O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

golinda

ale wiesz, że jak masz ogrzewanie podłogowe, to drewno nie może być?
jest chyba tylko jeden rodzaj jakiegoś drewna, który się do podłogówek w miarę nadaje i oczywiście jest koszmarnie drogi
tak, czy owak zawsze jest to ryzykowne

zuzia

golinda
ale piszesz ogólnie czy w kontekście łazienki?
bo u K. w domu jest ogrzewanie podłogowe w całym domu (na prąd) i parkiet.

golinda

Cytat: zuzia w 28 Sty 2009, 12:15:27
golinda
ale piszesz ogólnie czy w kontekście łazienki?
bo u K. w domu jest ogrzewanie podłogowe w całym domu (na prąd) i parkiet.

w łazience ma to szczególne znaczenie (wilgoć+ciepło to nie są dobre warunki dla drewna), ale producenci ogrzewania podłogowego piszą, że nie można na to kłaść parkietu
może wtedy było jakieś inne, słabsze i można było kłaść co się chce
teraz podłogówka naprawdę bardzo mocno grzeje, więc być może coś się zmieniło

siog

Cytat: elvelve w 27 Sty 2009, 20:58:19
siog a ty co sądzisz o niejednolitej kolorystyce mieszkania.... nie umiem sama ocenić jak to będzie wyglądało :(

jezeli to nie sa jakies skoki ekstremalne to sa jaknajbardziej ok. wole roznorodnosc niz takie matchy-matchy. Szarosc i czerwien piekne sa. nie dawalabym tam drewna.

a tak pomyslalam nie chcialabys zrobic lazienki w tonach zlamanej bieli z ciekawya umywalka na kawalku bali drewnianej. a do tego dodatki juz w kolorach jakich chcesz (lustro,akcesoria).

elve

siog właśnie teraz mam łazienkę, ale w czystej bieli  + drewno i sama nie wiem czy mi się podoba

to bardzo bezpieczne połaczenie
przemyślę to...

a co wtedy z wnęką? jak zostawię białą ścianę to będzie nudno i mdło..... obraz? faktura? tapeta? bo kolor to aż nadto kontrastu jak dla mnie

siog

wneke mozesz pomalowac lub dac tam cos (obraz, lustro)

Elve posiedz i poprzegladaj magazyny wnetrzarskie, fora. bardzo pomaga. skoncentruj sie na lazience i zobaczysz jak to wszystko wyklaruje sie. wczoraj widzialam na forum gazety ladna lazienke szaro/biala.

ta bala drewniana o ktorej mowie to stary kawal drewna, bejcowana i umywalka siedzi na niej. maly element ale zmienia cala lazienke i wyglada pieknie

elve

siog przedyskutowałam temat z mężem i on absolutnie nie chce białej łazenki
Pamiętając, ze muszę przeforsować brak kółeczka na suficie  ;) jego typ to taka łazienka:
http://deccoria.pl/galeria,id,3459
tylko z dodatkiem czerwieni

Może by tą czerwień powtórzyć w salonie i kuchni i będę miała swoją jednolitość

Zastanawiam się nad jakąś fajną umywalką, niestety budżet mamy mocno ograniczony

Wogóle nie wiem jaką ceramikę wybrać kanciastą? opływową? klasyka? prostota? fikuśne? nowoczesne?

zuzia

elvelve
jak dla mnie kanciasta odpada.
i generalnie szła bym w tradycyjne (co nie zawsze znaczy sztampowe i nudne), ale bez większych fikuśności bo to przemija, tzn. moda na to.

zwierzatko_mojej_mamy

ja mam kanciaki ;D tzn sracz mniej kanciasty, zeby dupy nie rylo :D ale i tak nieokragly :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

siog

Cytat: elvelve w 28 Sty 2009, 17:13:43
siog przedyskutowałam temat z mężem i on absolutnie nie chce białej łazenki
Pamiętając, ze muszę przeforsować brak kółeczka na suficie  ;) jego typ to taka łazienka:
http://deccoria.pl/galeria,id,3459
tylko z dodatkiem czerwieni

Może by tą czerwień powtórzyć w salonie i kuchni i będę miała swoją jednolitość

Zastanawiam się nad jakąś fajną umywalką, niestety budżet mamy mocno ograniczony

Wogóle nie wiem jaką ceramikę wybrać kanciastą? opływową? klasyka? prostota? fikuśne? nowoczesne?

czy to kamien na scianach w tej lazience???

przegladalas juz ceramike? wybierzcie najbierw projekt lazienki a wtedy juz bedziesz wiedziala co bedzie pasowac. ja tam lubie oplywowe. prostota. taka umywalka duza a la miska mi sie podoba.

elve

siog to normalne płytki Imola, Antares, podobne są z Cifre, Oxido

Wizję jakąś już mam, coś jak w tej łazience, do której link wstawiłam
Umywalki (pierwsze które znalazłam):
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

siog

ta druga od gory jest swietna! taka mialam na mysli

elve

Dyskusja z golindą zainspirowała mnie i mam pomysł jak urządzić łazienkę... na poddaszu (tak, tak, tą która planowana jest w następne wakacje)

1) podłogę w cześć łazienki z umywalką chce drewnianą, jasną, taką jak w pomieszczeniu obok, tak by powstała jednolita powierzchnia
2) natomiast w części zaznaczonej na czerwono ciemnoszare płytki, bez brodzika
3) ściany białe, poza kabiną wyłożoną ciemnoszarymi płytkami i okolicą umywalki
4) szafka pod umywalką z ciemnego drewna, stylizowana na toaletkę

Dodany tekst: 30 Sty 2009, 08:46:27

Właśnie mnie olśniło: czy w takiej ciemnej, wypłytkowanej kabinie nie będzie się osadzał kamień na podłodze?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

niewiemjaka

kolezanka ma ciemno-granatowy szklany zlew na ktorym widac kazda kropke wody po wyschnieciu zostaja biale plamy:( mowi ze wiecej by takiej nie kupila, bo musi non-stop czyscic/polerowac zeby lśniła,
u mnie w domu rodzicow tez sa ciemno-brazowe plytki miejscami, na ktorych widac biale kropki jak ochlapie sie wodą

ale pewnie wszystko zalezy od materialu....

dawaj nowe:D

elve

nowe typy płytek ze zwierzakowego Azulev (www.azulev.net):
Elements
Essence
Nord
Traz pozostaje zobaczyć na żywo i sprawdzić jaka cane

Zwierzak, gdzie ty znalazłać swoje?

zuzia

dobra,
gdzie te azulev w wawie można obejrzeć, wie ktoś?

elve

zuzia piękne są nie? nie wiem gdzie w Wawie, ale to nie są jakieś szczególnie niedostępne płytki

niewiemjaka

siog

Cytat: elvelve w 30 Sty 2009, 12:24:28
nowe typy płytek ze zwierzakowego Azulev (www.azulev.net):
Elements
Essence
Nord
Traz pozostaje zobaczyć na żywo i sprawdzić jaka cane

O matko! piekne sa te plytki! ja tez takie chce!!! :crying: musze teraz szukac
to jest dokladnie co mi chodzilo po glowie tylko zeby jeszcze mozna znalesc w wiekszych rozmiarach

elve

siog  pierwsze są 60x60cm,  drugie 45x90, mało?  ;)

siog

zakochalam sie w tych szarych z elements. musze znalesc w Irlandii

http://www.azulev.net/asp/azulev/web/plantillaSerie_ambiente.asp?IDIOMA=Esp&TIPO=1&CodFamilia=348&CodElemento=3778
chce jak najszersze i najwieksze zeby mniej bylo "szwow"

elve

siog może da się z wąską fugą, a jak się dopasuje kolor to nie powinno się bardzo rzucać w oczy