturii  :thumbup:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

calla

Cytat: callja w 24 Paź 2009, 18:27:45
Dołączam kolejną polską rewelkę - krem na noc z serii "Blue lagoon" Farmony. Super, ładnie nawilża, lekko odżywia, szybko się wchłania, no i nie uczula mojego przewrażliwionego pyszczka.

Ja tez na temat tego kremu czytalam same pozytywy.
Tylko jak bylam ostatnio w PL nigdzie nie moglam go dostac :-(
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

Kasia

noki

callja

Cytat: calla w 26 Paź 2009, 18:29:46Ja tez na temat tego kremu czytalam same pozytywy.
Tylko jak bylam ostatnio w PL nigdzie nie moglam go dostac :-(

Kupowałam w Rossmanie, może więc mają w miare stałe dostawy z firmy ??? to spora sieć...

ewdomaga

Cytat: suegro w 25 Paź 2009, 23:19:55
3d slim extreme serum intensywnie wyszczuplajace + ujędrnianie - brrrr, nie lubię tego zimnego uczucia po nałożeniu
potwierdzam, zapach też mnie drażnił, głupio było wyjść "pachnąc" czymś takim, a czuć było. efekt też nie zapierał dechu w piersiach. dużo lepsze są kremy z bielendy: Q 10 oraz borowina i torf.

sweedee

Cytat: suegro w 25 Paź 2009, 23:19:55emulsja do ciała emolium jest super!

krem do twarzy również rewelacyjny!

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

calla

Cytat: callja w 27 Paź 2009, 22:46:26

Kupowałam w Rossmanie, może więc mają w miare stałe dostawy z firmy ??? to spora sieć...

Bylam dzisiaj w Naturze i tez nie bylo.
Jutro zapytam jeszcze w Rossmanie.

Dodany tekst: 30 Paź 2009, 13:35:12

Mam, mam :-) Kupilam w Rossmanie.
Jak przetestuje to podziele sie opinia :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

callja

Cytat: calla w 29 Paź 2009, 19:19:27Mam, mam :-) Kupilam w Rossmanie.
Jak przetestuje to podziele sie opinia :-)

Chętnie skonfrontuję z moimi wrażeniami :)

magdarynka

Ostatnio testowalam serie nawilzajaca ziaja med. Balsam do ciala ma jak dla mnie zapach nie do przejscia, kojarzy mi sie z skwasnialym mlekiem  :bad: I slabo nawilza. O wiele lepiej wyszly im kremy
http://www.ziaja.com/offer/ziajamed/skora_sucha__wrazliwa,prod:krem_redukujacy_podraznienia_na_dzien_1.html
http://www.ziaja.com/offer/ziajamed/skora_sucha__wrazliwa,prod:lano_krem_na_dzien_na_noc.html
Wlasciwie bezzapachowe, o fajnej konkretnej konsystencji a ladnie wchlaniajace sie ( o niebo lepiej niz ivostin ). Dla mojej cery wystarczajace nawilzenie. I ta cena  :padam:

jestynka

Cytat: Kasia w 25 Paź 2009, 21:33:17
ja sie ostatnio zachwycam masłem kakaowym ziaji :) pieknie pachnie tylko słabo się pieni

uwielbiam je :)

inkageo

Ziaja Maziajki płyn do kąpieli. Świetnie się pieni i pachnie landrynkowo :) Piana się długo utrzymuje w wannie :)
Imagine there is no hate