JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

tym widokiem musiałam sie z kimś podzielić

moja mama i mój N cały dzień sie ze mnie śmiali  lol

salsa

a oto skutki zabawy z photoshopem:

(TO TA SAMA OSOBA-Marysia Góralczyk)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

callja

Od wczoraj przyzwyczajam się do pierwszego 65C w moim życiu - zaryzykowałam zakup "w ciemno" bardotki Alles na stronce wyprzedażowej. Wyjmowałam stanik z pudełeczka drżącymi rękami, i szok pierwszy - taaaaakie michy na moje nic?? Czym ja tę przestrzeń zapełnię  :'( Pozgarniałam i powpychałam w miskę co się dało według zaleceń naszych ekspertek, i o dziwo ogólnie jest ok. Stanik ma konstrukcję niemal pancerną, bardzo szeroki pas obwodu, trzy haftki zapięcia, dość "masywne" i wysoko zabudowane miski. Na razie obwód dość mocno mnie obciska, czuję ucisk fiszbinów, no ale trudno - wiem, że musze się przyzwyczaić. W każdym razie skończyło się ciągłe poprawianie podjeżdżającego stanika... i z przodu jakby mnie troszkę więcej :o

Na dziś dzień zastanawiam się nad zakupem jeszcze dwóch takich staniczków na zapas, bo wszystkie dotychczasowe 70 i 75A chyba wywalę w pieruny  ;) A że cena śmieszna (niecałe 20 zł za sztukę, a przesyłka sprawna i bezpieczna), więc co mi szkodzi?? Wreszcie mam stanik, co ubrany bez ramiączek pod koncertowy gorset nie grozi mi zjechaniem w okolice pępka ;D
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ze_nitka

Cytat: inkageo w 22 Kwi 2008, 19:33:11
Wiecie co, z tymi stanikami to można dostał fioła.. Właśnie odkryłam, że między moim rok noszonym i spranym stanikiem 75A, a nowiutkim dzisiaj odebranym panache 65C jest różnica w obwodzie o jakieś 4 cm, a nie 10... O co chodzi??
Na dodatek jak im się przyglądam to nie widzę różnicy w jakości wykonania.. Panache kosztował mnie 160 zł, a stary stanik 4 funty :) Ci sami chińczycy je chyba robili ;)
Ja się czasem zastanawiam czy to nie jest sztucznie wytworzona i zapełniona luka rynkowa. Też po przymiarkach mam wrażenie że 65 Freyi są luźniejsze niż 70 które mam.

Kasia

callja to chyba kupiłaś ten co u mnie wogóle sie nie sprawdził ;)

zuzia

Cytat: ze_nitka w 23 Kwi 2008, 00:05:53
Ja się czasem zastanawiam czy to nie jest sztucznie wytworzona i zapełniona luka rynkowa. Też po przymiarkach mam wrażenie że 65 Freyi są luźniejsze niż 70 które mam.

ze_nitka,
generalnie jest wolny wybór :) nie chcesz - nie nosisz.
z rozmiarami jest czasem tak, jak z rozmiarami ubrań. Ja generalnie noszę 40/42 ale ostatnio dostałam od brata sweterek rozmiar S i jest dobry a nawet luźnawy :D
Po drugie - jakie jest założenie stanika? podtrzymanie biustu. Jak może podtrzymywać ci biust coś co na dzień dobry jest za luźne? np. stanik 75 przy obwodzie 68? (to tak przykładowo). To tak jakbyś kupiła buty rozmiar 39 nosząc 37 bo to przecież ten sam but a można do środka napchać waty.
ale tak jak napisałam na początku - jest wolny wybór i nikt do niczego nie zmusza :)

ze_nitka

Cytat: zuzia w 23 Kwi 2008, 09:07:09
Cytat: ze_nitka w 23 Kwi 2008, 00:05:53

ze_nitka,
generalnie jest wolny wybór :) nie chcesz - nie nosisz.
z rozmiarami jest czasem tak, jak z rozmiarami ubrań. Ja generalnie noszę 40/42 ale ostatnio dostałam od brata sweterek rozmiar S i jest dobry a nawet luźnawy :D
Po drugie - jakie jest założenie stanika? podtrzymanie biustu. Jak może podtrzymywać ci biust coś co na dzień dobry jest za luźne? np. stanik 75 przy obwodzie 68? (to tak przykładowo). To tak jakbyś kupiła buty rozmiar 39 nosząc 37 bo to przecież ten sam but a można do środka napchać waty.
ale tak jak napisałam na początku - jest wolny wybór i nikt do niczego nie zmusza :)
Ja wiem Zuzia :) problem w tym że chcę nosić, ale wciąż mam za mało nabiustnych argumentów, że faktycznie Freya za 220 zł 65D jest lepsza od stanika z H&M za 40zł 70C ;) ale wbrew pozorom nie zrażam się .

cumberland

Cytat: salsa w 22 Kwi 2008, 20:22:21
cumberland

ale ani ja ani zuzia nie powiedziałyśmy nigdy, ze orzeczony tu rozmiar bedzie na bank dobry i to jeszcze w kazdym modelu:)
pisałam wam, ze droga do rozmiaru właściwego jest długa

eee no salsa ja nie w kontekście zażalenia to pisałam ;) tylko właśnie moich osobistych stanikowych odkryć na własnej skórze ;)

generalnie 75B poszło już dzięki Wam do lamusa,
a teraz jestem na drodze prawdy ;) hihi

sonja

Zuziak i Salsa mam jeszcze jedno pytanko, przed zakupami. Jest naiwne, bardzo, bardzo proszę się nie śmiać. Czy miseczka w 65F/60G jest większa niż w 75C? na chłopski rozum powiedziałabym, że tak, ale nie pytajcie jak do tego doszłam:)

bozena.dp

callja a który stanik alles kupiłaś? Brigitte czy Barbie? bo siostra chce sobie kupić ten drugi właśnie

mona_liza

callja, Kasia czy to ten stanik? Ja się nad nim zastanawiam i nie jestem przekonana...

Kasia

Kasia

mona_liza w tym staniku miski sa dość szerokie i płytkie
jak ma sie taki biust, powiedzmy ukierunkowany do przodu ??? , to nie wypełnia on miski po bokach i jest spłaszczony na górze

mona masz gg ?

mona_liza

Kasia, mój gg: 6336358
Dziś to już mnie raczej nie zastaniesz, bo zaraz wychodzę na impreze, ale jak coś to pisz, odpisze jak wrócę ;)

salsa

cumberland mierzyc mierzyc i mierzyć;)
praktyka czyni mistrza:)

salsa

Cytat: sonja w 23 Kwi 2008, 15:57:35
Zuziak i Salsa mam jeszcze jedno pytanko, przed zakupami. Jest naiwne, bardzo, bardzo proszę się nie śmiać. Czy miseczka w 65F/60G jest większa niż w 75C? na chłopski rozum powiedziałabym, że tak, ale nie pytajcie jak do tego doszłam:)

ja wiem jak do tego doszłas,:):)
przykładałas miske do miski:D
mam rację?
:-\

z tymi miskami to jest tak, ze kazda miskę mozna przeliczać w góre i w dół i z każdej w koncu zrobisz A
moze to być nawet 100 A :):):)

miska ma Ci zbierać wszystko spod pach z żeber a jak będziesz masowac to z brzucha te sie zmiesci
inny jest kształt tych misek i wielkość, nie da sie tak do końca przełożyć
teoretycznie tylko jest to ta sama miska, ale tylko teoretycznie-trzeba by na tych samych pomierzyć

jesli masz C to ono w każdym modelu będzie inne
poza tym jeśli stanik 65 F  ma zebrać więcej niz 75 C to siłą rzeczy te miski są inne

u mnie miski 60 E i 65 DD sa takie same;) mysle ze to zależy od modelu

sonja

Ja jeszcze nie mam stanika w moim nowym właściwym rozmiarze:) ale doszłam do tego tak:
jeśli ktoś jest wąski pod biustem, a w biuście ma powiedzmy te 90, to jasne ze ma wiecej piersi w piersi od kogoś kto ma pod biustem z 80 i rowniez 90 w biuście:) bo sam obwod w zebrach hehe ma wezszy wiec cos musi nadrabiac. Nie wiem czy nie zamoralam:) I tak sie zastanawiam czy jesli w 75C robią mi się "bułeczki" to czy 65F nie będzie za mały.

Kasia

sonja

W piatek ide przymierzać, z tym, że w Toruniu z tym krucho, jest chyba tylko jednen w miarę wyposażony sklep - stacjonarna kobieca.eu, a z tego co na stronie widziałam to mojego rozmiaru nie dostanę. Jak się nie uda, to po powrocie zamawiam ze dwa na próbę w internecie:)

sonja

zuzia

Cytat: sonja w 23 Kwi 2008, 19:47:08
I tak sie zastanawiam czy jesli w 75C robią mi się "bułeczki" to czy 65F nie będzie za mały.
robią ci się buleczki od:
1. za dużego obwodu
2. za malej miseczki.

salsa

sonja

upierdliwa jestem, ale w tym nowym powinno byc ok? Zuziu a jak sądzisz strzelić sobie od razu 60G oprócz  65F? bo zachwalana arabelle znalazlam w tym rozmiarze

zuzia

Cytat: sonja w 23 Kwi 2008, 20:04:19
upierdliwa jestem, ale w tym nowym powinno byc ok? Zuziu a jak sądzisz strzelić sobie od razu 60G oprócz  65F? bo zachwalana arabelle znalazlam w tym rozmiarze
spróbować możesz, ale zapniesz się? większość przechodzi stopniowo bo wbrew pozorom często nie jest to takie latwe jak się wydaje.
Salsa specjalizuje się w 60-tkach :)

Kasia

Cytat: salsa w 23 Kwi 2008, 20:03:26
Kasia, wreszcie widzę ze nasze nauki nie poszły w las!

ale ja juz dawno mówiłam o tej MOJEJ metodzie różnic obwodów

nawet dyskutowałyśmy ta Twoją metodę (chyba tabelka z bellisimy) i ta moją :)

i wtedy ta moja różnicowa Ci nie pasowała

a ja tak Ci wtedy próbowałam wytłumaczyć że to na to samo wychodzi  :'(
tak próbowałam ......  :'(
aż sie zamotałam strasznie wtedy :)

tą metodę różnic obwodów poznałam na Lobby :)