JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

piszecie ze jestem chuda a mam za duzo pod biustem-przeciez to nie zalezy wcale tak ardzo od tego czy sie jest chudym czy grubszym.Obwod klatki jest zdeterminowany przede wszystkim przez ustawienie klatki piersiowej,zeber itd.Nawet bardzo chuda dziewczyna moze miec duzo pod biustem jak ma szeroko rozstawione zebra-chodzi mi o kat.Czy ja sie myle w rozumowaniu?? mam pod biustem 78 w biuscie 89 wiec jaki ja mam do cholery jasnej miec stanik.Do tej pory kupowalam 70C
.Nie rozumiem jeszcze zdania salsy zebym kupila najpierw obwod 70 a pozniej zmieszcze sie w 65-to co schudne czy jak ??

mayagaramond

Cytat: maraxela w 19 Kwi 2008, 16:00:14
mam pod biustem 78 w biuscie 89 wiec jaki ja mam do cholery jasnej miec stanik.Do tej pory kupowalam 70C
.Nie rozumiem jeszcze zdania salsy zebym kupila najpierw obwod 70 a pozniej zmieszcze sie w 65-to co schudne czy jak ??

wg tabeli powinnas nosic 70D, jesli stanik jest rozciagliwy to 65E. Ja kupilam soebie 65E, bo 60. wydawaly mi sie za ciasne. Teraz ta 65 zapinam na ostatnia haftke a niedluga bede sie nim mogla okrecic ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: maraxela w 19 Kwi 2008, 16:00:14
Nie rozumiem jeszcze zdania salsy zebym kupila najpierw obwod 70 a pozniej zmieszcze sie w 65-to co schudne czy jak ??

Marax, jest tak, że zaczynasz od stanika "pośredniego" - biust się musi przyzwyczaić do zmiany i ulożyć odpowiednie. TO się nazywa migracją biustu.
A później dochodzisz do tego wlaściwego rozmiaru :)

marax

czyli co mam sobie kupic 70D tak?? i pozniej  mi sie jakos biust uksztaltuje tak?? bedzie ladniejszy ?????????????????? jupi jupi jupi jupi jupi

golinda

nie maraxela, chyba 65 D-E raczej spróbuj
70 D ma zazwyczaj dość dużą miseczkę

marax

ja do tej pory nosilam 70c wiec nei wiem czy sie w tym 70-D nie utopie przypadkiem

zuzia

Cytat: maraxela w 20 Kwi 2008, 10:46:37
ja do tej pory nosilam 70c wiec nei wiem czy sie w tym 70-D nie utopie przypadkiem

ale musisz wszystko, tzn. caly biust, umieścić w miseczkach. Wyciągnąć go spod pach, brzucha etc. Jak go będziesz masować to szybko się uloży.

marax

mam sobie cycki wyciagnac z brzucha?? haha ciezka sprawa moze byc powiem ci  lol lol lol lol

zuzia

Cytat: maraxela w 20 Kwi 2008, 11:19:04
mam sobie cycki wyciagnac z brzucha?? haha ciezka sprawa moze byc powiem ci  lol lol lol lol

oj zdziwilabyś się.

inkageo

Zapisałam się wczoraj do lobby, dziewczyny zabrały się za oświecenie mnie i przekonują żeby pierwszy stanik kupić miękki, nawet jak się nie przekonam i nie będę go nosić to podobno tylko za pomocą miękkiego stanika mogę ustalić swój właściwy rozmiar.
Imagine there is no hate

zuzia

w warszawskim avocado jest przepiękna różowa freya arabella 65D za 125 zł.
Cudo :)

mika

Zuziak gdzie jest ten sklep? może się wybiorę? to cały komplet tyle kosztuje?

zuzia

Cytat: mika9983 w 20 Kwi 2008, 11:35:23
Zuziak gdzie jest ten sklep? może się wybiorę? to cały komplet tyle kosztuje?

tylko staniczek. ale na arabelkę w sklepie to jest calkiem dobra cena. Oczywiście mojego rozmiaru nie ma :(
avocado jest na brackiej.

salsa

Zuzka, ostanio w twoim rozmiarze były arabelki na alegro:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

Cytat: salsa w 20 Kwi 2008, 12:05:30
Zuzka, ostanio w twoim rozmiarze były arabelki na alegro:)

no ja chce poczekać na nową kolekcję avocado.
Poza tym K. zaszalal i kupił mi przepiekny staniczek z majteczkami, ale jak przypadkiem znalazłam go na stronie i zobaczyłam cenę to mało nie umarłam na zawał serca.

salsa

Maraxela, błagam nie czytaj wybiórczo;)

wielokrotnie juz pisałam o tym, ze dobrym rozmiarem stanika mozesz ukształtowac sobie biust w taki sposob, iz bedzie on migrował na swoje miejsce
i wtedy rozmiar stanika sie zmieni
szczegolnie jesli masz bufki pod pachami, czy wałeczek pod biustem

jesli nosiłas rozmiar ktory wydawał ci sie ok, ale by za mały to rpzez lata wypchnełas sobie cycki poza miski
teraz trzeba je tam z powrotem wsadzic

ja bym na Twoim miejscu mierzyła staniczki i patrzyła jak to jest z wepchnietym biustem do misek

najlepeij sie nachylic rpzy zakładaniu stanika i wygarniac do srodka

jakos ciezko widze na poczatek u Ciebie to 65, masz 78 pod biustem i jednak lepsza na poczatek bedzie 70 w obwodzie, poniewaza musisz sie w tym zapiąc
ja sie kiedys nie mogałam zapiąc w 65-tkach a teraz zapinam bez problemu 60

rozumiesz?
biust zmienił swoj kształt, zebrałam go spod pach (choc jeszcze cos zostało;) )

to jednak troche trwa, no:)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Ja mam nową wiedzę, kluczową sprawą jest bardzo mocne skrócenie ramiączek, wtedy za duży stanik okazauje się jednak dobry :)
Imagine there is no hate

salsa

Inka, o skróceniu ramiączek pisałyśmy z Zuzią wielokrotnie:):):)

inkageo

A ja myślałam, że właśnie ich za bardzo nie skracać, bo wielokrotnie było powtarzane, że stanik ma się trzymać na obwodzie, nie na ramiączkach. A to ma być ciasny obwód plus ciasne ramiączka, jakoś tego nie zarejestrowałam.

Mam w koszyku 3 staniki za łączną kwotę 500 zł i chyba moje skąpstwo nie pozwoli wysłać tego zamówienia.. Szok cenowy i jeszcze 14 dni trzeba czekać...
Imagine there is no hate

salsa

no tak, bo jak sie biust trzyma na obwodzie a nie na ramiączkach to możesz jego umiejscowienie regulowac ramiączkami i mozesz sobie ustawić miski tam, gdzie ten biust mas i gdzie on byc powinien a nie ze biust na ramiączkach sie dynda, obwód jezdzi po plecach a piersi latają przy chodzeniu:)

zuzia

Cytat: inkageo w 20 Kwi 2008, 12:39:51
A ja myślałam, że właśnie ich za bardzo nie skracać, bo wielokrotnie było powtarzane, że stanik ma się trzymać na obwodzie, nie na ramiączkach. A to ma być ciasny obwód plus ciasne ramiączka, jakoś tego nie zarejestrowałam.

Mam w koszyku 3 staniki za łączną kwotę 500 zł i chyba moje skąpstwo nie pozwoli wysłać tego zamówienia.. Szok cenowy i jeszcze 14 dni trzeba czekać...

wszystko się zgadza. stanik ma się trzymać na obwodzie. ale ramiączka trzeba naciągnąć :)

gdzie zamawiasz?

inkageo

W intimo, ale ciągle rozważam zamówienie ;) W Karoline i Peach Field też coś jest, ale w intimo mam namierzone 3 modele do zmierzenia.
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: inkageo w 20 Kwi 2008, 13:12:13
W intimo, ale ciągle rozważam zamówienie ;) W Karoline i Peach Field też coś jest, ale w intimo mam namierzone 3 modele do zmierzenia.

a szukałaś gdzie indziej? może są gdzieś taniej?