marzę o żakieciku ze stójką czy o etoli...czy szalu ...

Zaczęty przez squeriaczka, 30 Paź 2008, 11:10:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

squeriaczka

Cytat: panikarola w 15 Gru 2008, 09:36:42

oficjalnie jestem zakochana w habanie :D

baaaardzo mnie to cieszy :) obawiałam się, że mam bardzo subiektywne spojrzenie na te sukienkę
bo mi się coś w zw. z tym ślubem już w głowie miesza naprawdę!

squeriaczka

to teraz jeszcze dylemacik welonowy:

ten koronkowy można też połączyć z krótkim na czym by mi chyba zależało

squeriaczka

mgiełka jeszcze raz, bo znowu mi się załączyły te same fotki :(

zwierzatko_mojej_mamy

squeriaczka a nie wolisz koronkowego zebrac w miejscu 1/5 welonu i z tej czesci zrobic druga warstwe? zmarszczyc i na grzebyk - bo jak to inaczej chcesz z tym krotkim? jeden koronkowy i krotki bez koronki do tego w jednym grzebyku na raz?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

squeriaczka

myślałam żeby na dwóch grzebykach
jeden długi z koronką - ten co na zdjeciu
a do tego drugi - krótki , z taka sama koronką...
wtedy by mi sie ten długi ciągnął po trenie a nie konczyl w polowie

a w ogole to nakreciłam się na ten koronkowy bo....pomyslałam żeby zrobić z niego później jakiś baldachim czy coś w tym stylu do...kołyski (której narazie nie ma w planie)...

zwierzatko_mojej_mamy

squeriaczka heheh ;D dobre ;)

ale chcesz polaczyc koronkowy dlugi z koronkowym krotkim - jesli tak to masz moje blogoslawienstwo ;D ja tak mialam - tylko koronke mialam nie na obrzezu, tylko plackowato przy brzegu - no i plus taki, ze mozesz sobie narzucic krotsza czesc na twarz i zrobic "wejscie" ;D

no i proponuje jeszcze probe z upieciem wyzej - ja tez chcialam nisko i babcia mnie przekabacila, za co jej dziekuje ;D

www.annawilk.pl

tachogti

a mnie koronka do tej ascetycznej formy kiecki nie pasuje   :hmm: serio serio
a podwojny z twarza mozna zrobic z mgielek przeca  ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

atrament.owa

Zgadzam się z tym jak radzi zwierzątko - wyżej upięcie i moim zdaniem wyżej upiąć welon. Tak wygląda średnio. I z tym koronkowym hmmm sama nie wiem. Koronka do tej sukni moim zdaniem jest zbyt "ciężka". Ale welon na zdjęciach chyba nie ma tradycyjnej koronki tylko takie obszycie w esyfloresy białą nitką bardziej ozdobne?Czy ja mam już jakieś zwidy? Bo taki welon to w sumie mi się tutaj podoba :) a może by jakiś taki obszyty taśma z kamieniami takimi jak na pasku sukni?
A suknia jest śliczna, jak będzie dopasowana na Ciebie, to w ogóle będzie bosko  :thumbup:

panikarola

mi się nie podoba z welonem... jeśli, to może woalka wokół głowy spięta jakimś kwiatkiem? jak maroonbug miała?

chyba że to mus, dziewczyńskie marzenie itd. to wtedy bym dała mgiełkę.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

malybob

A ja bym poszukała jeszcze innego welonu.. Tz. nie mgielka i nie z koronką, ale jakieś hafty czy coś innego..

tusia

squeriaczka, śliczny kolor ma Twoja sukienka, sama o takim kolorze sukni marzę  :dreaming:
Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

squeriaczka

Cytat: panikarola w 15 Gru 2008, 16:19:49
mi się nie podoba z welonem... jeśli, to może woalka wokół głowy spięta jakimś kwiatkiem? jak maroonbug miała?

chyba że to mus, dziewczyńskie marzenie itd. to wtedy bym dała mgiełkę.

no włąśnie mus-marrzenie :)

squeriaczka

oczywiście bedzie wyżej, na zdjeciu mam swoją własną kitkę i wpięty gdziekolwiek welon, co faktycznie do miary welonu troche bezsensu
taka niedbałość

mi się w mgiełce podoba to że tak "otula"
ale moze ten z koronką jak będą dwa (mgiełki są dwie) to będzie też takie wrażenie
a z koronką sam w sobie jest po prostu boski
gdyby sukienka byla biała nie zstatanwiałabym się i wzięła gładką mgiełkę,
ale naprawde ten kolor bardzo ociepla suknie i kornka nei gryzie - tez mi sie tak wydawało ze do kamieni mgiełka na "chłodno-zimowo"

pojde jeszcze w tym tygodniu porządnie przymierze (bo poprzednio skupiłam sie tylko na sukni, zreszta i tak miala wrazenie ze za dlugo "zawracam glowe" a inne klientki czekaja)

zwierzatko_mojej_mamy

squeriaczka rzuc okiem na moj welon - tam sa dwie warstwy z pseudokoronka i zobacz czy wystarczajacy poziom otulania jest ;) i nie wydurniaj sie z krygowaniem sie w salonie - jest grudzien i jeszcze wszystkie te czekajace zdaza ;) a Ty zrob banana wyzszego do mierzenia (jesli cos a la kok planujesz) i mierz najlepiej wszystkie po kolei jakie posiadaja na stanie ;D ja tak zrobilam ;) w koncu pojdziesz tam raptem ze dwa razy jeszcze tylko jak suknia wybrana - nasz klient nasz pan ;)

www.annawilk.pl

squeriaczka

zwierzatko_mojej_mamy
idealnie otulający!!!

moze w ogóle poszukam welonu GDZIES(?) indziej

w madonnie za dwie mgiełki - 400 zł
a za dwa z koronką już 800 !!!
zdzierają strasznie, w końcu to kawałek sztucznego materiału ...

squeriaczka

i jeszcze mam takie pytanie:

kiedy odbierałyście swoje suknie już dopasowane???

ja mam dopiero przyść po nią 5stycznia, 10 slub... wydaje mi się ze trochę późno,
a jak będzie coś nie tak?
czy to normalny termin ?

zwierzatko_mojej_mamy

a patrzylas na allegro? za welonami? ktos od nas tam kupowal w jakims welonowie w sensie firmy - jak sa w warszawie to na pewno zdazysz ;) i to chyba nawet z koronka -

dziolchy - kto to byl??? niech pomoze ;)

www.annawilk.pl

cumberland

Cytat: squeriaczka w 16 Gru 2008, 10:07:21
i jeszcze mam takie pytanie:

kiedy odbierałyście swoje suknie już dopasowane???

ja odbierałam w czwartek na sobotni ślub ;)

Justynna

squeriaczka, odbierałam sukienkę w środę 17.09, a ślub był 20.09. W dniu odbioru ją jeszcze przymierzałam, a do pomocy miałam mamę, siostrę i koleżankę, które sprawdzały czy wszystko jest ok.

squeriaczka

no to trochę mnie uspokoiłyście
mam nadzieję że już więcej przygód w temacie suknia mieć nie będę

squeriaczka

na allego są ale jakoś obawiam się kupowac w ciemno, w szczególności że już sama nie wiem jaki mam kolor sukni ;)
moze przejde się po innych salonach, moze bedzie ciut taniej
a moze po prostu tyle to kosztuje tylko ja mam juz po dziurki w nosie tych wydatków ;)

zwierzatko_mojej_mamy

squeriaczka no ale to mozesz zawezic wyszukiwanie na allegro do samej warszawy i na zywo zobaczyc - a w salonie nie daly Ci babki skrawka materialu z sukni ? ja mialam i moglam sobie wszystko porownac i dobrac

www.annawilk.pl

magdarynka

Welony w przystepnych cenach sa tu http://www.welony.com/ . Ja tam zamawialam i jestem zadowolona z wyboru. Z tym ze mialam gladka mgielke, chyba nie pomoglam  :knuje:

elizapj

squeriaczka
pieknie:) suknia lezy przeslicznie
gdybym tak widziala rok temu pewnie bym wlasnie na nia sie zdecydowala:)

co do welonow,
najb mi sie podoba zdjecie pierwsze. mgielka - torche za bardzo mi sie rzucalo w oczy ze jest bielsza, a sztuczne mgielgkimaja to do siebie ze sie bardziej swieca niz naturalne, przez co bardziej widac 'fioletowy' odcien bieli...a przy ecru sukniach... :thumbdown:
szukaj dalej wg mnie:) i ja zawsze polecam promese na jana pawla - wg mnie najlepszy wybor welonow w warszawie:) sa z naturlanych materialow, kilka jest zawsze w calosci z koronek, kilka z haftami. trzeba tylko nad paniami troche swoje people skills potrenowac bo na wejscie nie pokazuja wszystkich:( wyciagaja pojedynczo z kuferka albo z zaplecza. ale dla cierpliwych wielka nagroda pojedyncze piekne wzory:)

dobry jest jeszcze salon ona i on - czy jak mu tam- , nigdy nei pamietam, bo mnie meczy ze sa 3 o podbnej nazwie w okolicach nowolipek. w kazdym razie ten gdzie sie wchodzi do piwnicy gdzie jest ogromna sala. jest tam duzy wybor i gladkich i zdobionych i sa wszystkie na widoku. ponadto jesli zdecyduejsz sie na sama mgielke to tam predzej chyba dobierzesz odcien, bo maja rozne (mieli w lipcu gdy ja szuakalam) i domyslam sie ze tansze niz madonna.
warto rozwazyc isc z suknia, wiem ze to kolopot jesli odbierasz 5 dni przed. ale wg mnie to jedya gwarancja bezpiecznego wybory:)

powodzenia, zapowiada sie super!