co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jusia

Cytat: Kasia w 11 Sty 2013, 20:31:11
Jusia wszystkie piec tomów? Pamietam jak wypozyczalam, babka do mnie abym tylko jeden tom wzięła bo polegne i po co piec dźwigać.
Po sześciu dniach przytargalam jej te piec tomów, babka z uśmiechem ze wiedziała ze to sie tak skończy. Lekko sie zdziwila jak usłyszała ze jednak przeczytałam.
:) no ja już kiedyś to czytałam, ale zapomniałam...dużo mi się zapomina jeśli chodzi o lektury :) tym razem mam jakąś skróconą wersję tylko jeden  tom, coś jakby opracowanie...
kasia 6 dni 5 tomów !!!, to Cię musiało wciągnąć :D
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

Pierwszy czytałam dwa dni a kolejne po jednym na dzień. No wciagnelo. Całe dnie i noce czytałam, w szkole na lekcjach i na przerwach lol po szkole non stop.

Jak byłam dość mała to czytałam takie małe książeczki, kozeta i inne i babcia mi zawsze mówiła ze jak będę starsza to będę mogła sie dowiedzieć co dalej sie z tymi bohaterami działo, tylko będę musiała nedznikow przeczytać. No to przeczytałam :)

damka

Czas na czytanie czegoś innego niż kodeksu mam tylko w wannie. Tym sposobem przeczytałam Maslowska. I mnie się ta książka podobała :) Rowlling tez całkiem była przyjemna. Dostałam od koleżanki Greya. Musi poczekać do wiosny :)

nionczka

Cytat: damka w 12 Sty 2013, 21:17:39Tym sposobem przeczytałam Maslowska. I mnie się ta książka podobała
Ja chyba nie do konca ja zrozumialam, ale lubię jej styl

Dodany tekst: 13 Sty 2013, 20:32:19

Cytat: jo_miekka w 11 Sty 2013, 16:16:52
Jestem zaskoczona, bo dotąd słyszałam, że to bardzo mierna książka. Oczywiście słyszałam od osób, którym ufam w tej kwestii ;)
A Zadie bardzo lubię.

Ja nie wiem czy mierna. Nie zaczytuję się w wybitnej literaturze, ale wychowałam się na wielkich powieściach/opowieściach, z historią, bohaterami, jakąś tam akcją. Takie lubię i ta powieść zdecydowanie do takich należy. Dodatkowo fajnie się czyta, a język nie jest wcale prostacki jak to czasem bywa we współczesnej literaturze.

Dodany tekst: 13 Sty 2013, 20:34:28

Jeny, kocham Nędzników!

i właśnie sobie przypomniałam rok, w którym przestałam wychodzić na sylwestra, bo miałam ciekawsze zajęcie/ lekturę Germinalu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: nionczka w 13 Sty 2013, 20:28:30
Ja chyba nie do konca ja zrozumialam, ale lubię jej styl
A ja nie bardzo. Ciężko mi się czytało, nie wiem o co chodziło i już po nią nie sięgnę raczej.

nionczka

Cytat: Justynna w 13 Sty 2013, 20:35:27nie wiem o co chodziło
ja też nie wiem! Skusiłam się, bo przekonała mnie w jednym felietonie w Zwierciadle chyba no i tytuł.

Justynna

nionczka, przeczytałam tylko "Wojnę polsko-ruską pod flagą biało czerwoną" i już więcej nie chcę ;D

nionczka

Cytat: Justynna w 13 Sty 2013, 20:44:32
nionczka, przeczytałam tylko "Wojnę polsko-ruską pod flagą biało czerwoną" i już więcej nie chcę ;D
a ja tylko tę ostatnią. Wojna trochę mnie pociąga i kusi, ale z drugiej strony tematyka zniechęca.

golinda

dla mnie Masłowska to największa zagadka ostatnich czasów
zero stylu i talentu, dużo mięsa i nic więcej
ja byłam zdegustowana

golinda

Cytat: damka w 12 Sty 2013, 21:17:39Dostałam od koleżanki Greya.

ktoś czytał?
mam swoje zdanie, ale zanim się z nim odsłonię, chętnie poczytam innych :)

zwierzatko_mojej_mamy

ja znam zdanie kolegi jo, ktory pieknie na fejsie komentowal kolejne rozdzialy, myslalam, ze sie posikam ze smiechu, ogolnie rzecz biorac moje odczucie jest takie, ze by mi to tak przypadlo do gustu jak "samotnosc w sieci" ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Justynna

Cytat: golinda w 14 Sty 2013, 11:34:44
dla mnie Masłowska to największa zagadka ostatnich czasów
zero stylu i talentu, dużo mięsa i nic więcej
ja byłam zdegustowana
:beer:
Ja po przeczytaniu zaczęłam się zastanawiać, co jest ze mną nie tak, że nie potrafię zrozumieć i docenić ;D

Dodany tekst: 14 Sty 2013, 11:47:01

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Sty 2013, 11:41:01
ogolnie rzecz biorac moje odczucie jest takie, ze by mi to tak przypadlo do gustu jak "samotnosc w sieci" ;D
a to kolejna pozycja na nie, nie, nie :D

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Sty 2013, 11:41:01
ja znam zdanie kolegi jo, ktory pieknie na fejsie komentowal kolejne rozdzialy, myslalam, ze sie posikam ze smiechu, ogolnie rzecz biorac moje odczucie jest takie, ze by mi to tak przypadlo do gustu jak "samotnosc w sieci" ;D

o Greyu mówisz?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

Skończyłam Służące :)  Na początku nie mogłam się wciągnąć w czytanie, a potem oderwać :D

Greya tez mam, ale czeka na swoją kolej :)

damka

Moja koleżanka po trzecią część Greya czekała pod emipkem os samego rana :-) żałuje ale muszę do kwietnia poczekać. ..

jo_miekka

Cytat: nionczka w 13 Sty 2013, 20:28:30Ja nie wiem czy mierna. Nie zaczytuję się w wybitnej literaturze, ale wychowałam się na wielkich powieściach/opowieściach, z historią, bohaterami, jakąś tam akcją. Takie lubię i ta powieść zdecydowanie do takich należy. Dodatkowo fajnie się czyta, a język nie jest wcale prostacki jak to czasem bywa we współczesnej literaturze.

Ja wcale nie porównuję wybitna - mierna.
Przeciwnie.
Też lubię takie jak piszesz "powieści z mięsem".

magdarynka

to ja chodze do kiepskiej biblioteki, ostatnio mnie pani rozliczyla z 50 groszy :)

Justynna

Cytat: magdarynka w 14 Sty 2013, 13:55:41
to ja chodze do kiepskiej biblioteki, ostatnio mnie pani rozliczyla z 50 groszy :)
Ja mam do uregulowania 15 groszy ;D

magdarynka

Cytat: Justynna w 14 Sty 2013, 13:57:44
Ja mam do uregulowania 15 groszy ;D
powinnysmy przepisac sie tam gdzie su ;)

magdarynka

Cytat: Justynna w 14 Sty 2013, 14:11:14
magdarynka, eee tam, lepiej przepić taką kasę niż karę płacić :D
ale u niej anuluja ;D

malutenka

Cytat: golinda w 14 Sty 2013, 11:52:50ok, ktoś jeszcze?
starałam się, ale nie dałam rady. Nudny był przeokropnie.