DOBRE BO POLSKIE.. czyli rodzime hity kosmetyczne

Zaczęty przez wredotka, 06 Mar 2009, 13:42:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasiad

aaa racja, gumę balonową też miałam :D ale i ten pomarańcz tyż :D

tak czy siak oba są podobne i pienią się kiepskawo ;D

mignon

Cytat: nionczka w 04 Maj 2010, 22:24:58a jestem troche zboczona i kupuje i testuje wszelkiego rodzaju kosmetyki o zapachu/smaku cytrusowym i ten zel jest jednym z lepszych.

nionczka, a peeling Joanny próbowałaś?

mobka

Cytat: mignon w 05 Maj 2010, 16:34:20nionczka, a peeling Joanny próbowałaś?

O tak, uwielbiam czarna porzeczke :D

calla

Cytat: mobka w 05 Maj 2010, 15:39:55
O tak, uwielbiam czarna porzeczke :D

a ja truskawke :-)

czarnej porzeczki u mnie w miescie nie widzialam.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

mignon

Cytat: calla w 05 Maj 2010, 17:36:31
a ja truskawke :-)

czarnej porzeczki u mnie w miescie nie widzialam.

ja miałam truskawkowy, a teraz pomarańczowy właśnie :)

ishka82

Cytat: mignon w 05 Maj 2010, 15:34:20

nionczka, a peeling Joanny próbowałaś?
Dla nionczki brazylijska mandarynka byłaby boska :D Ja właśnie ten mam ;) Uwielbiam cytrusowe i w ogóle owocowe kosmetyki pod prysznic :)

sonja

Ja się mogę przyłączyć do klubu wielbicielek cytrusowych zapachów. Dla mnie absolutnym nr jeden był świąteczny mandarynkowy płyn z serii Plaisirs Nature Yves Rocher od czasu do czasu pojawiał się też pomarańczowy. W zeszłym roku nie było żadnego :(

mignon

Cytat: ishka82 w 06 Maj 2010, 11:31:51Dla nionczki brazylijska mandarynka byłaby boska Cheesy Ja właśnie ten mam wink Uwielbiam cytrusowe i w ogóle owocowe kosmetyki pod prysznic

a tego nie widziałam nawet, muszę poszukać :)

errata

magdarynka

ta truskawka pachnie jak mamba :D uwielbiam !

Dodany tekst: 08 Maj 2010, 19:12:36

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

emcia

Cytat: magdarynka w 08 Maj 2010, 19:12:36

Dodany tekst: 08 Maj 2010, 18:12:36

miałam, tylko jakaś taka mała  ta butelka była

callja

Bo opakowanie rzeczywiście malutkie ;) używałam tych pilingów Joanny namiętnie (najchętniej chyba różowego grejpfruta), wlaśnie z powodu obłędnych zapachów - ale teraz przerzuciłam się na szorstką rękawiczkę prysznicową i jakoś zaprzestałam kupowania ;) wystarcza żel pod prysznic.

Ostatnio testuję z kolei krem Dermedic (polska "podróba" Vichy :P ) -Hydraine-2 i jestem zadowolona, ładnie nawilża, ale ma dośc ciężką konsystencję więc nadaje się IMHO raczej na noc. Kupiłam w propomocju w SuperPharm za niecałe 10 zł, na co dzień kosztuj niestety prawie 4 razy więcej  :zly:  Z kremów na dzień zachwycałam się ostatnio kolejnym Bielendowcem - "SPA morska kuracja"; rewelacyjnie się wchłaniał, no i nie świeciłam po nim na odgległość ;)

Aha, i jeszcze podpasował mi ostatnio szampon Herbapolu Kraków z mydlnica lekarską - ma wprawdzie dość dziwny zapaszek, piana szybko rzednie, ale moje tłuste włosiska wyglądają po jego użyciu calkiem, całkiem ;)

Odradzam porcjowane maseczki pod oczy Dermiki - miały niby ładnie "wchłonąć" moje worki podpatrzałkowe, i NIC. Totalnie !!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

calla

Cytat: mignon w 05 Maj 2010, 21:10:00
ja miałam truskawkowy, a teraz pomarańczowy właśnie :)

ja mam w zapasie grejfrutowy jeszcze :-)

Wczesniej byl jeszcze kiwi, ale mi nie podszedl.

Narazie truskawka gora :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

ishka82

Cytat: emcia w 09 Maj 2010, 10:13:09
miałam, tylko jakaś taka mała  ta butelka była
Ale są dwa rodzaje opakowań, te tyciunie i normalne duże :)

wis

Cytat: ishka82 w 10 Maj 2010, 09:36:42Ale są dwa rodzaje opakowań, te tyciunie i normalne duże Smiley
te duże są inne ! tzn. jak dla mnie lepsze, bo są bardziej ostre. te w małych buteleczkach są jak dla mnie za delikatne, nic a nic nie czułam żeby coś starły.

vobi

Cytat: callja w 09 Maj 2010, 15:55:23Ostatnio testuję z kolei krem Dermedic (polska "podróba" Vichy  )

Nie wydaje mi sie zeby Dermedic byl podroba Vichy, uzywalam sporo ich produktow (roznych) i imho to jedna z lepszych marek kosmetykow aptecznych. Vichy to dla mnie kicha okrutna.

inkageo

Vobi myślę, że callji chodziło o to, że obie firmy uprawiają podobny marketing ;)
Też używałam kremu Hydrain 2, ładnie pachniał, tylko bardzo szybko odkleiły się literki ze słoiczka i to mnie wkurzało. Farba zostawała na ręce za każdym razem.
Imagine there is no hate

ishka82

Cytat: wis w 10 Maj 2010, 08:47:59
te duże są inne ! tzn. jak dla mnie lepsze, bo są bardziej ostre. te w małych buteleczkach są jak dla mnie za delikatne, nic a nic nie czułam żeby coś starły.
To ja nawet nie wiedziałam, że są inne ;D W tych dużych też są i normalne i gruboziarniste (np. ta moja mandarynka), ja te na których nie pisze gruboziarnisty omijam szerokim łukiem ;D

wis

Cytat: ishka82 w 10 Maj 2010, 11:17:46
To ja nawet nie wiedziałam, że są inne ;D W tych dużych też są i normalne i gruboziarniste (np. ta moja mandarynka), ja te na których nie pisze gruboziarnisty omijam szerokim łukiem ;D

Eee to może u mnie na wsi w auchan mają te małe drobnoziarniste a te duże gruboziarniste o tylko takie kupuję :)

callja

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 10:40:14myślę, że callji chodziło o to, że obie firmy uprawiają podobny marketing

Dokładnie ;) i o to, że Dermedic celowo upodabnia swoje opakowania do Vichy

Co do Vichy, to już kiedys pisałam, że (rada znajomej farmaceutki) należy ich produkty kupować wyłącznie za granica - na Polskę idą produkowane na osobnych liniach, z dużo mniejsza ilością składników aktywnych.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

magdarynka

te duze joanny wygladaja jak wibratory, chyba taka polityka ekologiczna firmy, zuzyjesz peeleng i wykorzystujesz opakowanie lol

ishka82

Cytat: magdarynka w 11 Maj 2010, 16:45:36
te duze joanny wygladaja jak wibratory, chyba taka polityka ekologiczna firmy, zuzyjesz peeleng i wykorzystujesz opakowanie lol
Właśnie do tego samego wniosku doszliśmy z mężem ;) Podwójna przyjemność pod prysznicem lol

nionczka

Cytat: mignon w 05 Maj 2010, 16:34:20nionczka, a peeling Joanny próbowałaś?

No ba! Teraz mam imbir i kiwi.

Dodany tekst: 25 Maj 2010, 14:53:28

Dziewczyny mam 7 otwartych butelek na wannie. Prosze mi tu nie proponowac kolejnych zakupów, narazie.

vobi

Cytat: magdarynka w 11 Maj 2010, 16:45:36

nie wiedzialam o co Wam chodzi, ale juz wiem - zobaczylam z daleka cos na polce i pomyslalam "cholera, to musza byc te opakowania-wibratory o ktorych dziewczyny pisaly" :rotfl:

sonja