O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

nionczka

Bardzo fajna lazienka, taka prosciutka.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

fasolka1980

elve - bardzo mi się Twoja łazienka podoba :)

yoy

mnie też się bardzo podoba łazienka :) I taki ład i porządek w niej panuje...

nionczka

Cytat: yoy w 10 Sty 2012, 21:21:25
mnie też się bardzo podoba łazienka :) I taki ład i porządek w niej panuje...
pewnie znowu posprzatala do zdjecia! :-)

elve

nionczka

Cytat: elvelve w 10 Sty 2012, 21:23:21
no ba!

ja kolezance opowiadalam jak ma robic zdjecia do sprzedazy mieszkania w lipcu, bo na jesieni kiedy mieli wystawic nie bedzie swietla, posprzatac, poprzestawiac niefotogeniczne sprzety, pochowac. Najpierw byla w szoku, ze tak mozna. potem tak zrobila i byla w szoku bo telefon nie przestawal dzwonic. A mieszkanie brzydkie, a cena z kosmosu.

elve

a tak poważnie, to po to mam tyle szafek w łazience, zeby nic nie leżało na wierzchu, jestem zbyt leniwa by odkurzać, przesuwać, a tak... łatwiej

suegro

Cytat: elvelve w 10 Sty 2012, 21:31:42
a tak poważnie, to po to mam tyle szafek w łazience, zeby nic nie leżało na wierzchu, jestem zbyt leniwa by odkurzać, przesuwać, a tak... łatwiej

Wyszłam z podobnego założenia. W całym mieszkaniu nie mam ani jednej odkrytej półki, szafki.

A poza tym nie piernicz, bo masz zawsze czysto. :P
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 10 Sty 2012, 21:31:42

słuszne założenie, :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

sierpniowajulka

Cytat: elvelve w 10 Sty 2012, 19:44:51
a co sądzisz o dziecięcym, bardzo dziwaczny?

dziwaczny? w jakim sensie?

ma super okna - zazdroszczę... :)
Fajnie, że nie wytapetowałaś jeszcze, bo może przemyślisz jeszcze wzór. Ta tapeta wydaje mi się zbyt kolorowa do tego pokoju. Fajnie wygląda w białych wnętrzach i przy białych meblach. Tutaj widziałabym inną - ostatnio wpadły mi w oko super tapety albo na Fotoforum Wnętrz GW albo tutaj u Nionczki w którymś linku, ale nie mogę ich teraz odnaleźć... W każdym razie widziałabym coś w bardziej stonowanej kolorystyce... Poszukam i podrzucę swoje typy, jeżeli będziesz zainteresowana.
Co do łóżeczka tego większego, to postawiłabym je prostopadle do ściany w miejscu fotela, a z drugiej strony jakąś małą szafkę nocną z lampką. Lepsze dojście do szafy by było. Łóżeczko wymagałoby wtedy ograniczników czy jak tam się nazywają chroniące przed upadkiem barierki. :)
I zakryłabym kaloryfer zasłoną i odpuściła rolety. Zasłony w jakimś fajnym nawiązującym do tapety wzorze. Chyba, że kaloryfer ma zbyt małą moc i już teraz nie nadąża z ogrzaniem pomieszczenia - wtedy zostawiłabym odkryty.

Dodany tekst: śro, 11 sty 2012, 17:13:23

http://www.lescontemplatives.com/le-de-papier-peint-enfant-chaperon-ocechou,fr,4,ocechou-papier-peint-chaperon.cfm
http://www.lescontemplatives.com/le-de-papier-peint-enfant-moutons-nuages-emilie-lapeyre,fr,4,lap-papier-peint-moutons.cfm
albo tapetę, którą można malować i wypełniać zdjęciami: http://www.siamhousedesign.com/wp-content/uploads/2011/09/Kids-Room-Wallpaper-31.jpg
http://www.isakdesign.pl/tapeta-pingwin-green.php
http://www.dwellstudio.com/home-decor-accents/wall-decor.html

nionczka

O zesz ty, jaka piekna tapeta z czerwonym kapturkiem. Mialam kiedys fiola na jej punkcie, kapturka, nie tapety. Nawet I. ma do nowego pokoju piekna posiciel z kapturkiem.

sierpniowajulka

Cytat: nionczka w 13 Sty 2012, 18:44:09O zesz ty, jaka piekna tapeta z czerwonym kapturkiem. Mialam kiedys fiola na jej punkcie, kapturka, nie tapety. Nawet I. ma do nowego pokoju piekna posiciel z kapturkiem.
LOL zaczynasz szukać miejsca dla tapety? ;)

nionczka

sierpniowajulka

Cytat: nionczka w 13 Sty 2012, 19:18:52
nie, bo nie mam kasy!
Dzień Matki, urodziny, imieniny, rocznica ślubu? Każdy pretekst jest dobry... :D

feeling.good

piękne te tapety. Jestem fanką pingwinów :)

elve

Sama nie wiem co zrobić z tymi oknami...
Mają zniszczoną stolarkę, która jest dla mnie jak wyrzut sumienia. Roleta miała być by zasłonić okna, ale nie ograniczać dostępu światła
Druga warstwa rolety pomyślana była by zaciemniać pokój wieczorami (przejeżdżające samochody bardzo mocno rozświetlają pokój). Na zasłony to nie ma tam za bardzo miejsca, z powodu kaloryfera (mogłyby być zsuwane tylko na jedną stronę, czyli na kaloryfer)

Tapety piękne, ale...
Ania pomieszka w tym pokoju jeszcze ok 8 miesięcy, potem urządzimy jej inny, doroślejszy pokój. Ten powrócić do dzisiejszego kształtu (fotel+małe łóżeczko) i będzie słuzył kolejnemu maluchowi. Stąd tapeta, wyrazista, kolorowa, by cieszyć oczy niemowlaka

Ale nadal nie podjęłam decyzji

sierpniowajulka

Cytat: elvelve w 13 Sty 2012, 20:33:38Ania pomieszka w tym pokoju jeszcze ok 8 miesięcy, potem urządzimy jej inny, doroślejszy pokój. Ten powrócić do dzisiejszego kształtu (fotel+małe łóżeczko) i będzie słuzył kolejnemu maluchowi
tak coś mi się właśnie wydawało, że nowy człowiek przybędzie. :) Gratulacje!

nionczka

elve

nionczka odbieraliśmy w pośpiechu, z niedokładnie umytymi oknami, a potem okazało się że są pochlapane czymś co z początku wyglądało na smugi po myciu (klej?), a okazało się, ze nijak nie da się usunąć nie niszcząc okien
bardzo się nie rzuca w oczy, ale ja wiem i widzę

elve

No to teraz salon:

Zastanawiam się nad tymi krzesłami do jadalni i podobnym stołem:

wrobelek0403

elvelve stół bardzo mi sie podoba, ale krzesła nie.  przede wszystkim jak dla mnie sa zbyt lekkie do tego stołu, i na zdjeciu jakos tak plastikowo wygladają. a juz zwłaszcza to obicie.

moze lepiej takie??

http://allegro.pl/outlet-meblowy-stol-6-krzesel-i2107677903.html
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

wrobelek0403 te z kolei są jak dla mnie zbyt masywne
te co wkleiłam musiałyby mieć zmienioną tapicerkę

wrobelek0403

elvelve mnie sie po prostu najbardziej rzuca w oczy "niepasowanie" nog. krzesła sa takie cieniutkie, w dodatku scieniające sie do dołu, a stołowe, proste, masywne.

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 18:08:52

moze lepiej takie jak te :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90211531/#/S19878127

magdalinska

elve piekny masz dom :) bardzo mi sie podoba :)

aniak1211

Krzesla mi sie nie bardzo podobaja;D
Ale stol piekny:)

a moze takie krzesla:D

Dodany tekst: 10 Lut 2012, 19:55:11

albo takie:D