art. dla niemowlat - hity i kity

Zaczęty przez vobi, 17 Sty 2009, 13:30:52

mobka

Cytat: Justynna w 06 Lis 2010, 17:51:16
Ostatnim moim "hitowym" odkryciem są pudełka z Ikei, które mieszczą się pod łóżeczkiem i służą mi do przechowywania zabawek Michała: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260 :)

Tez mam jedno pod lozeczkiem, musze jeszcze drugie dokupic, bo na razie tryzmam w nim zapasy pieluch i chusteczek, a cos na zabawki bedzie mi potrzebne. A pod lozeczkiem mam niewykorzystana przestrzen :D

Justynna

Cytat: mobka w 07 Lis 2010, 09:19:24
Tez mam jedno pod lozeczkiem, musze jeszcze drugie dokupic, bo na razie tryzmam w nim zapasy pieluch i chusteczek, a cos na zabawki bedzie mi potrzebne. A pod lozeczkiem mam niewykorzystana przestrzen :D
o widzę, że sporo osób ma te pudła, a ja tyle szukałam, żeby coś pasowało i nikt słowa nie powiedział  :P

feeling.good

dla mnie hitem jest okrycie kąpielowe ikea ponczo: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30124730
bardzo wygodnie się zakłada i całe ciałko jest okryte

drugi hit to gadający Kubuś Puchatek:
http://allegro.pl/mzk-kubus-puchatek-interaktywny-disney-imc-toys-i1305517673.html
Staś jest nim zafascynowany od maleńkości. Teraz niejednokrotnie pomaga nam przy karmieniu :)

ishka82

feeling.good, po cos Ty tego Kubusia pokazała :crying: :headbang: :headbang: :headbang:

feeling.good

iksa_nl

na tej aukcji nawet sporo tanszy niz np. w realu (gazetka swiateczna niby przecena z 219 pln na 169 pln) a tu 115 pln...

feeling.good

Cytat: iksa_nl w 08 Lis 2010, 13:45:38
na tej aukcji nawet sporo tanszy niz np. w realu (gazetka swiateczna niby przecena z 219 pln na 169 pln) a tu 115 pln...

tak, ceny tych kubusiów w sklepach są straszne. Ostatnio widziałam nową wersję za 260 złotych, a na allegro za 140

yoy

Dziewczyny, jakie pieluchy jednorazowe polecacie na noc?
Normalnie uzywam huggiesy, i są ok. ale mlody w nocy przy przewijaniu drze sie jak opetany, a jak nie przewine to przesikany po pachy ;/ Potzrebuje wiec super ekstra full wypas chłonne pieluch, ktore zakladac bede na noc... Pewnie to bedą pampersy - ale które? a może zupelnie inne?
Podpowiedzcie proszę
Kurcze a moze ja je źle zakladam?? No normalnie nie wiem...

niewiemjaka

Kasia

te zwykłe pampersy, active baby sa dobre, na noc powinny wystarczyć :)

marlen_ka

ja wlasnie uzywam huggiesow na noc i sie sprawdzaja, a w nocy juz dawno Lili nie przebieram.
ale ja wczesniej testowalam naprawde rozne pieluchy i mi sie wszystkie sprawdzaly- z Lidla, Dada z Biedronki, Baby dream, pampersy,

moze faktycznie sprobuj zalozyc wiekszy rozmiar pieluchy

Justynna

ja tak robiłam jakiś czas temu, że w dzień Michał nosił 3, ale już na noc zakładałam 4 :)

yoy

no wlasnie z wiekszym rozmiarem tez probowalam i bylo jeszcze gorzej...ale moze one byly duzo za duze. Spróbuje tak jeszcze raz...

marcheewka

Są pampersy nocne - my mamy 3 - na obrazku jest taki królik śpiący na ksieżycu i zegarek wskazujący 12. Podobno są bardziej chłonne, wytrzymują do 12 godzin. Zakładamy je na noc i na spacer, wcześniej na noc wystarczały tak od 20 do 7 rano, teraz przebieram Olę o 4 i pielucha jest już mokra. Niestety nie mogę trafić na nocne 4 w promocji.

Kasia

Cytat: marcheewka w 07 Mar 2011, 22:02:37Są pampersy nocne - my mamy 3 - na obrazku jest taki królik śpiący na ksieżycu i zegarek wskazujący 12.
a to nie te active?

magdalinska

kiedys pokazywał ktos niekapek/bidon z TT, fajne to? albo poradzcie jakis fajny, wygodny dla dziecka niekapek, faktycznie NIEKAPIĄCY, bo mnie krew zalewa z tym aventem francowatym

Kasia

Cytat: magdalinska w 09 Cze 2011, 11:35:22
kiedys pokazywał ktos niekapek/bidon z TT, fajne to? albo poradzcie jakis fajny, wygodny dla dziecka niekapek, faktycznie NIEKAPIĄCY, bo mnie krew zalewa z tym aventem francowatym

TT sa faktycznie niekapiace, odstatnio zuźce demontrowałam :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

Cytat: Kasia w 09 Cze 2011, 11:39:20
TT sa faktycznie niekapiace, odstatnio zuźce demontrowałam :D

Potwierdzam, TT faktycznie nie kapią!

Kasia

i powtórze jeszcze raz, fajne w tych artykułach TT jest to ze te nakretki pasują do kubków i butelek wymiennie :D

jak michał zaczynał pić z kubka to ja mu zrobiłam mix
nakretke miał od bidonu a kubek z uchwytami :D
bo on z niekapka wtedy nie potrafił pić a z bidonu potrafił :D uchwyty ułatwieły mu trzymanie kubka :D

magdalinska

dzieki  :beer: to zamawiam kubek i bidon :)

Dodany tekst: 09 Cze 2011, 12:14:40

a ten bidon jest z rurka?

Kasia

magdalinska

aaaa no wlasnie :) dzieki :)

Dodany tekst: 09 Cze 2011, 21:54:19

kurde, faktycznie nie kapie :) ani kropelka nie wyleciała :)
:beer:
a ten ustnik macie tez taki miekki? i taki ma byc?

Kasia

no w niekapku jest ustnik miekawy, taki sprężysty, taki ma byc :D
bo w bidonie to normalny twardy jest

konwalia

a warto kupować niekapek? czy lepiej sam ustnik miękki/twardy na potem co można nakręcić na butlę aventu?