co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

Cytat: ddu w 09 Sty 2013, 15:24:52przeczytałam z zapartym tchem Zycie prywatne elit artystycznych Drugiej Rzeczypospolitej

O, czytałam.
I jeszcze zaczęłam "Afery i skandale Drugiej Rzeczypospolitej", ale na razie nie skończyłam.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

Cytat: margareta w 09 Sty 2013, 15:50:24
Jeśli masz na myśli "Zbyt wiele szczęścia", to ja też męczyłam przez długi czas i w końcu oddałam niedoczytaną do biblioteki. Generalnie książka ma bardzo dobre recenzje http://lubimyczytac.pl/ksiazka/85245/zbyt-wiele-szczescia

tak, to! :beer:

Justynna

Zmęczyłam "Klarę", a teraz mam "Kobietę pułkownika" Daniela Katza i zapowiada się bardzo interesująco :)

malutenka

Czytam 'Autostopem przez galaktykę' jeszcze raz, nie kupuję nic nowego, bo czekam na Dahlqiusta i 'Przezroczystą fabrykę dusz'

iksa_nl

mama pożyczyła mi czubaszek, ale jakoś tak ją czytam bo czytam...

margareta

Kończę "Małą maturę" Majewskiego. Całkiem dobrze się czyta, a następne w kolejce są "Dzienniki kołymskie".

vobi

Cytat: zuzia w 04 Sty 2013, 21:17:33
a ja ostatnio nie mam kasy w budżecie na książki, buuuu

Zuzia, ja tez, wiec zapisalam sie kilka miesiecy temu do biblioteki :)
(Dzisiaj zapisalam tez Hanie :)

Justynna

vobi, ja jestem "klientką" dwóch bibliotek, a dla M. biorę książki na swoje konto, ale może też go zapiszę :)

malutenka

Nie mogę korzystać z bibliotek bo nie chce później oddać książek i zachowuję się jak Gollum.

malutenka

No bo one już u mnie mieszkają i stoją na półce i mi żal serce ściska, że muszą wrócić na zimną półkę w bibliotece kiedy im tak u mnie dobrze. Sssskarby moje. Prawda sssskarbie? Zostaniemy na zawsze razem?
(przygoda z bibliotekami skończyła się tak, że akurat była amnestia w wojewódzkiej i jak ktoś oddał ksiązki to mu anulowali karę pieniężną, jak mi pani policzyła, że za trzymanie zapłaciłabym 500pln to doszłam do wniosku, że już w te progi nie wrócę)
:D

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

nionczka

Cytat: wrobelek0403 w 06 Sty 2013, 20:39:24Trafny wybór Rowling - swietny, wciągająca akcja, mistrzowskie studium bohaterow - ich mentalnosci i ułomnosci.
ja też czytam i jestem zachywcona. podobne klimaty do zadie smith, moim zdaniem.

vobi

Cytat: malutenka w 11 Sty 2013, 10:19:58jak mi pani policzyła, że za trzymanie zapłaciłabym 500pln to doszłam do wniosku, że już w te progi nie wrócę)
faktycznie, to taniej wychodzi kupowac, nawet nowki ;)

suegro

Cytat: malutenka w 11 Sty 2013, 10:19:58jak mi pani policzyła, że za trzymanie zapłaciłabym 500pln to doszłam do wniosku, że już w te progi nie wrócę)

Ja w piątek oddawałam, wyszło mi 800 zł, pani z biblioteki kazała mi zwiewać. Więc zwiałam.  :rotfl:
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

jo_miekka

Cytat: nionczka w 11 Sty 2013, 11:38:38
ja też czytam i jestem zachywcona. podobne klimaty do zadie smith, moim zdaniem.

Jestem zaskoczona, bo dotąd słyszałam, że to bardzo mierna książka. Oczywiście słyszałam od osób, którym ufam w tej kwestii ;)
A Zadie bardzo lubię.

golinda

Cytat: jo_miekka w 11 Sty 2013, 16:16:52dotąd słyszałam, że to bardzo mierna książka.

co dla jednych mierne, dla innych może być interesujące ;)

wasza ukochana Chmielewska mnie z lekka zawiodła
co kto lubi :)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

no ale jeszcze nie skończyłam, może ostatecznie uznam, że super :)

jusia

ja wypożyczyłam Nędzników, muszę sobie przypomnieć przed filmem (jakoś tak mnie naszło, tylko czasu brak)
za to Fran regularnie chodzi do dziecięcej i wypożycza, i już udaje Mu się samemu wybrać dłuższą fabułę, bo wcześniej tylko obrazkowe książki wypożyczał
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

Jusia wszystkie piec tomów? Pamietam jak wypozyczalam, babka do mnie abym tylko jeden tom wzięła bo polegne i po co piec dźwigać.
Po sześciu dniach przytargalam jej te piec tomów, babka z uśmiechem ze wiedziała ze to sie tak skończy. Lekko sie zdziwila jak usłyszała ze jednak przeczytałam.

jo_miekka

Cytat: golinda w 11 Sty 2013, 17:29:43co dla jednych mierne, dla innych może być interesujące wink

No to też mówię,że były to opinie osób, na których gustach zwykle mogę polegać.
Whatever, raczej się za to i tak nie wezmę. W sensie za Rowling.