stylizacja bagietki :) ... przygotowania do panieńskiego :D

Zaczęty przez bagietka12, 09 Lut 2009, 08:26:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sunflowerka

Bagietka wiesz ja myślę, że dobrze jest wziąć ze sobą doradcę. Szczególnie jak się jest bardzo niezdecydowana osoba. Jak ci 5 osób  wokół ciebie powie, ze wyglądasz bajecznie i do tego sama to tez stwierdzisz to naprawdę wtedy łatwiej podjąć decyzję. Mi takie coś bardzo pomaga.
W moim przypadku zachwyt mojej mamy i wszystkich obecnych w tym czasie innych pan w salonie dal duże wsparcie i już nie musiałam się zastanawiać. Nawet ostatnio moja koleżanka tez mi powiedziała , że ona przy zamawianiu swojej sukni miała bardzo podobnie.

effik

Cytat: sunflowerka w 17 Lut 2009, 18:07:06
Bagietka wiesz ja myślę, że dobrze jest wziąć ze sobą doradcę. Szczególnie jak się jest bardzo niezdecydowana osoba. Jak ci 5 osób  wokół ciebie powie, ze wyglądasz bajecznie i do tego sama to tez stwierdzisz to naprawdę wtedy łatwiej podjąć decyzję. Mi takie coś bardzo pomaga.
W moim przypadku zachwyt mojej mamy i wszystkich obecnych w tym czasie innych pan w salonie dal duże wsparcie i już nie musiałam się zastanawiać. Nawet ostatnio moja koleżanka tez mi powiedziała , że ona przy zamawianiu swojej sukni miała bardzo podobnie.

u mnie istotnym głosem doradczym był tata :D
oryginalna jestem, wiem :D no ale że był naszym kierowcą... nasze opinie to było jedno, no ale jak tata wychynął, popatrzył swym męskim okiem i powiedział, że to jest to, no to już nie było o czym dyskutować :D  :mocking:

rubin04

Nie wiem czy ten model jest jeszcze w obiegu ale znalazłam go w swoich zasobach - może coś takiego? Na dole dzieje się, nie jest nudno a jakos tak mniej konwencionalnie:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

atrament.owa

rubin04 super ta wstawiona przez Ciebie suknia :) jak na taką, w których nie gustuję to ta jest bardzo fajna. I ma piękną górę. A co na to bagietka? :)

magdarynka

rubin04 pekna ta suknia, az nie wierze ze to pisze

rubin04

No to z moich zasobów była, też mi sie podobała mimo ze odbiegała od tego co chciałam. ciekawe czy jest jeszcze w kolekcji.

magdarynka

rubin04

bozena.dp

dopiero teraz tu zajrzałam i... nie chce mi się przebijać przez cały wątek, przeczytałam kilka pierwszych stron ;)

co do Ksymeny - ja miałam sukienke od nich i byłam zadowolona :) sukienka była szyta na wzór jednej Aspery ;)
oto ona, chyba nie była taka zła, co?

sunflowerka

Cytat: magdarynka w 17 Lut 2009, 20:42:25
Jest ! http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=13.laguna

Niom piękna :thumbup:
Tylko ciekawe, czy jest dostępna w salonie i jaką maja teraz na nią cenę. Bo z tego co pamiętam to Bagietka szukała sukni za ok 2tys.
Ta z oferty od Rubinka nawet mogłaby być , bo tam jest 2300 i jest napisane, że nowa. Ale oferta z 2007 roku...

bagietka12

sunflowerka wiem wiem ze wsparcie sie liczy :) ja jestem strasznie niezdecydowana a dla mnie wybór sukni to naprawde trudna decyzja... chyba najtrudniwjsza jezeli chodzi o ślub i wesele  :D wezme mame i przyjaciólke no i mam nadzieje ze Panie w Agnes tez beda kompetentne :)  :beer:

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 07:17:28

effik w sumie dobry pomysl z tym tata  :bravo:  :hmm:

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 07:18:16

rubin04 wiesz ze tez zwrociłam uwage na tą suknię ;) ale chyba agnesowe mi sie bardziej podobaja :) choc nie  mowie bo ta tez jest moim stylu :D

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 07:18:43

atrament.owa no mi sie tez podoba rubinka propozycja :)

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 07:19:54

bozena.dp Twoja suknia z Ksymeny była śliczna ale nie w moim stylu :)

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 07:21:35

Cytat: sunflowerka w 17 Lut 2009, 23:06:48

Niom piękna :thumbup:
Tylko ciekawe, czy jest dostępna w salonie i jaką maja teraz na nią cenę. Bo z tego co pamiętam to Bagietka szukała sukni za ok 2tys.
Ta z oferty od Rubinka nawet mogłaby być , bo tam jest 2300 i jest napisane, że nowa. Ale oferta z 2007 roku...

sunflowerka jezeli chodzi o cene sukni to nie ma az tak duzego znaczenia :) napewno 6 czy 7 tysiaków za suknie nie dam ale spokojnie 3000 a nawet troche wiecej moge dac :) wkoncu taka suknie ma sie na sobie tylko raz w zyciu :D

effik

no rubin śliczności  :thumbup:
ale na agnesowe też narzekać nie można :)

bagietka12

effik dzieki za wsparcie :D ja tez mysle ze agnesowe nie sa takie najgorsze  :blush:

magdalinska

o cholera, nawet mi sie podoba propozycja Rubin :)

effik

Cytat: bagietka12 w 18 Lut 2009, 08:26:33
effik dzieki za wsparcie :D ja tez mysle ze agnesowe nie sa takie najgorsze  :blush:

bagietka, reasumując - to kiedy idziesz przymierzać?
bo chcemy zdjęeeeecia! :)  :jejeje:

bagietka12

effik w przyszłym tygodniu ;)

golinda

ja też jestem za tą suknią wklejoną przez Rubin
nawet na niekatalogowej fotce widać, że to porządna suknia...

może powinnaś ją obejrzeć, Bagietka?

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 08:43:34

Cytat: effik w 18 Lut 2009, 08:23:01

ale na agnesowe też narzekać nie można :)

mnie się nie podobają
widzę różnicę jak pomiędzy polskimi a włoskimi butami
w tej sukni rubinowej jest jakaś taka lekkość, elegancja i pomysł - jest inna
te z poprzednich stron są zwyczajne i niektóre wręcz siermiężne

eva_luna

i mi sie rubinowa propzycja podoba bardzo! Bagietka moze warto przymierzyc zeby miec porownanie?

A z dwoch Twoich agnesowych propozycji bardziej podoba mi sie 1.

effik

Cytat: bagietka12 w 18 Lut 2009, 08:37:39
effik w przyszłym tygodniu ;)

nie każ nam tak długo czekać  :mocking:

rubin04

No i jeszcze jedna kwestia - jesli planujesz sprzedac suknie po ślubie to łatwiej sprzedaje się chyba suknie marki Pronovias niz inne. No ja na swoją to miałam chętną już w dniu slubu, a tydz po ślubie juz była w innych rękach i to za ponad 50% ceny. No ale najważniejsze - przymierzyc!

oliwka221

Uważam,że suknie Agnes nie są wcale takie złe.Kilka z kolekcji 2008 nawet przypadlo mi do gustu,jednak przyznam szczerze,że omijałam z daleka te z tafty.Były dla mnie za ciężkie.
Co do sprzedaży sukni,to ja o pozbyciu się swojej mogą zapomnieć,ale kupujac ją od razu zakładałam,że pewnie tak będzie.Po pierwsze "niepopularny" model,po drugie uszkodzenia,jakim uległa w trakcie pleneru.Zazdroszczę wszystkim,którym udało się swoje sprzedać.

effik

Cytat: rubin04 w 18 Lut 2009, 09:52:08
No i jeszcze jedna kwestia - jesli planujesz sprzedac suknie po ślubie to łatwiej sprzedaje się chyba suknie marki Pronovias niz inne. No ja na swoją to miałam chętną już w dniu slubu, a tydz po ślubie juz była w innych rękach i to za ponad 50% ceny. No ale najważniejsze - przymierzyc!

tu chyba racja :) Pronoviasy są droższe i więcej osób czeka na okazję chyba - a Agnesa można z salonu bez problemu :)
chociaż dziewczyny nie wydaje wam się, że coraz mniej osób kupuje używane? pytam, bo nie mam porównania - może tak nie jest :)

Dodany tekst: 18 Lut 2009, 10:07:22

Cytat: oliwka221 w 18 Lut 2009, 10:04:23
Uważam,że suknie Agnes nie są wcale takie złe.Kilka z kolekcji 2008 nawet przypadlo mi do gustu,jednak przyznam szczerze,że omijałam z daleka te z tafty.Były dla mnie za ciężkie.
Co do sprzedaży sukni,to ja o pozbyciu się swojej mogą zapomnieć,ale kupujac ją od razu zakładałam,że pewnie tak będzie.Po pierwsze "niepopularny" model,po drugie uszkodzenia,jakim uległa w trakcie pleneru.Zazdroszczę wszystkim,którym udało się swoje sprzedać.

ja raczej nie liczę, że sprzedam swoją. ona nie jest z tych, które podobają się wielu.
poza tym moja siostra też pouszkadzała swoją, zobaczymy, co się będzie u mnie działo :D

rubin04

Moją suknienkę kupiłąm z załozeniem, że przy jej cenie to musze ją sprzedac, bo mój racionalizm nie pozwoliłby mi trzymać jej w szafie, mimo ze sponsorów miałam do niej.

Czyszczenie + naprawy w salonie kosztowały 200 zł ale suknia była super "odnowiona" mimo ze nie tylko była brudna na maksa (bo tak po północy to juz boso tańczyłam zamiatajac drewniany parkiet), była też trawa (wesele w ogrodzie) i czerwone wino też się gdzies przewinęło na niej :) Panie w saolnie tylko popatrzyły i powiedzialy "no wiedzę ze impreza się udała" :)

Na pamiątkę zostawiałam sobie oryginalny welon od sukni :)

bagietka12

no wiem ze wartio  przymierzyc Rubinowa propozycję :D bede dzis dzwonic do salonów madonny w katowichach i w krakowie czy wogole maja tą suknię do przymiarki :) bo jak nie to musze odpuscic :( bo nie mam juz czasu zeby czekac 4 miech az sprowadza :(

sunflowerka

Ja wcześniej też myślałam, że sprzedam moją sukienkę. Ale jak już ja kupiłam to się zakochałam w niej tak potwornie, że nie miałabym chyba serca jej sprzedać. Ale możne się jeszcze rozmyślę po ślubie. W każdym razie tanio jej na pewno nie oddam:)
Ale weźcie też kryzys gospodarczy pod uwagę. Z moich obserwacji wynika, że teraz wiele par stara się zrobić wesele jak najmniejszym kosztem, często nawet rezygnując z niego na rzecz przyjęcia. Dlatego myślę, że będzie coraz więcej chętnych na używane suknie, zwłaszcza te markowe typu pronovias.

Rubinku a tobie nie było przykro jak musiałaś się rozstać ze swoją piękną suknią?