sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

ishka82

calla, bardzo fajna kiecka i taka nie nadęta :) Moim zdaniem z odpowiednimi dodatkami będzie pięknie :thumbup:

jo_miekka

Kiecka jak najbardziej ok i nada się także na inne okazje! :thumbup:

mayagaramond

Cytat: doda w 07 Kwi 2009, 14:01:41
co do butów to po prostu załóż czarne szpilki, klasyczne, albo peep toe, wszystko będzie pasowało.

czy moge zaprzeczyc?

Szpilki nie beda dobre, najbardziej pasowalyby mi takie sandaly jak na drugiej focie, ktora wkleilam. I do tego duza kopertowka w ktoryms z kolorow sukienki.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 07 Kwi 2009, 15:09:07
czy moge zaprzeczyc?

Szpilki nie beda dobre, najbardziej pasowalyby mi takie sandaly jak na drugiej focie, ktora wkleilam. I do tego duza kopertowka w ktoryms z kolorow sukienki.

no a co to jest jak nie szpilki?!? :)
swoją drogą takie sandały to jak ktoś ma naprawdę długie nogi, bo skracają
ja nie mówię, że calla nie ma, bo nie widziałam, ale trzeba się zastanowić

dałabym jakieś delikatne sandałki na szpilce albo mocniej wycięte peep toe

zwierzatko_mojej_mamy

to moze jednak te spodnie - problem gory buta padnie lol lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: golinda w 07 Kwi 2009, 15:35:05
no a co to jest jak nie szpilki?!? :)
swoją drogą takie sandały to jak ktoś ma naprawdę długie nogi, bo skracają
ja nie mówię, że calla nie ma, bo nie widziałam, ale trzeba się zastanowić

dałabym jakieś delikatne sandałki na szpilce albo mocniej wycięte peep toe

to sa sandaly, slyszac haslo szpilka widze takie buty:

i one choc piekne kolor do tej kiecki nie pasuja.

UWAGA - niebieskie szpilki od s.Rossi wklejony tylko jako "jaka szpilka jest, kazdy widzi ;) ), do tej sukienki NIE PASUJA ;) Musze to napisac, inaczej zniszcze sobie opinie, ze nie umiem butow dobierac ;) lol lol

Sandaly tak, ale nie za delikatne. Raczej cos takiego jak te czarne:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

ja bym takie tutaj widziała np.:

a szpilki to dla mnie po prostu wysokie buty na szpilkach

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

calla

Myslalam o butach peep toe, tak jak golinda pisala, tylko ze mnie sie nie za bardzo takie buty podobaja. No chyba, ze mnie jakies chwyca mocno za serce ;-)
Te niebieskie szpilki, co wkleila maya, sa piekne (kolor oczywiscie to zmiany), ale czy nie bedzie mi w nich za cieplo?? I czy pasuja takie buty na gole nogi?

Dodany tekst: 07 Kwi 2009, 15:58:52

zwierzatko_mojej_mamy niestety do tej sukienki spodnie nie pasuja :-)
No chyba, ze getry ;-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

golinda

Cytat: calla w 07 Kwi 2009, 15:57:40
Myslalam o butach peep toe, tak jak golinda pisala, tylko ze mnie sie nie za bardzo takie buty podobaja. No chyba, ze mnie jakies chwyca mocno za serce ;-)
Te niebieskie szpilki, co wkleila maya, sa piekne (kolor oczywiscie to zmiany), ale czy nie bedzie mi w nich za cieplo?? I czy pasuja takie buty na gole nogi?

Dodany tekst: 07 Kwi 2009, 14:58:52

zwierzatko_mojej_mamy niestety do tej sukienki spodnie nie pasuja :-)
No chyba, ze getry ;-)

IMHO w ogóle takie buty nie pasują do tej sukienki
pomijam już fakt, że ja takowych nie lubię, ale mimo wszystko - letnia sukienka+zakryte buty=nic pięknego

mayagaramond

Cytat: calla w 07 Kwi 2009, 15:57:40

te niebieskie szpilki nie pasuja, wkleilam tylko po to, zeby pokazac co widze slyszac szpilka. Sa piekne (sergio rossi), ale nie pasuja.

Te sandaly ktore wkleila golinda albo ja, (bo sierota dwa razy to samo wkleila) by pasowaly.

Dodany tekst: 07 Kwi 2009, 16:12:37

Cytat: golinda w 07 Kwi 2009, 15:59:52
IMHO w ogóle takie buty nie pasują do tej sukienki
pomijam już fakt, że ja takowych nie lubię, ale mimo wszystko - letnia sukienka+zakryte buty=nic pięknego
bo dwa razy to samo wkleilam, tez moim zdaniem nie pasuja. :)

szelma

Te sandały, które maya wkleiła, są super  :thumbup: :). Coś takiego albo jakieś peep toe'y. Takie szpilki to nie  :thumbdown:.

mayagaramond

Cytat: szelma w 07 Kwi 2009, 16:25:13
Takie szpilki to nie  :thumbdown:.

powtarzam: niebieskie szpilki tylko ilustracja szpilki, do sukienki NIE PASUJA ;)

calla

Dzieki dziewczyny. Zatem rozpoczynam szukanie butow :-)
Jak cos znajde, postaram sie zrobic fotki przed zakupem i moze jeszcze wtedy mi doradzicie :-)

szelma

maya, no wiem, wiem, że tylko ilustracja. Fajny kolor mają, swoją drogą :).

bozena.dp

calla fajna sukienka  :thumbup:

kurde, a ja mam pierwsze wesele juz 20 maja a kiecki i pomysłu na nią brak  :crying:
wiem tylko, że nie chce żadnej strojnej i balowej, raczej coś co jeszcze nie raz wykorzystam, założe na inną okazję...

calla

bozena.dp wlasnie mialam sie Ciebie zapytac jak ida poszukiwania, czy juz cos znalazlas :-)

bozena.dp

calla daj spokój, nic nie znalzałam i jak tak dalej pójdzie to czarno to widze  :crying:

calla

Pewnie wpadnie Ci cos w rece w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak i mnie :-)
U mnie sie teraz zacznie z butami. Az sie boje...Nie lubie chodzic i szukac  :foch:

bozena.dp

Cytat: calla w 07 Kwi 2009, 20:36:47
Pewnie wpadnie Ci cos w rece w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak i mnie :-)
U mnie sie teraz zacznie z butami. Az sie boje...Nie lubie chodzic i szukac  :foch:

mam tak samo...

bozena.dp

no i wpadała mi sama w ręce ;)
już wczoraj pokazywałam, ale tutaj może nie zginie, tym bardziej, że jeszcze dodatki musze dobrać i was trochę pomolestuje  ;D :P

Dodany tekst: czw 23 kwi 2009 18:37:13 GMT-1

co do bolerka, to może coś takiego? tylko to takie sweterki

http://www.allegro.pl/item607543710_mkm_hit_najmodniejsze_bolerko_kimono_m.html szare, w kolorze wzorka na sukience

lub takie - jest też czerwone ;) ale nie wiem czy to nie jest za grube/ciężkie :hmm:
http://www.allegro.pl/item618958606_tmc_super_bolerko_zapinane_hit_sweterek_bolerka.html

czy szukać raczej "typowego" bolerka, krótkiego żakieciku, co myślice??

Dodany tekst: czw 23 kwi 2009 19:42:45 GMT-1

calla mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko, ze podpiełam się pod twój wątek   :knuje:

justynaaaa2

bozena.dp sweterki fajne, ale do założenia na co dzień ;) ja bym raczej szukała czegoś z materiału a nie dzianiny ;) mam wrażenie, że tego typu sweterki są za "ciężkie" do tej sukienki  :hmm:

calla

bozena.dp no nie wiem, nie wiem czy mam sie obrazic czy nie ;-)

Twoje wesele jest blizsze od mojego, wiec zasmiecaj moj watek do woli :-)
Ja bede pozniej meczyc dziewczyny ;-)

A co do tych sweterkow, to moim zdaniem one nie pasuja do tej sukienki. Poszukaj czegosc delikatniejszego/lzejszego.

Dodany tekst: 23 Kwi 2009, 20:52:19

Cytat: bozena.dp w 23 Kwi 2009, 20:50:03
to może cos w tym stylu?
http://www.allegro.pl/item614653324_nowy_kapitalny_modny_trapezowy_zakiecik_l.html

O, juz lepiej :-)