co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

cudowna sprawa, chcialabym to miec jeszcze nieprzeczytane ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Justynna

jestynka, z wciągających książek to polecam książki I. B. Singera, O. Pavela ("Śmierć pięknych saren",  "Jak tata przemierzał Afrykę") i takie "kobiece" M. Nurowskiej :)

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Lis 2012, 18:55:19
cudowna sprawa, chcialabym to miec jeszcze nieprzeczytane ;)

a kto ci dał? no kto?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Lis 2012, 18:57:31
Ty, ale juz wtedy mialam przeczytane ;)

No wiem, ale nie ma to jak własny kieszonkowy egzemplarz :D

golinda

Cytat: jestynka w 13 Lis 2012, 16:12:05czytałaś najnowszego Irvinga?

nie, najpierw muszę skończyć Równi bogom i Jak żyć i przetrwać w rodzinie. Dopiero potem kupię Irvinga!

nionczka

Cytat: bozena.dp w 11 Lis 2012, 23:38:16
właśnie skończyłam "służące", bardzo mi się podobała, teraz mam zamiar film obejrzeć ;)

dziś przywiozłam z naszej domowej biblioteczki (u rodziców) ksiązkę "kolekcjoner", a następnym razem przywiozę sobie Chmielewską ;) bo własnie nadrobiłam ostatnie 10 stron wątku i przypomniałyście mi o niej ;)
ja mam służące, ale po angielsku i małą trzcionką, więc mała motywacja. Kolekcjoner baaardzo mi się podobał przed laty, ale nie wiem czy o tym samym mówimy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lis 2012, 18:48:53
Romans wszechczasów pewnie :D :D

tak :)
fajna !

Dodany tekst: 14 Lis 2012, 16:36:26

Cytat: Justynna w 13 Lis 2012, 18:55:19
jestynka, z wciągających książek to polecam książki I. B. Singera, O. Pavela ("Śmierć pięknych saren",  "Jak tata przemierzał Afrykę") i takie "kobiece" M. Nurowskiej :)

zobaczę co w bibliotece mają, dzięki :)

mignon

ja teraz czytam "Amerykańskiego derwisza", a później może się za "Śmierć pięknych saren" wezmę. Coś mi ten tytuł mówi, czy to możliwe, żebym w natłoku polonistycznych lektur to przeczytała na jakimś fakultecie i o tym zapomniała?  :hmm:

Justynna

Cytat: mignon w 14 Lis 2012, 20:23:41
a później może się za "Śmierć pięknych saren" wezmę. Coś mi ten tytuł mówi, czy to możliwe, żebym w natłoku polonistycznych lektur to przeczytała na jakimś fakultecie i o tym zapomniała?  :hmm:
Przeczytaj koniecznie! To jedna z moich ulubionych książek :)

mignon

Cytat: Justynna w 14 Lis 2012, 20:27:18
Przeczytaj koniecznie! To jedna z moich ulubionych książek :)

no przeczytam, po tych wszystkich zachwytach tutaj muszę :), tylko się okazało, że nie ma w bibliotece, z której mi M. zawsze książki wypożyczał; muszę poszukać na Allegro

jusia

"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

malutenka

Cytat: salsa w 12 Lis 2012, 21:32:21"ja diablica"
jeżeli to jest to o czym myślę, to słuchałam audiobooka i bardzo źle...
Zaczynam czytać 'Atlas chmur', bo film niedługo i zwiastun mi się podobał, a bez książki uprzednio przeczytanej na film nie pójdę. Takie zboczenie :)

salsa

Cytat: malutenka w 14 Lis 2012, 22:06:57Cytat: salsa  Listopad 12, 2012, 09:32:21
"ja diablica"
jeżeli to jest to o czym myślę, to słuchałam audiobooka i bardzo źle...
to jest to

http://merlin.pl/Ja-diablica_Katarzyna-Berenika-Miszczuk/browse/product/1,806816.html?place=suggest

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

malutenka

Cytat: salsa w 14 Lis 2012, 22:12:31to jest to
o bogowie to ja wiem co to jest, później jest drugi tom "Ja anielica" który też przesłuchałam, to jest straaaszne, straszniejsze od zmierzchu i pamiętników wampirów, bohaterka jest tak infantylna, że miałam ochotę przez cały czas kopnąć ją w dupę :rotfl: :rotfl:
Ale obśmiałam się z całokształtu niesamowicie.

salsa

mnie tokolezanka pozyczyła jako super ksiązkę ze to bardzo zabawne jest, z humorem ;) no nie wiem jeszcze nie zaczełam :)

malutenka

Cytat: salsa w 14 Lis 2012, 22:44:38ze to bardzo zabawne jest, z humorem
Zabawne trochę. Z zalet tyle, że w papierowej wersji to pochłoniesz w jeden dłuższy wieczór. A jak będziesz miała ochotę to służę audiobookiem drugiego tomu.

salsa

Cytat: malutenka w 14 Lis 2012, 22:47:35

Zabawne trochę. Z zalet tyle, że w papierowej wersji to pochłoniesz w jeden dłuższy wieczór. A jak będziesz miała ochotę to służę audiobookiem drugiego tomu.

zobaczymy czy mi sie spodoba bo teraz jak napisałas ze głupie to hmmm odechciało mi sie czytac ale przeczytam :D

az wstyd sie przyznac ale ja nie słuchałam nic na audiobooku
jakos nie moge sobie wyobrazić ze ksiazki nie czytam tylko słucham... mysle ze szybko bym zapominała bez patrzenia na litery

ale w sumie czemu nie - trzeba wypróbować :D

malutenka

Głupie nie znaczy złe :D No takie czytadło - romansidło z fantastyką wplecioną, coś w podobie zmierzchów i innych. Przez większość czasu macają się przez szybkę zamiast porządnego seksu :D
Audiobooki lubię bardzo, ale muszą być przez kogoś fajnego przeczytane, jak lubiłaś słuchowiska radiowe to może by Ci się spodobało. To nie jest książka papierowa na pewno. Ja tego słucham na przykład jak sprzątam w domu, tuptam sobie do pracy, wszędzie tam, gdzie by mi ksiązka pasowała, a odwracanie kartek może stanowić problem. I do zasypiania jest super, jak zostaję na noc sama, to puszczam sobie na słuchawkach tak cichutko i mnie ten szemrzący głosik tak lula pięknie :)

salsa

malutenka o wąłsnie, ja myślę, ze to by mnie szybko uśpiło
słuchowisk nie lubiłam, bo były krotkie raz usiłowałam czegos słuchac ale to były tak krótkie odcinki ze olałam temat :D
ale trzeba by spróbować, w koncu cały swiat tego używa a ja jak stary piernik - książkę uznaje tylko w formie papierowej :D

calla

Cytat: salsa w 14 Lis 2012, 23:41:16
książkę uznaje tylko w formie papierowej :D

to tak jak ja!
Tak samo jak nie lubie czytac artykulow na monitorze. Zawsze drukuje...
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

goga

jest czwarta część "Cukierni pod Amorem"

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 19:36:45

i audiobooki to nie dla mnie... nienawidzę ! jak mi ktoś coś czyta, chocby to była Krystyna Czubówna

i mam takie zboczenie, że nową książkę chowam, żeby mi nikt broń boże przede mną jej nie przegladał - nie mówiąc o czytaniu ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

sonja

Cytat: goga w 15 Lis 2012, 19:33:42i mam takie zboczenie, że nową książkę chowam, żeby mi nikt broń boże przede mną jej nie przegladał - nie mówiąc o czytaniu wink

ja mam takie zboczenie, że nie wypożyczam książek z biblioteki, bo mnie brzydzą ;D
przez całe studia kupowałam wszystkie podręczniki/książki, wypożyczałam jak już naprawdę MUSIAŁAM
uwielbiam nowe książki :)