wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

martullek

to ja wolę zjeżdżanie niż wciąganie, przy wciąganiu wkurza mnie ten moment walnięcia wózka o schodek, łup łup łup

Kasia

Cytat: martullek w 22 Gru 2010, 10:33:49przy wciąganiu wkurza mnie ten moment walnięcia wózka o schodek, łup łup łup
łup łup to wciąga moja mama

ja staram się tak jakby cały czas panować nad tym wciaganiem i łup łup nie ma :D

niewiemjaka

ja tez nie robie łup łup, wciagam z jednakową predkoscią w systemie stabilnym bez łup łup :hmm:

a teraz to juz nic nie wciagam :rotfl: bo wole sanki a mlody schodzi po schodach

martullek

u mnie się nie da bez łup łup, albo ja nie umiem inaczej. wydaje mi się, że to wina dużej amortyzacji - po wjeździe na schodek wózek obniża się i podnosi i przez to nie da się zapanować na tym łupaniem ;) na szczęście teraz korzystam z sanek a w nowym bloku będę miała windę

aniak1211

annka-cygannka
Kupujac wozek zwroc tez uwage na wage-zeby nie wazyl 20 kilo tylko troche mniej;)

Ja wciagalam wozek ale na pierwsze pietro i najpierw wnosilam mala na gore i wozek pusty.

Mala spaceroke kupilam jak mala miala ponad 1.5 roku,
jak dziewczyny pisza-mala lekka i do autobusu sie zmiesci ;)
ale ta duza byla tez wygodna i sprawowala sie super-duzy kosz na zakupy ;)

errata

ja też już jestem przerażona tymi wózkami. Podoba nam się teutonia cosmo, ale wszystkie dodatki trzeba osobno dokupić, a w musty, czy quinny też tak jest?

martullek

w moim mutsy był śpiwór, plandeka do gondoli. folie przeciwdeszczowe, parasolkę, adaptery trzeba było dokupić

justynaaaa2

martullek sorry że w tym wątku ale czy mogłam widzieć wczoraj w realu twoją mamę? tak koło 11  :knuje:

zosia2007

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 11:04:16
ja też już jestem przerażona tymi wózkami. Podoba nam się teutonia cosmo, ale wszystkie dodatki trzeba osobno dokupić, a w musty, czy quinny też tak jest?
w transporterze (gondola+spacerowka) w kompklecie jest spiworek do spacerowki, adaptery do maxi cosi.
ja dokupilam jeszcze torbe, folie przeciwdeszczowa, moskitiere (ale i folie i moskitiery nie sa orginalne wiec kosztuja grosze) i parasol

z tego co sie orientuje w quinnie speedy sa te rzeczy w zestawie

martullek

Cytat: justynaaaa2 w 22 Gru 2010, 11:07:40
martullek sorry że w tym wątku ale czy mogłam widzieć wczoraj w realu twoją mamę? tak koło 11  :knuje:

tak :)

zosia2007

Cytat: Angelos w 21 Gru 2010, 13:23:35
Tak informacyjnie jakby któraś była zaintersowana :D
Po zimie (gdzieś w marcu) będę chciała sprzedać swój wózek.
Mam mutsy 4 rider czerwony  :)
ja tez chyba bede swoj sprzedawac bo na wiosne kupuje mlodemu lekka spacerowka a pozniej na nast zime sanki ;)

justynaaaa2

errata

dzieki dziewczyny za informację, tak własnie mi się zdawało.  :beer:

mobka

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 11:04:16
Nie wsyzstko, bo w komplecie jest plandeka do gondoli i bodajze folia p/deszczowa.

Ja dokupialm ochraniacze na kola (niepotrzebne), moskitire (niepotrzebna) i oslone przeciwwietrzna na nogi do spacerowki. Torbe kupilam uniwersalna na allegro.

Dodatkowo adaptery do maxi cosi, ale to do wiekszosci wozkow trzeba dokupic.

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 11:34:56

A i parasolke tez kupilam uniwersalna na allegro, ale do gondoli byla mi zbedna, wolalam powesic peluche terowa na budce. Zobaczymy, moze sie do spacerowki przyda.

Kasia

Cytat: mobka w 22 Gru 2010, 11:33:18Zobaczymy, moze sie do spacerowki przyda.

pewnie też nie ;) Kuba już duży bedzie jak słońce znowu zacznie prażyć ;)

Justynna

Cytat: Kasia w 22 Gru 2010, 11:36:52

pewnie też nie ;) Kuba już duży bedzie jak słońce znowu zacznie prażyć ;)
chociaż może jak zaśnie na spacerze, to się przyda :)

errata

mobka dzięki  :beer:

własnie te ochraniacze na koła to nie potrzebne i moskitiera. Myślałam o ochronie przeciwdeszczowej, śpiworku (bo dziecko ma się urodzić kwiecien/marzec - i nie chce kupowac kombinezonu, a w czymś ciepłym trzeba dziecko przewieść), a właśnie czy ten śpiworek można i dla niemowlaka wykorzystać i później dla starszego dziecka? no i chciałam jeszcze ochrone przeciwdeszczową.

A i czy ta torba faktycznie się przydaje? Ten kosz na dole nie wystarczy?

mobka

Takze jakbym teraz akcesoria do Teutoni miala kupic, to dokupilabym tylko adaptery i oslonke do spacerowki.

errata

Cytat: mobka w 22 Gru 2010, 11:41:38
Takze jakbym teraz akcesoria do Teutoni miala kupic, to dokupilabym tylko adaptery i oslonke do spacerowki.

jaką osłonke??

Kasia

nam moskitiera przydała się tylko na 4dniwy wypad na Mazury, jak Michał miał 3 tygodnie, bałam sie aby nic go nie pociąło, bo taki mały jeszcze był

jakbyśmy na te Mazury nie jechali to pewnie pozostałaby nieużywana ;)

mobka

Justynna

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 11:41:15
mobka dzięki  :beer:

własnie te ochraniacze na koła to nie potrzebne i moskitiera. Myślałam o ochronie przeciwdeszczowej, śpiworku (bo dziecko ma się urodzić kwiecien/marzec - i nie chce kupowac kombinezonu, a w czymś ciepłym trzeba dziecko przewieść), a właśnie czy ten śpiworek można i dla niemowlaka wykorzystać i później dla starszego dziecka? no i chciałam jeszcze ochrone przeciwdeszczową.

A i czy ta torba faktycznie się przydaje? Ten kosz na dole nie wystarczy?
mi się moskitiera przydała bardzo w miesiącach letnich, gdzie pełno jest muszek i komarów. Folia przeciwdeszczowa też kilka razy, a torba mamy nie tylko przy wózku, mam cały czas w niej zapakowane pampersy + akcesoria do przewijania, pieluszkę tetrową lub flanelową, jakąś zabawkę itp. rzeczy :)

mobka

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 11:41:15A i czy ta torba faktycznie się przydaje? Ten kosz na dole nie wystarczy?
Torba sie przydaje, ale ja mam taka za 40zl z allegro. Ta teutonii mi sie nie podobala, bo jest wielka, a po zawieszeniu do wozka wisi baaaardzo  nisko.

Folia p/deszczowa jest bodajze w komplecie.

Jakbym miala dziecko zimowe, kupilabym tego mini-nest. Ale juz dla kwietniowego/marcowego nie - spokojnie starczy koc do okrycia i plandeka na gondoli. Kuba tak cala jesien przejezdzil.

Co do moskitiery - kuba z polowy sierpnia, pierwszy spacer po kilku dniach i moskitiera ani razu nie wyciagnieta z opakowania. W srodku dnia komarow nie ma, muszki tez jakos nie szalaly. Ale byc moze w spacerowce ja jeszcze wykozystam, bo Kuba bedzie juz starszy i moze wieczorami gdzies bedziemy wychodzic - wtedy na komary  moze sie przydac.

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 11:54:24

Errata, a na twoim miejscu kupilabym jakis futerkowy/pluszowy kombinezon. Taki cienszy - takiego misia jak np. miala Zuzia. Na wiosne/jesien jest fajny. Ja mam taki futerkowy, dosc cieply. Kuba w nim jezdzil od wrzesnia koncowki do polowy listopada niemalze. Tylko grubiej/cieniej go pod spod ubieralam.

aniak1211

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 11:41:15A i czy ta torba faktycznie się przydaje? Ten kosz na dole nie wystarczy?
Torba przydaje sie na pampersy,chusteczki,butelki,jedzenie dla malucha,
kosz to na zakupy ;)jakis kocyk czy folie:)-ja tak uzywalam:)
Folie p.deszczowa uzywalam czesto,
jak nas desz zlapal na spacerze-ale w UK to zaczyna padac bez zapowiedzi:D
Folia chroni tez przed wiatrem;)