co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 24 Lis 2012, 16:39:42malutenka, i jak??? bo sie zastanawiam czy tez kupic Smiley
przegadana jest, przereklamowana i dupy nie urywa. Rozczarowałam się :(
Teraz czytam "Dziewczynkę z listy Schindlera" i beczę i przeżywam.

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 01 Gru 2012, 21:37:01przegadana jest, przereklamowana i dupy nie urywa. Rozczarowałam się

o, to szkoda.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

tak polecacie tę Chmielewską, że poprosiłam Mikołaja o egzemplarz Romansu wszech czasów :)

i nabyłam w antykwariacie Gateway Brama do Gwiazd F. Pohla - jedna z moich ulubionych

margareta

Ja nie polecam. Nudy. Kiedyś zaśmiewałam się czytając Lesia, i całe lata myślałam, że to jedna z moich książek wszech czasów, a całkiem niedawno próbowałam jeszcze raz i dupa, nie dało się czytać.

jusia

"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

tiliam

Czytam krwawą zemstę Chmielewskiej

Wielbię ją - Chmielewską znaczy się ;)

golinda

jo_miekka

Podejrzewam, że Chmielewska miała z tym mało wspólnego. Prędzej wydawca.

golinda

no to dla mnie to będzie "romans wszech czasów", bo to pierwszy i ostatni błąd ortograficzny jaki popełniłam w LO i zapamiętam go do końca życia :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: sputnik w 07 Gru 2012, 02:41:49płakałam ze 3 razy ze śmiechu
ja chyba wiecej ;) przy krokodylach z marchewka na tarce, przy ciotce i futrze, chyba dzisiaj przeczytam ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jusia

wczoraj dalismy tesciowej nowa Lackberg, dziś mi przyniosła już przeczytaną (fakt, ze gabaryt dużo mniejszy od poprzednich) :)
mam nadzieję, że tym sposobem szybko do mnie wróci nowa Giffin i Rowling :D

malutenka

"Naciągacze' Erica Garcii, dawno tak dobrze się nie bawiłam przy książce.

niewiemjaka

wrobelek0403

Dziewczyna w niebieskiej sukience - takie czytadło, myslałam, ze bedzie cos lepszego.

Teraz czytam atlas chmur i niektóre opowiadania lepsze, inne słabsze, ale ogólnie ok.  :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rubin04

"Dobra krew. W krainie reniferów, bogów i ludzi" Magdalena Skopek

Ksiazka wkurwia mnie od pierwszego akapitu bo.. autorka zrobiła to o czym ja zawsze marzyłam - pojechała i żyła przez 2 miesiace z pasterzami reniferów na Płw. Jamał.

Ja miałam plan jechać na miesiąc i planowałam Jakucję...
Tak czy inaczej ona pojechała, opisała, zrobiła piękne zdjecia i zazdrosć wychodzi mi uszami...

Polecam. Bardzo fajnei napisana, świetne zdjecia..
Przeczytałam w dwa wieczory, choć gdyby nei rozsądek (dzieci) przeczytałabym pewnie w jedną noc.

PS
..jeśli kiedyś marzyłyście o takim życiu, wyprawie to nie czytajcie bo bedzie bolało ;)

rubin04

Justynna, o Pałkeiwiczu wielu ma bardo kiepskie zdanie, ale ja się nie wypowiem bo tego nie czytałam.

Jestem za to fanką Jacka Hugo-Badera - no klasssa! Pokazuje bardzo prawdziwą Rosję.

Z piszących wiecej o Rosji jest jeszcze Mariusz Wilk, i o  ile pierwsze jego ksiązki przełknęłam to z każdą już coraz bardziej "odlatywał", a jak jeszcze napisał niemiło o Kapuścińskim to juz go skreśliłam na zawsze :D

Doda, jeden z moich przyjaciół z Syberii, z którym miałam taką jakąs "trochę inną" relację (tj. on był z kimś zwiazany wiec nic się nie wydarzyło poza godzinami spacerów nad Angarą) był z Jakucji.

M. mi mówi że za 10 lat mogę jechac, jak dzieci pojadą na obozy żeglarskie, judo czy inne :D

Justynna

Cytat: rubin04 w 28 Gru 2012, 11:26:27
Justynna, o Pałkeiwiczu wielu ma bardo kiepskie zdanie, ale ja się nie wypowiem bo tego nie czytałam.
A ja też się nie wypowiem, bo nie mam porównania ;D

Dodany tekst: 28 Gru 2012, 11:40:53

Jestem za to fanką Jacka Hugo-Badera - no klasssa! Pokazuje bardzo prawdziwą Rosję.
Już zapisuję!

Dodany tekst: 28 Gru 2012, 11:42:01

Z piszących wiecej o Rosji jest jeszcze Mariusz Wilk, i o  ile pierwsze jego ksiązki przełknęłam to z każdą już coraz bardziej "odlatywał", a jak jeszcze napisał niemiło o Kapuścińskim to juz go skreśliłam na zawsze :D
To dla mnie też już jest skreślony.

rubin04

Cytat: Justynna w 28 Gru 2012, 11:40:16Już zapisuję!
KONIECZNIE:
1. W rajskiej dolinie wśród zielska.

2. Biała gorączka

3. Dzienniki Kołymskie

Nie będziesz zawiedziona...

margareta

Z książek o Rosji podobały mi się jeszcze " Ruski ekstrem. Jak nauczyłem się kochać Moskwę" i "Przebiśniegi" A.D. Millera

jo_miekka

"Biała gorączka" jest super. Tylko troszkę przerażająca.

Ja nie czytam już nic. Obłożyłam się  gazetami. Na książkach już nie mogę się skupić..

bozena.dp

w temacie wąchania ksiązek- też lubię zapach książek, ale tych starych, takich bardzo starych, z "biblioteki babci" - uwielbiam ;)

a zaczynam teraz czytać "dom augusty"

Angie

Ja czytam Służące :D

A ile mam książek otrzymanych od Mikołaja ;D Bardzo mnie to cieszy :)

jusia

Ja postanowiłam nie kupować nowej książki dopóki nie przeczytam jednej z posiadanych, strasznie dużo ich mam i w zasadzie to szkoda mi kasy na nowe, chociaż oczy chcą jak jestem w księgarni:) Właśnie przeczytałam w szpitalu nową Lackberg...i mogę kupić kolejną pozycję;)