JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

callja

I znowu ja ;) dorwałam się  do kompa w trakcie wakacyjnych beznetowych wojaży i spieszę donieść, ze dziś w gdańskim Madisonie, w sklepie "Esotiq" zakupiłam śliczny czarny 65D - cena całkiem miła, bo niewiele ponad 50 zł :jupi: Może któraś z trójmiejskich wiedźm skorzysta z namiaru ???

Niestety 65 to najwęższy z ich obwodów, wprowadzony ponoć dopiero od aktualnej kolekcji. Widzę w tym pozytyw - firmy mądrzeją !!! Fason - w typie plunge (no... naciągana opcja ;) ), były jeszcze klasyczne bardotki, ale moja rozmiarówka była już niestety wykupiona.

Wcześniej odwiedziłam "bardzo biuściasto świadomy" zielonogórski sklep KAROline (mają stronkę internetową, sprowadzają na zamówienie) i niestety nic nie pasowało, a ceny też dość wysokie, nawet polskich staników :( Za to ekspedientki przemiłe, pomagają, instruują i nawet okiem nie mrugną na marudzenie, że zacytuję Zuzię ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

mierzyłam dzis cudenko do pływania:

http://www.dopasowana.pl/product-pol-996-Tankini-St-Ives-navy-spot-granat-w-grochy-z-serii-Panache-Swimwear-SW0336-.html

i byłam zszkowana ceną: 320 zł za samo tankini  :headbang: :headbang: a potem wlazłam na dopasowana.pl i dochodze do wniosku, ze chyba zle spojrzałam na metke, bo to niemozliwe, zeby było takie przebicie w sklepie stacjonarnym  :padam: :padam:

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Kupiłam Freyę Gretę i na żywo mi się nie podoba :( Na modelce wygląda ładnie, a w rzeczywistości jest bardziej zabudowany  :hmm:
Imagine there is no hate

zuzia

a ja dla mam karmiących polece Melisse.
Fakt - ma pare mankamentów bo ja wole jak mi się cała miseczka zdejmuje a nie zostaje ten taki "pasek" ale na zewnątrz (w sensie pod bluzką) wyglądają ok.

wrobelek0403

ech, kupiłam na próbe tankini panache 65H i ... moge się tym okrecic 3 razy i jeszcze wsadzic trzeciego cycka  :headbang: :headbang: odesłałam, chyba nie dane mi kupic sobie kostium w tym roku  :zly: :zly:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Dziewczyny która ma Vodkatini? Strasznie mi się podoba na modelce, ale chciałabym wersję z figami, a nie tymi szortami. Najmniejsza miseczka to 65D, ma szansę na mnie pasować, czy jest bardzo zabudowany i zasłoni pół mnie? ;)
Imagine there is no hate

zuzia

inkageo
ja mam ten staniczek tylko w wersji na ramiączkach (dla mnie nie robią tego z ramiączkiem na szyję) i rozmiar wzięłam taki jak z freyowego staniczka. tylko ja mam ubiegłoroczny - w tym nawet nie szukałam kostiumu.

inkageo

Imagine there is no hate

mobka

inkageo ja go mam,ale z szortami i 65DD - jest ok. Mysle, ze 65D moze byc na Ciebie ok :)

inkageo

Mobka a jak z zabudowaniem? Będzie dużo białych śladów? Bo znalazłam 65D w galerii na dziewczynie i u niej jest zabudowany po samą szyję.. Tylko nie wiem czy ona jest taka drobna i mała, czy strój mocno zabudowany...
Imagine there is no hate

mobka

Hmmm, no jak dla mnie jest ok. Ale mi ciezko sie ustosunkowac - kupilas sobie stroj z Carry, a dla mnie wszystkie ich miseczki byly mikroskopijne. Jakis mega zabudowany nie jest, ale nie ponosze odpowiedzialnosci jak dla Ciebie bedzie za bardzo ;)

A i chyba na Twoim miejscu wzielabym gatki XS, ja mam Ski, ale z tych szortowatych i sa na mnei dobre... choc z drugiej strony ty jestes znacznie szczuplejsza, ale tez wyzsza, wiec mozesz miec biodra szerokosciowo podobne do moich...

inkageo

Dzięki :beer: No majtki na pewno XS wezmę bo Freya duże robi. Mam do staników i XS są duże. Jeszcze się dzisiaj zastanowię, czy ta góra ma szansę na mnie dobrze leżeć, na modelce wygląda bosko...
A góra stroju z Carry jest na mnie bardzo zabudowana, dlatego kupiłam go raczej z myślą o basenie, nie o opalaniu.

Dodany tekst: 09 Sie 2009, 12:10:07

Najbardziej nadal podoba mi się ten strój z figleaves, ale 50 funtów to dla mnie za dużo, a nie chcą go przecenić  :zly:
Imagine there is no hate

mobka

No ta Ferya jest mniej wiecej taka jak na modelce... moim zdaniem nie jest to mega kuse bikini, ale nie jest to tez jakis pancerniak. A ten z figleaves ciekawy... tylko kolor jakis taki... ;)

inkageo

A mi się właśnie ten kolor baaardzo podoba.... :(
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 09 Sie 2009, 12:59:40
A mi się właśnie ten kolor baaardzo podoba.... :(

Ciekawe jaki jes na zywo...

justynaaaa2

inkageo ja mam ten kostium freyi (tylko w kropy) i testowałam go w ten weekend na działce :)
ja mam rozmiar 65dd i na mnie jest on zabudowany tak jak na modelce, mogę zaryzykowac stwierdzenie, że jest raczej z tych kusych niż po szyję, a ja jestem wyczulona na punkcie zabudowania, bo dla mnie wszystkie zwykłe staniki freyowe leżą źle - jak gorset takie zabudowane  :bad: a kostium jest super  :thumbup: jedyny minus jaki może być to to, że można się opalić w klamerkę od ramiączka :D ale ja zawsze ściągam ramiączka do opalania, więc na razie mnie to ominęło ;)
aaaa i gacie na ciebie na pewno xs :) ja mam szorty s i są ok :)

elve

Dziewczyny, a jak ze stanikami do karmienia? Miękki czy z fiszbinami? Rozważałam miękki na noc i fiszbiny na dzień, warto? Co polecacie (taniego)?

Ile się czeka na stanik? Wstrzymac się jeszcze z kupnem?
No i na koniec sztandarowe pytanie, jaki rozmiar?
Narazie osiągnęłam zabójczy obwód pod biustem 76-77  :padam: ; w biuście 92

zuzia

elvelve
ja mam i taki i taki (w kwestii fiżbin) i w sumie niewielka różnica.
śpie też w tym fiżbinowym i jest ok. dla mnie to była kwestia przyzywczajenia do spania w staniku w ogóle.

różnica jest taka, że te fiżbinowe lepiej się pod ciuchami układają.
z fiżbinowców kupiłam Mellisse (Angelos też go ma):
http://www.melissa.com.pl/kolekcja/model.php?menu=Melissa1329
i ten:
http://www.melissa.com.pl/kolekcja/model.php?menu=Melissa1027
minusem jest to, że u nich niby się cała miseczka zdejmuje ale jednocześnie zostaje taki "pasek" czego ja nie lubie. ale staniki ok.
no i to polska rozmiarówka jest, raczej ze ścisłych.

inkageo

Zamówiłam strój  :jupi: Pewnie stanik będzie na mnie za duży, ale inaczej się nie przekonam ;) Niemniej uważam, że 90 zł za figi do stroju kąpielowego to rozbój w biały dzień  :padam:
Imagine there is no hate

elve

zuzia a jaki rozmiar wybrać?
mnie się sporo obwód w ciąży powiększył, wróci do dawnej wartości? bo jeśli tak to lepiej kupic węższy i przedłużkę?
i co z miseczką? ile mam szanse statystycznie przybyć?

zuzia

Cytat: elvelve w 10 Sie 2009, 12:18:31
zuzia a jaki rozmiar wybrać?
mnie się sporo obwód w ciąży powiększył, wróci do dawnej wartości? bo jeśli tak to lepiej kupic węższy i przedłużkę?
i co z miseczką? ile mam szanse statystycznie przybyć?
ja kupiłam taki jak przed ciążą tylko miseczka +1 i na początek przedłużka. działa :)

elve

zuzia

elvelve
tylko pamiętaj, że melissa ma polską rozmiarówkę.

elve

zuzia

Cytat: elvelve w 10 Sie 2009, 12:24:52
a to znaczy....?
a to znaczy, że trzeba się obmierzyć i najlepiej do nich napisać. to pomogą wybrać rozmiar. ja celowałam i musiałam 1 raz odsyłać staniki.