JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

sonja

No wlasnie nie wiem czy się zapnę. Ja potwornie popędliwa jestem i chciałabym wszystko od razu i tu i na raz:) I ta Arabella taka ładna, tyle, że nigdzie nie ma 65F

A to prawda że zaczyna się zapinać na najluźniejszą haftkę, a potem do najciasniejszej sie przechodzi w miare uzytkowania stanika? Tak gdzieś wyczytałam

Kasia

sonja tak to wychodzi bo:
- biust migruje
- stanik sie rozciąga :)

sonja

Kasia

sonja

hehe, ja już mówiłam, że mój do łydek wysyłam, ale cholera nie chce:)

salsa

Kasia
ehh
Kaśka............

ja tu o żadnej metodzie nie pisze
ja pisze o tym, ze z Zuzią od dłuższego czasu wbijamy rozne prawdy rpawdziwe (hehehe) o stanikach i widzę, że wreszcie zaczynanie mówić tym kodem:)
tekst o tym , ze miska to roznica miedzy obwodem w biuscie a pod  to znana prawda dla wtajemniczonych - czyli miska D czy E nie powoduje pytania-JEZU jakie WIELKIE! i nie uwaza, ze jak ktos nosi 65 E to ma jakąs super wielką miskę

chodzi mi o znajomość oznaczeń

ja tam na metody sie tu nie uzewnętrzniam

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sonja

Salsa wiesz jakie oczy zrobil moj J. jak sie dowiedzial ze z C na F/G chce przeskoczyc, najpierw, zaraz potem wyśmiał (uznałam, że znów wymyśliłam, że mam ogromny biust). Ale wytłumaczyłam i pojął - dzięki temu świetnie będzie znał rozmiar=będzie mógł kupować:)

Kasia

no i jeszcze trzeba uwzględnić że niektóre staniki mogę sie nie rozciągać

patrzcie na tą aukcję i na opis: http://allegro.pl/item349072357_la_senza_push_up_65dd_30dd.html

stanik niby 65
ale ...
bez rozciągnięcie ma on tylko 50cm a po rozciągnięciu tylko 68 więc
przy takim przypadku metoda zaniżania obwodu pod stanikiem może wziąć w łeb

no chyba że jest jakaś pomyłka w opisie tej aukcji

Kasia

sonja mój jak usłyszał że zamawiam 65 e to też się smiał i śmiał

no i jak przyszedł ten stanik 65e i go założyłam to śmiał się ze mnie jeszcze bardziej  lol lol lol lol
do tej pory se ze mnie smieje  lol lol lol lol lol lol lol
i dalej mysli że to 65e to sobie wymyśliłam ;)

salsa

sonja

jesli chodzi o schodzeniem z obowdem, to polega to na tym  ze w trakcie pracy nad biustem dobrym stanikiem jego kształt sie zmienia, zbiera sie on na swoje miejsce i dzieki temu masz go niejako wiecej tam gdzie powinnas miec a nie masz pod pachami:)

dlatego z czasem potrzeba ciasniejszego obwodu
oczywiscie jesli ktos jest bardzo koscisty to moze jednak z obwodem nie zejsc

jak masz nowy stanik to jesli zapniesz go na zasadzie "dopniesz" na najmniej ciasną haftkę, to ok, ale jak sie jzu zapinasz na srodkową to daj sobie spokoj
czas na mniejszy obwód i wieksza miskę

kolejna sprawa to ARABELKA
to ejst znany małomiseczkowiec
ja mierzyłam juz 65 D i DD i chyba kupie E albo 60 F normlanie, bo D była mała w misce(strasznie bułkowała) a DD dobra w miarę, ale musze przymierzyć jeszzcze E bo cos jaby było nie tak

Arabelka to piekny staniczek, jednak czesto ciezko z nim dojsc do właściwego romiaru.... ja bym wolała kupic tak, gdzie moze zwrocic
albo ewentualnie ryzyko i najwyżej sama wystawisz na aukcji
pojdzie CI na pewno:):)

sonja

A Salsa polecasz jakiś model szczególnie? bo ja na razie to ciemna masa jestem

wrobelek0403

Cytat: ze_nitka w 23 Kwi 2008, 00:05:53
Cytat: inkageo w 22 Kwi 2008, 19:33:11
Wiecie co, z tymi stanikami to można dostał fioła.. Właśnie odkryłam, że między moim rok noszonym i spranym stanikiem 75A, a nowiutkim dzisiaj odebranym panache 65C jest różnica w obwodzie o jakieś 4 cm, a nie 10... O co chodzi??
Na dodatek jak im się przyglądam to nie widzę różnicy w jakości wykonania.. Panache kosztował mnie 160 zł, a stary stanik 4 funty :) Ci sami chińczycy je chyba robili ;)
Ja się czasem zastanawiam czy to nie jest sztucznie wytworzona i zapełniona luka rynkowa. Też po przymiarkach mam wrażenie że 65 Freyi są luźniejsze niż 70 które mam.

cos w tym moze byc - babka w sklepie ze stanikami mowila mi, zeby uwazac na obwody 60 i 65 bo roznie z nimi bywa, czasem to pic na wode fotomontaz...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

sonja

ja polecam raczej miekkie staniczki, przynajmniej na początek
bo łatweij jest z takim osiągnąć i ukształtować swoj właściwy rozmiar i maja ta zaletę ze to nie stanik Ci "buduje" kształtu  biustu, ale biust jest w materiale i dzieki temu widać co sie tam w tym staniku dzieje
jak sie układa jak przylega
itp
tak na prawde mysle ze na początek zanim sie nauczysz i ustawisz swoj rozmiar nie powinas kupowac staników "pancerniejszych" sztywniejszych

polecam firmę freya bo to moja ulubiona

i tak np:
arabela ma mniejsze miski głownie chodzi o górę miski
eva jest za to wieksza nieco
mitzi ma nieco wyzej zabudowane miseczki, to balkonik ale za to bardzo ładnie modeluje i osobiscie bardzo lubie ten model (mam pomarańcz i miętę) http://www.allegro.pl/item350748928_freya_mitzy_rouge_28g_60g_nowa.html

pollyanna bardzo fajny model na początek
inez i zeta typowe jak na rozmiarówkę, bardzo sexi

poza tym mozesz tez spróbowac panache, ale tu juz z rozmiarami ejst od sasa do lasa
ja mam i 60 E i 60 DD i 65 D i 65 E
tu trzeba mierzyć

aha no i polska firma
http://www.melissa.com.pl/
ja mam od nich 65 D ale nosze tylko do swetry, bo wydałam mocniej zabudowany model
firma tak sobie przypadła mi do gustu bo staniki sa sztywniejsze a ja lubie raczej miekkie i pół przezroczyste
jednak Melissa ma wśród buściastcyh wielka rzeszę zwolenniczek:)

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 23 Kwi 2008, 20:39:13

cos w tym moze byc - babka w sklepie ze stanikami mowila mi, zeby uwazac na obwody 60 i 65 bo roznie z nimi bywa, czasem to pic na wode fotomontaz...

no jasne ze tak Ci mowiła, mnie tez tak mowia jak chodze po sklepach i sie pytam:):) i poponuja 75 B bo podobno taki mam na ich oko rozmiar-a ona przeciez pracuje w tym fachu juz 10, 15, 20 lat (do wyboru) i co ja jej tu gadam o tych 60-tkach:)

mierzyć mierzyc i mierzyć
no i niestety, ale w stanikach firma ma znaczenie.

sonja

Bardzo dziękuję za taki szczegółowy opis:) i jeszcze raz piwo:) Pora zadbac o biust poki jeszcze jest ladny:)

Kasia

ta melisa to jakiś marny wybór ma na tej stronie
chyba że ja nie widze :(

salsa

sonja na zdrowie! jak teraz sie nauczysz nosic dobre staniki to buscik nigdy nie klapnie i bedzie na swoim miejscu:)

wczraj przyszła moje panache salsa, biała i 65 dd okazało sie za małe w miskach i za luzne (od razu 2 haftka) w obwodzie....
o taki:

http://www.allegro.pl/item349019343_nowy_biustonosz_panache_superbra_salsa_65dd.html
moim zdaniem to 65 C lub małe D ale na pewno nie DD i to jest 65 ale dla tych ktore normalnie to  65 dopinają na siłę;);)

salsa

Kasiano oni czesto zmieniaja modele, to mała fabryczka, handel tylko w necie
tych modeli ktore mieli z rok temu juz nie ma (m.in mojego staniczka)
są na prawde świetnie odszyte, z b. dobrych materiałów
modelowo tak srednio mi pasują, bo są jak juz mowiłam sztywnowate:)
ja mam inną , starszą wersję tego:
http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/model.php?menu=Melissa0111

sa dwa działy modelowe z róznymi stanikami:
biustonosze
http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/bras.php
i nowości:
http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/new_products.php

stringi jakie kupiłam ze staniczkiem są genialne w noszeniu
http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/zdjecia/Melissa0262.jpg

z bliska: http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/zdjecia/Melissa0111A.jpg

no tylko tak jak mowie, trzeba lubić takie sztywne staniki , jak dla mnie troche za pancerne:)

wrobelek0403

Cytat: salsa w 23 Kwi 2008, 20:47:26

no jasne ze tak Ci mowiła, mnie tez tak mowia jak chodze po sklepach i sie pytam:):) i poponuja 75 B bo podobno taki mam na ich oko rozmiar-a ona przeciez pracuje w tym fachu juz 10, 15, 20 lat (do wyboru) i co ja jej tu gadam o tych 60-tkach:)

ale to był sklep dla biusciastych goraco polecany na  forum lobby :/ i zreszta jeden z dwoch jakie istnieją w poznaniu :(
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

wrobelek0403 ciezko mi sie wypowiadać za panią
może ona tam tylko pracuje??
ja odczuwam ogromną zmiane i roznice
szczególnie ejsli chodzi o ciasny obwód to doskonela wiem i czuje tą różnicę
z doświadczenia a nie wróżenia z fusów:):):)

inkageo

Dostałam maila z intimo4you, że moja polyanna już jest (miała być za trzy tygodnie), więc pewnie ze zwrotów, ale i tak się cieszę :) Czyli jeszcze w tym tygodniu będzie śmieszno i straszno ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: salsa w 23 Kwi 2008, 21:05:09
wrobelek0403 ciezko mi sie wypowiadać za panią
może ona tam tylko pracuje??
ja odczuwam ogromną zmiane i roznice
szczególnie ejsli chodzi o ciasny obwód to doskonela wiem i czuje tą różnicę
z doświadczenia a nie wróżenia z fusów:):):)

ja powoli zaczynam rozumiec o co chodzi.
70E inferno, jest idealny pod biustem - ledwo sie zapielam i czuje, ze trzyma. Zastanawiam się teraz, czy nie wypróbować miski F - tak z ciekawosci jaka jest róznica z E.
Z kolei 70F (65 nie robia) Dalii jest za duzy w obwodzie (zapinam sie na druga haftke, a to jest koronka, wiec sie zaraz rozciagnie).
mam jeszcze dwa 70E samanty (przy kupnie super), ale sie juz zupelnie rozciagnely, a ja dodatkowo schudłam :(

Chyba pora na nowe zakupy... Tylko, ze ja lubie sobie pomierzyc od razu kilka, porownac jak leza, w necie tak sie nie da :(

elizapj

a ja sie musze pochwalic, ze wlasnie dokonalam pierwszego zakupu pod wplywem tego watku i juz w nim siedze...i chce mi sie bluzka zciagac...bo taki ladny:)

70D zakupiony. a o proponowanym przez zuzie 70E, lub 65 FF, nikt tu nie slyszal. na dodatek mam wszedzie numeracje francuska, wiec 70 to tak naprawde 85, 75 to 90, etc...i wszytsko mi sie juz w glowie krecilo od czytania metek..

w kazdym razie, mam pelna szuflade 70A, 75A, 70B, 75B, nawet mam jedno 80B!!! haha moje nowiutkie 70D lezy jak ulal i jeszcze nigdy ta ladnie moj biust nie wygladal!:)))

ale bardzo serdecznie polecam poswiecenie calego popoludnia wyrwanego z zyciorysu na mierzenie..mierzylam z 50 stanikow...akurat wiekszosc z nich wlasnie nie byla 70D, bo pani twierdzila, ze firmy franc szyja na morfologie francuzek...i ze takich rozmiarow we francji nie potrzbuja..;)

poniewaz wiec 70E nie istnieje (wg tej pani) to 70D jest po prostu mega rzadko spotykane... pani stwierdzila ze 65 to mozna ewentulanie spotkac w sklepach dla dzieci, bo tylko male dziewczynki moga miec tak waska klatke piersiwa ...pani, kt to mowila, warzyla moze ze 40 kg i nie wiem czy miala 60 pod biustem ale juz nie chcialam jej tlumaczyc:) przez to 70D rzadkie, dawala mi cala mase innych opcji, ale w koncu sama przyznala ze ten wybrany lezy najlepiej:)

choc przyznam ze przy roznych opcjach pushupowych faktycznie C starczalo w zupelnosci:) no ale ja sobie wybralam taki piekny kroj w pelni pokrywajacy biust, bez zadnych gabek, tiulowy, cos a la lata 50 i jestem pod wrazeniem. leje zuzce i salsie za szerzenie wiedzy po 5 piw!

callja

Kasia, mona_liza
- kupiłam sobie Alles Birgitte. I myśle o dokupieniu jeszcze dwóch sztuk, dotychczasowe staniki pewnei pójdą się bujać wszystkie. Zaczynam się przyzwyczajać do "biuściastego" 65C, choć na razie czuję jeszcze lekki ucisk na obwodzie - ale przynajmniej nic nie podjeżdża :P

Kasiu, jeśli jesteś z Brygidki niezadowolona, a rozmiar się zgadza, mogę Cię od niej uwolnić ;) Akurat mnie "płaskomiskowość" tego fasonu odpowiada, bo dysponuję na torsie dwoma jajkami sadzonymi... ;D
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mary

Cytat: inkageo w 23 Kwi 2008, 21:18:29
Dostałam maila z intimo4you, że moja polyanna już jest (miała być za trzy tygodnie), więc pewnie ze zwrotów, ale i tak się cieszę :) Czyli jeszcze w tym tygodniu będzie śmieszno i straszno ;)

Inka, co tym razem namierzyłaś? Z polecanego przez Ciebie lupo jestem verry happy ;)