O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

siog

Cytat: elvelve w 30 Sty 2009, 13:34:37
siog może da się z wąską fugą, a jak się dopasuje kolor to nie powinno się bardzo rzucać w oczy

dzieki, bo tak wlasnie patrze na ten link i zauwaz ze te plytki na scianie sa tak blisko siebie ze wprawie nie widac przedzialkow, a na podlodze jakos inaczej ukladane. i badz tu madra. ja juz zupelnie zglupialam  :stupid:

zwierzatko_mojej_mamy

siog no to rzuc okiem u mnie - gosc stwierdzil, ze fuga byc musi, ale zrobil malutka + pod kolor ;) tez chcialam bezszwowo :D

Dodany tekst: 30 Sty 2009, 13:45:52

tutaj:
http://lh3.ggpht.com/_08QA5qpxXH0/SKs6Bf5icRI/AAAAAAAAFcw/ZBdISQVxd5E/DSC02347.JPG
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

siog

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

elve

nie będzie kółeczka  :jupi:

"zagapiliśmy się" i zamontowali nam już regipsy na sufitach  :blush:

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve co za fantastyczna wiadomosc  :bravo: :bravo: podchodzi pod wiadomosc dnia  :dance: :dance:

www.annawilk.pl

elve

zwierzatko_mojej_mamy mąż był nieco rozczarowany
a ja sobie cichutko siedziałam i trzymałam kciuki żeby zdąrzyli z tymi sufitami zanim mąż się zorientuje, że już zakładają te regipsy

może przypadkiem zamówię zielone szafki ;) każdy może sobie nr katalogowy pomylić, nie?

rilla

o juz macie sufity?!
ale fajnie

Dodany tekst: 23 Lut 2009, 09:54:39

zazdroszcze u nas sufitow jeszcze nie ma:( nie wiem kiedy nam oddadza to mieszkanie grr

elve

rilla w zasadzie to zostało:
- tynki zewnętrzne
- płytki na balkonie
- zagospodarowanie terenu + ogrodzenie i brama wjazdowa
- drzwi do poszczególnych mieszkań
- założenie kaloryferów
- założenie domofonów
- przyłącze prądu 30 kwietnia
mam nadzieję, ze do 30 kwietnia zdąrzą i bedziemy już mogli coś zacząć robić
trochę nam się spieszy ;)

rilla

hm to u nas podobnie- ale zostały własnie sufity - na pietrach

termin mają do 31 marca... ale jak widać, szanse małe

elve

rilla a zewnętrzne elewacje juz macie? bo jak nie to raczej nie zdąrzą... szczególnie ze pogoda jest jaka jest

może w tym samym czasie odbierzemy....
matko a my jeszcze nic nie mamy, ani ekipy ani materiałów, ani pomysłów, nawet w żadnym sklepie jeszcze nie byliśmy

elve

rilla no my chcemy trochę odczekać żeby budynek osiadł i wysechł, myślę że zaczniemy koniec maja, czerwiec

ten miesąc, dwa, nas nie zbawią a chcę uniknąć wcześniejszych błędów

rilla

a my na pewno od razu, gdyby oddali w terminie to bysmy czekali a teraz juz nie ma szans
mam nadzieje, ze w miesiac wszytsko zrobimy

elve

rilla nie obawiasz się że jak wejdziecie zbyt wcześnie z wykończeniówką to potem będziecie mieć problemy?

w moim obecnym mieszkaniu miała straszne problemy z wilgocią bo ściany nie zdąrzyły dobrze wyschnąć, mieszkanie odbierałam właśnie wczesną wiosną
był grzyb, woda się skraplała na szybach

najgorzej było z łazienką, popękały tynki...

Dodany tekst: 23 Lut 2009, 10:47:44

mamy zamiar wietrzyć oraz wypożyczyć eksykatory przemysłowe

szczególnie że my jeszcze musimy gładzie zrobić

rilla

hm powiem tak, nie za bardzo bedziemy miec gdzie mieszkac:) wiec duzego wyboru nie mamy

na pewno jak bedzie bardzo wilgotno to poczekamy, ale gora kwiecien

tak jak juz mowilam, ja mam nadzieje, ze nie bedzimey mieszkac tam dluzej niz 5 lat... co nei znaczy ze chcialabym aby mi sie tynk sypał na głowe

mamy inne mieszkanie - w innym miescie, dwa tygodnie były dmuchawy i wszystko ładnie wyschło - problemów niema ż adnych  a płytki/panele były od razu robione

elve

rilla moze miałam pecha...
znajomi też, podłogi im się wybrzuszyły od wilgoci
ale z tymi osuszaczami to warto choć na chwilę wejść, szczególnie jak się prace wykończeniowe prowadzi wiosną

elve

Będziemy musieli zdejmować regipsy z sufitu w jednym pomieszczeniu, bo okazało się, że źle przygotowano nam otwór pod schody i konstrukcję nośną sufitu na te schody

oglądałam dziś płytki tubądzina, opoczna i paradyża
jedyne, które mi sie spodobały to harion (w rzeczywistości są bardziej brązowe):
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

siog

a widzialas w koncu te szarawe? hiszpanskie Azulev?

elve

siog jeszcze nie, po raz pierwszy udało mi się do sklepu wyrwać
azulev są tańsze, więc choćby dlatego muszę je oglądnąć

elve

jako że wpadło nam nieco niespodziewanych środków, zamontujemy od razu drzwi wewnętrzne
i teraz mam dylemat

planuje jasionowe podłogi, ściany jasne ecru+jasne odcienie kawy
stolarka okienna dość ciemnobrązowa
meble raczej ciemne... może orzech, a może coś egzotycznego....

w jakim kolorze zrobić drzwi
rozważam jesionowe, bo starsznie cieszę się z przestrzeni i przestronności tego mieszkania i nie chciałabym tej przestrzeni zakłócać

zuzia

ja bym zrobiła ciemne
my będziemy mieć dębową podłogę i ciemne drzwi :)

golinda

Cytat: elvelve w 08 Mar 2009, 20:14:13
rozważam jesionowe, bo starsznie cieszę się z przestrzeni i przestronności tego mieszkania i nie chciałabym tej przestrzeni zakłócać

wg mnie fajnie by wyglądały jednak ciemne+listwy podłogowe w takim samym kolorze
ciemne drewno zawsze wygląda bardzo elegancko
jasne zleją się z podłogą i może się zrobić za mdło

mobka

Wiecie co, tak Was tu czasami podczytuje (tu znaczy sie w mieszkaniowej) i obawiam sie, ze ja jak kupie mieszkanie to nie bede wiedziala co z nim zrobic... dla mnie moglby je ktos wykonczyc i mialabym z glowy :D

A wracajac do temtu, mieszkam teraz w Kasi kawalerce i tu sa ciemne drzwi, ciemne meble (wszystko wenge) i nie uwazam, zeby to jakos przestrzen zmniejszalo...

Stolarka okienna tez jest ciemna i wydaje mi sie, ze jasne drzwi srednio by sie komponowaly... ale ja sie nie znam  :blush: