O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

emcia

Cytat: nionczka w 17 Kwi 2010, 13:50:27
Eeetam, w Polsce to wszystkie rosliny sa cmentarne i kwiaty tez. Ja tam tuje uwielbiam. sa eleganckie, ladnie sie trzymaja, nie brudza, nie smieca i jeszcze od sasiadów izoluja.
My mamy cedr libanski w ogrodku! Nie trzyma sie najlepiej, ale to i tak cud, ze sie przyjal. Corka wlasciciela przywiozla :-)

jakie cedry w Walii widziałam
no takie piękne ogromne drzewa, cudne  :dreaming: :dreaming: :dreaming:

Dodany tekst: 18 Kwi 2010, 12:17:50

Cytat: OlaFasola w 17 Kwi 2010, 00:24:14
elvelve nie dawaj tego, to jest "cmentarna" roślina. Kompletnie nie mogę zrozumieć fenomenu tego gatunku.
Ja by proponowała coś liściastego, zamiast tego.
tu wstawiłam jałowce

siog

elve

podciągam, będzie jak wyrzut sumienia :rotfl:

nionczka

Cytat: elvelve w 18 Gru 2011, 19:19:32
podciągam, będzie jak wyrzut sumienia :rotfl:

podciągam, niech Cię sumienie boli podwójnie!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

Cytat: nionczka w 18 Gru 2011, 19:22:27Cytat: elvelve  Grudzień 18, 2011, 19:19:32
podciągam, będzie jak wyrzut sumienia rotfl

podciągam, niech Cię sumienie boli podwójnie!

nadal nie boli?

elve

Na początek pokój Ani
https://picasaweb.google.com/ewalukasiew/PokojAni?authkey=Gv1sRgCJnxncTj_YyQLg#
Planujemy zmienić wkrótce łóżeczko na większe, najprawdopodobniej będzie to Guliwer IKEA:

Na ścianie, nad miejscem do zabawy musze nakleić tapetę, leży biedna od dwóch miesięcy w schowku i jakoś nie mogę się za to zabrać, tapetowanie mnie przeraża:

Na okno chciałam podwójną roletę rzymską, warstwa wierzchnia nieprzepuszczająca światła w kolorze ścian, warstwa spodnia woal w kolorze ecru. Roleta miałaby być montowana do sufitu. Ale jeszcze nie wiem czy technicznie cię to da zrobić

aja

bardzo mi sie podobaja podwójne rolety
elve a o panelach nie myslałaśZ?

elve

myślałam, ale na tym większym oknie nie będzie ich gdzie zsunąć, bo jest kaloryfer, więc zawsze część okna będzie zasłonięta

magdalinska

fajne te rolety podwójne
nie wolisz łozka takiego "normalnego", bez barierek? długo posłuzy takie z barierkami?

elve

magdalinska

zosia2007

wrobelek0403

rolety piekne :dreaming:

a łózko nie bedzie w tym miejscu przeszkadzac w korzystaniu z szafy??
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

o ustawieniu zdecyduje jak kupię łóżko, wydaje mi się że nie powinno (ale na razie robiłam tylko symulacje przy użyciu gazet)

Dodany tekst: 10 Sty 2012, 13:15:14

A teraz łazienka nr 1: https://picasaweb.google.com/ewalukasiew/AzienkaDo?authkey=Gv1sRgCIaJxr29hsC4Gg#5695974667240978562
w pustym rogu stoi na razie przewijak (jako mało estetyczny i mobilny, wyprowadziłam na czas robienia zdjęć), kiedyś zawiśnie tam obraz w intensywnych kolorach (zapewne czerwień :P )

wrobelek0403

elvelve fajna łazienka :D szafke masz w kolorze białym, czy waniliowym??
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 10 Sty 2012, 13:13:17kiedyś zawiśnie tam obraz w intensywnych kolorach (zapewne czerwień

ja bym dała jeszcze czerwone reczniki :D

magdalinska

fajna :) a szafki po blatem robiłas na zamowienie?

zosia2007

niewiemjaka

sierpniowajulka

Cytat: elvelve w 10 Sty 2012, 13:13:17w pustym rogu stoi na razie przewijak (jako mało estetyczny i mobilny, wyprowadziłam na czas robienia zdjęć), kiedyś zawiśnie tam obraz w intensywnych kolorach (zapewne czerwień Tongue )
a może jakieś krzesło lub niewielki fotelik? :) a obraz powyżej na całą ścianę?

elve

sierpniowajulka temat mocno odległy, bo przewijak postoi tu jeszcze ze dwa lata
ale krzesło byłoby wielce praktyczne

a co sądzisz o dziecięcym, bardzo dziwaczny?

Dodany tekst: 10 Sty 2012, 19:45:36

Cytat: magdalinska w 10 Sty 2012, 13:29:10
fajna :) a szafki po blatem robiłas na zamowienie?
tak, zabudowę pieca i pralki też

wrobelek0403

elvelve dlaczego dziwaczny?? jak najbardziej normalny :) tylko strasznie czysty :D ale nic to, za pare lat przyjda plakaty pineskami do sciany, ciuchy w calym pokoju i brudne kubki pod łózkiem :D

a na powaznie to rozwojowy - jest duzy, wiec stopniowo przyjedzie biurko, dorosłe łózko. ale fotela bym nie wynosiła - dobre miejsce do czytania ksiązeczek :)

Dodany tekst: 10 Sty 2012, 19:52:39

a Twoja szafa w łazience mi sie podoba, jakie sa jej wymiary??

szukam jakiejs inspiracji do swojej łazienki i cały czas sie zastanawiam. mam tylko jedno miejsce, wiec ograniczenia spore.

elve

wrobelek0403 Anka musi mieć w pokoju porządek i wszystko pochowane, bo inaczej nie umie się skupić na tym co robi
fotel będzie mi przez jakiś czas potrzebny do karmienia, ale pewnie wróci

ma głębokość pralki, ok 35 cm, do samego sufitu, ok 2,5m
tej głębokości nie widać bo w ścianie jest wnęka głębokości geberitu
w sumie bardzo prosta konstrukcja, zwykła płyta laminowana

wrobelek0403

dzieki, cos musze pomyslec, przyjedzie jutro stolarz, to moze bedzie miec pomysł, ja mam niestety waską wnęke miedzy kabiną a kaloryferem, ma ok 42 cm szer, a jeszcze musze tam wcisnąc deske do prasowania no i miec jednak dostęp do kaloryfera, same problemy :D