art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fasolka1980

vobiu nas Igor się po tym tak darł, ze głowa mała :crazy:

jakieś piekące toto

zuzia

vobi
też to mamy, stosowaliśmy ostatnim razem. ja nie przepadam za takimi zapachami, ale jest dość skuteczne wiec się męczę.

vobi

Cytat: fasolka1980 w 28 Paź 2010, 16:57:44vobiu nas Igor się po tym tak darł, ze głowa mała

Powaznie? :hmm: wiem ze to rozgrzewa, wiec uzywam w niewielkich ilosciach, Hania czasem sie skrzywiala, ale nie ryczala nigdy. Ale moze byc tez tak, ze Igor ma np. bardziej wrazliwa skore - albo zapach mu nie odpowiada.

jestynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: vobi w 28 Paź 2010, 17:09:28
Powaznie? :hmm: wiem ze to rozgrzewa, wiec uzywam w niewielkich ilosciach, Hania czasem sie skrzywiala, ale nie ryczala nigdy. Ale moze byc tez tak, ze Igor ma np. bardziej wrazliwa skore - albo zapach mu nie odpowiada.
Misiowi nic nie było :)

vobi

jestynka to jest masc rozgrzewajaca, intensywnie pachnaca eukaliptusem czy czyms... dobra na pierwsze objawy przeziebienia, posmarujesz dziecku np. na noc plecy i klatke piersiowa i duza szansa ze przeziebienie/katar i inne cholerstwa zdusisz w tzw. zarodku ;D

niewiemjaka

ja W. posmarowalam jak juz zasnal :mocking: balam sie tez ze bedzie go pieklo dlatego uzylam minimalna ilosc tego i napewno zapach "pomogl" na katarek podczas snu
mnie takie rzeczy niektore pieką do granic mozliwosci, dlatego balam sie ze on tez wpadnie w szał, ale spoko było ;)

jestynka

Cytat: vobi w 28 Paź 2010, 22:43:18
jestynka to jest masc rozgrzewajaca, intensywnie pachnaca eukaliptusem czy czyms... dobra na pierwsze objawy przeziebienia, posmarujesz dziecku np. na noc plecy i klatke piersiowa i duza szansa ze przeziebienie/katar i inne cholerstwa zdusisz w tzw. zarodku ;D

a to ja używam Wick i amol na rozgrzewanie

nionczka

o fajne! Jak mi kiedyś dziecko zachoruje to może skorzystam bo leków nie lubię.

wis

Cytat: nionczka w 29 Wrz 2010, 23:19:06
Ja tez dywanow nie mam a odkurzam. Zreszta ja wszystko odkurzam, lacznie z tapicerkami krzesel, sofy, lampe papierowa, zaluzje antywlamaniowe, kaloryfery...
O matko ! Ja też tak robię ! I materac z łóżka odkurzam, i kanapy, no wszystko, co się da. Myślałam, że jestem nienormalna ;) Ja sobie bez odkurzacza życia nie wyobrażam. Miotły to nawet nie posiadam. Toż to zwykły przemiatacz kurzu z miejsca na miejsce.

konwalia

Cytat: jestynka w 29 Paź 2010, 11:37:40Wick
takim małym dzieciom nie wolno! generalnie 6rż to minimum dla takich skoncentrowanych olejków eterycznych, bo przy infekcjach może to prowadzić do skurczu oskrzeli(olejki się wchlaniają)

jestynka

konwalia, o kurcze! nie wiedziałam, dzięki :beer: ,a amol można?
u nas w rodzinie wszyscy od zawsze stosuja te specyfiki, na szczęście nikomu nic sie nie stalo

Dodany tekst: 01 Lis 2010, 19:12:18

u nas w rodzinie wszyscy od zawsze stosuja te specyfiki, na szczęście nikomu nic sie nie stalo

Dodany tekst: 01 Lis 2010, 19:12:19

zosia2007

u nas hitem jest gryzak TT "dziąsełko". polecam wszystkim ząbkującym dzieciom - w niektorych momentach zastepuje smoczek ;D

konwalia

Cytat: jestynka w 01 Lis 2010, 19:12:18amol
też nie, chocby ze względu na duża zawartość mentolu
i to nie znaczy, że coś się stanie, ale jest takie ryzyko, więc ja bym się ograniczyła do slabszych preparatów typu maść majerankowa i pulmex baby i też w nie za duzych ilościach

niewiemjaka

ja czasami wtedy mocze pieluche i skrapiam pare kropel amolem i rozwieszam przy lozeczku ...

jestynka

Cytat: konwalia w 02 Lis 2010, 05:38:10maść majerankowa

konwali, dzięki za odpowiedzi :beer:

mam wrażenie ,że ta maść nic nie pomaga.

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 02 Lis 2010, 13:12:35
ja czasami wtedy mocze pieluche i skrapiam pare kropel amolem i rozwieszam przy lozeczku ...
ja wypróbowałam te plastry aromactwiv - też są niezłe.

Justynna

Ostatnim moim "hitowym" odkryciem są pudełka z Ikei, które mieszczą się pod łóżeczkiem i służą mi do przechowywania zabawek Michała: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260 :)

Kasia

Justynna

Cytat: Kasia w 06 Lis 2010, 18:06:42
my z tej serii mamy taki kosz na zabawki :) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20172887
też fajny :)
u nas ze względu na oszczędność miejsca lepiej się sprawdzają pudełka, wsunięte pod łóżeczko i po kłopocie ;)

Kasia

u nas ze wzgledu na oszczedność miejsca kupilismy kurzołapa zwanego łózeczkiem z szufladą :D i zabawki musze stać w pojemniku wolnostojacym :D

Justynna

Cytat: Kasia w 06 Lis 2010, 18:13:42
u nas ze wzgledu na oszczedność miejsca kupilismy kurzołapa zwanego łózeczkiem z szufladą :D i zabawki musze stać w pojemniku wolnostojacym :D
jak wybieraliśmy łóżeczko, to czytałam opinie na forum przeważyły na korzyść łóżeczka bez szuflady, chociaż chciałam mieć dodatkowy schowek na różne rzeczy :)
Ale za to teraz mam idealnie pasujące tam pudełka i jestem happy :)

feeling.good

Justynna, a łóżeczko masz ikeowskie? Kiedyś sprawdzałam w sklepie i wydaje mi się, że nie wchodziło to pudełko...

Justynna

Cytat: feeling.good w 06 Lis 2010, 18:26:13
Justynna, a łóżeczko masz ikeowskie? Kiedyś sprawdzałam w sklepie i wydaje mi się, że nie wchodziło to pudełko...
nie, mamy takie zwykłe łóżeczko :)

feeling.good

no właśnie to jest dziwne, że pudło nie wchodzi pod ich łóżeczko. Dopiero pod te łóżka dla starszych dzieci. Szkoda :(