art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

Kasia

Cytat: konwalia w 09 Cze 2011, 23:00:11czy lepiej sam ustnik miękki/twardy na potem co można nakręcić na butlę aventu?
wiesz u mnie nieraz stoi niekapek z piciem a michal pije mleko z butelki w tym czasie
z jednym kompletem nie wyrobiłabym ;)

tym bardziej ze nieraz zostanie troche picia w niekapku i się popsuje
młody chce pic wiec dostaje nowe picie w drugim niekapku
a ten sobie na spokojnie myje i szoruje aby nie waniał winem ;)

konwalia

rubin04

Cytat: magdalinska w 09 Cze 2011, 13:33:14a ten ustnik macie tez taki miekki? i taki ma byc?
ja w dr Brownie miałam.mam twardy - P. bardzo lubił go gryźc jak sobie dziasła masował bo mu zęby sżły.

Dodany tekst: 09 Cze 2011, 22:12:49

A teraz P. to już niekapek albo bidon ma tylko jak gdzieś wychodzimy bo on najbardziej chce pic tak jak my czyli normalnie z kubka.
No i czasami rurką, jak się bawi w "bulgotanie"

A, bidon mamy chyba z TT i jest ok (z rurką)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kotabma

a ja zamierzam prosto z butelki przejsc na normalby kubek z pominieciem niekapkow. ciekawe tylko czy Zosia pojdzie na wspolprace bo na razie picie ze zwyklego kubka strasznie ja bawi :D :D :D

magdalinska

konwalia ja tak własnie robiłam z aventem. Dokupiłam tylko ustniki, miekkie do 12m, po 12m twardy. I tak sie meczyłam z tymi butelkami, bo niekapki maja do dupy, kapie z nich strasznie. Kuba jeszcze sie bawil, odwracał butelke, kapał sobie na podłoge..... masakra.
Ale miarka sie przebrała i kupiłam TT :) dokupie jeszcze bidon

Kasia

Cytat: kotabma w 10 Cze 2011, 08:58:04a ja zamierzam prosto z butelki przejsc na normalby kubek z pominieciem niekapkow. ciekawe tylko czy Zosia pojdzie na wspolprace bo na razie picie ze zwyklego kubka strasznie ja bawi Cheesy Cheesy Cheesy
to istnieje ryzyko że zosia odbutelkowana zostanie baaaardzo póxno :D

Michał ze szklanki, kubka portafi pić ale tylko pod nadzorem ;)

bo jakbym zostawiła kubek szklankę i sobie wyszła do drugiego pomieszczenia to juz młody by miał zabawe :D w rozchlapytanie napoju :D
on nieraz i z butelki z mlekiem potrafi sobie nakapać dla zabawy, rzadko mu się to zdarza ale jednak nieraz ma miejce :D

a niekapek, naprawdę niekapięcy jest dobry, bo jest dostepny non stop, młody sobie pije z niego kiedy chce a ja nie musze się martwic ze coś się rozchlapie
no chyba że zacznie nim walić po stoliku i ten biały zaworek wypadnie, to wtedy leci ciurkiem :D
własnie, magdalińska, patrz czy zaworek jest na miejscu :D

kotabma

Cytat: Kasia w 10 Cze 2011, 09:20:18to istnieje ryzyko że zosia odbutelkowana zostanie baaaardzo póxno
niech ma radoche ze pije z butli, w koncu z butli uczyla sie pic tylko 5 miesiecy ;)
a tak powaznie, to jak stwierdze ze nie da rady od razy przesjsc na zwykly kubek to bedzie pila z niekapka. mam w domu kilka szt i co chwila ktos jej dostarcza nowy ;)

zastanawiam sie tylko czy jak my bylismy mali to niekapki juz byly? bo jakos nie przypominam sobie czegos takiego w domu.

olgaaa1

a od kiedy można te niekapki stosować? Gabrysiek moj to wyrywa mi butelkę z piciem, taką 120 pojemności i sobie łapkami wkłada do buzi i smakuje :P prześmiesznie to wygląda i stwierdzilam, że może z tym niekapiem połącze przyjemne z pożytecznym i mała zacznie coś pić ( bo nie lubi pić), ale niestety wszystko od 6 miesiąca. :(
Mam jeszcze jedno pytanie, czy są butelki które odpowietrzają się tak jak dr brown, ale nie mają tych wszystkich rurek, bo dobija mnie ich mycie :( tylko smoczek musi być ten wąski

Kasia

Cytat: kotabma w 10 Cze 2011, 10:01:23astanawiam sie tylko czy jak my bylismy mali to niekapki juz byly? bo jakos nie przypominam sobie czegos takiego w domu.
ja miałam kubek z ustnikiem, był podobny do dzisiejszych niekapków
tylko kapał :D

Dodany tekst: 10 Cze 2011, 09:09:29

Cytat: olgaaa1 w 10 Cze 2011, 10:05:24Mam jeszcze jedno pytanie, czy są butelki które odpowietrzają się tak jak dr brown, ale nie mają tych wszystkich rurek, bo dobija mnie ich mycie Sad
TT ma otwór odpowietrzający :)
tylko to szeroka butelka

magdalinska

Cytat: Kasia w 10 Cze 2011, 09:20:18patrz czy zaworek jest na miejscu
ktory zaworek? w srodku?

Kasia

w nakretce masz taki biały zaworek, mozna go wyjąć (i jeszcze rozłożyć). normalnie trzyma się on bardzo dobrze i nie wypada
ale mój Michał nieraz porządnie grzmotnie gdzies kubkiem i wtedy ten biały cały mechanizm odczepia się od pokrywki, wtedy napój leci ciurkiem ;)

magdalinska

aaaa no, wczoraj do mycia rozłozyłam to ;)

zuzia

Cytat: kotabma w 10 Cze 2011, 07:58:04
a ja zamierzam prosto z butelki przejsc na normalby kubek z pominieciem niekapkow. ciekawe tylko czy Zosia pojdzie na wspolprace bo na razie picie ze zwyklego kubka strasznie ja bawi :D :D :D
Misiek pije z dużego kubka. ale wtedy go zostawić nie można bo czasem mu sie uwidzi i.... całość ciuchów do wymiany.
poza tym w samochodzi opcja takiego kubka odpada

konwalia

Kotabma raczej nie było niekapków, ja miałam spokojnie 4 lata jak jeszcze butlę popijałam :D

jestynka

Filip nie chciał bpić z niekapka, więc pomiędzy butla a kubkiem, była rurka ;) najlepsze były soczki z rurką ;)

zosia2007

Cytat: olgaaa1 w 10 Cze 2011, 10:05:24prześmiesznie to wygląda i stwierdzilam, że może z tym niekapiem połącze przyjemne z pożytecznym i mała zacznie coś pić ( bo nie lubi pić), ale niestety wszystko od 6 miesiąca. Sad
TT ma kubki niekapki od 4 m-ca

Kasia

Cytat: konwalia w 10 Cze 2011, 18:56:03Kotabma raczej nie było niekapków
no były, były, ja miałam :D tylko ze kapal tak samo jak te najzwyklejsze niby niekapki ;)
ale nutle tez dlugo piłam, zawsze w weekendy u babci, pod nieobecność mojej mamy :D lol
babcia na tajniaka dawała :D

konwalia

Kasia a faktycznie, były takie kubki z kapslem i dziubkiem z dziurkami :D

Kasia

no teraz tez takie sprzedają :D tesciowa dla michała kupiła ;)

Kasia

Z Michałowego lovi 360 jakaś jedna kropla sie uroni a jakby to była jedna kropla czerwonego napoju na białej bluzce to mnie juz wkurza ;) i dlatego ten kubek nie dla nas :D

martullek

Wojtek też miał ten lovi, ale nasz strasznie przeciekał. wróciłam do niekapka TT

feeling.good

Staś od samego początku pije w lovi i jestem z niego zadowolona, choc czasami coś wycieknie. Niespecjalnie mnie to jednak martwo bo Mały pije tylko wodę, Wymieniam uszczelki i składam wg instrukcji, więc jest dość szczelny. Niedawno kupiłam mu bidon TT i z neigo nic nie wycieka. Powoli będę chciała przestawiac go na picie mleka z bidonu.

feeling.good

Cytat: doda w 11 Cze 2011, 20:06:41
a czemu?

bo dla zębów podobno zdrowiej niż z butelki. A ja mam małą obsesję na tym punkcie :)

ishka82

Cytat: golinda w 11 Cze 2011, 00:14:36
a N. pije z kubka lovi 360st.
fajny wynalazek :)
a Domi z niego pić nie umie ;D

Justynna

Cytat: feeling.good w 11 Cze 2011, 13:04:58
Staś od samego początku pije w lovi i jestem z niego zadowolona, choc czasami coś wycieknie. Niespecjalnie mnie to jednak martwo bo Mały pije tylko wodę, Wymieniam uszczelki i składam wg instrukcji, więc jest dość szczelny. Niedawno kupiłam mu bidon TT i z neigo nic nie wycieka. Powoli będę chciała przestawiac go na picie mleka z bidonu.
, kupiłam w sobotę bidom z TT, ale z rurką i na razie jeszcze Michał nie załapał, ale będziemy trenować :D
A z Lovi 360 - pięknie pije, tylko fakt trochę przecieka jak się nim potrząsa :)