wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Justynna

No to w sumie nawet długo Michał leżał w gondoli.
A od 2 dni jeździmy w spacerówce i od razu spacery zyskały nową jakość. Wszyscy są zadowoleni, a mały-niedojrzały najbardziej  :P

rilla

i kupilismy mniejszy wóżek... epsiro magic 3. Lepiej się składał jak dla nas niż magic 4. Kolor zielony. Piotrek fantastycznie w nim sam siedzi:) w koncu zakupy dzisiaj były spokojne

ishka82

rilla, wow, a powiedz mi czym różni się espiro magic 3 od 4?

rilla

magic 3 ma z przodu dwa kółka w jednym, wiec wyglada jak trójkołowiec, kółko przednie sciaga sie jednym ruchem, a w tym magic 4 trzeba odpinać dwa jak w jumperze. Ale wózek jest tak malutki po złożeniu, ze nic nei trzeba odpinac. Jest naprawde lekki... no ale jest tez róznica z tako, nie jest taki stabilny, klekocze przy jezdzie... ale jest dużo wygodniejszy dla P.

Dodany tekst: 14 Lis 2010, 20:15:28

kupilismy taki

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

rilla, bardzo fajny :) i dzieki za zwrócenie uwagi na kółka, bo jakoś tego nie widziałam ;) mnie chyba bardziej podoba się rozstaw taki jak w 4 ;)

rilla

ishka mnie też się bardziej podobal! i w ogóle z pół godziny marudziłam w sklepie... ale mąż mnie przekonał, bo łatwiej wygodniej mi go złóżyć do auta - a w końcu po to go kupowaliśmy. Grunt, że wygodny

Justynna

rilla, bardzo fajna spacerówka :) Na wiosnę też musimy o czymś takim pomyśleć :) Z Takowskiej spacerówki jestem średnio zadowolona, z gondoli byłam bardzo.

ddu

ja chcę już spacerówkę!!!!!
wkładanie heli i pierwsze 10 min, a czasem nagle połowa spaceru są tak uciążliwe, że jak tylko mogę, biorę ją w chuście. a potem padam - jak dziś

ishka82

Cytat: Justynna w 15 Lis 2010, 16:23:13
rilla, bardzo fajna spacerówka :) Na wiosnę też musimy o czymś takim pomyśleć :) Z Takowskiej spacerówki jestem średnio zadowolona, z gondoli byłam bardzo.
U mnie dokładnie tak samo ;) Chociaż teraz, dziś dosłownie, zmieniłam jej kierunek i teraz jest obrócona do świata nie do mnie i powiem Wam, że i wózek się lepiej prowadzi i Niuśka bardziej zadowolona :D
elve, magdalińska, a Wy macie espiro magic 3 czy 4 ??? Mi się rozstaw w 4 bardziej podoba i wydaje się stabilniejsza...w sumie pewnie dopiero wiosną kupię, ale chcę mieć temat wcześniej "przerobiony", bo a nuż trafi się jakaś fajna promocja zimą ;) :D

rilla

ishka82 nie mnie pytałaś, ale odpowiem, że magic 4 jest stabilniejszy.

Justynna

Cytat: ishka82 w 15 Lis 2010, 19:22:02
U mnie dokładnie tak samo ;) Chociaż teraz, dziś dosłownie, zmieniłam jej kierunek i teraz jest obrócona do świata nie do mnie i powiem Wam, że i wózek się lepiej prowadzi i Niuśka bardziej zadowolona :D
elve, magdalińska, a Wy macie espiro magic 3 czy 4 ??? Mi się rozstaw w 4 bardziej podoba i wydaje się stabilniejsza...w sumie pewnie dopiero wiosną kupię, ale chcę mieć temat wcześniej "przerobiony", bo a nuż trafi się jakaś fajna promocja zimą ;) :D
na razie będę wozić Michała przodem do siebie, ale dobrze wiedzieć, że może być lepiej po zmianie kierunku :)

ishka82

Cytat: rilla w 15 Lis 2010, 19:25:12
ishka82 nie mnie pytałaś, ale odpowiem, że magic 4 jest stabilniejszy.
Czy ta 4 na prawdę się aż tak źle składa??? Bo już nie rozumiem dlaczego w końcu wybrałaś 3, skoro 4 jest stabilniejsza i bardziej Ci sie wizualnie podobała :hmm:
A, chciałam jeszcze powiedzieć, że zapinam już Niusi pasy, dorosła do nich, poza tym tyłem do mnie, to już sobie nie wyobrażam z samą barierką ;)

rilla

zależało mi, żeby jak najmniej meijsca zajmował w moim aucie. W 4 gdy koła były odblokowane to nei dało sie docisnac przy składaniu (tam jest taki dzyndzelek i mozna dwie czesci ramy spiąć). Blokowanie, albo sciaganie dwóch kół to zawsze wiecej czasu, przy jednym jakoś sprawnie mi to szło. Ale naprawde nie ma az takiej różnicy

ishka82

Cytat: rilla w 15 Lis 2010, 19:55:32Ale naprawde nie ma az takiej różnicy
to coś czuję, ze przy 4 zostanę ;)

elve

ishka82 ja mam 4, składa się do małych rozmiarów, bez zdejmowania kółek mieści się bez problemów do maleńkiego bagażnika corsy
no i ja nie mam problemu z zapinaniem wózka tym "dzyndzelkiem" ;)

ishka82

elve

BTW chciałam zielony, jest obłędnie piękny, ale wzięłam czerwony

ishka82

Cytat: elvelve w 15 Lis 2010, 20:23:15
BTW chciałam zielony, jest obłędnie piękny, ale wzięłam czerwony
a to dlaczemu ??? ja bym chyba zielony chciała, ale jak A. to usłyszy, to nie wiem jaka będzie reakcja ;)

Justynna

Cytat: ishka82 w 15 Lis 2010, 19:45:21
Czy ta 4 na prawdę się aż tak źle składa??? Bo już nie rozumiem dlaczego w końcu wybrałaś 3, skoro 4 jest stabilniejsza i bardziej Ci sie wizualnie podobała :hmm:
A, chciałam jeszcze powiedzieć, że zapinam już Niusi pasy, dorosła do nich, poza tym tyłem do mnie, to już sobie nie wyobrażam z samą barierką ;)
a ja właśnie zapinam Michałowi pasy, za to wywaliłam barierkę. Przeszkadzała mi, nie miałam jak Miśka przykryć kocykiem :)

kotabma

Zosia wlasnie dostala swoj drugi wozek
z X-landrea wyrosla. nie miesci sie w gondoli razem ze spiworkiem, kombinezonem i czapka z pomponem - trzeba by z czegos zrezygnowac i chyba wypada na Zosie bo przy tej temperaturze z niczego innego nie da rady :D
wiec po 3 misiacach uzytkowania X-landera moge napisac ze nie nadaje sie dla dziecka ktore ma przejezdzic w gondoli cala mrozna zime (a Zosia przeciez wielkoludem nie jest)

Kata

My też już planujemy przenieść Alę do spacerówki bo w gondoli Mutsy już mieści się na styk. Ale na razie chodzimy na spacery w chuście, bo chodniki nieodśnieżone i wózkiem nie da się przejechać.
Pozdrawiam

Kata

kotabma

ja nie przenioslam do spacerowki tylko kupilismy breakera (uzywany oczywiscie)
Zosia na spacerowke jeszcze za mala

Kata

Nasza spacerówka rozkłada się na płasko, więc tak będzie jeździć.
Pozdrawiam

Kata

konwalia

ja mam pytanie do uzytkowniczek transportera, którym łamała się rama, jaki to był rocznik wózka? poprawili to?

zuzia