Szelmy stylizacja sprzed dwóch wieków

Zaczęty przez szelma, 01 Sie 2008, 11:48:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

szelma nie zapomnij o paznokciach i makijażu :D

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

szelma

To może buty jednak inne powinnam kupić - z wężowej skóry lol.

callja

Cytat: effik w 30 Kwi 2009, 11:50:52
callja woow, ktoś popiera mój postulat w sprawie drewienek :D  :beer:
też kiedyś marzyłam o hiszpańskim, reszta mnie dobijała estetycznie :D

Dodany tekst: 30 Kwi 2009, 07:51:51[/b

:beer:

No w sprawie oryginalnego wachlarza hiszpańskiego to chyba do nionczki ;) może wyszperam w swoich archiwach adresy hiszpańskich sklepów z akcesoriami flamenco, które mi podesłała wieki temu - kiedyś marzyłam o stylizacji hiszpańskiej, takiej full wypas, z wachlarzem, koronkową mantylą i grzebieniem mantylowym. Niespełnione marzenie naturalnej blondi - Hiszpanką być, chi chi.

Ale ceny skutecznie mnie odstraszyły :( Mimo to, wachlarz koronkowy ist mein Traum  :dreaming:

A wachlarzyki chńskie w dużym wyborze (w tym z jasnymi deszczułkami) widywałam we Wrocku w sklepiku naprzeciw dworca PKP, i w takich chińskich graciarniach: na tyłach EMPiK-u w Rynku i na Łokietka. Ostatnio jednak asortyment kiepski :( mogę zajrzeć tam po weekendzie, może znajdzie się jakiś jaśniutki... najwyżej Ania wydłuży deszczułki, cobyś godnie i wiktoriańsko wyglądała ;)

Dodany tekst: 01 Maj 2009, 00:38:47

Mam!!! znalazłam!!! ewentualne piwka prosze kierować do Nionczki :)

http://www.flamencoexport.com/flamenco-best-sellers/fans.html

W grupie "wachlarzy ekenomicznych" przyuważyłam drewniane, białe, do samodzielnego pomalowania-ufarbowania-ozdobienia, i w miłych cenach (do 5 euro) - może to będzie jakiś pomysł :knuje: Szkoda, że chyba przesyłka wypadnie drożej niż sam wachlarz!!! sama byłabym chętna ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

tachogti

callja piiiekne sa  :dreaming: ja wachlarzy uzywam w lecie na codzien i marzy mi sie taki najprostszy na zwyczajny do torebki, bo moj ulubiony juz sie zepsil  :crying:
http://www.flamencoexport.com/flamenco-best-sellers/fans/fan-for-kids-and-gentleman/gentlemans-fan.html ten wpradzie meski ale idealny jak na moje potrzeby  :blush:

a ten na wieczor:
http://www.flamencoexport.com/flamenco-best-sellers/fans/economical-painted-fan-and-fancy-fans/silver-and-black--fancy-fan.html
ehhh
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

effik

suegro  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ja to bym chciała zobaczyć pedicure  :rotfl:

Anupka

O szelmo! Cóż to będzie za ślub!
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

szelma

No dobra, to teraz serio i bez węży ;). Na tej stronie jest dużo wachlarzy, które mi się podobają, a cena 50 euro z kawałkiem za przesyłkę mnie nie przeraża (poczekam do pierwszej wypłaty ;)). Tylko teraz kwestia jaki? Seria Bridal Fans, a więc białe? Bo w jakimś zdecydowanym kolorze to raczej nie, nie? Choć może złoty nie byłby zły? http://www.flamencoexport.com/weddings-and-brides/fans-for-weddings/golden-fancy-fan.html Hm?  :hmm:

szelma

effik, ten złoty mamie i siostrze też się podoba, a 3 euro to nie majątek, więc chyba go zamówię. Jeśli byś chciała te kolczyki, to możemy zamówić razem :).

tachogti

szelma jakbyscie zamawialy to daj znac ja bym sobie tez jakis zamowila :)  :pray:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

szelma

tacho, luzik - jeszcze Was pomęczę, który mam wybrać :D.

tachogti

dziiieki  :jupi:  :friends:  :beer:

wlasnie zauwazylam ze tam na stronce tez mozna sobie zamowic Joaqina Cortesa  :dreaming: lol lol lol

callja

Cytat: tachogti w 01 Maj 2009, 17:06:24
szelma jakbyscie zamawialy to daj znac ja bym sobie tez jakis zamowila :)  :pray:

Czy ja tez mogę się dołączyć??? jakby co...

Bo na te jaśniutkie + srebrny to i ja się piszę :))
A kolczyki cudo i jeszcze te suknie z godetami w groszki... ech, marzenia wróciły z całą mocą!!!

tachogti

mysle ze im wiecej nas sie zbierze tym przesylka bedzie tansza  :thumbup:  :friends:

szelma

Potem trzeba będzie porozsyłać to po Polsce, ale damy radę :).

tachogti

effik i ja damy sobie rade bez rozsylania mysle, umowimy sie gdzies i juz :) a callji sie wysle :D
tylko pomysl luba szelmito jak Ci bedziemy przekazywac fundusze ???  :hmm:

szelma

Eee, to nie problem - mam dalej swoje polskie konto, więc przelewik i tyle :). A w sumie z wysyłką to problemów nie będzie, bo mój tata dużo wysyła z Allegro, to Wam wyśle :). Tylko niech się effik odezwie, czy chce kolczyki i możemy zamawiać :). Bo ja chyba na ten złoty się zdecydowałam :).

effik

szelmka, ja oglądam kolczyki na tej stronce, bo tamte to był pierwszy impuls. chwilowo kasy nie mam kompletnie - kiedy masz zamiar zamawiać?
i w jakiej walucie pani sobie życzy? :D

szelma

Mnie się nie śpieszy - mogę zamówić teraz, a mogę zamówić w czerwcu. To Ty masz ślub za miesiąc :D - więc zależy, czy chcesz na ślub je mieć :). A w walucie polskiej naszej złotej - zapłacę kartą i zobaczymy, ile wyjdzie w PeeLeNach ;).

effik

szelma za długie, sprawdziłam :(
niestety nie tym razem. ale jak zbierzecie zamówionka na wachlarze, to dacie radę :D

callja

Cytat: tachogti w 01 Maj 2009, 21:49:21
effik i ja damy sobie rade bez rozsylania mysle, umowimy sie gdzies i juz :) a callji sie wysle :D
tylko pomysl luba szelmito jak Ci bedziemy przekazywac fundusze ???  :hmm:

Bywam czasami na Śląsku, a z Wrocławia do Głogowa blisko - może więc nawet nie trzeba będzie wysyłać ;)

Prosze o znak, gdy zamówienie będzie składane - podam konkretny asortyment i wyślę pieniążki :)

szelma

No to nie ma na co czekać chyba i zamawiamy, tak? :) Wyślijcie mi pw z linkami do rzeczy, które chcecie, a ja zamówię. Jak dojdzie, to będziemy rozmyślać nad kwestią odbioru :).

effik

szelma zanim porozsyłasz, to wrzuć fotkę wszystkich nabytków :D

tachogti

To ja sie dzis do wieczora okresle w takim razie i prosze numer konta na przeluj :D

magoo

Z powodu problemów z netem dopiero dzisiaj obejrzałam zdjęcia i suuuper!!! Strasznie mi sie podoba  :jejeje: I wachlarz też  :jejeje: