art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

kasiad

Cytat: magdalinska w 29 Wrz 2010, 13:07:01
Kubus odkurzacz uwielbia, a najbardziej jak mu zasysam dupke albo noge, ale sie cieszy wtedy :D

magdalinska
bał  ;) kiedyś  ;) teraz wszystkie strachy Mu obce :D

Angie

Lena lubi odkurzacz. Jak odkurzam odkurzaczem, a ona chodzi za mną i odkurza łopatą  :rotfl: :rotfl:

ishka82

a u nas frida wystarcza ;D odkurzacza nie posiadam, więc katarek nie wchodzi w ogóle w grę ;) z reszta nie umiem sobie nawet wyobrazić używania tego ustrojstwa i jestem pewna, ze Domi byłaby mocno przerażona

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ishka82

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 29 Wrz 2010, 15:20:28
yyy jak to? :>
no tak to, normalnie...ostatni zajechaliśmy sprzątając po remoncie, nowego nie ma, bo nie mamy dywanów, a panele wolę zamiatać ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ishka82 w 29 Wrz 2010, 16:39:03no tak to, normalnie...ostatni zajechaliśmy sprzątając po remoncie, nowego nie ma, bo nie mamy dywanów, a panele wolę zamiatać Grin
o mamo ;) nie moglabym ;)

www.annawilk.pl

justynaaaa2

Cytat: magdalinska w 29 Wrz 2010, 13:07:01
Kubus odkurzacz uwielbia, a najbardziej jak mu zasysam dupke albo noge, ale sie cieszy wtedy :D
haha :D pamiętam jak byłam mała to też lubiłam sobie zasysać ;D

Dodany tekst: 29 Wrz 2010, 16:20:52

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 29 Wrz 2010, 16:06:09
o mamo ;) nie moglabym ;)
rany ja też bym nie mogła, mimo że nie posiadam nawet kawałka dywanu oprócz dywanika w łazience ;)

mobka

Tez bym nei mogla, bo dla mnie miotla tylko wzbija kurz. Pamietam jak u Kasi mieszkalismy i nie mielismy odkurzacza - jak zamiatalam to tylko widzialam pod swiatlo jak wszystko fruwa i zaraz znow osiada. Musialabym zaraz po zamiataniu jeszcze na mokro podloge przejechac ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 29 Wrz 2010, 17:28:20Musialabym zaraz po zamiataniu jeszcze na mokro podloge przejechac Grin
no obowiazkowo na mokro podloge - co to tam z zamiataniem - i potem na mokro meble z kurzu, ktory wlasnie tam nasialam miotla ;) i jeszcze cale powietrze w domu zrosic skraplaczem bym musiala, zeby te latajace opadly i zabrudzily podloge znow ;) i tak w kolko :D

www.annawilk.pl

magdalinska

ja tez nie mam ani kawałka dywanu, ale odkurzacz to podstawa. najpierw wszystko pozbieram odurzaczem, a dopiero pozniej na mokro

ishka82

Cytat: mobka w 29 Wrz 2010, 16:28:20
Musialabym zaraz po zamiataniu jeszcze na mokro podloge przejechac ;D
no zwykle tak robię ;) nie wiem, widać dziwadło ze mnie :P mnie odkurzacz wkurzał i używałam jak miałam dywan, później bardzo sporadycznie i i tak miałam wrażenie, że jak po odkurzaczu nie przejadę miotłą i mopem, to nie jest posprzątane, mnie się lepiej sprawdza zamiatanie plus mop ;D

OlaFasola

Odkurzacz to jeden z najważniejszych sprzętów w domu, życia sobie bez niego nie wyobrażam, a też nie mamy dywanów ani wykładzin.

ishka82

no cóż, to wyszłam na brudasa :P lol

fasolka1980

ja tez sobie zycia bez odkurzacza nie wyobrazam, odkurzam prawie codziennie, ale ja mam swira na punkcie piasku pod stopami :D

OlaFasola

Cytat: fasolka1980 w 29 Wrz 2010, 21:35:55ale ja mam swira na punkcie piasku pod stopami Cheesy
Ja też, brrrryyy nie cierpię tego.

rilla

ishka82 jak rok nie miałam odkurzacza i w sumie bez problemu sobie radziłam. Nawet ciezko było mi si eprzyzwyczaic do odkurzacza. Teraz na codzien zamiatam "rynek" a odkurzam raz w tygodniu

feeling.good

chyba bym się załamała, gdybym miała całe mieszkanie zamiatać.
I chciałabym nowy odkurzacz. Jakiś bajerancki bezprzewodowy :D

ishka nie ma zwierząt, więc ma o tyle łatwiej

ishka82

o właśnie, może o to chodzi, nie mam zwierząt, a do tego mały metraż ;) szybciej idzie mi zamiecenie i zmopowanie podłogi niż rozkładanie odkurzacza ;D ja chyba do braku odkurzacza przywykłam w wynajmowanym mieszkaniu w Bielsku :)

siog

do hitow zaliczam pieluchy z Lidla i ich chusteczki. rewelacja!

sonja

doda  :highfive: też nie znoszę odkurzania :D mam nadzieję, że do nowego mieszkania uda nam się kupić taki co sam jeździ :D

nionczka

Cytat: magdalinska w 29 Wrz 2010, 19:32:09ja tez nie mam ani kawałka dywanu, ale odkurzacz to podstawa. najpierw wszystko pozbieram odurzaczem, a dopiero pozniej na mokro

Ja tez. i ostatnio tesciowa uczylam, ze jak sie ma kota to nie zmiotka i mop tylko wlasnie odkurzacz. Ona nie rozumiala po co ma odkurzac podloge z kafli. Ja tez dywanow nie mam a odkurzam. Zreszta ja wszystko odkurzam, lacznie z tapicerkami krzesel, sofy, lampe papierowa, zaluzje antywlamaniowe, kaloryfery...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kasiad

Cytat: siog w 29 Wrz 2010, 20:59:44
do hitow zaliczam pieluchy z Lidla i ich chusteczki. rewelacja!

:highfive:
Pieluchy od dawien dawna wychwalam  ;)
A chusteczki mają najmokrzejsze chyba w całej galaktyce :D
Mnie to akurat odpowiada  ;)

Justynna

Hitem ostatnio jest u nas smoczek z Chicco, cały kauczukowy. Michał, który raczej nie używa smoczka, tego polubił, ale bardziej w charakterze gryzaka. Jest cały miękki, więc i łatwo mu się go trzyma i super się go gryzie :) Ale jako uspokajacz też się sprawdził. Jedynie wygląda ten smoczek bardzo nieszałowo  :P
http://www.sklep.chicco.pl/?product_identity=71985

vobi

a u nas hitem sezonu jest

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gdybym o nim pomyslala miesiac temu, moze obyloby sie bez antybiotyku :(

IMHO - doskonaly zapobiegawczo na poczatku przeziebienia.

niewiemjaka