O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

mi sie pierwsze rozwiązanie najbardziej planuje

sama mam taki pomysła aby kiedyś w nowym domu taka scianke ze zdjeciami w róznych ramkach zrobić

a co do ramek, ja jestem wierna fanka ikeowskiej ribby

emcia

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

olgaaa1

Świetne te rolety z ardeko. Orientujecie się jak jest cenowo? Bo dowiadywałam się o rolety rzymskie i na okno 160x180 cena wynosi poyżej 700zł, masakra jakaś

justynaaaa2

elve zdecydowanie układ 1 :) ja bym dała cz-b w aluminium, bo pasuje do wszystkiego :)

kasiad

Cytat: elvelve w 20 Paź 2009, 16:26:41
no teraz mam zgryz:
- cz-b w drewnianych ramkach
- cz-b w aluminiowych
- sepia w drewnianych

zdecydowanie czarno-białe w aluminiowych :) układ nr 1 :)

nionczka

Ja bym powiesila w drewnianych jasnych (takich pieknych jak podloga) ramach czarno-biale zdjecia, ale nie az tyle.
Kasia, ja tez jestem fanka ribby!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

nionczka

Cytat: Kasia w 14 Lis 2009, 22:30:33
no to :beer: za ribbę :)

No to dawaj! Piwko!

Dodany tekst: 18 Lis 2009, 16:13:26

elvelve pokazalabys drzwi wewnetrzne. Sa z litego drewna?

elve

Potrzebuję pomocy
Muszę zaprojektować sobie szafę pod schodami (niestety firma meblarska nie ma pomysłu na tą szafę)

Wneka ma 90cm, ale można zrobić szafę max 60cm głębokości z powodu alarmu i włączników
Nie chciałabym też tracić tej niskiej wnęki pod schodami (nie musi być bardzo dostępna, tyle zeby raz do roku coś stamtąd wyciągnąć)

justynaaaa2

elvelve a nie można schować alarmu do szafy ? nie wiem czy się zmieści ale tak poprowadzić prowadnicę, żeby weszła między alarm a włączniki  :hmm:

elve

można, tylko jak poprowadzić górną prowadnice?
ten skos jest dość stromy
wogóle nie mam pomysłu :(

justynaaaa2

elvelve no fakt skos :hmm: chyba harmonijkowe drzwi albo takie składane będą tu rozwiązaniem  :hmm:

elve

ale jak będą składane to będę miała utrudniony dostęp do alarmu, więc alarm musi być poza szafą

wrobelek0403

elvelve prawde powiedziawszy to ja tu widze li i wyłacznie szafe z drzwiami otwieranymi. przesuwne odpadają, nie da sie, bo wysokiej czesci nie przesuniesz "w dół" a niska straciłaby oparcie przy przesuwaniu "w góre".

dlatego nie kombinowałabym, tylko wstawiła normalną szafę w najwyzszym miejscu (kolezanka docinała szafe pod skos), obok nizszą szafe lub komode, a tą "dziure" zabudowałabym drzwiczkami i trzymała tam rzeczy wyciagane raz do roku np. bombki i stojak na choinke ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

justynaaaa2

elve

kurcze, tylko wtedy odpadnie prawie pół metra po lewej (bo tam są schody i drzwiczki się nie otworzą)

zastanawiałam się nad czymś w stylu garderoby, przez którą można dostać się do wieszaków, półek po prawej i lewej

Dodany tekst: 24 Lis 2009, 00:11:19

i znowu małe ale, idą prowadnice, ale zauważ ze u mnie nie ma odcinka płaskiego, w który mogłyby się drzwi wsunąć
ehhhh

wrobelek0403

elvelve no chyba zeby ten schowek zamykac na taką "zaluzje" jak amtywłamaniowe czyli podciagne do góry :hmm:

Dodany tekst: 24 Lis 2009, 00:13:28

nic juz dzis na wymysle, ide spac.

ale sie zastanowie :)

zresztą uwazam, ze firma typu komandor powinna wiedziec, jak to zrobic. ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

justynaaaa2

Cytat: elvelve w 24 Lis 2009, 00:09:29
i znowu małe ale, idą prowadnice, ale zauważ ze u mnie nie ma odcinka płaskiego, w który mogłyby się drzwi wsunąć
ehhhh
noooo  :blush: też prawda  ;) ależ ja mam fantazję  :crazy:

Dodany tekst: 24 Lis 2009, 00:16:15

elvelve a gdyby zrobić półki na tym kawałku od drzwi tak żeby był dostęp do alarmu a drugą część za drzwiami otwieranymi  :hmm: mogłabyś na tych półkach jakieś fajne koszyki ustawić  ;)

elve

ja też intensywnie myślę, liczę na burzę mózgów jutro

a żaluzje hmmmmm

Dodany tekst: 24 Lis 2009, 00:48:59

chyba coś wymyśliłam
drzwi przesuwane, niestety o wysokości ok. 170cm :( z lustrem (to szare) nad nimi pawlacz z płyty w kolorze ścian, w pozostałych częściach zaślepi z płyty w tym samym kolorze

w środku drążki, po prawej stronie szafy, na dole, miejsce na buty
spod schodów można wyjechać koszami na kółkach
w części "ślepej" półki (dostęp do niech od wewnąrz), zaczynające się na tyle wysoko by kosze mogły wyjechać

klarowne? praktyczne?

wrobelek0403

inkageo

Elve bardzo fajnie :D Jeszcze trochę i Ania będzie się tam bawić w chowanego :D
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

a kosze to jest super pomysl ;) uwielbiam kosze ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jestynka

elve, bardzo fajnie wymyśliłąś z tą szafą :)
też chciaąłm podpowiedieć, aby w tej najmniejszej częsci buty trzymać ;)
co planujesz w tych koszach trzymać

aja

elve gdzieś kiedyś pokazywałaś nam swoją lampę czerwoną - to tutaj wklejałaś zdjęcie? jeśłi nie to poproszę bo musze przekonać siostrę do czerwonego koloru