marzę o żakieciku ze stójką czy o etoli...czy szalu ...

Zaczęty przez squeriaczka, 30 Paź 2008, 11:10:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

squeriaczka

Cześć dziewczyny, obserwuje Wasze forum od pewnego czasu i jestem pełna podziwu dla zaangażowania we Wspólną(ślubną)Sprawę...i z pewną nieśmiałością ale jednak odważę się założyć swój wątek,
bo już jestem w pewnej kropce
Ślub planujemy na styczeń 2009 r., więc ciepło nie będzie nawet jeśli zima będzie ciepła (choc chyba lepiej już żeby nie była, bo = plucha, a pluchy sie brzydzimy  :sneaky2:
oczywiscie wiem ze swietnie wybralismy porę - zreszta z mojej inicjatywy  :wall:

do rzeczy
wybrałam suknię ManuelaMoty Canada,
o taką:

http://www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=2.canada

w wersji z kokardką, kolor ecru.
I kompletnie już zgłupiałam jeśli chodzi o wdzianko "na"...
może macie jakieś propo?
Rozważam jakiś żakiecik ze stójką (taki styl militarny ale z materiału niemilitarnego, z miekiej welny z np lamowka zlota - nie widzialam nawet takiego, tylko sobie wymyslam), moze etolke (chyba za zimno) albo taki wielki płaszcz z ogromniasty,kapturem - tylko skąd taki wziąć??? z bajki...
będę wdzieczna za wszelkie sugestie i pomysly

rilla

suknia piekna... szkoda, ze zakiet przykryje cala gore:( ale to tylko w kosciele...

ja osobiscie wybralabym jakies ladne, delikatne futerko... tak mi sie kojarza sluby zimowe...

ale zakiet.. hm nawet nie wiem gdzie suzkac... chyba bym cos takiego uszyla po prostu

rilla

wklejam zdjęcie sukni, żeby było ją od razu widać.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

squeriaczka

dzięki, wklejanie to narazie dla mnie tajemnica  :hihi:

squeriaczka

też trochę żal mi ją zakrywać, ale boje sie, że będę stała pod ołtarzem trzęsąc się z zimna i wzbudzając ogólną litość,zamiast zachwytu  ;)

mika

ja wzięłabym do niej płaszcz taki jak jest w sukni Aspery

zuzia

Cytat: squeriaczka w 30 Paź 2008, 11:27:51
też trochę żal mi ją zakrywać, ale boje sie, że będę stała pod ołtarzem trzęsąc się z zimna i wzbudzając ogólną litość,zamiast zachwytu  ;)

porozmawiaj z ksiedzem jak ogrzewany jest kościół zimą. byliście tam kiedyś?
pamietaj też, że PM w kosciele rzadko jest zimno :)

elve

squeriaczka w styczniu to wypadałoby się odziać

suknia piękna
bardzo skromna, może warto zaszaleć z okryciem

koleżanka miała równie prostą sukienkę i miała do niej szafirowy rozpięty płaszcz, tak że suknię było widać
z welonu musiała zrezygnować przy takim jaskrawym płaszczu, ale miała woalkę

squeriaczka

ślub będzie w kościele św. Anny przy Krakowskim Przedm. w Wawie,
kościół jest niby ogrzewany (moje drugie pytanie do księdza  ;) ) ale jest jednak bardzo duży...
rany myslalam, ze jestem twardsza zawodniczką i zimowy ślub to będzie pikuś...

tachogti

squeriaczka Ja swego czasu czesalam dla kogos Allegro w tej kwestii i byly biale urocze plaszczyki ze stojka i uwazam, ze swietnie to by wygladalo  :ok: co do marzniecia- w zimie nie ryzykowalabym pojscia w ogole "bez"  ;)

http://www.allegro.pl/item467541379_bialy_plaszcz_kolekcja_2008_rozmiar_m.html#gallery
http://www.allegro.pl/item465845975_sexi_bialyplaszczyk_rozml.html#gallery
http://www.allegro.pl/item465851356_japan_fashion_style_2008_bialy_plaszcz_s_m.html#gallery

chociaz przyznaje ze z plaszczem ktory wkleila mika byloby przecudnie  ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Ania14209

squeriaczka

Ja mam ten sam problem - ślub mam w lutym 2009 i jak na razie jako pierwszą propozycję, jaką otrzymałam z salonu to jest: etola + długie rękawiczki.
Nie jest to co bym najbardziej chciała, ale jak nie dostanę nic innego to zostanie taka opcja.

Ania14209

Dodam, że szukam własnie takiej krótkiej kurteczki ze stójką - szukam, szukam i szukam i jak do tej pory nic nie znalazłam.  Ale jak tylko będę cokolwiek wiedziała to dam znać.

tachogti

Ania14209 rany boskie, nie obraz sie ale wygladasz w tym zestawie etola plus rekawiczki jak aniol na choinke  ;) przytul moze niezbyt fortunne zdjecie ale przemysl to blagam Cie! Sa futrzane zakieciki na allegro! Z rekawkiem 3/4!!!!
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

bu_hoooka

Ania- przepraszam, ale mam wrazenie, ze ta etola razem z welonem bardzo Cie poszerzaja.. zakiecik bylby zdecydowanie lepszym rozwiazaniem..
Just married...

niewiemjaka

do gladkiej sukni moze by ladnie wygladalo i pasowalo - zakiecik z satyny/atlasu obszyty rekawki i dookola puchowym futerkiem , tylko nie moge znalezc foto...

a pozatym podobaja mi sie te kuretczki ktore wyslala tachogti - jakos tak inaczej i stylowo bardziej niz etola (chociaz sama ja mialam 4.10 i zmarzlam na kosc;))

squeriaczka

Ania14209

mnie panie w sklepie przekonują do tego samego zestawu...
ale jakoś przekonana nie jestem
coś jest z tego anioła...

Kasia

Ania14209 zestaw który pokazałaś ABSOLUTNIE odpada

wygladasz jak jedna wielka śnieżna kula

może jakiś wysmuklający żakiecik lub płaszczyk ???

squeriaczka

Ania14209

a moze coś takiego byśmy sobie sprawiły ?

niewiemjaka

squeriaczka  znalazlam cos takiego - latwe w uzyciu i popularne w salonach:)
zalezy w sumie od Ciebie na ile jestes odwazna i chcesz poszukac czegos super :) mi sie te plaszczyki bardzo podobaja

moja kolezanka lata temu szyla specjalnie do sukni taki dluugasny zakiet/plaszczyk - super to wygladalo, bardzo prosty klasyczny tylko dlugi zakrywajacy suknie

squeriaczka

Cytat: mika w 30 Paź 2008, 12:00:54
ja wzięłabym do niej płaszcz taki jak jest w sukni Aspery
Ooo :)
płaszcz fajny tylko nie wiem czy się zgra do dlugosci i koloru sukni czy nie lepiej byloby uszyc...
nie mam niestety zadnej zaufanej krawcowej i troche sie boje eksperymentowac  :bn:

tachogti

squeriaczka ten zakiecik tez super :D

niewiemjaka a nie zbyt szlafrokowy ten atlas/ satyna?  :shy:

squeriaczka

w salonch właśnie jedyne z czym sie spotykam to etolki...

"etolka i dlugie rekawiczki, bedzie pani wygladala pieknie i z klasa"

ale moze nie nachodzilam sie znowu po tak wielu salonach

tachogti

Ja wychodze z zalozenia ze albo etola albo rekawiczki, a jak etola to welon juz tak srednio... ;)
Poza tym na wlasnym slubie chce sie wygladac pieknie i warto czasem pokombinowac cos innego niz w salonie, bo gust pan salonowych
nie zawsze zgrywa sie z naszym  :jezor: ja moze dziwna jestem ale nie lubie samochodow z seryjnym wyposazeniem oraz "seryjnych" panien mlodych wszytskich takich samych  ;)

niewiemjaka

no jest troche a'la szlafrokowy, ale wiesz co ja szukalam czekogolwiek pamietam dzien przed slubem bo stwierdzilam ze etola to za malo i nic nie moglam znalezc, a jak juz w miare znioslabym ten szlafrokowy bo byl cieplutki to byl w rozmiarze xxl ...
ostatecznie kupilam czysty zakiecik wiazany na sznuereczek jako zapasowe odzienie, ktore zakladalam na weselu i tak sie przydalo to i to :)
squeriaczka polecam rzeczywiscie tematm sie zajac wczesniej i wybrac najlepsza rzecz zebys byla zadowolona z efektu :)