DOBRE BO POLSKIE.. czyli rodzime hity kosmetyczne

Zaczęty przez wredotka, 06 Mar 2009, 13:42:09

inkageo

Cytat: mika w 14 Sie 2012, 14:26:43a na twarz to olej tamanu, szczególnie dla cery problemowej, z trądzikiem i zaskórnikami (wyczyszcza wszystko po 2-3 zastosowaniach)
I jak to stosujesz?
Imagine there is no hate

martullek

w ostatnich WO był artykuł o olejkach, opisywano do czego jaki olejek najlepiej stosować. jeszcze nie ma całego artykułu w necie http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,12288524,Wlos_bez_klapy.html

emcia

mam pomieszaną oliwę z oliwek z rycynowym i jakimś jeszcze
wstrząsam przed użyciem i nakładam na godzinę lub dwie pod czepek
jak mi się chce to mieszam z żółtkiem i robię maskę
ale rzepa i tak rządzi ;) a nie mam w tym roku

callja

Cytat: salsa w 14 Sie 2012, 09:32:52callja a jak oceniasz efekty po olejowaniu ? ja miałam mocne postanowienie ze to sobie zrobie i jakoś sie nie moge zabrac
Na razie to kilka razy zrobiłam, ale odpukać jestem systematyczna - przed każdym myciem conajmniej 2 godziny chodzę z naolejowanymi włosami. Na razie włosy wydają mi się "gładsze", a co dalej - zobaczymy. Używam Alterry z Rossmana, wersji migdałowo-papajowej.
Rycynowego na razie nie odwazyłam się stosować, mój blond ciemnieje i tak, a jakbym jeszcze rycyny do tego dołożyła... chyba zostałabym szatynką ;)

Cytat: mika w 14 Sie 2012, 14:26:43a na twarz to olej tamanu, szczególnie dla cery problemowej, z trądzikiem i zaskórnikami (wyczyszcza wszystko po 2-3 zastosowaniach)
O, bardzo ciekawam szczegółów - jak się to stosuje, i gdzie można zakupic takie cudo??
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

golinda

Cytat: emcia w 15 Sie 2012, 00:00:03a nie mam w tym roku

no ale emcia to chyba wie, że rzepa to warzywo zimowe i pojawi się koło listopada? ;)

ja akurat teraz mam, bo mama znalazła na Kole jakąś babinę, której rzepa nadzwyczaj szybko urosła, więc wykopała i sprzedaje
za co dziękuję niebiosom przy moim obecnym linieniu ;)

Dodany tekst: 15 Sie 2012, 11:28:21

poza tym olej rycynowy chyba bardziej pomaga przy odrastaniu wypadniętych włosów
rzepa przeciwdziała wypadaniu i wzmacnia

emcia

Cytat: golinda w 15 Sie 2012, 11:27:28
no ale emcia to chyba wie, że rzepa to warzywo zimowe i pojawi się koło listopada? ;)

ja akurat teraz mam, bo mama znalazła na Kole jakąś babinę, której rzepa nadzwyczaj szybko urosła, więc wykopała i sprzedaje
za co dziękuję niebiosom przy moim obecnym linieniu ;)

Dodany tekst: 15 Sie 2012, 09:28:21

poza tym olej rycynowy chyba bardziej pomaga przy odrastaniu wypadniętych włosów
rzepa przeciwdziała wypadaniu i wzmacnia
mówię o swojej ogródkowej u rodziców
nie mogłam dostać nasion
jeśli jeszcze mi się uda to może, może...mam jakieś dwa tygodnie :D
nigdy nie widziałam żeby ktoś sprzedawał wyrośniętą, a ta "moja" była super

sonja

Ufff dokopałam się :D

Chciałam Wam polecić cukrowy peeling do ciała migdałowo-kokosowy Polleny Ewy.
Jest naprawdę super. Bardzo dobrze ściera, ładnie pachnie. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52546

mobka

A ja chcialam polecic plyn do higieny intymnej Biały jeleń :D

callja

Cytat: sonja w 25 Lis 2012, 20:06:04cukrowy peeling do ciała migdałowo-kokosowy Polleny Ewy
O, muszę sie rozejrzeć - dotąd używałam Daxa, ale kupowanego wyłącznie w promocjach SuperPharm, bo "normalna" cena jest dość wysoka... Chwalone są też pilingi Bielendy, zwłaszcza z wyciągiem z granatu - też są ciut tańsze.
Polenę-Ewę lubiłam, gdy mogłam sobie pobuszować po ich sklepie firmowym w Łodzi, przez chwilę była to firma inwestująca z rozmachem, ekspansywna, a teraz siedzi cicho, kroi kuso...

I ponownie polecam tusz Million Calories Eveline - polska taniocha, a efekt świetny.

Plus odkrycie też z SuperPhram - dodawali do większych zakupów niedużą tubkę kremu AquaOptima Dermiki za symboliczną kwotę, skusiłam się i... chyba będę szukała wersji "sklepowej" :crazy: Krem okazał się swietny - wchłania się błyskawicznie, dobrze nawilża, nie uczula, no i nie świecę po nim jak lusterko...

Na przetestowanie czeka sporo rzeczy z Ziai, blisko pojawił się sklep firmowy, kupiłam peeling enzymatyczny i dostałam STOS (autentyczny stos!!) próbek :)

Justynna

Kupiłam olejek do kąpieli z Bielendy, o taki: http://bielenda.pl/produkty/ameryka-spa-dwufazowy-olejek-do-kapieli-i-pod-prysznic-jagoda-acai-awokado
Fajny jest!

Cytat: sonja w 25 Lis 2012, 20:06:04
Chciałam Wam polecić cukrowy peeling do ciała migdałowo-kokosowy Polleny Ewy.
Jest naprawdę super. Bardzo dobrze ściera, ładnie pachnie. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52546
Muszę poszukać i wypróbować :)

callja

Cytat: Justynna w 27 Lis 2012, 15:20:58olejek do kąpieli z Bielendy, o taki
O, super wiedzieć - dotąd zdarzało mi się używać ich olejków jednofazowych, ładne zapachy i odżywiona skóra. W ogole Bielendę lubiłam, ale ostatnio wkurza mnie ich polityka produktowa - serie i poszczególne kosmetyki znikają bez śladu i bez uprzedzenia, wrrrrrrrrrrrrrr

mobka

Cytat: callja w 27 Lis 2012, 15:13:44AquaOptima Dermiki
Mam drugie opakowanie, uzywam na noc i jest boski :D

Dodany tekst: 27 Lis 2012, 15:49:38

A i maz mial jakies zmiany luszczaco-czerwone kolo nosa, cetaphil nie pomagal, alantan nie pomagal, uzywa AquaOptimy i sladu nie ma :)

Justynna

callja, trafiłam na te olejki w Biedronce. Kosztowały ok. 9 zł :)

Dodany tekst: 27 Lis 2012, 16:01:27

Cytat: callja w 27 Lis 2012, 15:13:44Na przetestowanie czeka sporo rzeczy z Ziai
Jestem fanką Ziai :)

ishka82

ja lubię owocowe peelingi do ciała Joanny

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Imagine there is no hate

ishka82

inkageo

No kształt też do plusów można zaliczyć :D
Imagine there is no hate

Justynna

Cytat: callja w 27 Lis 2012, 15:13:44
Plus odkrycie też z SuperPhram - dodawali do większych zakupów niedużą tubkę kremu AquaOptima Dermiki za symboliczną kwotę, skusiłam się i... chyba będę szukała wersji "sklepowej" :crazy: Krem okazał się swietny - wchłania się błyskawicznie, dobrze nawilża, nie uczula, no i nie świecę po nim jak lusterko...
Widziałam dziś ten krem w sklepie, spodziewałam się ceny jak Ziaja ;D Ale chyba mimo wszystko skuszę się na niego.

magdarynka

mobka

Dostalam pod choinke to:
http://www.revitacell.pl/atelier-sprzedazowe/Revitacell_Stem_Cells_Regenerating_Cremo_serum_Day
i
http://www.revitacell.pl/atelier-sprzedazowe/Revitacell_Stem_Cells_Regenerating_and_Nourishing_Cream_%20Serum_NIGHT
I musze przyznac, ze niezle. Choc cena powala, ale szwagier w tej firmie jest kims tam od czegos tam i ponoc ceny korzystniejsze. Mowil, ze jakby ktos ze znajomych cos chcial, to zebym do niego uderzala.
Mam zamiar skusic sie na odzywke do rzes.
Elvelve, jako biotechnolog cos slyszalas o tych komorkach macierzystych MIC-1?

callja

O proszę, czyżby polska firma i z Wro??
Ceny rzeczywiście lekko deprymujące...

Ja z kolei polecam serum "Hialuron 3D" Delii - niedrogie, skóra pije je jak gąbka, zero podrażnień czy uczulania... Zamierzam zakupić kolejne opakowanie, bo w sytuacji nieustannych szoków termicznych + ogrzewania, skóra wysycha mi na wiór.
Aha, i polecam jeszcze maskę oliwkowa do rąk Ziai, świetne działanie a cena niemal śmieszna - ok. 8 zł w sklepie firmowym, w którym można też nabyć profesjonalną, salonową maskę parafinową do rąk tej firmy... To będzie mój kolejny zakup, plus jeszcze ceramidowy krem-maska pod oczy ;)
Co do Ziai zachwyca mnie jedno - NIGDY kosmetyk tej firmy mnie nie uczulił, a to rzadkość; taki chociażby zachwalający się jako super-hiper-giga-hypoalergiczny Ives Rocher uczula mnie na potęgę :zly:

elve

mobka słyszałam, komórki macierzyste poroża jelenia
pytanie co oni rzeczywiście do tego kremu dają, ale czemu nie....
robili jakieś testy kliniczne? bo na ich stronie są tylko wyniki in vitro

mobka

Co do badan klinicznych to nie wiem, podpytam.

callja

Cytat: callja w 12 Sty 2013, 17:47:34w sklepie firmowym, Ziai można też nabyć profesjonalną, salonową maskę parafinową do rąk tej firmy... To będzie mój kolejny zakup, plus jeszcze ceramidowy krem-maska pod oczy
Tak jak zadeklarowałam ;) zakupiła i wypróbowałam:
http://www.fryzomania.pl/ziaja-pro-dlonie-maska-do-rak-i-paznokci-250ml.html
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=51781
Cudeńka!!
Maskę pod oczy podsunęłam już koleżance, zachwycona jeszcze bardziej niż ja ;)
No i tradycyjnie, zero uczulenia, szczypania, pieczenia, skóra spija kosmetyki jak gąbka.
Troszkę zaniepokoiły mnie dwa parabeny w składzie maski pod oczy - pocieszające, że wymienione są na ostatnim miejscu.
Mogę tylko dojść do wniosku, że sklep firmowy Ziai w pobliżu domu to zuooooo - kosmetyki w pełnym wyborze (włącznie właśnie z serią profesjonalną, obecną tylko tamże + w necie), ceny rozsądne, dobrze zorientowana ekspedientka, plus zawsze jakieś gratisy + próbki. Tym razem dostałam prześmieszne frotowe rękawice (w sama raz na wymaźgane maską dłonie :D ) i maseczkę witaminową.
Wrocławianki, świetna miejscówka kosmetykowa na Pomorskiej, polecam!!

nionczka

Ja bardzo lubię serię Bielendy z bawełną. Mam balsam do ciała w słoiku i żel do mycia twarzy, który uwielbiam. Pachnie mi higieną i zdrowiem. Od razu się lepiej czuję.