JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

wróbel avocadoski stanik sportowy jest podobno lepszy tylko brzydszy-i możesz iść przymierzyć

a ja absorbera wzięłam 70E zamioast ówczesnego 65F i był za luxny a miska maława

szelma

W UK - w Bravissimo. Ja wzięłam normalne 65FF, ale jak wezmę porządny wdech to jest tak na styk, styk. Nie wiem o Avocado, ale z SA jestem BARDZO zadowolona - sprawdził się na stepie, siłowni, bieganiu, graniu w kosza, jeżdżeniu na rowerze, graniu w tenisa i badmintona :). Jedyne co, to treba wyczaić, jak go założyć, bo ja z moimi marnymi zdolnościami manualnymi nie zapnę obydwu haftek na plecach ;). Dlatego zapinam górną, zakładam przez głowę, zapinam dolną - voila :).

Dodany tekst: 17 Wrz 2009, 08:16:32

A, no i był (kiedyś przynajmniej) w pięknej wersji fioletowej... Niestety, nie załapałam się, a musiałam koniecznie kupić coś na step. Fioletowy był boooooooooooski :).

callja

Cytat: szelma w 17 Wrz 2009, 00:07:48Przed wielką zmianą chodziłam na step w starym 75B

Kurde, chyba z 70% z nas chodziło w tym rozmiarze przed porządnym ostanikowaniem !!! Oprócz mnie, bo ja to sobie w każdą miskę moglam włożyć po pomidorze ;)
Aktualnie przeżywam lekki szok, bo moje "nic" = biust ostatecznie odmówił współpracy z 65C i zostałam z dwoma 65D na krzyż - tłukę je zatem na zmianę, na okrągło. Trzeba będzie się wybrać na łowy w tajemnicy przed P., bo on na wspomnienie o potrzebach bieliźnianych zaczyna warczeć "co, znowu?!" ;) Inna sprawa, że ma kategoryczny zakaz kupowania mi bielizny - lepiej wiem, co mi pasuje :P
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

sonja

Ja miałam dumne 75 C i strasznie zazdrościłam tym z 75 B :D

szelma

Ja kiedyś kupiłam 75C i byłam taka zdziwiona, że C na mnie pasuje lol. A teraz noszę 65G lol.

nionczka

A ja dalej nie rozumiem tych systemów. Skoro A jest na mnie za duzy to jak moge nosic D np? Moze ja mam za malo wyobrazni albo nie kumata jestem???

szelma

nionczka, bo wszystko zależy od obwodu. Miseczka A przy obwodzie 60 wcale nie mieści tyle samo co miseczka A przy obwodzie 70. Na którymś blogu było to pokazane na zdjęciu, ale teraz nie mogę znaleźć adresu.

zuzia

Cytat: szelma w 17 Wrz 2009, 20:16:27
nionczka, bo wszystko zależy od obwodu. Miseczka A przy obwodzie 60 wcale nie mieści tyle samo co miseczka A przy obwodzie 70. Na którymś blogu było to pokazane na zdjęciu, ale teraz nie mogę znaleźć adresu.
no wlasnie :)

wejdz tutaj:
http://www.stanikomania.pl/
w zakladke "biust na zywo"

nionczka

Cytat: zuzia w 17 Wrz 2009, 20:24:16
no wlasnie :)

wejdz tutaj:
http://www.stanikomania.pl/
w zakladke "biust na zywo"

Dzieki!
No to sie zaczelo. Zaczytalam sie w blogu, fotki poogladalam (nie zawsze wydaje mi sie, ze zmiana jest na lepsze?) i skorzystalam z elektronicznego bra-fittera.
Pomierzylam sie za pomoca !wstazek z bukietu slubnego i metra metalowego i wyszlo mi cos takiego:
obwód pod biustem 77
obwód w biuscie 90

rozmiar 70D
co na to nasze specjalistki? Zgadzacie sie?

justynaaaa2

nionczka no już lepiej gadasz ;)
ja bym jednak na twoim miejscu poprobowała też z 65DD albo 65E ;) zależe jaki model ;)

nionczka

Cytat: justynaaaa2 w 17 Wrz 2009, 20:58:44
ja bym jednak na twoim miejscu poprobowała też z 65DD albo 65E ;) zależe jaki model ;)

no to popróbujemy :-)
I maz zadowolony, ze fajne strony przegladam :-)

zuzia

Cytat: justynaaaa2 w 17 Wrz 2009, 20:58:44

DD bedzie male

justynaaaa2

Cytat: zuzia w 17 Wrz 2009, 21:02:21
DD bedzie male
też tak sobie pomyślałam, ale niech popróbuje ;) skoro na razie twierdzi, że A jest na nią za duże, niech się przekona na własnych piersiach, że DD będzie za małe :P to lepiej przemawia do świadomości :D

magoo

Cytat: sonja w 17 Wrz 2009, 18:46:57
Ja miałam dumne 75 C i strasznie zazdrościłam tym z 75 B :D

heh u mnie bylo 70C, a czasem nawet 70D i sie wstydzilam, ze taaakie ogromne mam  :mocking:

zwierzatko_mojej_mamy

tez se poogladalam te foty - nie rozumiem, czemu w tych stanickach duzo dziwczyn ma cycki pod szyja i wysuniete do przyodu jak drogowskazy - tak ma byc??? to ja pasuje ;)

przeciez to nie wyglada dobrze jak dla mnie:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

zwierzatko_mojej_mamy, a lepiej mieć obwisłe, takie powiewające przy każdym ruchu w okolicach pępka niczym flaga narodowa? ;) Poza tym zaręczam Ci, że przy moim 65G nic mi nie sterczy jak drogowskaz ;). Mam sobie zrobić zdjęcie w dobrym staniku?

zwierzatko_mojej_mamy

szelma no nie no - wierze, ze sa dobre ;) czyli na przyklad wyglad w tym:

czyli julia panache jak pisza jak najbardziej mi odpowiada, ale zaraz ponizej wsadzaja ja w jeszcze bardziej podnoszacy i sie ciesza, ze duuuuzo lepiej...

a tutaj porownanie - no sory, ale ja wole te nizej osadzone - nie dyndaja przeciez u kolan, tylko po prostu sa takie fajne ;) a te pierwsze to bunkier pod szyja - nie rozumiem :)

www.annawilk.pl

konwalia

w mojej historii stanikowej najładniejsze cycki robiła freya rio

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

szelma

Zrobiłam sobie zdjęcie w Arabelce Freyi:

Ale najlepszy kształt robi mi Aragon Masquerade chyba :hmm:.

Tak czy siak - de gustibus... Jeśli nie podoba Ci się kształt w danym staniku, jest milion innych, w których wszystko inaczej się układa - zalezy od fasonu i firmy.

konwalia

inkageo

Pięknie w tej arabellce :) Ja już porzuciłam zupełnie miękkie staniki.
Imagine there is no hate

szelma

Dzięki :). Lubię zołzę, choć rozciąga się coraz bardziej. Zrobiłabym dla porównania w jakimś starym, bo mam jeden na pamiątkę ;), ale jest gdzieś w worze z ciuchami :).

Wywalam zdjęcia, żeby cyckami tu nie świecić ;).

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

wszystko zalezy od fasonu. ja raczej nosze balkonetki, plunge zrednio na mnie leza. Poza tym, sa rozne rozstawy misek, fiszbin.

a co do biegania, to ja obecnie biegam w panache harmony i musze przyznac, ze sie sprawdza ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/