stylizacja bagietki :) ... przygotowania do panieńskiego :D

Zaczęty przez bagietka12, 09 Lut 2009, 08:26:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bagietka12

golinda dzieki za opinię  :beer:

a jaki kolor do białej sukni? dodam ze mam ciemne wlosy i ciemna karnacje :)

emcia

Cytat: bagietka12 w 02 Mar 2009, 10:15:54
emcia fajne :)

ale ja chce raczej z kalii i róż  :blush: no chyba że mnie czyms innym zachwycicie :D

rozumiem

syrenka

Proszę :)

Generalnie do zimnych kolorów pasują inne zimne, a pomarańczowy jest niestety cieplutki.
Z drugiej strony ja się nie będę wypowiadała, bo sama przypasowuję ecru do fioletu  :P

justynaaaa2

no dobra więc ja powiem tak:
przy tego typu sukni wiązanka powinna być prosta, zwięzła, bez żadnych sterczących traw, farfocli i wiszących pędów  ;)
niestety te wiązanki co wkleiłaś moim zdaniem tutaj nie pasują :(
wybierając suknie dosyć bogatą, z podpięciami, drapowaniami, haftami, perełkami kwiaty muszą być stonowane aby uspokoić całość, przy sukniach prostych, gładkich można zaszaleć z bukietem i nie jest to tylko moje widzimisię, ale ogólnie przyjęta zasada dobierania wiązanek ślubnych ;)
weź pod uwagę, ze wiązankę trzymasz w prawej ręce a z prawej strony masz podpięcie materiału na sukni, wyobraź sobie teraz, że na tym upięciu zwisa ci jeszcze jakiś kwiat, trawa czy coś innego a lewa strona pozostaje gładka, pusta i spokojna - oczywiste zachwianie równowagi, które nie powinno wystąpić ;) a może da się zmienić stronę tego podpięcia?
jeśli lubisz kalle i bierzesz je pod uwagę przy wyborze kwiatów to ja bym postawiła na prostą wiązankę z kalli :) doda elegancji i wprowadzi trochę spokoju przy sukience dosyć bogatej ;) postawiłabym na brudny róż, ewentualnie jasny fiolet  :hmm:

bagietka12

justynaaaa2 bardzo Ci dziękuję za pomoc i polewam  :beer: :beer: :beer:

Dodany tekst: 02 Mar 2009, 17:19:28

justynaaaa2 masz rację z tymi kwiatami :) nie pomyslalam ze upiecie sukienki jest z tej samej strony co bukiet  :zly: chyba nie bede kombinowac zeby to  zminiac :) no i musze pomyslec nad jakims prostszym bukiecikiem :)

jak Ci wpadnie jeszcze cos do glowy to bede wdzieczna za rady

a co powiesz o pomaranczowej wiązance?????

bagietka12

no wiec co myslicie o tych kolorach???

pasuje tylko róż i fiolet?

czy pomaranczowy albo jakis inny tez mogą być ?? plizzzz pomóżcie :)

justynaaaa2

jeśli chodzi o kolory to moim zdaniem lepsze zimne, ale skoro nie chcesz różu/fioletu to teoretycznie pomarańcz może być bo pasuje do twoich ciemnych włosów, ale z drugiej strony ta biała suknia  :hmm:
chociaż takie calle w brudnym pomarańczu może i by dobrze wyglądały ;)
najlepiej będzie jak się udasz tam gdzie będziesz zamawiać kwiaty, weź ze sobą zdjęcia sukni, wtedy na żywo pani/pan powinni ci dobrać odpowiedni kolor dla ciebie :)
ja jeszcze poszukam jakichś zdjęć :)

rilla

bagietka zerknij na strefe sprzedazy, dziewczyna mignon pokazała swoje zdjęcia i ma pomarańczowy bukiet - ale bardzo jasny - moze kształt niekoniecznie dla CIebie- ale zobacz kolor

effik

bagietka a pomarańczowy z czerwienią albo bordo? taki ciemniejszy odcień?

te z fioletem też ładne :)  :thumbup:

bagietka12

justynaaaa2 dzieki za opinie :)  :beer:

wybiore sie do kwiaciarni i zobaczymy co mi powiedza :D

Dodany tekst: 04 Mar 2009, 14:11:57

rilla no ładny ten kolor bukieciku :)

mi sie strasznie pomarańcz podoba i na moje oko bedzie pasowal do mojej ciemnej karnaci i ciemnych wlosow :)

Dodany tekst: 04 Mar 2009, 14:13:15

effik no ja wlasnie myslalam o ciemniejszym bukieciku no ale zobaczymy co mi powiedza w kwiaciarni :D

jak macie jakies propozycje to wklejajcie :) mogą być też storczyki :D

rilla

bagietka ważna rzecz na umknęła! Pan Młody?! w jakich kolorach mu dobrze? jaki będzie miał garniak?

magdarynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

Cytat: syrenka w 02 Mar 2009, 10:34:44

Generalnie do zimnych kolorów pasują inne zimne, a pomarańczowy jest niestety cieplutki.
Z drugiej strony ja się nie będę wypowiadała, bo sama przypasowuję ecru do fioletu  :P

No ale fiolet tez może być z tych ciepławych, jesli ma złamany lekko odcień, piękne sa np. fiolety z "kroplą" brązu/brunatnego, ciepleją wówczas... Jesli koniecznie pomarańcz, to raczej brudna i schłodzona, inaczej bukiet będzie "walił" po oczach przysłaniając bohaterkę dnia = Ciebie ;) No i sprawa podstawowa - jesli koniecznie pomarańcz, to garniak Młodego tez musi być ciepławy (np. czekoladowy) bo jesli ma być czarny czy antracytowy, to zaczniesz mieć za dużo kolorystycznych grzybów w barszcz :hmm:

Jak dla mnie, skoro masz ciepłą i wyrazistą urodę, to pasowałby wówczas bukiet z zdecydowanej, ale chłodnej barwie, no i w gajerze Młodego raczej czerń lub antracyt widzę. Może zerknij w stylizację Rubin, ona ma ciepły typ urody (i jeszcze opalona była jak czekoladka :) ) a bukiet miala z zimnorózowych peonii - wyglądała bosko!!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

bagietka12

Cytat: rilla w 04 Mar 2009, 14:17:17
bagietka ważna rzecz na umknęła! Pan Młody?! w jakich kolorach mu dobrze? jaki będzie miał garniak?

a no wlasnie Pan Mlody :D

garniak bedzie miał klasyczny czarny :)

rilla

czern, biel i pomarancz... mnie sie jakos nei widzi - ja bym dala jakas zielen, ozywila calosc

cumberland

do mnie też ten pomarańcz jakoś nie przemawia... :hmm:

a myślałaś o winnej czerwieni?
z czarnym garniturem i Tobą w bieli będzie pięknie kontrastować...

callja

Cytat: bagietka12 w 04 Mar 2009, 14:57:54
garniak bedzie miał klasyczny czarny :)

Oj, to pomarańcz będzie tu wtrętem ni z gruszki ni z pietruszki :( Ty chłodna suknia, on zimny gajer i koszula (no bo raczej biała będzie przecież ;) ) i nagle bum - płomień pomarańczowy w dłoni... Tak jak napisałam wczesniej - bukiet będzie w tej sytuacji tak mocnym akcentem, że odwróci uwagę od Ciebie samej.

Akurat zestawienie biel-czerń jest sercu memu bliskie, bo sama takie ślubnie przerobiłam ;) Poszłam w zieleń - miałam kolczyki z ciemnozielonymi kryształkami, pojedyńczy krysztalek na szyi, pojedyńczy biały mieczyk owinięty wstążką w dłoni - a P. ciemnozielony krawat do klasycznej, białej koszuli (zrezygnowaliśmy z musznika kamizelki etc.). Innych kolorów już w stylizację nie wetknęłam. Jeśli chcesz kroplę koloru w stylizacji, osobiście poszłabym w fiolet (może kolczyki z ametystami + fioletowe cantedeskie?) albo burgund (kolczyki z granatami + róże albo storczyki, taka quasihiszpańska stylizacja). Dla Młodego wówczas krawatka w kolorze Twoich dodatków, chyba że planujesz musznik + kamizelkę. W swoich zbiorach mam cudny bukiet z róż + 2 storczyków, wygląda to tak, jakby na łanie róż usiadły dwa bielutkie motyle... mniam.

Pomarańcz byłby cudny, gdybyś Ty miała suknię ecru, a Młody czekoladowy gajer...

bagietka12

no to chyba musze zrezygnowac z tego pomarannczu :(

jezeli chodzi o czerwien... to tez myslalam nad tym kolorem :) w takim razie biore sie za szukanie, jak cos znajde fajnego to wkleje :D

sunflowerka

a jak jest biala sukienka (yhh naturalna biel) i jasny garnitur - no powiedzmy szary to pomarańcz pasi? pytam dla siebie, bo mnie troche nastraszylyscie ze do bialej sukienki moze nie pasowac

callja

Cytat: sunflowerka w 04 Mar 2009, 18:16:35
a jak jest biala sukienka (yhh naturalna biel) i jasny garnitur - no powiedzmy szary to pomarańcz pasi? pytam dla siebie, bo mnie troche nastraszylyscie ze do bialej sukienki moze nie pasowac

No pomarańcz zdecydowanie bardziej pasi do ecru :hmm: Chłodna biel sukni + srebrnoszary gajer z zimnobiałą koszulą + ciepłopomarańczowe kwiaty to może być za dużo szczęścia na raz... Stylizacja mignon jest fajnym przykładem, ale ona do ecru sukni dobrała Młodemu jasny gajer, mieszając odcienie chłopdne i ciepłe. Jak dla mnie, do białej sukni i jasnoszarego gajerka pasowałaby biel w połączeniu z ciemną, nasyconą zielenią, fiolet, burgund, zimna intensywna czerwień (taka "goździkowo socjalistyczna" ;) ) - ale to tylko IMHO ;)

Ale jesli sukienka ma kolor "bianco naturale"/śmietankowy, to można z tym pomarańczem pokombinować, pod jednym warunkiem - Młody musi mieć koszulę idealnie dobraną odcieniem do Twojej sukni. Inaczej albo Twoja suknia albo jego koszula zacznie wyglądac jak niedoprana/zżółkła  :hmm: no i przyrównaj śmietankowa koszule do gajerka, czy nie zacznie to w komplecie wyglądać na "przykurzone".

sunflowerka

callja dzieki, to chyba najlepiej przygotuję sobie dwa bukiety i zdecyduję w dniu ślubu

kasiad

Cytat: callja w 04 Mar 2009, 15:38:14

Pomarańcz byłby cudny, gdybyś Ty miała suknię ecru, a Młody czekoladowy gajer...

:bravo: :bravo: :bravo:

jeśli suknia biała, a garnitur czarny, to bukiet róż, fiolet, bordo, malina pasowałby najbardziej :)

callja

Cytat: sunflowerka w 04 Mar 2009, 19:05:31
callja dzieki, to chyba najlepiej przygotuję sobie dwa bukiety i zdecyduję w dniu ślubu

Oj, ale to taka dość kosztowna wersja wydarzeń!!! ;)