marzę o żakieciku ze stójką czy o etoli...czy szalu ...

Zaczęty przez squeriaczka, 30 Paź 2008, 11:10:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cumberland

tylko nie ta peleryna ecru, wygląda jakby żywcem ściągnięta z Rumburaka  :o :o :o
..tylko on miał chyba fioletową...hmmm

Mgławica

cudny ten płaszczyk ślubny- tylko chyba najbardziej pasuje do sukienki-rybki i na kwiecień pewnie byłby za ciepły.. ale jakbym ślub brała  w styczniu to bardzo bym taki chciała :D

tachogti

ten plaszcz z Aspery juz w ktoryms watku sie przewija, ciekawe kiedy ktoras w koncu go kupi ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

elizapj

calego watku nie dalam rade przejrzec, wiec mam nadzieje, ze sie z pomyslami nie powtarzam. Canada jest piekna. mierzylam:)))

uwazam ze jesli suknie czyms zakrywac, to najlepiej czyms co jest rownie piekne i wg mnie koniecznie wciete w pasie

oto kilka moich propozycji:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

a jesli nie wciete to takie sredniowiecznie wygladajace byloby najlepsze do Canaday:

ostatecznie jesli mialoby byc minus dziesiat, to polecam rozwazenie puchowki. widzialam to kiedys w jakims wloskim pismie, wygladalo bosko, srebrno biala zwykla puchowka , wasko krojona, do kolan. suknia byla chyba w lekka lit A. z tymze wowczas trzeba juz przyjac taka nonszalancje jako konwencje:)

odnosnie plaszczy wg mnie szyc. nie sadze by bylo latwo znalezc ladne gotowe:( a takie proste sredniowieczne to kazda krawcowa uszyje:)

elizapj

doczytalam o zmienie canady na habane:) grztuluje zalatwienia sprawy, na szczescie wg mnie moje rady do canady pasuja i do habany, bo kroj maja b podobny. krotkigo czegos na sama gore jakos nei widze...chyba z ejestes baaardzo wysoka...troche bym sie obawiala ze cos cieplego na gorze moze spowodowac ze zatraci sie cala wysmuklona gora tej sukni:(

squeriaczka

elizapj
wielkie dzięki  :piwko: za kompleksowe rady i z obrazkami  :)

w tzw między czasie - po perturbacjach z salonowymi donnami - canada zmieniła sie na habanę (pronovias)
habana jest bardzo podobna (ma roziciecie male na dekolcie-nic nie objawiające i pasek z kamieni zamiast kokardki)
a ze jest biała (a nie ecru jak poprzednia canada) jest wg mnie jeszcze bardziej zimowa,

do niej myślę już jednak o czymś co można w przybliżeniu ;) nazwac: bolerkiem z futerka,
widziałam już gdzieś takie (tylko to było zabójczo drogie wg mnie), takie bez podszewki, blisko ciała, grzeje i nie sprawia wrazenia wielkiego futrzyska,
mierzyłam tez etolę z białego lisa, w której wyglądałam, chyba nawet nie przesadzajac, jak człowiek pierwotny z upolowanym zwierzęciem na plecach,
to bolerko futerkowe nie sprawialo juz takiego wrazenia wiec dalo mi nadzieje na znalezienie czegos w tym kierunku :)

squeriaczka

elizapj

no wlasnie wlasnie - tak bylo z upolowana etola z lisa i innymi krotkim futerkami, mialam wielki dół i wielką górę i generalnie kula śniegowa

jak napisalam nadzieje daje mi to bolerko, które jest blisko ciala i nie miesza w proporcjach sukni i moich przy okazji :)

squeriaczka

DZIEWCZYNY
a czy myślicie, że ja mogę....nie mieć kwiatków?
w ogóle...
jakoś tak w zimie może sie obejdzie?
czy bukiecik jest obowiązkowy?????? :flowers:

elizapj

nie wiem czy juz szukalas...ale pochodzilabym po simple/zarach/mango/orseyach

bo choc tam malo szlachetnych i na slub nadalajcych sie kreacji, sa mase ciuchow z przenzaczeniem na imitacje wielkiego glamour dla nastolatek, a w tym moga byc i takie wlasnie mini futerka/bolerka z futerkiem...idzie karnawal wiec tym bardziej takie sklepy moga moga miec takie niecodziennie przebieranki:)

poza tym nie wiem czy juz wyczerpalas wszystkie bacie ciotki i ich strychy, ale moze ktos ma cos z dawnych lat:) secondhandow jakos nei polecam, wiem ze tam mozna cuda znalezc, ale ja jakos jestem uprzedzona do noszenia ciuchow po kims jesli tego kogos nie znam osobiscie... mysle jednak ze predzej tam znajdziesz cos modnego niz w salonach slubnych:(

aha i jesli znas niemiecki to poszperaj austriacki ebay, ich google i strony ze sklepami. mam wrazenie ( po swim szukaniu) ze u nich sluby zimowe sa bardzo popularne, ergo maja bogata oferte rozwiazan:) i moze takie bliskie ciala wdzianko habsburskie gdzie wypatrzysz:)

elizapj

Cytat: squeriaczka w 18 Lis 2008, 16:06:09
DZIEWCZYNY
w ogóle...
jasne ze mozesz nie miec, twoj slub , twoje marzenia. ale wg mnie bedziesz zalowac:( wybierz moze ten krzew kurde...jak on...z bialymi kulkami... no ktos mnie wyreczy...
albo bukiet z samymi galazkami choinki i szyszkami

squeriaczka

elizapj
w secondhandzie nawet jakbym chciała nie potrafię nic znaleźć, nie mam tego "talentu",
z babcinych szaf raczej nic się nie nadaję, chociaz babcia twierdzi zupełnie co innego, w końcu to "paryskie" np rękawiczki prawie nowe (od 40 lat)
a zary i manga odwiedzam regularnie, w zarze mialam nawet nadzieję na płaszczyk do canady (te hiszpańskie zimy sprzyjają kremowym płaszczom)

malybob

Tez myslałam ,ze bukiet jest zbedny...
W koncu prawie go olałam- nie chcialam zołtych roz, kolezanka florystka wymyslila wlasnie takie dla mnie.. Machnelam reka..
I dzis uwazam,ze to byl jeden z najbardziej trafionych punktow mojej stylizacji!

elizapj

Hunta

Witaj, widzę że też zimową panną młodą jesteś więc podczytuję wątek. Jak już przebrnęłam przez wszystkie rozwiązania okrycia to okazało się że zamineiłaś kieckę. Najważniejsze, że szybko i bezboleśnie wybrałas nowy model ;)

Justynna

DZIEWCZYNY
w ogóle...
[/quote
Nie rezygnuj z bukietu, ale decyzja należy do Ciebie :) Może zamiast tradycyjnych "kwiatków" poszukaj ciekawej alternatywy

elizapj

przypadkowe wyniki wyszukiwarki slubow austriackich

niekoniecznie musza byc w twoim guscie...ale na serio maja duzo zimowych inspiracji

squeriaczka

dzięki!!!!
moze po prostu do tej pory nie znalazlam niczego powalającego
ale...
aleale! ten jest sliczny

Cytat: elizapj w 18 Lis 2008, 16:23:05
re kwiaty zimowe
tu podoba mi sie 1, 2, 3, ale podaje cala reszta, moze Cie cos do bukietu przekona:) nie rezygnuj  z niego tak latwo:)
http://www.marthastewart.com/photogallery/winter-bridal-bouquets?lnc=b2cc758a65cee010VgnVCM1000003d370a0aRCRD&rsc=lpg_weddings&lpgview=thumb&showComments=true

squeriaczka

Hunta

no troche namieszałam z tymi kieckami   ;D
ale dziewczyny zamieściły tyle fajnych propo. ze przynajmniej też inne zimowe panny m
będą miały inspirację

a jaki miesiąc? tej zimy?

cumberland

DZIEWCZYNY
w ogóle...

pewnie, że nie jest obowiązkowy ;)
z alternatywnych rozwiązań "do ręki" (zwłaszcza zimą) możesz rozważyć mufkę :)

choć suknie (Twoja i zdjęciowa) zupełnie inne to na tym zdjęciu widać jak fajnie mufka może stać się elementem całości :)

atrament.owa

oooo mufka fajna :)
tylko w kościele siedzieć w tym to nie za bardzo  ???

squeriaczka

elizapj
zdjęcie nr 1 z austriackich ślubow  :clapping: c za kunsztowna stylizacja!!!
az zal ze slub tylko raz...kazdy moglabym w innym stylu

squeriaczka

cumberland
mufka!!!!  :thumbup to jest to

z kwiatkami obawiam sie czy nie bede miala sinych skostniałych rąk...
w kolorze tego fioletowego bukietu, który zresztą bardzo mi się podoba
i już sie do niego troche przywiązałam :hammer:

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

malybob

z ebay'a...