co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malutenka

Cytat: jusia w 04 Sty 2013, 15:54:38Ja postanowiłam nie kupować nowej książki dopóki nie przeczytam jednej z posiadanych,
jak ja bym chciała mieć zapas. Ja jeszcze dobrze od kasy z ksiązką nie odejdę, a już mam w niej nos :) Wiecznie mi brakuje, tak samo jak miejsca na półkach.

golinda

a ja czytam tą Chmielewską i idzie mi jak krew z nosa
nie, żeby nie podobała mi się, ale w ogóle ostatnio słabo mi się czyta
nie mam kiedy - albo jestem w domu i wolę kompa, albo latam po mieście, albo rodzina w domu

margareta

zuzia

a ja ostatnio nie mam kasy w budżecie na książki, buuuu

wrobelek0403

zuzia a nie masz gdzie w okolicy pracy/domu biblioteki?

ja kupiłam wczoraj to do pociagu.
http://www.empik.com/jak-pies-z-kotem-czyli-kobieta-i-mezczyzna-na-co-dzien-miller-katarzyna-brzezinski-milosz,p1056675758,ksiazka-p

ja przespałam całą droge, a P przeczytał całą ksiązke i bardzo mu sie podobała :mocking:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

ja mam duzo nowych ksiazek ale czytam apelację cywilną - szał :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mignon

ja nie mam czasu na czytanie ostatnio, nawet Zwierciadła sobie leżą

w wolnych chwilach czytam bajki Osieckiej, ambitnie :D

a kusi mnie to http://www.empik.com/trzeba-czasem-zazartowac-alfabet-ksiedza-bonieckiego-boniecki-adam-morelowska-karolina,prod61050016,ksiazka-p

salsa

Cytat: sputnik w 05 Sty 2013, 01:12:57
:)
Testuję :D

"Kapelusz cały w czereśniach" Oriany Fallaci, fantastyczna książka, intrygująca, ciekawa i taka ciepła, pomimo tego, że jak życie- smutna momentami. Ale zapamiętam na dlugo i w przyplywie gotówki kupię sobie, żeby mieć swoj egzemplarz :)
no to fajnie :) zatem bede czytac tylko kurde nie wiem kiedy...

wrobelek0403

Trafny wybór Rowling - swietny, wciągająca akcja, mistrzowskie studium bohaterow - ich mentalnosci i ułomnosci.

atmosfera troszke jak w Zonach ze Stepford, małe miasteczko i kazdy ma swoje tajemnice ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

jo_miekka

A ja już nic nie czytam od kilku tygodni.
Nie mogę się skupić i nie mogę utrzymać książki w dłoniach.

suegro

A ja czytam tylko branżowe rzeczy.
Już prawie nic nie czytam dla samej przyjemności czytania.

No, ale taki mam czas, odbiję sobie. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

tiliam

Cytat: wrobelek0403 w 06 Sty 2013, 20:39:24Trafny wybór Rowling - swietny, wciągająca akcja, mistrzowskie studium bohaterow - ich mentalnosci i ułomnosci.

atmosfera troszke jak w Zonach ze Stepford, małe miasteczko i kazdy ma swoje tajemnice

naprawdę?
ja nie mogę przebrnąć przez pierwszych 100 stron
strasznie mnie nudzi ta książka - niemalże od samego początku

Dodany tekst: 08 Sty 2013, 08:05:01

ja polecam islandzką serię kryminałów Yrsy Sigurdardóttir
pierwsza książka to Trzeci znak - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/34098/trzeci-znak
druga Weź moją duszę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/23075/wez-moja-dusze- świetnie napisana, wciąga od samego już prologu; mroczny klimat Islandii, tajemnica, duchy i ciarki

Justynna

Czytam, ale nie wiem czy przeczytam "Klarę" Izy Kuny. Książka nie wiadomo o czym, dużo piją, przeklinają i to chyba wszystko ;)

Dodany tekst: 08 Sty 2013, 09:18:30

Cytat: tiliam w 08 Sty 2013, 08:00:48
ja polecam islandzką serię kryminałów Yrsy Sigurdardóttir
pierwsza książka to Trzeci znak - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/34098/trzeci-znak
druga Weź moją duszę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/23075/wez-moja-dusze- świetnie napisana, wciąga od samego już prologu; mroczny klimat Islandii, tajemnica, duchy i ciarki
Brzmi bardzo interesująco.

wrobelek0403

Cytat: tiliam w 08 Sty 2013, 08:00:48naprawdę?
ja nie mogę przebrnąć przez pierwszych 100 stron
strasznie mnie nudzi ta książka - niemalże od samego początku

no co Ty??? :D no widac, kazdemu podoba sie co innego :)

goga

Cytat: Justynna w 08 Sty 2013, 09:17:55Czytam, ale nie wiem czy przeczytam "Klarę" Izy Kuny. Książka nie wiadomo o czym, dużo piją, przeklinają i to chyba wszystko

ja nie przebrnęłam....
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Justynna

Cytat: goga w 08 Sty 2013, 11:12:34
ja nie przebrnęłam....
Ja też nie wiem czy dam radę.
Spodziewałam się lekkiej książki w stylu Bridget Jones, a tu jakaś Masłowska wyszła ;)

magdarynka

Peter Hince Queen.Nieznana historia. Bez szalu, momentami lekko zabawne, ale chyba wiecej o ekipie technicznej niz o samym zespole.

ddu

przeczytałam z zapartym tchem Zycie prywatne elit artystycznych Drugiej Rzeczypospolitej

źle mi się zaczynało, ale potem ... świetne anegdoty, nie miałam pojęcia o większości anegdot, zaskoczył mnie nawet Witkacy ;), Rubinstein... niektóre postaci wypadają naprawdę przy nich blado

teraz męczę "za dużo szczęścia". dostałam na gwiazdkę, ale to chyba nie jest książka dla mnie

iksa_nl

Cytat: Justynna w 08 Sty 2013, 11:20:19Cytat: goga  Wczoraj o 11:12:34
ja nie przebrnęłam....

Ja też nie wiem czy dam radę.
Spodziewałam się lekkiej książki w stylu Bridget Jones, a tu jakaś Masłowska wyszła

Ja przebrnelam, ale jakos mam trudnosci w opisaniu swoich wrazen ;)

margareta

Cytat: ddu w 09 Sty 2013, 15:24:52teraz męczę "za dużo szczęścia". dostałam na gwiazdkę, ale to chyba nie jest książka dla mnie
Jeśli masz na myśli "Zbyt wiele szczęścia", to ja też męczyłam przez długi czas i w końcu oddałam niedoczytaną do biblioteki. Generalnie książka ma bardzo dobre recenzje http://lubimyczytac.pl/ksiazka/85245/zbyt-wiele-szczescia