marzę o żakieciku ze stójką czy o etoli...czy szalu ...

Zaczęty przez squeriaczka, 30 Paź 2008, 11:10:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

squeriaczka

Cytat: callja w 04 Lis 2008, 01:04:44

umocniona takimi komentarzami i Waszymi i rodziny zrobiłam coś czego nie zwykłam robić - napisałam do szefostwa salonu, w którym suknie zamawialam maila z opisem sytuacji, nie licząc nawet szczególnie na efekt, ale tak sie we mnie gotowało - na przemian wściekłość i smutek (będę sobie takim smętnym kopciuszkiem, ojojoj), ze uznałam to za najlepszy sposób żeby nie wyzywać sie np na narzeczonym (oczywiscie jego wina, to on mnie poprosil o reke i tyle klopotow ;) )
skutek przerósł moje wyobrażenia
leci do mnie z Hiszpanii nowa suknia,
wprawdzie juz nie ta ale chyba - wg mnie - jeszcze piękniesza

Zawsze istnieje coś takiego, jak dobra krawcowa-kuśnierka (i dopasowanie :) ) albo - podkreślenie talii, np. bardzo modnymi ostatnio atłasowymi szarfami - to tylko propozycja pierwsza z brzegu.

A sprawa z suknią kwalifikuje się do sądu konsumenckiego!!! skoro miała wisieć grzecznie w kąciku i czekac na Ciebie, to tak ma być!!! Nie po to podpisywałaś umowe, by mieć suknię mierzoną wczesniej przez tabun dziewczyn...
[/quote]

squeriaczka

umocniona takimi komentarzami i Waszymi i rodziny zrobiłam coś czego nie zwykłam robić
- napisałam do szefostwa salonu, w którym suknie zamawialam maila z opisem sytuacji, nie licząc nawet szczególnie na efekt, ale tak sie we mnie gotowało - na przemian wściekłość i smutek (będę sobie takim smętnym kopciuszkiem, ojojoj), ze uznałam to za najlepszy sposób żeby nie wyzywać sie np na narzeczonym (oczywiscie jego wina, to on mnie poprosil o reke i tyle klopotow  )
skutek przerósł moje wyobrażenia
leci do mnie z Hiszpanii nowa suknia,
wprawdzie juz nie ta ale chyba - wg mnie - jeszcze piękniesza

szef salonu naprawde sie przejął - oczywiscie nie sądzę, że wizją mnie jako kopciuszka,
bardziej jako niezadowolonej klientki (wiadomo panny mlode potrafia być histerycznie wściekłe ;) )
w każdym razie
znowu planuję być piękną panną młodą :)

squeriaczka

a to przód bo jakoś z wrażenia ciągle mi się klika nie to co powinno

squeriaczka

myślę żeby do niej założyć jakieś duże kolczyki z kryształkami i ewentualnie bransoletke
no i oczywiście jakieś nakrycie, do tej wyobrazam sobie takie male "bolerko" (faktycznie ochydne słowo)
z futerka z takim krotkim wlosem,
i już :)

och dzis jestem euforyczna  :dance:
i zadnych problemow nie widze...

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

rilla

squeriaczka hm zmaieniłąs suknie? chyba coś przeoczyłam w wątku... oświecisz mnie? :D

squeriaczka

Cytat: rilla w 04 Lis 2008, 22:15:39
squeriaczka hm zmaieniłąs suknie? chyba coś przeoczyłam w wątku... oświecisz mnie? :D

zmieniłam, szczęśliwie
okazało się, że jak przyszłam zobaczyć swoją, która miała być z salonu wypożyczona i w dniu kiedy sie

squeriaczka

cd (sorry, cos mi sie klika)
w dniu kiedy się na nią zdecydowałam miala być odwieszona do magazynu i czekac w skupieniu
na styczen
okazało się ze jest caly czas uzywana do miar i jak ja zobaczylam w jakim jest stanie (opłakanym)
to  mi się serce ścisneło
(tu długa historia jak się ścisneło i ile nerwow,wsiekłości i smutku, które doprowadzily ze zdecydowalam się wziac sprawe w swoje rece i interweniowac jednak u szefostwa salonu-bez szczególnych nadziei)
koniec koncow :)
szef przejął się moją "katastrofą" (dodatkowo ogolne wrazenia z salonu nie byly najlepsze)
i bardzo profsjonalnie (i po ludzku milo) zaproponowal mi nowa suknie
a jak nową...
to wybrałam udoskonaloną (wg mnie) wersję starej

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Ania14209

squeriaczka ,
Piękna jest ta druga. W ogóle zarówno pierwsza jak i druga są piękne. Gdybym miała wybierać jedną z tych dwóch to nie wiem na którą bym się zdecydowała.
Oj miałaś trochę przeżyć z suknią. Ale super, że wszystko się udało i najważniejsze że jesteś zadowolona.  brawo brawo brawo
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

atrament.owa

Fajnie, że udało Ci się w salonie tak załatwić ;) suknia bardzo ładna, nie potrafiłabym powiedzieć, która ładniejsza :) i myślę, że tak jak pisałaś, kolczyki z kryształkami będą ładnie do niej wyglądać.Może uda Ci się je znaleźć w kolorze podobnym do kamieni na sukience, a one chyba takie srebrne, więc mogłabyś mieć też buty w takim kolorze :D

squeriaczka

atrament.owa
a buty już mam :)
kupiłam do tej pierwszej i nawet nie byłam do nich do konca przekonana,
sa perlowe z taka jakby broszką z kamieni błyszczących (?) na wierzchu
duuuuzo bardziej pasują do obecnej habany niz poprzedniej canady,
i kolorem i przede wszystkim tymi blyskotkami - sa jak na pasku
oczywiscie nie bedzie tego widac ale co tam - bede zawijac kiece nad blotem posniegowym (brrrr)

atrament.owa

Oooo  ;) super,że tak wyszło hihi  :hihi: a masz jakąś fotę butów?Jak tak to wrzuć :) a co do tego czy będzie widać, czy nie to zależy jak suknia będzie się w tańcu układała; moja koleżanka miała taką co super w tańcu wirowała ale przez to właśnie widać było buty w całej okazałości   

squeriaczka

fotke musze zrobic osobiscie i wrzucic bo w necie nie moge ich znalezc, ale postaram sie,
z tym wirowaniem to nie mam pojecia - nie testowalam wirowania w sklepie a szkoda
to oczywiscie marzenie ale obawiam sie ze moja siuknia ciut za ciezka moze sie okazac na oderwanie sie od ziemi
ale bede sie starac :dance:
a buty - nawet chcialam oddac (tylko nie mozna bylo - i cale szczescie :D )

atrament.owa

Fakt, Twoja suknia może być cięższa i jakby bardziej sztywna. Suknia mojej koleżanki była z lekkiego (tak na oko wyglądał) zwiewnego, plisowanego materiału (ale pojęcia nie mam jakiego).
Ale fakt posiadania ładnych butów, nawet jakby milimetra ich nie było widać, jest na pewno lepszy niż martwienie się, że będzie widać brzydkie czy też niepasujące buty  :P
A na fotkę czekam :dance:

malybob

jeszcze propozycje , tym raze m ze stronki enigma fashion

malybob

i jeszcze Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

squeriaczka

malybob
to dugie, obszyte futrkiem (z dziewczynka na zdjeciu) jest przecudne !!!
dzieki :)

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

malybob

jeszcze to mi wpadło w oko