wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

ddu

Cytat: golinda w 19 Mar 2014, 16:03:04

poza tym, że brzydka

:P

a ty z czym chodzisz do lasu z wózkiem?

zwierzatko_mojej_mamy

moja propozycja uszycia zostala zignorowana, ide sie zamknac w sobie lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: ddu w 19 Mar 2014, 16:07:58
:P

a ty z czym chodzisz do lasu z wózkiem?

zwykle z dziećmi :D

ale w sumie to nie rozumiem pytania. po co mi w przykładowym lesie taka wielka torba? wózek zwykle ma jakiś kosz/przegródki, torbę w komplecie (np. quinny ma na dole torbę, pod nóżkami dziecka, easy walker ma kieszonki za siedziskami, baby jogger ma kosz pod siedziskami)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 19 Mar 2014, 16:13:20ale w sumie to nie rozumiem pytania. po co mi w przykładowym lesie taka wielka torba? wózek zwykle ma jakiś kosz/przegródki, torbę w komplecie (np. quinny ma na dole torbę, pod nóżkami dziecka, easy walker ma kieszonki za siedziskami, baby jogger ma kosz pod siedziskami)
no wiesz, zwykle do lasu jedzie sie autem, do auta skladasz wozek, w kieszonki jak napchasz butli, pieluch i innych dzieciowych smieci to mozesz nie zlozyc wozka, albo wszystko Ci wyleci przy skladaniu ;)
w przykladowym lesie ja mialam zwykle wielka torbe, byla to zwykle torba typu "l'oreal casting cream", ktora posiadam za darmo z jakiejs dziwnej promocji, albo zwykla torba plocienna na zakupy wielka z geecona lub tez moja niebieska torba adidasa, lat 20, z ktora chodzilam na basen w liceum ;) wjebywalam tam wszystko z gorka, a potem wysypywalam w przykladowym lesie na podloze ;)

www.annawilk.pl

ddu

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Mar 2014, 16:12:36
moja propozycja uszycia zostala zignorowana, ide sie zamknac w sobie lol lol

idź, idź, zamij się swoją robotą
jakiś czas temu coś mi już obiecałaś uszyć, to było tak dawno, że nawet nie pamiętam, co :P

Dodany tekst: 19 Mar 2014, 16:23:39

no mój wózek ma taką niby torbę na dole
można tam włożyć pieluchy, ale wyciąganie jest bardzo niewygodne
zdarzyło mi się też czasem coś zgubić, kiedy torba zahaczyła o korzeń czy inny krawężnik

a zwykle nosiłam ze sobą
pieluchy, chustki, ciuchy na przebranie, potem butelkę/bidon, coś do jedzenia
a czasem jeszcze chciałabym wrzucić tam klucze czy telefon

Dodany tekst: 19 Mar 2014, 16:25:03

fasolka1980
tam są ładne takie za około 1000 ;)

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Mar 2014, 16:20:20no wiesz, zwykle do lasu jedzie sie autem

aaa, to ja mam las na pieszo. mimo wszystko nie widzę różnicy ;)

mobka

Przy dwójce dzieci nie posiadała dedykowanej torby do wózka. Butelkę (o ile musiałam) pieluche, chusteczki wrzucałem do swojej. I tetre jeszcze. Wieszalam na rączce, w bbo zsuwala się do hamulca z jednej strony, z drugiej mocniej, wiec zdarzało mi się zwalniać zaczep od chowania rączki.
Ddu, po co ci śpiworek? I to do spacerówki i do fotelika?

salsa

nam sie torba dzieciowa do wózka przydała - ja mam torbę Joolza - kupiłam razem z wózkiem
wieszałam ją za haczyki po bokach rączki wózka - torba ma takie regulowane wieszaczki

szczególnie na dłuższe spacery i wypady była bardzo przydatna- miałam tam cały majdan dla dziecka-pieluchy, krem jakiś ciuch na przebranie, pieluchę tetrową , czasem kocyk, czapkę itp
a nierzadko jakies moje rzeczy
do tego kosza na dole raz ze nie chciałoby mi się schylać a dwa, ze tam jak cos to woziłam folię przeciwdeszczową, chustę, zakupy, albo nasze rzeczy na wycieczkę - w zależnosci od potrzeby i sytuacji ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

Cytat: mobka w 19 Mar 2014, 17:16:34Ddu, po co ci śpiworek? I to do spacerówki i do fotelika?

nie, no do spacerówki na pewno jeszcze nie,
kombinezon do gondoli mam i to takie nakrycie na wózek, spoko

chcę do fotelika. miałam pożyczony, super to było, bo wrzucałam dziecko średnio ubrane do tego śpiworka, do fotelika, schodziłam do samochodu, jak się samochód nagrzał, odpinałam śpiworek - dziecko ciepłe, ale nie ugotowane, a ja nie musiałam kombinować za wiele

Dodany tekst: 19 Mar 2014, 17:51:15

z torbą dokładnie mam jak salsa, próbowałam to wytłumaczyć wyżej
no nie zmieściłabym się do swojej zwykłej torby, choć mam sporą

ja często wiosną, latem wychodziłam na cały dzień, jakieś kino, spacer, spotkania...

salsa

Cytat: ddu w 19 Mar 2014, 17:50:02ja często wiosną, latem wychodziłam na cały dzień, jakieś kino, spacer, spotkania...
u mnie było dokładnie tak samo , zreszta teraz tez targam z niej żarcie dla A. itp
jak sie w sumie wychodzi z domu na większą cześc dnia to trzeba się przygotować na rózne sytuacje

ddu

zwłaszcza, kiedy nie można "byle czym" nakarmić dziecka, bo na jabłka uczulone, na gluten też...

feeling.good

My do tej pory używamy torby. Zawsze jest wyposażona w niezbędnik wyjściowy: pieluchy, chusteczki, biszkopty, jakies ubrania na zmianę. Przed wyjściem dorzucamy picie, ew. coś więcej do jedzenia. Często nie ma nas w domu poł dnia albo i dłużej, więc tak jest wygodnie

justynaaaa2

no ja w sumie bez tej torby nie bardzo sobie wyobrażam ;D
jak idę z wózkiem to nie biorę swojej torebki, ew. taką malutką przez ramię, więc nic dzieciowego mi się tam nie zmieści, wtedy wrzucam wszystko do torby wózkowej, ale jak jedziemy gdzieś bez wózka to wtedy biorę tą torbę pieluchową na mleko, pieluchy, chustki, przewijak, flanelę, zabawki,
jak idę sama to wtedy wrzucam tam też swoje rzeczy, bo ciężko mi z 2 torbami się tarabanić i A. na ręku  :crazy:
poza tym nie lubię w swojej torebce mieć dzieciowych rzeczy ;)

salsa

ja w zasadzie nie biore tej torby tylko jak ide z A. do złoba bo nawet jak po złobku z nim spaceruje to raczej po osiedlu i w razie wojny mogę wrocić do domu - ale tak to zawsze ją mam :) I włąsnie - teraz doszły jeszcze jakies zabawki, sliniak, chusteczki papierowe, mała butelka mineralnej + nierzadko w boczne kieszenie wypcham jeszcze moj kubek termiczny z kawą :P

niewiemjaka

Ja z W nie używałam tej torby specjalnej, mialam taka do wózka, leży do tej pory..
nie wiem jak teraz będzie, zobaczymy, wyjdzie w praniu :)

Norka

No to wróciliśmy z zakupów... z niebieską Solą City Mamas&Papas ;D Mam wrażenie, że dobrze rozpoznali rynek, bo są tam co lepsze rozwiązania z paru wózków (np.budka z bugaboo, tylko materiał lepszy; torby do wózków podobne do SkipHop, podnóżek jak w Citi Mini ;)). Zrobiliśmy już próbę w terenie - daje radę (pompowane tylne koła) a waży tylko 10 kg. Wciąganie po schodach ujdzie, dużo lżej niż x-lander, gorzej niż cameleon. Wózek raczej dla niskiej osoby, bo rączka ma mały zakres wyciągania, istnieje niebezpieczeństwo podkopywania kosza. Kosz płytki, na 15 l, ale dla mnie wystarczający. Podbija się średnio, ale środek ciężkości ma tak dobrany, że na rączce można wieszać zakupy. Są fajne dodatkowe akcesoria, których cena nie powala, np. adapter do Maxi Cosi 59 zł, śpiwór zimowy 239 zł. Można dokupić gondolę (raczej mała). Z Citi Mini wygrał tym, że dziecko może jechać przodem do rodzica a to teraz dla nas ważne. No i ma siedzenie kubełkowe, które moje dziecko preferuje. Wszystko za oszałamiającą kwotę 1400 zł (dostaliśmy zniżkę w sklepie stacjonarnym). A zaczęło się od tego, że nie mięli Bee na stanie :rotfl:

mobka

Sola city, czy Sola 2? Wyglądają fajnie.

Norka

Sola City. Odwlekliśmy zakup lekkiej spacerówki o max.1,5 roku ;)
Przy okazji 2 pary wypytały mnie o nosidło tuli, bo wzięliśmy dziecko do przymiarki :rotfl:

marax

http://allegro.pl/bugaboo-adaptery-maxi-cosi-i3923850093.html
http://allegro.pl/adaptery-do-maxi-cosi-bugaboo-bee-stary-model-i3983030460.html
który to ma być ten adapter do bugaboo cameleon  ?- fotelik pożyczę o koleżanki maxi cosi cabrio ( nie cabriofix)

zwierzatko_mojej_mamy

marax ja mialam te pierwsze, do maxi cosi cabrio fix, te drugie to do bugaboo bee, a Ty masz bugaboo cameleon

www.annawilk.pl

dragonfly

Jezu, musze kupowac wozek, bo zabieraja nam wiekszosc rzeczy 30 maja.... Tym razem chyba padlo na Mutsy 4 Rider, ma/miala go ktoras?

dragonfly

Cytat: marax w 11 Maj 2014, 09:27:16
Stoky zdradzasz buu
Stokke byl super w DE, na ich pieknych chodnikach i centrach handlowych ;) teraz potrzebuje czegos, co wytrzyma dzikie drogi lol lol