JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

Cytat: ze_nitka w 21 Kwi 2008, 19:23:29
Zuzia, może wyedytuj swojego pierwszego posta i wrzuć tam linki do sklepów?
jak to czytalam po raz pierwszy myslalam, ze to neikonieczne...ale jak zuzia pokazala cala liste..yhmyhm...to moze jednak na pierwszej stronie bedzie latwiej. ale ja w zyciu tylu stron nie przejrze haha
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: sweedee w 21 Kwi 2008, 20:01:37
zuzia, ło matko, aż tyle tego? :o

za dużo?
wcale nie. generalnie niektóre modele są dość chodliwe i nie można dostać ich nigdzie w kilka dni po ich ujawnieniu.
poza tym - od przybytku glowa nie boli :D

zuzia

Cytat: elizapj w 21 Kwi 2008, 20:11:09

wrzucilam i do pierwszego postu :)
jak to czytalam po raz pierwszy myslalam, ze to neikonieczne...ale jak zuzia pokazala cala liste..yhmyhm...to moze jednak na pierwszej stronie bedzie latwiej. ale ja w zyciu tylu stron nie przejrze haha

do pierwszego postu też wrzucilam :)

wrobelek0403

Cytat: zuzia w 21 Kwi 2008, 20:01:12
Cytat: wrobelek0403 w 21 Kwi 2008, 19:50:32
ech tragedia, kupiłam w weekend sukienke na wesele i nie mam do niej stanika. Jedyny, ktory dobrze lezy i nie wyłazi to panache inferno, ale mam tylko biały, aaaaa Jak na zlosc na allegro zadnego czarnego, nawet w belissimie nie ma rozmiaru (70E)  :'( :'( :'(

jak myslicie, założyc ten biały z silikonowymi ramiaczkami??? nic nie wyłazi przez lustrem, ale kto wie, co bedzie w tancu na weselu, porazka!!!!  >:D >:D >:D >:D

a co to za sukienka?

nie mam jej zdjecia a na stronie producenta tej akurat nie ma, moge wkleic dopiero w czwartek jak odbiorę od krawca.

Na ramiączkach, dekolt kopertowy i mocno wyciety, ale nie na szerokosc, tylko na głebokość. 

wciety jak ta czarna, ale "trójkąty" kopertowo ułozone.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

wrobelek0403,
a może spróbuj delikatnie przyszyć ramiączka to nie będzie nic wychodzić?

sonja

Zuzia 69 pod 91 w:) to będzie 65 F na dobry początek? A i jaki fason zmniejsza optycznie?

wrobelek0403

Cytat: zuzia w 21 Kwi 2008, 20:44:11
wrobelek0403,

zuzia, no chyba się tak skonczy, bo wesele w sobote, obleciałam dzis wszystkie (całe 2) sklepy z duzymi stanikami i nigdzie nie było odpinanych ramiaczek 70E/F :( Myslalam, ze na allegro dostane, a tu dupa :( jak na zlosc nic nie ma.

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 21 Kwi 2008, 20:53:20
Cytat: zuzia w 21 Kwi 2008, 20:44:11
wrobelek0403,

zuzia, no chyba się tak skonczy, bo wesele w sobote, obleciałam dzis wszystkie (całe 2) sklepy z duzymi stanikami i nigdzie nie było odpinanych ramiaczek 70E/F :( Myslalam, ze na allegro dostane, a tu dupa :( jak na zlosc nic nie ma.

zobacz na lobby:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77562065&a=78609235&s=3
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77562065&a=78545047

zuzia

Cytat: sonja w 21 Kwi 2008, 20:50:59
Zuzia 69 pod 91 w:) to będzie 65 F na dobry początek? A i jaki fason zmniejsza optycznie?

65 F, ale doradzalabym próbowanie (prędzej lub później) 60G.

a czemu chcesz optycznie zmniejszać?
zobaczysz - w dobrze dobranym staniku nie będziesz potrzebowala optycznego zmniejszenia.
są minimizery, ale to raczej doraźnie, do jakichś tam bluzek, ale nie są polecane na stale bo deformują biust.

sonja

Dzięki:) najpierw właśnie mam plan zamówić sobie 65F a potem 60G i poprobować większą ilość przy bytności w Warszawie, bo w Toruniu to bida z nędzą. I piwo rzecz jasna:) Ps w końcu zwalczyłam barierę psychologiczną przed rozmiarem z F/G na końcu:)

sonja

zuzia

Cytat: sonja w 21 Kwi 2008, 21:09:33
Dzięki:) najpierw właśnie mam plan zamówić sobie 65F a potem 60G i poprobować większą ilość przy bytności w Warszawie, bo w Toruniu to bida z nędzą. I piwo rzecz jasna:) Ps w końcu zwalczyłam barierę psychologiczną przed rozmiarem z F/G na końcu:)
bo jak ci przylożę!!! i mówię ci to jako posiadaczka 70G!

zuzia

sonja

Zuzia normalnie Cię wycałuję chyba za to zdanie:)) Mimo tego, że stanik mi się podoba:)

ze_nitka

Cytat: zuzia w 21 Kwi 2008, 20:14:00
Cytat: elizapj w 21 Kwi 2008, 20:11:09

wrzucilam i do pierwszego postu :)

do pierwszego postu też wrzucilam :)
Polałam i dziękuje :)

inkageo

Wiecie co, z tymi stanikami to można dostał fioła.. Właśnie odkryłam, że między moim rok noszonym i spranym stanikiem 75A, a nowiutkim dzisiaj odebranym panache 65C jest różnica w obwodzie o jakieś 4 cm, a nie 10... O co chodzi??
Na dodatek jak im się przyglądam to nie widzę różnicy w jakości wykonania.. Panache kosztował mnie 160 zł, a stary stanik 4 funty :) Ci sami chińczycy je chyba robili ;)
Imagine there is no hate

cumberland

odkryłam dzisiaj super sklep w Katowicach - mają freyę i fantasie ;) no i pomierzyłam sobie ile wlezie....
przy moich wymiarach (71/87) 65DD (orzeczone na strefie) o dziwo okazało się nie dla mnie (przynajmniej freya), miski za małe, a pod biustem luz
metodą prób i błędów doszłyśmy z super babeczką-sprzedawczynią do 60 E a jeden nawet i 60 F był dobry (sic!)

generalnie dwa wnioski mi się nasuwają:
1. co fason to inny rozmiar okazuje się tym najlepiej leżącym
2. nie dla każdego miękkie staniki niestety - wymiary wymiarami, ale każdy ma w końcu ciut inny kształt biustu, niektóre biusty w nawet rewelacyjne dobranym rozmiarze miękkiego stanika mogą wyglądać co najwyżej średnio...
w porównaniu rzecz jasna do dobrze dobranego rozmiaru stanika sztywnego ;)

Kasia

salsa

cumberland

ale ani ja ani zuzia nie powiedziałyśmy nigdy, ze orzeczony tu rozmiar bedzie na bank dobry i to jeszcze w kazdym modelu:)

pisałam wam, ze droga do rozmiaru właściwego jest długa
podawałąm tez moj przykład, ze tabelowo wypadam nieco inaczej niz w zyciu, na lobby dziewczyny wywróżyły mi rozmiar, który na szczescie mierzyłam w intimo4you przed kupnem, bo od razu sie dowiedziałam, ze kiszka :D

poza tym co model to inny krój, nawet czesto jest tak, ze dla jednej klientki genialny producent (np kształt misek) dla innej klientki jest ko0mpletnie nietrafiony;)

poza tym (i o tym tez pisałam) ważne ejst jak sie mierzycie, jak ciasno ( pod biustem najciasniej na wydechu az piszczy centymetr) a w biuście luźno
do tego wazne jest jak jest ciało zbudowane
jak jest tłuszczyk to mniejsze rozmiary pod biustem
jak gołe żebra, to sie z obwodem nie poszaleje

niestety, ale trzeba meirzyc mierzyc i mierzyc
ja np nie moge gossardów a firma ma wiele fanek
własnie zaryzykowałam panache salsa w rozmiarze 65 DD i sie okazuje ze powinien być 65 E, choc freya mam wiekszosc 65 D

także tak to juz jest z tymi stanikami, nawet w obrębie jednego producenta:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

no stanik stanikowi nierówny

ja sie ostatnio przekonałam na alles

nie wiem nawet czy on był za duży czy za mały

salsa

Kasia, on był po prostu nie na ciebie;)
jak nie odcięłaś metek to puszczaj na allegro;)

Kasia

salsa oddałam go z powrotem

nie odważyłabym sie go kimus wcisnąć ;)  lol lol lol lol lol lol lol

zuzia widziała to może zaświadczyć  lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol

Kasia

salsa

hmmm, no to ładnie , latasz po warszawie w samym staniku!
wstyd!